28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

Juntit pois golfkentiltä ?

Etusivu Foorumit Yleistä Juntit pois golfkentiltä ?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 44)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Kauppalehden tämän päivän kolumnisti ehdotti green cardin suorittamisen yhdeksi osaksi testiä, joka karsisi juntit pois golfkentiltä. Mitä tämä mielestänne tarkoittaa ja millainen tämä testi voisi olla ?

  Ettei vaan olis ollu pakina?

  Ei kyllä tämä aivan varmasti oli vakava kirjoitus merkittävässä talouslehdessä.

  Toinen ehdotus häneltä oli, ettei vieraita ihmisiä saa laittaa samaan ryhmään.

  Nimetön

  Oliko mitään siitä että nousisi polttoaineen hinta 10 egeen jotta olisi vain tuttuja liikenteessä?

  Jutun oli kirjoittanut Päivi Isotalus ja olihan se taas sarjassa joopa joo juttu. Kehittämisideana heitti, että ’älkää panko vieraita ihmisiä pelaamaan keskenään. Lyhentäkää vaikka lähtöaikojen väliä. Tai jos on mahdollista, niin osana green cardin suorittamista pitäisi järjestää testi, joka karsii juntit pois golfkentiltä’ tämä olis suora lainaus jutun lopusta. En kyllä ihan vakavasti ottas tuota kirjoitusta. olisi ollut kiva tietää mikä suhde Isotaluksella on golfiin? Jutun Alussahan Isotalus kirjoitti ’tämä kirjoitus on tarkoitettu kaikille niille, jotka eivät harrasta golfia’ Eli ei ollut meille 🙂

  Nimetön

  Eli tuon Jamasan kertoman mukaanhan mä saisin tietämättömänä sellasen kuvan että golf on edelleen vain yläluokkaisten laji. Onneksi oli sellaisessa lehdessä jota muut eivät paljoa luekaan

  Itse ymmärsin tekstin niin, että joko kirjoittaja oli liikkeellä huumorimielessä tai hän oli joutunut outojen pelaajien ryhmään, jossa häntä moitittiin hitaaksi juntiksi.

  Oman avaukseni tarkoitus oli herättää palstan huumorimiehet ja -naiset ideoimaan junttitestiä green cardin suorittamisen yhteyteen ei niinkään kommentoimaan Kauppalehden juttua, joka ei kommentointia golfihmisiltä kaipaakaan.

  Viestiketjun innoittamana lukaisin Päivin kolumnin (Noin typerä kirjoitus Kauppalehdessä??!!).

  Kolumnin pullasta on nyt tullut nypittyä rusinat päältä. Riippuu kai miten jutun lukee ja miten sen haluaa ymmärtää. Mielestäni kirjoitus on ihan asiallinen, jutun tarkoitusperä jäi tosin hieman hämäärään, ehkä golf-harrastus sitouttajana josta myös yritysmaailma voisi ottaa oppia?

  Junteilla kirjoittaja tarkoittanee ihmisiä jotka eivät ymmärrä sosiaalisia käyttäytymistapoja eikä ota toisia huomioon, ei niinkään muita juntti-assosiaatioita (’muka tutustumaan toisiinsa’, ’alkeisimmatkin kohteliaisuussäännöt’). Ilmeisesti kentillä sekaflaiteissa tapahtuu egojen yhteentörmäyksiä tjms? Ei vaan ole henkkoht kokemusta noista tai sitten ole vaan huomannut (?!)..

