Aihe: Junioreiden Future Tour-kiertueen muutokset - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

Junioreiden Future Tour-kiertueen muutokset

Etusivu Foorumit Yleistä Junioreiden Future Tour-kiertueen muutokset

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 29)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1301969 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Junioreiden kilpagolfiin on tulossa muutoksia ensi kaudeksi ja hieman skeptisesti suhtaudun näihin muutoksiin. Nuorimmille tarkoitetun tasoituksetottoman Future Pojat Red-kiertueen vaatimukset ovat 8-16v ja tasoitus alle 36.

  Edistyneemmät lapset, jotka haluavat pelata tasoituksetonta kilpagolfia joutuvat siis pelaamaan 15-16v pelaajia vastaan. Siinä ehkä hieman vääristyy pelin kuva näillä 8-12v pelaajilla kun ikäluokkansa huipuillakaan tuskin on mahdollisuuksia pysyä kärjen perässä.

  Positiivisena asiana tässä toki on se, että nämä nuorimmat näkevät korkeamman tason golfia kun osa pelikavereista on aivan eri tasolla. Muista lajeista oppineena uskon kuitenkin, että jos vain mahdollista niin pitäisi päästä pelaamaan oman tasoisten vastustajien kanssa ja sitten välillä kokeilla haastavammassa seurassa. Henkisesti vaativassa golfissa olisi varmasti tärkeää oppia jo nuorena taistelemaan kärkisijoituksista ja etenkin se voittaminen.

  Aika näyttää miten tuo uusi järjestelmä toimii.

  https://golf.fi/kilpagolf/kiertueet/future-tour/

  #1301970 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  En usko että tuo noin paha muutos on. Onhan tuolla myös nuo challenge- ja elite-sarjat, joissa oletettavasti pelaavat ne ”aivan eri tasolla” olevat vanhemmat ikäluokat. Omien junnujen kokemuksella voin kyllä sanoa, että kun taidot karttuvat, niin ei siinä juuri intoa ole hinkata nuorempien seurassa punaisilta tai sinisiltä tiimerkeiltä, jos rahkeet riittävät kovempaankin sarjaan.

  Itse asiassa minusta tuo näyttää aika hyvältä uudistukselta, koska tuo elite-sarja tulee vähän niinkuin uutena portaana ennen FJT:ta ja takatiiltä pelattuna alentaa kynnystä entisen junior challenge tourin ja FJT:n välillä. Poikien red-sarja yhdistää aikaisemman futuren kaksi sarjaa, ihan perusteltu muutos, kunhan junnut vain osaavat vaihtaa mahdollisimman pian ylempään sarjaan, ja kuten sanottu, en usko että siinä mitään ongelmaa tulee.

  #1301972 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Näyttää kyllä erikoiselta ja hutiloiden tehdyltä tuo suunnitelma Future Tourin osalta. Siis 16 -vuotiaat pojat pelaavat 8-vuotiaiden kanssa samassa sarjassa lyöntipeliä Red sarjassa? Ja tyttöjen puolella ei ole nuoremmille mitään sarjaa vaan kaiken ikäiset 8-21v on vaan lätkäisty pelaamaan samaan sarjaan. Ei tällaista ole varmaan missään muussa urheilulajissa Suomessa. Onkohan golfliitossa töissä liikaa tällä hetkellä ”seurakehittäjiä” ja tapahtumakoordinaattoreita kun ei näytä olevan ymmärrystä ja aikaa tehdä näitä uudistuksia kunnolliseen analyysiin ja tietoon pohjautuen.

  #1301973 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Kuten jo tuossa edellä sanoin, niin olen omien junnujen kanssa näitä kisoja jonkin verran kiertänyt, ja niiden kokemusten pohjalta oma mielipiteeni on, että uudistus on hyvä. Tyttöjen osalta tilanne on monesti ollut sellainen, että aikaisempaa 12-v sarjaa ei ole pystytty pelaamaan ollenkaan, koska ei ole ollut tarpeeksi osallistujia. Kumpi parempi: ei pelata kisaa ollenkaan, vai että pelaamaan pääsee?

