26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista

Junioreiden Future Tour-kiertueen muutokset

Etusivu Foorumit Yleistä Junioreiden Future Tour-kiertueen muutokset

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1301969 Ilmoita asiaton viesti

  Junioreiden kilpagolfiin on tulossa muutoksia ensi kaudeksi ja hieman skeptisesti suhtaudun näihin muutoksiin. Nuorimmille tarkoitetun tasoituksetottoman Future Pojat Red-kiertueen vaatimukset ovat 8-16v ja tasoitus alle 36.

  Edistyneemmät lapset, jotka haluavat pelata tasoituksetonta kilpagolfia joutuvat siis pelaamaan 15-16v pelaajia vastaan. Siinä ehkä hieman vääristyy pelin kuva näillä 8-12v pelaajilla kun ikäluokkansa huipuillakaan tuskin on mahdollisuuksia pysyä kärjen perässä.

  Positiivisena asiana tässä toki on se, että nämä nuorimmat näkevät korkeamman tason golfia kun osa pelikavereista on aivan eri tasolla. Muista lajeista oppineena uskon kuitenkin, että jos vain mahdollista niin pitäisi päästä pelaamaan oman tasoisten vastustajien kanssa ja sitten välillä kokeilla haastavammassa seurassa. Henkisesti vaativassa golfissa olisi varmasti tärkeää oppia jo nuorena taistelemaan kärkisijoituksista ja etenkin se voittaminen.

  Aika näyttää miten tuo uusi järjestelmä toimii.

  https://golf.fi/kilpagolf/kiertueet/future-tour/

  #1301970 Ilmoita asiaton viesti

  En usko että tuo noin paha muutos on. Onhan tuolla myös nuo challenge- ja elite-sarjat, joissa oletettavasti pelaavat ne ”aivan eri tasolla” olevat vanhemmat ikäluokat. Omien junnujen kokemuksella voin kyllä sanoa, että kun taidot karttuvat, niin ei siinä juuri intoa ole hinkata nuorempien seurassa punaisilta tai sinisiltä tiimerkeiltä, jos rahkeet riittävät kovempaankin sarjaan.

  Itse asiassa minusta tuo näyttää aika hyvältä uudistukselta, koska tuo elite-sarja tulee vähän niinkuin uutena portaana ennen FJT:ta ja takatiiltä pelattuna alentaa kynnystä entisen junior challenge tourin ja FJT:n välillä. Poikien red-sarja yhdistää aikaisemman futuren kaksi sarjaa, ihan perusteltu muutos, kunhan junnut vain osaavat vaihtaa mahdollisimman pian ylempään sarjaan, ja kuten sanottu, en usko että siinä mitään ongelmaa tulee.

  #1301972 Ilmoita asiaton viesti

  Näyttää kyllä erikoiselta ja hutiloiden tehdyltä tuo suunnitelma Future Tourin osalta. Siis 16 -vuotiaat pojat pelaavat 8-vuotiaiden kanssa samassa sarjassa lyöntipeliä Red sarjassa? Ja tyttöjen puolella ei ole nuoremmille mitään sarjaa vaan kaiken ikäiset 8-21v on vaan lätkäisty pelaamaan samaan sarjaan. Ei tällaista ole varmaan missään muussa urheilulajissa Suomessa. Onkohan golfliitossa töissä liikaa tällä hetkellä ”seurakehittäjiä” ja tapahtumakoordinaattoreita kun ei näytä olevan ymmärrystä ja aikaa tehdä näitä uudistuksia kunnolliseen analyysiin ja tietoon pohjautuen.

  #1301973 Ilmoita asiaton viesti

  Kuten jo tuossa edellä sanoin, niin olen omien junnujen kanssa näitä kisoja jonkin verran kiertänyt, ja niiden kokemusten pohjalta oma mielipiteeni on, että uudistus on hyvä. Tyttöjen osalta tilanne on monesti ollut sellainen, että aikaisempaa 12-v sarjaa ei ole pystytty pelaamaan ollenkaan, koska ei ole ollut tarpeeksi osallistujia. Kumpi parempi: ei pelata kisaa ollenkaan, vai että pelaamaan pääsee?

