Live scoring 21.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][24]
KilpailuaSuomalaista

Kastelulaitteen kannet ja muut kiinteät haitat viheriön läheisyydessä

Etusivu Foorumit Säännöt Kastelulaitteen kannet ja muut kiinteät haitat viheriön läheisyydessä

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #1266571 Ilmoita asiaton viesti

  Kastelulaitteen kansi jäi pelilinjalle pallon ja reiän väliin. Pallo forella n. metrin päässä viheriön reunasta. Tätä varten on paikallissääntö. Tässä yksi versio:

  ”11. Kastelulaitteen kannet ja muut kiinteät haitat viheriön läheisyydessä
  Kastelulaitteiden kansista ja muusta kiinteästä haitasta vapaudutaan säännön 24-2 mukaisesti. Lisäksi, mikäli mainittu haitta on enintään kahden mailanmitan päässä pelattavan viheriön reunasta ja sijaitsee pallon ja reiän välissä, saa pelaaja vapautua haitasta seuraavasti: Pallon ollessa viheriön ulkopuolella, mutta ei kuitenkaan esteessä ja enintään kahden mailanmitan päässä haitasta, saadaan pallo nostaa, puhdistaa ja pudottaa lähimpään paikkaan, joka a) ei ole lähempänä reikää, b) vapauttaa haitasta ja c) ei ole esteessä eikä viheriöllä.”

  Siirsin pallon paikallissäännön mukaisesti. Juuri ennen lyöntiäni eräs peliryhmässä totesi että en olisi saanut siirtääkään palloa koska kädessäni ei ollut putteri vaan rautaseiska. Koska hänen mukaansa rautaseiskalla olisin lyönyt pallon ilmassa yli kastelulaitteen kannen.

  Varmuuden vuoksi siirsin pallon takaisin (olin merkinnyt pallon paikan ja merkki oli edelleen paikallaan) ja löin pallon rautaseiskalla aivan lipun viereen.

  Onko todella noin että mailanvalinta vaikuttaa asiaan?

  #1266595 Ilmoita asiaton viesti

  Ei ole. Ei pidä uskoa kaikkea mitä pelikaverit totena kertoo. Toisaalta väitteleminen kentällä ei tee kenenkään tulokselle hyvää, joten mä vaan pyydän näitä tietäjiä näyttämään kyseisen säännön. Siihen se väittelyn alku yleensä lopahtaa.

  Ja siis selvennyksenä: käytettävä maila ei vaikuta tässä tapauksessa vapautuksen saamiseen; mikäli tilanne täyttää paikallaissäännön edellytykset. niin eipä muuta kuin käsi suoraksi. Ja kannattaa muistaa että tämä on yksi niistä poikkeuksista, joissa pallo on pudotettava lähimpään vapauttavaan paikkaan, tässä ei siis ole käytettävissä sitä mailanmittaista pudotusaluetta.

  JP Salakari

  #1266598 Ilmoita asiaton viesti

  Entä jos pallo on esteessä, siis käytännössä griinibunkkerissa. Saako myös silloin vapautuksen ja ilmeisesti pallo dropattava bunkkeriin.

  #1266614 Ilmoita asiaton viesti

  ”…Pallon ollessa viheriön ulkopuolella, mutta ei kuitenkaan esteessä…”

  #1266977 Ilmoita asiaton viesti

  Tuossa alkuperäisessä postauksessa tulee esiin myös se golfin sääntöjen nurjempi puoli. Kirjoittaja on toiminut hyvässä uskossa toisen – ilmeisesti yhtä hyväuskoisen – opastamana ja hankki toiminnallaan kaksi penalttia itselleen. Elämä on ja golf erityisesti.

  -jp-

  #1266980 Ilmoita asiaton viesti

  Tuossa alkuperäisessä postauksessa tulee esiin myös se golfin sääntöjen nurjempi puoli. Kirjoittaja on toiminut hyvässä uskossa toisen – ilmeisesti yhtä hyväuskoisen – opastamana ja hankki toiminnallaan kaksi penalttia itselleen. Elämä on ja golf erityisesti.

  … ja ilmeisesti DQ, kun palautti lisäksi väärän kortin. Eikö oikea tapa olisi ollut pelata kaksi palloa … ilman vapautusta ja sitten vapautuksen kanssa (jos siis on epävarma säännöstä). 3-3 mukaan on siis ensin kerrottava kumpi pallo on ensisijainen.

  Joten jos pelaaja on ehtinyt jo nostaa pallon paikoiltaan vapautuakseen kannesta ja sitten tulee tietoiseksi mahdollisesta sääntörikkeestä, hän kai ilmoittaa että pelaa kahta palloa ja dropattu on ensisijainen. Kun se on lyöty, hän kai asettaa pallon alkuperäiselle paikalle ja chippaa tästä sadettimen yli. Sitten pelin jälkeen tai milloin tahansa (esim. kun tapaa tuomarin), saa tuomion.

  Tähän liittyi kaksi kysymystä:
  – mikäli sadettimesta ei olisi saanut vapautusta (esim. paikallissääntö ei ollutkaan voimassa), tuleeko tuosta kaksi penaa?
  – onko merkitystä kummalla pallolla pelaa ensin? Pelaajan kannattaa ilmeisesti pelata ensin ”toissijainen” pallo, jolloin näkee griinin kallistuksen ja vasta sitten ensisijaisen pallon. Onko tästä järjestyksestä jotain säännöissä/deccarissa

  #1267131 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  A) Kyllä.