  Toisekseen, on minusta turha huoli, että jotkut pelaisivat ”liian helpossa” sarjassa. Jos taitoa riittää ylempään sarjaan, niin ihan varmasti riittää halua myös, ei siellä kukaan huvikseen junnaa aloittelijoiden joukossa singelipelaajana. Sillä taas ei ole mitään merkitystä, että 8-vuotias pelaa 16- tai 21-vuotiaan kanssa samassa sarjassa tai vaikka samassa ryhmässä, jos taidot (tasoitus) on suunnilleen samassa haarukassa. Samoilla tasoituksilla ne scratchituloksetkin ovat samoissa lukemissa ihan iästä riippumatta.

  #1301974 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Joo toivottavasti vanhemmat pelaajat hyppäävät rohkeasti ylempiin sarjoihin. Siellä onkin sitten jo 21-vuotiaita, joten saattaa hyvin olla, että moni jää pelaamaan siihen sarjaan missä pystyy voittamaan. Sitä voittamista on nimittäin saattanut joutua odottamaan jopa kahdeksan vuotta.

  Vanhemmille junioreillehan tuo vaikuttaa oikein hyvältä muutokselta kun voi aika hyvin oman tasonsa mukaan valita sarjansa. Täytyy toivoa, että jatkossakin näitä vanhempia junioreita kilpagolfissa riittää eikä innostus kilpagolfiin ole sulanut liian suuriin tasoeroihin. Tosiaan jos siirtyminen ylempiin sarjoihin on aktiivista niin silloin ongelmia ei pitäisi olla.

  #1301976 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Fyysiset erot ovat noin laajassa ikähaarukassa niin suuret, että ei siinä millään kisata tasaväkisistä lähtökohdista. Vai miksihän meillä järjestetään sm-kisat eri junnujen ikäluokille? Tyttöjen määrä kilpailuissa tulee varmaankin alenemaan entisestään mallin johdosta. Voi olla myös vaikea pitää lapsena kisaamisen aloittanutta motivoituneena odottamassa, että joskus kasvaa riittävän isoksi, että voi junnukisoissa pärjätä aikuisten kokoisille kanssakilpailijoille.

  #1301978 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Fysiikan tuoma hyöty noissa kisoissa on pienempi kuin kuvittelisi. Tuossa uudessa takatiiltä pelattavassa elite-sarjassa siitä on kieltämättä hyötyä, mutta kun poikien red- ja tyttöjen challenge-sarjoissa pelataan punaisilta, niin isommalla voimalla ja tiukemmilla mailoilla saa lähinnä pallot syvemmälle metsään… Voima ei tuo taitoa. Sen verran monta kertaa olen katsonut vierestä, miten joku nappulasarjan pelaaja kynäilee puoli metriä itseään pidempiä teinipoikia 6-0 ihan mennen tullen, kun kenttää pelataan sopivan mittaisena.

  Aloittelevien pienempien tyttöjen tilanteeseen tuolla ei monellakaan alueella ole mitään tosiasiallista vaikutusta, koska tähän astikin he ovat saaneet pelata joko easya tai sitten futuren 16-v sarjassa. Ainoa muutos on että uusi future challenge on 21v asti, mutta hämmästelen, jos siellä yhtään edes yli 16-vuotiasta pelaa.

  Mitä jos nyt ihan pelattaisiin yksi kesä näin, ennen kuin perisuomalaiseen tyyliin tyrmätään jokainen uudistus etukäteen? Ei siellä aloittelijasarjoissa tule ikärajoista huolimatta olemaan aikuisia tai aikuisen kokoisia singelipelaajia putsaamassa palkintopöytää, kyllä sen verran kunnianhimoa ja omanarvontuntoa on jokaisella kilpajunnulla, jolla peli lähtee sujumaan niin hyvin että oikeasti kovia tuloksia alkaa tulla. Erityisesti poikien red tulee olemaan nimenomaan aloittelijasarja, josta pyritään ylöspäin heti kun vähänkin kilpailutouhuun kipinä iskee. Sano mun sanoneen.