  Toisekseen, on minusta turha huoli, että jotkut pelaisivat ”liian helpossa” sarjassa. Jos taitoa riittää ylempään sarjaan, niin ihan varmasti riittää halua myös, ei siellä kukaan huvikseen junnaa aloittelijoiden joukossa singelipelaajana. Sillä taas ei ole mitään merkitystä, että 8-vuotias pelaa 16- tai 21-vuotiaan kanssa samassa sarjassa tai vaikka samassa ryhmässä, jos taidot (tasoitus) on suunnilleen samassa haarukassa. Samoilla tasoituksilla ne scratchituloksetkin ovat samoissa lukemissa ihan iästä riippumatta.

  #1301974 Ilmoita asiaton viesti

  Joo toivottavasti vanhemmat pelaajat hyppäävät rohkeasti ylempiin sarjoihin. Siellä onkin sitten jo 21-vuotiaita, joten saattaa hyvin olla, että moni jää pelaamaan siihen sarjaan missä pystyy voittamaan. Sitä voittamista on nimittäin saattanut joutua odottamaan jopa kahdeksan vuotta.

  Vanhemmille junioreillehan tuo vaikuttaa oikein hyvältä muutokselta kun voi aika hyvin oman tasonsa mukaan valita sarjansa. Täytyy toivoa, että jatkossakin näitä vanhempia junioreita kilpagolfissa riittää eikä innostus kilpagolfiin ole sulanut liian suuriin tasoeroihin. Tosiaan jos siirtyminen ylempiin sarjoihin on aktiivista niin silloin ongelmia ei pitäisi olla.

  #1301976 Ilmoita asiaton viesti

  Fyysiset erot ovat noin laajassa ikähaarukassa niin suuret, että ei siinä millään kisata tasaväkisistä lähtökohdista. Vai miksihän meillä järjestetään sm-kisat eri junnujen ikäluokille? Tyttöjen määrä kilpailuissa tulee varmaankin alenemaan entisestään mallin johdosta. Voi olla myös vaikea pitää lapsena kisaamisen aloittanutta motivoituneena odottamassa, että joskus kasvaa riittävän isoksi, että voi junnukisoissa pärjätä aikuisten kokoisille kanssakilpailijoille.

  #1301978 Ilmoita asiaton viesti

  Fysiikan tuoma hyöty noissa kisoissa on pienempi kuin kuvittelisi. Tuossa uudessa takatiiltä pelattavassa elite-sarjassa siitä on kieltämättä hyötyä, mutta kun poikien red- ja tyttöjen challenge-sarjoissa pelataan punaisilta, niin isommalla voimalla ja tiukemmilla mailoilla saa lähinnä pallot syvemmälle metsään… Voima ei tuo taitoa. Sen verran monta kertaa olen katsonut vierestä, miten joku nappulasarjan pelaaja kynäilee puoli metriä itseään pidempiä teinipoikia 6-0 ihan mennen tullen, kun kenttää pelataan sopivan mittaisena.

  Aloittelevien pienempien tyttöjen tilanteeseen tuolla ei monellakaan alueella ole mitään tosiasiallista vaikutusta, koska tähän astikin he ovat saaneet pelata joko easya tai sitten futuren 16-v sarjassa. Ainoa muutos on että uusi future challenge on 21v asti, mutta hämmästelen, jos siellä yhtään edes yli 16-vuotiasta pelaa.

  Mitä jos nyt ihan pelattaisiin yksi kesä näin, ennen kuin perisuomalaiseen tyyliin tyrmätään jokainen uudistus etukäteen? Ei siellä aloittelijasarjoissa tule ikärajoista huolimatta olemaan aikuisia tai aikuisen kokoisia singelipelaajia putsaamassa palkintopöytää, kyllä sen verran kunnianhimoa ja omanarvontuntoa on jokaisella kilpajunnulla, jolla peli lähtee sujumaan niin hyvin että oikeasti kovia tuloksia alkaa tulla. Erityisesti poikien red tulee olemaan nimenomaan aloittelijasarja, josta pyritään ylöspäin heti kun vähänkin kilpailutouhuun kipinä iskee. Sano mun sanoneen.

