21.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][24]
KilpailuaSuomalaista

Kätisyys

Etusivu Foorumit Yleistä Kätisyys

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #1271514 Ilmoita asiaton viesti

  Mieltäni on kiehtonut ajatus vaihtaa kätisyyttä. Tällä hetkellä pelaan vasurilta, aloittanut siltä puolelta koska pelannut kaikkia mailapelejä vasen käsi alhaalla. Pesäpalloa tosin lyön oikealta mutta kädet väärin päin eli oikea käsi ylhäällä ja vasen alhaalla, leftin ote siis. Aloittaessani Golfia ei tietenkään ollut tietoa swingistä vaan se vain tuntui luonnolliselta puolelta, kun edes jollain tapaa osui palloon ja pystyi ottamaan otteen mailasta luonnollisella tavalla. Nyt tietämys on lisääntynyt mistä golf-lyönnissä itseasiassa on kyse, vartalonkierrosta ei pallon lyömisestä. Se itsellänikin oikeakätisenä on ns vahvempi ja liikkuvampi puoli. Heitän palloa oikealta kuten myös potkaisen sitä. Onko kellään kokemusta kätisyyden vaihdosta? Kannattaako? Kaksi kesää pelannut vasurilta, joten vielä ei kai olisi liian myöhäistä.

  #1271989 Ilmoita asiaton viesti

  Kun itse aloitin golfin viitisen vuotta sitten, oli ainoa optio vasenkätisyys. Osaan jonkun verran lyödä oikealtakin, mutten saa mitenkään tuotettua lähellekään samanlaista voimaa kuin vasemmalta lyödessäni. Pesäpalloa on tullut pelattua myös vasemmalta. Ainoa hankaluus tässä hommassa on tietysti ollut vasenkätisten mailojen löytäminen, mutta kyllä niitäkin ihan kohtuudella saa.

  #1272167 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Ketjun aloittaja nähdäkseni halusi kokemuksia kätisyyden vaihtamisesta eikä sen valinnasta.

  Kotiseurassani on mies, joka on vaihtanut kätisyyttä peräti kahdesti. Jossain vaiheessa hän löi raudat toiselta ja puut toiselta puolelta. Tasoituskin taisi olla siellä singelin puolella, kätisyydestä riippumatta.

  Lyöminen kannattanee tehdä siltä puolelta, joka tuntuu luonnollisemmalta. Golflyönti tuntuu alussa joka tapauksessa täysin luonnottomalta (paitsi jääpalloilijoilta…), joten alusta siinä kuitenkin lähdetään.

  Itsekin löin pesäpalloa oikealta puolelta ristiotteella, mutta golfin aloitin samalta puolelta ja normaaliotteella, se tuntui luonnolliselta.

  Ai niin, lätkää ja sählyä pelaan leftiltä, mutta noilla mailoilla ja lyöntitekniikalla ei mielestäni ole mitään yhtäläisyyttä golfiin, pikemminkin päinvastoin.

  #1272252 Ilmoita asiaton viesti

  Kiitos kommenteista, lisääkin otetaan vastaan. Jos jotain pallopelin lyöntiä Golf-swingiin vertaa, niin on se pesäpallolyönti. Golflyönnistä tekee mutkikkaamman vartalon kulma ja tietty pienempi pallo. Muuten lyönti melko lailla sama. Olen samaa mieltä ettei lätkän lämärillä ole paljonkaan teknisesti tekemistä Golf-swingin kanssa. Lätkään vauhdin tuottaa vartalon voima ei pelkkä käsien liikenopeus, aivan kuten jalkapallopotkussakin. Sikäli mielenkiintoista että potkaisen oikealla ja lämään vasurilta 😀 Takaisin Golfiin. Vasuri swingi tuntuu kyllä luonnolliselta, koska silloin pystyn paremmin ”vetämään” mailaa joka Golfissa oleellisen tärkeää. Silti se kiinnostaa, että pystyiskö tämän saman oppimaan myös vasemman ollessa yläkäsi (Right)?? Oikea puoli kuitenkin voimallisesti ja liikkuvuuden kannalta parempi. Siiinäpä pohdittavaa.

  #1272256 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Ylävartalon liikkuvuus ei ole mikään muuttumaton olotila, sitä voi kehittää ja toisaalta antaa taantua. Itse en voisi enää 25 vuoden jälkeen kuvitella vaihtavani kätisyyttä, mutta aika ajoin kokeilen svingata vasemmalta puolelta. Siinä huomaa miten toispuoleinen olen liikkuvuuden suhteen, mikä ei ole lainkaan ihme.

  Joskus luin erään ulkomaisen valmentajan ohjeen, jossa hän kehotti lyömään rangella joka viidennen lyönnin eri puolelta. Tällä hänen mukaansa voisi vähentää ’golffarin kylkiluun’ syntymistä, se kun on (tai ainakin joskus saattoi olla..) golffarin yleisin vaiva.

  #1272420 Ilmoita asiaton viesti

  Komppaan että liikkuvuutta voi kyllä parantaa, mutta miten on koordinaation laita, vertaa pallon potkaiseminen vasemmalla. Pitkä on tie mikäii sen meinaisi saada oikean veroiseksi. Mikäänhän ei ole mahdotonta, mutta pitkä on opin tie. Taiteilen juuri näiden ajatusten kanssa, veto onnistuu paremmin oikean ollessa yläkäsi ja muutenkin swingi tuntuu luontevammalta, mutta varamsti vartalon koordinaatio olisi oikealla puolella parempi. Eli toisin sanoin, oppiiko ja kuinka helposti mailan vedon vasemman ollessa yläkäsi. Mielenkiintoinen pulma.

  Golf tosiaan vahvasti toispuoleinen laji, ja jollain keinoin rasitusta olisi hyvö saada myös vartlon toiselle puolelle. Kuntosali ja muut pallopelit tähän ratkaisu, jota itse suosin. Mulle joku tietävä muuten joskus sanonut että jo Golf-harjoittelun kannalta olisi hyvä kokeilla silloin tällöin swingiä myös toiselta ns väärältä puolelta, se voi avata jotain uutta omaan swingiin.

  #1273862 Ilmoita asiaton viesti

  Aika yleistä näyttää olevan vasemmalta lätkälyönti ja oikealta jalis/golf lyönti. Bägeissä on näkynyt vääränpuolen mailoja, se pelastusmaila voisi olla hyödyksi kentällä, jos vaan on lyönti hallussa. Aiemmin mainittu svingailu välillä toisin päin varmasti auttaa vaivojen ennaltaehkäisyssä ja ilman palloa svingailuun ei tarvitse ostaa mailaa. Jääpalloilijat on oma rotu, siinä lajissa on osattava lyödä molemmin päin. Kerran näin kun jääpalloilija demon näytti, hyvin ja kauas lähti lefti sekä raitti golflyönti.

  #1274098 Ilmoita asiaton viesti

  Olisiko tullut aika tehdä vartalonkiertoa kumihauhaa vastuksena käyttäen ihan vaan kotioloissa. Poistuu toispuoleisuus kehossa kun tekee molemmin puolin kiertoa.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Kätisyys