5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

kämmen/rannevamma: golf-lääkärisuosituksia?

Etusivu Foorumit Yleistä kämmen/rannevamma: golf-lääkärisuosituksia?

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • pjs

  Vaimolla on ollut jo n. vuoden ajan vasemman kämmenen ulkoreunassa (pikkusormen puoleinen) tuntuva (’siinä missä on gripin pää’) golfista johtuva vamma. Sitä on yritetty saada kuntoon mitä erilaisimmin apujoukoin (fysioterapeutit, fysiatrian erikoislääkärit, jäsenkorjaajat, sähkö/ultraäänihoidot, yms.) siinä onnistumatta. Golf-prokin on yrittänyt auttaa asiassa. Erilaisten hoitojen jälkeen kämmen saattaa tuntua hyvältä mutta kori tai kaksi rangella ja taas jomottaa. Nyt pitääkin kysyä – onko muilla ollut kämmenen/ranteen kanssa isompia ongelmia? – olisiko suosituksia minkälaiselle konitohtorille (tai kenelle) seuraavaksi kannattaisi mennä? Erityisesti, osaako kukaan neuvoa mistä löytyisi ’golf-lääkäri’ (miel. pääkaupunkiseutu) joka ihan oikeasti tietäisi jotain tämänkaltaisista ongelmista.

  Soittelepa Ortolääkärit -nimiseen firmaan. Siellä ainakin Hirvinen pelaa golfia, tosin hän lienee erikoistunut olkapäihin. (juu, hänestä on PALJON myönteistä kokemusta allekirjoittaneella…) Ilkka Antti-Poika taitaa olla alansa huippuja ranne-osastolla.

  Täsmälleen samanlaisen vamman kanssa joutunut tulemaan toimeen viime joulukuusta asti. Kuplassa palloja lyödessä käsi kipeytyi niin, että se oli kuukauden lastassa. Pelaamista käteni kuitenkin kestää suht hyvin, rangella alkaa vihloa niin penteleesti. Ajattelin olla koskematta mailoihin ensi talvena, ja jos keväällä oireet jatkuvat, hoidan käden kuntoon kauden jälkeen jollain keinolla.

  tmv

  (Huom! En ole lääkäri tahi tunne aihetta sen enempää, mutta… =)

  … kyseessä mahdollisesti jännevamma / -tulehdus? Nämä ovat tyypillisesti melkoisen hitaasti paranevia ja ärsyyntyvät todella herkästi. Urheilijoille annetaan näihin käsittääkseni joskus kortisonipiikkejä. Yleisesti ottaen paras hoitokeino lienee pitkä tauko rasituksesta = ei heti lyömään kun tuntuu ’melkein’ terveeltä.

  Yksi kokeilemisen arvoinen homma voisi olla vahvistaa (kunhan ranne/kämmen on ensin hieman parantunut) kättä Powerball:n avulla.

  Itsellä oli golfin alkuaikoina ongelmia jänteiden kanssa kun kipeytyivät lyömisestä. Sittemmin pääsin niistä eroon (harjoittelun ja oikeaoppisen gripin kautta), kunnes pari viikkoa sitten venäytin oikean käden sormen jänteen (en tosin golfin parissa) ja sen ’melkein parannuttua’ täräytin pari päivää sitten kentällä mailan täydellä swingillä bunkkerin reunaan (pallo oli pahassa paikassa ja pakkohan siitä oli saada seivattua tilanne = täysi r8 lyönti) ja arvatkaapa tekikö namia…

  Jännetuppitulehdus on helppo diagnoosi, ei välttämättä oikea. Kortisonia voi antaa mutta lääkärit eivät kai suosittele sitä annettavan kovin monta kertaa.

  Vältä kovia lyöntimattoja ja vahvista rannetta muulla tavoin, vaikkapa Powerballilla. Kyynärpään tukeminen kiristyssiteellä voi myös auttaa. Kirurgisia operaatioita kannattaa harkita vasta jos mikään muu ei auta, riskit niissä ovat suuret ranteen alueella.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
Vastaa aiheeseen: kämmen/rannevamma: golf-lääkärisuosituksia?

Etusivu Foorumit Yleistä kämmen/rannevamma: golf-lääkärisuosituksia?