  B) Sääntö 3-3 sallii pelata kumman tahansa pallon ensin. D3-3/14

  #1267132 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Siihen alkuperäiseen tilanteeseen ihan vain semmoinen huomio, että sillä kanssapelaajalla ei ole minkäänlaista sananvaltaa sen paremmin mailan valintaan kuin siihenkään, millaisen lyönnin pelaaja saa valitsemallaan mailalla lyödä. Rautaseiskallakin voi putata, ja monet taitavat pelaajat ’puttaavat’ santamailalla raffista.

  Kuten J-P tuossa mainitsi, kannattaa pyytää noita sääntöosaajia näyttämään kyseinen sääntö painetusta tekstistä. Jos sitä ei löydy, niin tee niin kuin hyvältä tuntuu. Tosin sekin voi olla väärä ratkaisu… 😁

  #1267133 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Ja vielä P-P: nykysäännöillä tuosta ei diskattaisi, vaan ansaitut penaltit vain lisättäisiin tulokseen. Että se siitä säännöstä 6-1…

  #1267141 Ilmoita asiaton viesti

  ”Ansaitut penaltit” lisätään tulokseen, mutta kuinka monta? J-PS:n mukaan niitä tuli kaksi. Miksi kaksi eikä yksi? Pelaaja asetti liikuttamansa pallon täsmälleen samalle paikalle kuin mistä oli sen poiminut.

  #1267151 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Taisin lukea P-Pn viestin liian hätäisesti, joten tarkennetaan.

  Jos pelaaja nostaa pelissä olevan pallonsa ilman sääntöjen sallimaa syytä, hän saa yhden penaltin. Jos hän asettaa (tai tietyin vaatimuksin pudottaa) pallonsa takaisin sääntöjen edellyttämällä tavalla ja paikkaan, lisää penaltteja ei tule. Jos taas palloa ei palauteta takaisin, tulee yksi penaltti lisää.

  Toivottavasti tämä selvensi asian täysin.

  #1267166 Ilmoita asiaton viesti

  Kun VeikkoK menetteli paikallissäännön sallimalla tavalla ja vapautui pelilinjalla olleesta kiinteästä haitasta, oli hänen pallonsa pelissä. Sitten kun Veka alkoi hipelöimään sitä palloa ja kantoi sen takaisin alkuperäiselle paikalle ja ilmeisesti pelasi siitä, hän 1) liikutti pelissä olevaa palloaan = 1 penaltti ja 2) pelasi väärästä paikasta = 2 panalttia, siis yhteensä 2 penalttia.

  -jp-

  #1267175 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Huh, tämä tekstin lainaamisen vaikeus aiheuttaa sen, ettei kellään ole selvää kuvaa mihin mikäkin viesti liittyy…

  J-P vastasi Veikon kyssärin selvennykseen ja minä taasen P-P:n vastaavaan, jota ei itse asiassa edes kysytty.

  Ennen oli helpompaa, kun lainattiin se teksti, johon viitattiin. Nyt ei viitata enää mihinkään, kysytään vain ja vastataan. Ei ole helppoa…

  #1267177 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Vielä tuohon J-P:n sinällään täysin oikeaan vastaukseen pieni selvennys.

  Jos pelaaja liikuttaa pelissä olevaa palloaan sääntöjenvastaisesti eikä palauta sitä takaisin paikoilleen, vaan pelaa väärästä paikasta, hän ei saa kolmea penalttia, vaan ainoastaan kaksi, vaikka pallon liikuttamisesta tuleekin yksi ja väärästä paikasta pelaamisesta kaksi. Tämä selviää säännön 18 lopussa olevasta kappaleesta, jossa todetaan moiseen tekoon syyllistyneen pelaajan saavan yhteensä ainoastaan ko. säännön yleisen rangaistuksen, ts. kaksi lyöntiä (reikäpelissä reiän menetys).

  #1267183 Ilmoita asiaton viesti

  KL, sääntötietouden kannalta olisi ehkä ollut opettavaisempaa ja sivistävämpää antaa lukijoiden hetki funtsia tuota laskutoimitusta ja mahdollisesti sitten kysyä siitä. Kun se tuskin on kaikille ihan itsestään selvä asia; olisi saattanut jäädä edes jollekin mieleen.

  -jp-

  #1267185 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  No, nyt on vahinko käynyt ja oikea vastaus on kaikille näkyvillä. Ensi kerralla kenties toisin.

  Henkilökohtaisesti en tosin tykkää siitä ts:n harrastamasta viikon mittaisesta arvuuttelusta, joka poiki tusinoittain vääriä arvauksia ketjuun, jonka tarkoitus on lisätä oikeaa eikä väärää sääntötietoutta. Mitä nopeammin ja tarkemmin oikeat vastaukset saadaan framille, sitä vähemmän vääriä vastauksia jää ihmisille mieleen.

  Toki tästä kuten kaikista maailman muistakin asioista voidaan olla useaa eri mieltä.

  #1267187 Ilmoita asiaton viesti

  Just…

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Kastelulaitteen kannet ja muut kiinteät haitat viheriön läheisyydessä