Aihe: Joksalla palaa käämit, vol2 - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

Joksalla palaa käämit, vol2

Etusivu Foorumit Säännöt Joksalla palaa käämit, vol2

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 38)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #180914 Ilmoita asiaton viesti

    Jatketaan tämän mielenkiintoisen kaverin, Joksan (nimi muutettu, hahmo lainattu, kiitos KL) tarinaa: Joksa lyö avauksensa (par4) puun juureen, vaikeaan paikkaan raffiin. Joksan toinen lyönti hädin tuskin liikuttaa palloa. Tästä suivaantuneena Joksa ottaa askeleen taaksepäin ja kiukuspäissään lyö kovalla voimalla harjoituslyönnin, jonka seurauksena hänen kädessään oleva rauta-5 osuu puuhun. Puusta putoaa reilu pala kaarnaa ja Joksan rauta-5 vääntyy selvästi mutkalle. Samalla raivolla Joksa ottaa askeleen takaisin eteen ja lyö pallonsa – kaikkien hämmästykseksi – reikään. Mikä oli Joksan tulos reiältä olettaen että a) kyseessä todella oli harjoituslyönti b) kyseessä ei ollut harjoituslyönti?

    #287506 Ilmoita asiaton viesti
    KL

    Tarkoitatko harjoituslyönnillä harjoitusheilautusta? Lyönti ja heilautus kun ovat kaksi eri asiaa.

    #287507 Ilmoita asiaton viesti

    Harjoitusheilautusta tarkoitin.

    #287508 Ilmoita asiaton viesti

    a) 3
    b) 4
    Perustelut: Harjoitusheilahdukset ja raivoamiset ovat kuuluvat normaaliin peliin. Siksi Joksa saa käyttää mailaansa muuttuneessa muodossaan täyden kierroksen ajan.

    #287509 Ilmoita asiaton viesti
    PG

    Lisäperustelut b) kohtaan: Ottamalla vain yksi askel taaksepäin heilahdus voidaan tulkita vielä lyönniksi. Kaksi tai useampi askel taaksepäin => ei tarkoitusta (eikä mahdollisuutta) osua palloon => ei lyöntiä. Vaurioituminen ei siis tässä tapauksessa tule harjoitusheilahduksessa eikä lyönnissä, jolloin se ei tule normaalista pelistä. Nyt on seurauksena pelistä sulkeminen, mikäli Joksa löi rauta 5:llä.

    #287510 Ilmoita asiaton viesti
    ts

    PG kirjoitti: (4.5.2010 23:37:02)
    a) 3
    b) 4
    Perustelut: Harjoitusheilahdukset ja raivoamiset ovat kuuluvat normaaliin peliin. Siksi Joksa saa käyttää mailaansa muuttuneessa muodossaan täyden kierroksen ajan.

    Heh.. hauska toi boldattu. Tottahan se ei kyllä sääntöjen kannalta ole.

    #287511 Ilmoita asiaton viesti
    PG

    ts kirjoitti: (5.5.2010 8:00:42)

    PG kirjoitti: (4.5.2010 23:37:02)
    a) 3
    b) 4
    Perustelut: Harjoitusheilahdukset ja raivoamiset kuuluvat normaaliin peliin. Siksi Joksa saa käyttää mailaansa muuttuneessa muodossaan täyden kierroksen ajan.

    Heh.. hauska toi boldattu. Tottahan se ei kyllä sääntöjen kannalta ole.

    Jos raivoamiset ei mene läpi, niin ’raivoamiset’ ehkä menettelee 😉

    #287512 Ilmoita asiaton viesti

    Walsh kirjoitti: (4.5.2010 22:12:37)
    Harjoitusheilautusta tarkoitin.

    Tarkennan vielä itseäni:
    a) kyseessä todella oli harjoitusheilautus (practice swing)
    b) kyseessä oli ’tunteenpurkaus’, ei lyönti, ei harjoitusheilautus eikä harjoituslyönti?

    #287513 Ilmoita asiaton viesti
    ts

    PG kirjoitti: (5.5.2010 8:52:45)

    ts kirjoitti: (5.5.2010 8:00:42)

    PG kirjoitti: (4.5.2010 23:37:02)
    a) 3
    b) 4
    Perustelut: Harjoitusheilahdukset ja raivoamiset kuuluvat normaaliin peliin. Siksi Joksa saa käyttää mailaansa muuttuneessa muodossaan täyden kierroksen ajan.

    Heh.. hauska toi boldattu. Tottahan se ei kyllä sääntöjen kannalta ole.

    Jos raivoamiset ei mene läpi, niin ’raivoamiset’ ehkä menettelee 😉

    Ei ne kyllä nyt menettele, koska suutuspäissään jos lyö mailansa johonkin (tai vaikka potkaisee sitä) ei tapahtuma ole normaaliin pelitilanteeseen liittyvä. Monelle toki on, mutta ei siis sääntöjen määrittelyn mukaan. Sen sijaan harjoitusswingi, joka osuu esim maahan virhearvion seurauksena, on sellainen.

    Siinä on siten vaan tuomarin punnittava tilannetta kaiken käytössä olevan tiedon valossa ja tehtävä ratkaisunsa. Puuhun lyöty maila ei kuitenkaan jätä tulkinnalle sijaa.

    #287514 Ilmoita asiaton viesti
    PG

    Walsh kirjoitti: (5.5.2010 9:08:24)

    Walsh kirjoitti: (4.5.2010 22:12:37)
    Harjoitusheilautusta tarkoitin.