  #1301989 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Näyttää kyllä erikoiselta ja hutiloiden tehdyltä tuo suunnitelma Future Tourin osalta. Siis 16 -vuotiaat pojat pelaavat 8-vuotiaiden kanssa samassa sarjassa lyöntipeliä Red sarjassa? Ja tyttöjen puolella ei ole nuoremmille mitään sarjaa vaan kaiken ikäiset 8-21v on vaan lätkäisty pelaamaan samaan sarjaan. Ei tällaista ole varmaan missään muussa urheilulajissa Suomessa. Onkohan golfliitossa töissä liikaa tällä hetkellä ”seurakehittäjiä” ja tapahtumakoordinaattoreita kun ei näytä olevan ymmärrystä ja aikaa tehdä näitä uudistuksia kunnolliseen analyysiin ja tietoon pohjautuen.

  Pari viikkoa sitten sain lyhyen tilannekatsauksen tähän muutokseen, ja paikan päällä kuultuna perustelut muutokselle olivat ainakin omasta mielestäni varsin hyvät. Jos asia oikeasti hiertää, niin kannattaa ottaa suoraan yhteys liiton kilpailukoordinaattori Annika Nykäseen. Olen varma, että hän mielellään kertoo miksi nämä muutokset on tehty.

  #1302096 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Jonkinlainen muutos oli pakko tehdä. Esimerkiksi vain yhdellä alueella poikien 12 v (scr) -sarjassa oli keskimäärin edes 6 osanottajaa. Muilla alueilla ei tarvinnut jännittää kolmen kärkeen sijoittumista. Vastaavassa tyttöjen sarjassa ei aina ollut yhtään osanottajaa. Jotain siis piti tehdä. Muitakin vaihtoehtoja olisi ollut kuin nyt päätetty. Aluejakoa olisi voinut muuttaa. Miksi esim. Uusimaa on jaettu kahteen alueeseen? Muutosta olisi tuonut myös 12 v sarjan muuttaminen 14 v sarjaksi, jollainen tilanne muistini mukaan kauan sitten olikin . 8-10 vuotiaan kynnys tulla mukaan olisi vähän loivempi kuin nyt päätetyssä ja ennen kaikkea siitä eteenpäin pääsisi sujuvasti ikäkausiportaissa eteenpäin. Katsotaan, miten nyt päätetty malli toimii. Kriittinen kysymys on koko Suomen golfin kannalta se, lisääkö vai vähentääkö se kilpailuhenkisten ja -kykyisten nuorten tuloa kilpagolfin pariin.

  Muutosta olisi tuonut myös 12 v sarjan muuttaminen 14 v sarjaksi, jollainen tilanne muistini mukaan kauan sitten olikin . 8-10 vuotiaan kynnys tulla mukaan olisi vähän loivempi kuin nyt päätetyssä ja ennen kaikkea siitä eteenpäin pääsisi sujuvasti ikäkausiportaissa eteenpäin.

  Täysin samaa mieltä, että Future ja Challenge tourin kisat oli järkevä yhdistää ja jonkinlainen muutos oli pakko tehdä (olisi pitänyt jo aiemmin). Ei tuossa Future tourin aiemmassa mallissa ollut mitään muuta vikaa kun alemman sarjan ikärajaa olisi pitänyt vain nostaa esim 8-14 kuten sanoit. Siinä ikäluokassa on jo enemmän tyttöjä ja poikien ei olisi tarvinnut vielä 12v pelata sinisiltä.