  Nimetön

  Kerätään junttipisteitä:

  Harjotuswingien määrä (tietenkin fileen irroittaen)

  0-1=0p

  2-3=2p

  >3=5p

  Lyökö varapallon ensimmäisen joutuessa epävarmaan paikkaan

  Kyllä=0p

  Ei=3p

  Saapuminen teeboxille ennen lähtöaikaa minuuteissa

  >5=0p

  5-2=2p

  1=3p

  <1=5p

  Esittäytyminen

  Kyllä=0p

  Ei=10p

  Käytös ja p**kan puhuminen

  'Kyllä mä normaalisti paremmin pelaan'=5p

  Mailojen heittely=10p

  Tästä on hyvä jatkaa, eli lisää tulemaan…

  Näkeehän sen jo kuvastakin, että kirjoittaja on klassinen ilmentymä kukkahattutädistä. Nämä tädithän lyövät palloa sen 20metriä kerrallaan eteenpäin, mutta tietävät sen ihan kaiken etiketeistä yms. muusta turhasta. Jossakinhan niidenkin pitää päteä.

  Kehitimme hieman tuota pisteytystä eteenpäin ja alla olevassa linkissä tulos. Nyt kaikki pisteitä laskemaan 🙂

  Lue lisää: Juntit pois golfkentiltä (junttipisteytys)

  Hyvät avaukset Piepolta ja Ketulta. Tätä voidaan keIHitellä ja ottaa vaikka yhdeksi palkintokohteeksi Hïllsidella.

  Ainoa, johon en yhdy on tuo naisten tiin yli lyömättömyys. Se ei mielestäni ole junttiutta.

  Mutta mietitään tätä ja palataan omin kommentein myöhemmin asiaan.

  heh, hyvä toi Ketun linkki. Nyt kun sais sellasia vaikuttavan näköisiä käyntikortteja jossa olis vaan toi linkki, niin vois jakaa rundin jälkeen sellasen sitä tarvitsevalle :-). Kuka tekee?

  Jos nyt tuon otsikon tosissaan, golf on ollut junttilaji syntymästään lähtien. Äkkirikastuneiden pösilöiden, liikemiesten tai poliitiikkojen oma uima-allas.

  Tietysti nyt oikeastaan yritetään viilata golfiin liittyviä hienoja piirteitä vs. arkipäivän kulttuuri.

  Juntit ja tuulipukukansa=golfkansa. Mitäpä erikoista siinä voi olla kun katsoo harrastajamääriä. Aivan loistava kehityssuunta.

  Golfetikettiin liittyvät perusjutut toimivat henkilökohtaisessa ja yhteisöissä, siksi niitä on syytä edistää.

  Huvittavaa minusta on, että jossain futispuolella puhutaan tuulipukukansasta samaan malliin kuin täällä. Joku markkinointimies voisi kysyä että miksi ihmeessä maassa on 10.000 golfosaketta pöytälaatikoissa, aivan, kun tuulipukukansa äänestää jotain muuta vaihtoehtoa.

  Pitäis sen verran Päivinkin tajuta etiketistä, että tollasella händärillä kannattais suu pitää aika pienellä.

  Juuh

  Vielä lisää:

  Kävelee turhaan lipulle palloansa merkkaamaan vaikka kaveri on juuri griinibunkkerissa maila ylhäällä. Kaikki odottavat että sankari saa pallonsa merkattua.

  Neuvoo vaimoansa missä pallon paikka pitäisi olla chipatessa. Useampaankin kertaan.

  Seisoo turhan lähellä, parin metrin päässä, ja tietysti ihan näkökentässä, kun kaveri on juuri lyömässä vajaata wedge-lähestymistä. Lisäksi lähtee kävelemään heti kun kaverin maila liikahtaa backswingiin. Lyönti epäonnistuu.

  Höpöttää tiillä joutavia eikä lopeta vaikka seuraavaksi vuorossa oleva jo ottaa stanssin.

  (Nämä ovat suoria kokemuksia maanantaiselta kierrokseltani, valitettavasti.)

  Kaikkein paskamaisinta on se jos on tiiauksella ja valmiina lyömään ja pelikaveri siirtyy tiiauksen takana sivusuunnassa nähdäkseen minne jalat tai hartiat osoittavat. Tämä luulee ettei sitä nähdä kun se on pallon takana.