  #1301989 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Näyttää kyllä erikoiselta ja hutiloiden tehdyltä tuo suunnitelma Future Tourin osalta. Siis 16 -vuotiaat pojat pelaavat 8-vuotiaiden kanssa samassa sarjassa lyöntipeliä Red sarjassa? Ja tyttöjen puolella ei ole nuoremmille mitään sarjaa vaan kaiken ikäiset 8-21v on vaan lätkäisty pelaamaan samaan sarjaan. Ei tällaista ole varmaan missään muussa urheilulajissa Suomessa. Onkohan golfliitossa töissä liikaa tällä hetkellä ”seurakehittäjiä” ja tapahtumakoordinaattoreita kun ei näytä olevan ymmärrystä ja aikaa tehdä näitä uudistuksia kunnolliseen analyysiin ja tietoon pohjautuen.

  Pari viikkoa sitten sain lyhyen tilannekatsauksen tähän muutokseen, ja paikan päällä kuultuna perustelut muutokselle olivat ainakin omasta mielestäni varsin hyvät. Jos asia oikeasti hiertää, niin kannattaa ottaa suoraan yhteys liiton kilpailukoordinaattori Annika Nykäseen. Olen varma, että hän mielellään kertoo miksi nämä muutokset on tehty.

  #1302096 Ilmoita asiaton viesti

  Jonkinlainen muutos oli pakko tehdä. Esimerkiksi vain yhdellä alueella poikien 12 v (scr) -sarjassa oli keskimäärin edes 6 osanottajaa. Muilla alueilla ei tarvinnut jännittää kolmen kärkeen sijoittumista. Vastaavassa tyttöjen sarjassa ei aina ollut yhtään osanottajaa. Jotain siis piti tehdä. Muitakin vaihtoehtoja olisi ollut kuin nyt päätetty. Aluejakoa olisi voinut muuttaa. Miksi esim. Uusimaa on jaettu kahteen alueeseen? Muutosta olisi tuonut myös 12 v sarjan muuttaminen 14 v sarjaksi, jollainen tilanne muistini mukaan kauan sitten olikin . 8-10 vuotiaan kynnys tulla mukaan olisi vähän loivempi kuin nyt päätetyssä ja ennen kaikkea siitä eteenpäin pääsisi sujuvasti ikäkausiportaissa eteenpäin. Katsotaan, miten nyt päätetty malli toimii. Kriittinen kysymys on koko Suomen golfin kannalta se, lisääkö vai vähentääkö se kilpailuhenkisten ja -kykyisten nuorten tuloa kilpagolfin pariin.

  #1302169 Ilmoita asiaton viesti

  Muutosta olisi tuonut myös 12 v sarjan muuttaminen 14 v sarjaksi, jollainen tilanne muistini mukaan kauan sitten olikin . 8-10 vuotiaan kynnys tulla mukaan olisi vähän loivempi kuin nyt päätetyssä ja ennen kaikkea siitä eteenpäin pääsisi sujuvasti ikäkausiportaissa eteenpäin.

  Täysin samaa mieltä, että Future ja Challenge tourin kisat oli järkevä yhdistää ja jonkinlainen muutos oli pakko tehdä (olisi pitänyt jo aiemmin). Ei tuossa Future tourin aiemmassa mallissa ollut mitään muuta vikaa kun alemman sarjan ikärajaa olisi pitänyt vain nostaa esim 8-14 kuten sanoit. Siinä ikäluokassa on jo enemmän tyttöjä ja poikien ei olisi tarvinnut vielä 12v pelata sinisiltä.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Junioreiden Future Tour-kiertueen muutokset