  #1327050 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Jos viime kesää ja erityisesti tuota alimman tason Pojat Red-sarjaa muistelee niin kisoissa oli ihan mukavasti pelaajia, joka on varmaan tämän tivistämisen tulos. Nuoremmille junioreille on myös hyvä päästä pelaamaan itseään parempien pelaajien kanssa koska väkisinkin siinä ottaa oppia rutiineista, pelinopeudesta ja griinityöskentelystä.

  Eli ihan posiitivisin mielin tämän uudistuksen kanssa ja nämä 8-11v pelaajat kyllä itsekin ymmärsivät, että voittaminen ei ehkä vielä ole realistinen tavoite näissä kisoissa. Etelä-Suomessa näissä alimman tason sarjoissa pelasivat monet 14-15v pelaajat, joille kentät kävivät selvästi liian lyhyiksi. Osa heistä on mukana Team Finland Akatemiassa, joten ehkä hekin voisivat rohkeasti siirtyä challenge-sarjaan vaikka siellä ei menestystä heti tulisikaan.

  Mutta kaiken kaikkiaan hyvää meininkiä ollut junnukisoissa.

  #1327130 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Taribo: Mutta kaiken kaikkiaan hyvää meininkiä ollut junnukisoissa.

  Meininki oli kyllä hyvää mutta myös muutama vakavan pohdinnan oppi sieltä tuli.

  – Pojat Red-sarjan ikäraja ei ole kovin hyvin mietitty. Nyt osassa kisoja Red-sarjassa pelasi parempia pelaajia kuin Challenge-sarjassa mikä ei voi olla sarjojen tarkoitus. Siellä osa pojista veti lähes 240 m drivejä punaisilta tiiltä kisoissa.
  – Lähes puolet kalenterista oli alunperin jotain joukkuekisoja mutta onneksi muutettiin koronan myötä yksilökisoiksi. Nyt kaudella 2021 on pelko, että yksilökisojen määrä lähes puolittuu.
  – Koululiikunnan mestikset pelattiin Aurinko golfissa ja joku neropatti oli keksinyt laittaa tyttöjen kilpasarjan pelaamaan par-3 kentälle? Siellä on ikäluokassa kuitenkin single hcp pelaajia. Kannattaa hieman miettiä näitä päätöksiä ja millaisen mielikuvan ratkaisut tuovat vielä hyvin ”setäpainotteisesta” lajikulttuurista.
  – Osa kentistä oli niin huonossa kunnossa ja erityisesti range täysin lyöntikelvoton, että ei kannata hakea kisojen järjestäjäksi jos ei pysty edes kelvollisia olosuhteita järjestämään junioreille.

  #1327184 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  Dp

  Mielestäni uusi systeemi toimi ihan hienosti eikä omaan silmään osunut juurikaan ”väärässä” sarjassa pelaavia. Koronan johdosta joukkuekisat onneksi muutettiin pääosin yksilökisoiksi. Pelattavat kentät olivat aikaisempien vuosien tapaan välillä lähinnä luokattomia ja ranget ihan vitsitasolla. Ymmärrän kyllä, että paremmilla kentillä riittää muutenkin pelaajia ja näillä ei välttämättä ole halukkuutta järjestää kisoja, mutta tuntuu kuitenkn turhauttavalta, että kisaavat junnut eivät pääse kisaamaan ns kunnon kentillä ja lämppäämään olosuhteissa, joita voi muutoinkin kuin hyvällä tahdolla kutsua rangeksi. Toki loistaviakin olosuhteita löytyi ja näki että kisaan oli järjestävän seuran osalta todella panostettu, kaunis kiitos siitä.

  #1327218 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Ymmärrän kyllä, että paremmilla kentillä riittää muutenkin pelaajia ja näillä ei välttämättä ole halukkuutta järjestää kisoja, mutta tuntuu kuitenkn turhauttavalta, että kisaavat junnut eivät pääse kisaamaan ns kunnon kentillä ja lämppäämään olosuhteissa, joita voi muutoinkin kuin hyvällä tahdolla kutsua rangeksi.

  Raha ja osakkaat puhuvat tässäkin asiassa.