  Tai sitten jos lyöt pallon outtiin ja olet muutenkin jo tarpeeksi vihainen ja pelikaveri sanoo ’sinne minne jalat osottikin’.

  jarit ja borjewt ruotiin, russat sipiriaan, makumaakrit ittaliaan jua ranskkaan. uehillumiehhe muos kolhvarit

  LONTOSEEN.

  Nimetön

  Muutamaa kohtaa ihmettelen Ketun linkissä:

  Tupakointi kentällä (mikäli ei edes kysy lupaa + 5)

  Miten ihmeessä tupakointi kentällä tekee ihmisestä junttia? Ja miksi pelikavereilta pitäisi mitään lupaa kysyä? Tietysti täytyy pitää huolta siitä, ettei puhaltele savuja toisten naamalle, mutta jos polttelee vaikkapa 20 metrin päässä, ei siinä mitään lupia tartte kysellä.

  Kävelee suoraan autolle tulematta klubille keskustelemaan kierroksesta

  Enpä tätäkään allekirjoita.

  Ei tarjoa ’naisten tii -kaljoja’

  Naisten tii -kaljat itsessään on junttimainen tapa.

  ’Hyvä lyönti!’, kun lyönti on lyöjän mielestä ihan paska

  Aina ei voi tietää oliko lyönti lyöjän mielestä ihan paska. Joskus sattuu kierrokselle niitä mulkeroita, jotka kiukuttelevat aina, kun lähestyminen ei putoa 3 metrin sisälle lipusta.

  Joo, sadantonnin pantti golfliitolle kaikki jotka aloittaa lajin.

  Sillai saatais tästä pelkästään junttien laji.

  Pallo-onki bägissä 10p

  Etsii palloja jokaisesta vesiesteestä 50p!

  Noista kirjaamistani asioista. Kaikki eivät nähtävästi huomanneet että sinne on tarkoituksella ’piiloitettu’ mukaan täällä GP:ssä usein keskusteluja nostattaneita aiheita, kuten tämä tupakointi sekä tyylittömät paidat. Itsekin otan tuosta tupakka-kohdasta usein täydet pisteet 🙂

  Listaan pitäisi mielestäni vielä lisätä tällaisia koukkuja, jotta siitä listasta ei varmasti kukaan saisi nollaa pistettä. Itselläni oli ainakin listaa kirjoittaessa myös huumori ajatuksena, ja tarkoituksena että listaa lukeva tuntisi pistoja sydämessään, mutta jotta pistot eivät olisi liian vakavia ja mieleen tulisi myös täällä usein kuultu lausahdus ’Ilon kautta!’ sinne on viljelty mukaan hieman gp-huumoria. Aina piilo-vitsit eivät tosin ole niin helppoja viljellä kuin luulin 🙂

  Toki tuon lista voitaisiin tehdä täysin tiukkapipoisesti, mutta se ei ole #golfklubinkaan ajatus, tuskin myöskään koko tämän pistelistan 🙂

  Saaks puna-raidalliset kalsongit jalassa mennä kiekalle??…siis jos muistaa vetää kulmahousut siihen päälle enne lähtöä.. ;)??

  Nimetön

  Tulee pelaamaan IH-Klubin paita päällä, 30p.

  Selittää kysymättä mitä IH-Klubi tarkoittaa, 30p.

  Selittää, että lyön IH-Klubin palloja tarkoituksella metsiin, 20p. (+5 p. toistuvasta selityksestä).

  (uups, provo)

  Nimetön

  Minä ehdottasin ylipäänsä green cardin suorittamista. Lauantaina olin pelaamassa ja tokalla reiällä oli ruuhkaan kuulin, kun takana olevassa ryhmässä joku sanoi, että oli saanut green cardin oulussa tunnin opastuksen jälkeen. Toivottavasti tolta ’prolta’ viedään lupa pois.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 44)
Vastaa aiheeseen: Juntit pois golfkentiltä ?

Etusivu Foorumit Yleistä Juntit pois golfkentiltä ?