  Hieman kuitenkin kritisoin tuota kritiikkiäsi ja viittaan sananlaskuun ’tyvestä puuhun noustaan’. Kilpauraansa aloittelevan juniorin on mielestäni aivan turha vaatia priimaolosuhteita, kun se pelitaitokaan ei vielä ole sitä. Yksi kannustimistahan on nimenomaan pääsy paremman tason kilpailuihin ja sen myötä paremman tason olosuhteisiin. Ei meilläkään Finnish Touria pelata samoissa olosuhteissa kuin PGA Touria tai edes Challenge Touria, jossa rangepallot ovat provikoita tai vastaavia ja kulkevat tourin mukana.

  Night Driver: Lähes puolet kalenterista oli alunperin jotain joukkuekisoja mutta onneksi muutettiin koronan myötä yksilökisoiksi. Nyt kaudella 2021 on pelko, että yksilökisojen määrä lähes puolittuu.

  Kilpailukalenteria kun katsoo niin tosiaan puolet kisoista on joukkuekilpailuja. Eli meille tuo tarkoittaa puolet vähemmän kisoja kuin viime vuonna, koska tuo joukkuekilpailu on käytännössä vain vähän vanhemmille pojille (pelataan keltaisilta ja ikäryhmä 8-21v).

  Hienosti on lähtenyt kausi käyntiin, kisat ovat olleet täysiä. Harmittavan vähän vaan on noita kilpailuja, kun kisat ovat yhdellä viikolla per kalenterikuukausi.

  Tosiaan molemmat kisat jossa meidän poika on ollut ovat olleet täysiä ja kaikki halukkaat eivät ole mahtuneet mukaan. Näköjään innokkaita pelaajia riittää jatkossakin kun esim eilen avattiin ilmoittautuminen Talman Future Tour kilpailuun ja se meni saman tien täyteen. Jopa toivoisi, että liitto voisi reagoida tähän junioribuumiin lisäämällä kilpailuja..

  Kyllä tässä future-tourissa liitto on ainakin pääkaupunkiseudulla epäonnistunut pahasti. Pitkään on valitettu, ettei löydy tarpeeksi kilpailuhenkisiä junnuja kisoihin. Sitten kun löytyy, ei ole kisoja riittävästi eikä niihin harvoihinkaan pääse kaikki tai edes välttämättä tämän tason parhaatkaan yrittämään. Nyt olisi syytä reagoida ja mielellään nopeasti.

  Dp

  Ensiksi ilmoittautuneet -valintaperuste on varmasti lähtökohtaisesti hyvä tällaisiin kisoihin, mutta elite -sarjoihin pitäisi laittaa minimi osallistujakiintiö pelaajille ja sitten tarvittaessa valinnat hcp:n perusteella kun sarjoissa on kuitenkin voittajille FJT:n kortti. Tosin tämä olisi hankala niille, jotka välimaastossa elite/challenge -sarjat.

  Kyllähän siellä on Future Liiga kisoja, joihin kaikilla alueilla on mahtunut hyvin ja jollain alueella tulossa jopa kiusallisen vähän osallistujia. Pari kisaa olisi riittänyt näitä scramble yms. Pelejä. Voi lähes varmuudella sanoa jo tässä vaiheessa, että Future Liiga on pannukakku.

  Sitten pääkaupunkiseudun ruuhkaa lisää, että kisoihin tulee paljon pelaajia muiden alueiden seuroista. Katsoin, että yhdessä kilpailussa oli yli 30 pelaajaa toisilta alueilta. Tässä olisi hyvä karsintakriteeri HCP:n ohella kisoihin johon tulee enemmän pelaajia kun on paikkoja.

  Ja eihän tämä ongelma pelkästään pääkaupunkiseutua kosketa vaan kaikissa Etelä-suomen kilpailuissa näyttää täyttyvän tuo 132 pelaajan maksimi. No Talmassa kohta 200 ilmoittautunutta mutta onhan Tampereen seudun Pirkkalassakin jo 167 ilmoitautunutta, Meri-Teijon kilpailu Salossa mennyt sekin täyteen jo parissa päivässä.

  Hienoa että vetoa kilpailuihin on, eli ihan positiivinen ongelma. Mutta vaikka ehtisikin ilmoittautumaan kilpailuun niin seuraava kilpailu on vasta kuukauden päästä, joten kyllä niitä hieman enemmän mahtuisi kalenteriin.

  Sen sijaan nuo tulevat Future Liigan joukkuekisat eivät paljon näytä kiinnostavan.

  Nyt on kaudelle 2022 laitettu paketti taas uusiksi.
  Erittäin suosittu Pojat Red-sarja on poistettu kokonaan, joten pojille vaihtoehdoiksi jää pelata joko tasoituksetonta Easy-sarjaa tai hypätä suoraan Pojat Challenge-sarjaan, joka pelataan keltaisilta.

  Alhaisista tasoituksista huolimatta monilla pojat Red-sarjan pelaajista pituus ei riitä punaisiltakaan, joten ei tämä kauheasti tarjoa näille alakouluikäisille, jotka joutuvat pelaamaan keltaisilta tulevalla kaudella. HCP-rajan vuoksi eivät voisi Easy-sarjaankaan osallistua mutta tuskinpa sinne muutenkaan haluaisivat palata. Lasten golfia tämä vain on mutta harmittaa monen tutun pojan puolesta, jotka ovat eri seuroista kiertäneet Pojat Red-sarjaa. Juuri kun ovat kasvamassa sinne kärkikahinoihin mukaan niin kilpasarja vedetäänkin pois alta ja taas ollaan niitä pienimpiä aivan ylipitkillä kentillä..

  Ihmettelin viime kesänä tätä sarjajakoa. Omalla kentällä oli pojat red-sarjassa mukana 20 kilpailijaa. 3 singeltasoituksella ja yhteensä 9 alle 16 tasoituksella.
  Olisi luullut, että näissä olisi joku tasoitusraja? Vaikka elite-sarjassa alle kympin pelaajat, sitten 10-20 tasoituksella challenge-sarjassa ja yli 20 tasoituksella punaisilta.

  Nuo tasoitusrajat eivät oikein toimisi. Pojat Red-sarjassa on ollut pelaajia joiden draivi on 130-140m ja tasoitus alle 15. Sitten on pelaajia, joilla tasoitus yli 20 mutta draivit yli 200m. Eivät nuo matalat tasoitukset omaavat pikkupojat voi oikein takatiiltäkään alkaa pelaamaan.

  Lyöntipituuden mukaan pelaajien olisi syytä valita itselleen sopiva sarja mutta nyt siihen ei ole mahdollisuutta kun ainoa mahdollinen sarja on tuo keltaisilta pelattava Challenge-sarja. Voi olla, että kilpailut vaihtuvatkin treenikierroksiin omilla kentillä, joilla voi pelata järkevämmiltä pituuksilta. En tiedä miksi toimiva systeemi piti muuttaa kun osallistujia sarjoihin oli enemmän kuin tarpeeksi.

  KL1

  En tiedä miksi toimiva systeemi piti muuttaa kun osallistujia sarjoihin oli enemmän kuin tarpeeksi.

  Kannattaa kysäistä liitosta asiasta vastaavalta henkilöltä, joka käsittääkseni on Annika Nykänen.

  Näillä kuulemma mennään ja seurataan tilannetta tulevien vuosien varalle.
  Ainoa sarja mihin nämä alle 18hcp tasoituksen omaavat pienimmät pojat (jopa 9-10v) saavat ilmoittautua on keltaisilta pelattava Challenge-sarja. Harmi homma.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 29)
Vastaa aiheeseen: Junioreiden Future Tour-kiertueen muutokset

Etusivu Foorumit Yleistä Junioreiden Future Tour-kiertueen muutokset