    Tarkennan vielä itseäni:
    a) kyseessä todella oli harjoitusheilautus (practice swing)
    b) kyseessä oli ’tunteenpurkaus’, ei lyönti, ei harjoitusheilautus eikä harjoituslyönti?

    a) 3 lyöntiä
    b) Joksa suljetaan pelistä pois.

    #287515 Ilmoita asiaton viesti

    ts kirjoitti: (5.5.2010 9:33:53)
    Siinä on siten vaan tuomarin punnittava tilannetta kaiken käytössä olevan tiedon valossa ja tehtävä ratkaisunsa. Puuhun lyöty maila ei kuitenkaan jätä tulkinnalle sijaa.

    Kyllä se puuhun lyöty mailakin voi jättää tulkinnalle sijaa, jos se osuukin puuhun normaalin malliselta vaikuttavan harjoituslyönnin (vaikkakin voimalla vedetyn) saatossa. Mutta muuten raivopäinen huitaisu ei kyllä kuulu normaaliin peliin, missä rikkoutunutta mailaa edelleen saisi käyttää.

    #287516 Ilmoita asiaton viesti

    PG kirjoitti: (5.5.2010 9:53:53)

    Walsh kirjoitti: (5.5.2010 9:08:24)

    Walsh kirjoitti: (4.5.2010 22:12:37)
    Harjoitusheilautusta tarkoitin.

    Tarkennan vielä itseäni:
    a) kyseessä todella oli harjoitusheilautus (practice swing)
    b) kyseessä oli ’tunteenpurkaus’, ei lyönti, ei harjoitusheilautus eikä harjoituslyönti?

    a) 3 lyöntiä
    b) Joksa suljetaan pelistä pois.

    Lähellä ollaan, mutta pieni kätketty knoppi jäi vielä huomaamatta..? b) kohdasta ollaan samaa mieltä.

    #287517 Ilmoita asiaton viesti
    KL

    Walsh kirjoitti: (6.5.2010 8:30:30)

    PG kirjoitti: (5.5.2010 9:53:53)

    Walsh kirjoitti: (5.5.2010 9:08:24)

    Walsh kirjoitti: (4.5.2010 22:12:37)
    Harjoitusheilautusta tarkoitin.

    Tarkennan vielä itseäni:
    a) kyseessä todella oli harjoitusheilautus (practice swing)
    b) kyseessä oli ’tunteenpurkaus’, ei lyönti, ei harjoitusheilautus eikä harjoituslyönti?

    a) 3 lyöntiä
    b) Joksa suljetaan pelistä pois.

    Lähellä ollaan, mutta pieni kätketty knoppi jäi vielä huomaamatta..? b) kohdasta ollaan samaa mieltä.

    Liittyykö se jotenkin kaarnaan…?

    #287518 Ilmoita asiaton viesti

    KL kirjoitti: (6.5.2010 8:42:29)

    Walsh kirjoitti: (6.5.2010 8:30:30)

    PG kirjoitti: (5.5.2010 9:53:53)

    Walsh kirjoitti: (5.5.2010 9:08:24)

    Walsh kirjoitti: (4.5.2010 22:12:37)
    Harjoitusheilautusta tarkoitin.

    Tarkennan vielä itseäni:
    a) kyseessä todella oli harjoitusheilautus (practice swing)
    b) kyseessä oli ’tunteenpurkaus’, ei lyönti, ei harjoitusheilautus eikä harjoituslyönti?

    a) 3 lyöntiä
    b) Joksa suljetaan pelistä pois.

    Lähellä ollaan, mutta pieni kätketty knoppi jäi vielä huomaamatta..? b) kohdasta ollaan samaa mieltä.

    Liittyykö se jotenkin kaarnaan…?

    Kyllä, erittäin vahvasti. 🙂

    #287519 Ilmoita asiaton viesti
    PG

    Walsh kirjoitti: (6.5.2010 9:58:50)

    KL kirjoitti: (6.5.2010 8:42:29)

    Walsh kirjoitti: (6.5.2010 8:30:30)

    PG kirjoitti: (5.5.2010 9:53:53)

    Walsh kirjoitti: (5.5.2010 9:08:24)

    Walsh kirjoitti: (4.5.2010 22:12:37)
    Harjoitusheilautusta tarkoitin.

    Tarkennan vielä itseäni:
    a) kyseessä todella oli harjoitusheilautus (practice swing)
    b) kyseessä oli ’tunteenpurkaus’, ei lyönti, ei harjoitusheilautus eikä harjoituslyönti?

    a) 3 lyöntiä
    b) Joksa suljetaan pelistä pois.

    Lähellä ollaan, mutta pieni kätketty knoppi jäi vielä huomaamatta..? b) kohdasta ollaan samaa mieltä.

    Liittyykö se jotenkin kaarnaan…?

    Kyllä, erittäin vahvasti. 🙂

    Tästä ei tule muuta mieleen, kuin säännön 13-2 rikkominen, mutta sitä nyt ei usko Erkkikään…

    #287520 Ilmoita asiaton viesti
    KL

    PG kirjoitti: (7.5.2010 18:08:57)

    Walsh kirjoitti: (6.5.2010 9:58:50)

    KL kirjoitti: (6.5.2010 8:42:29)

    Liittyykö se jotenkin kaarnaan…?

    Kyllä, erittäin vahvasti. 🙂

    Tästä ei tule muuta mieleen, kuin säännön 13-2 rikkominen, mutta sitä nyt ei usko Erkkikään…

    Erkki taitaa olla viellä talvihorroksessa, joten uskoo ihan mitä vain… (+ vapaavalintainen hymiö)

    #287521 Ilmoita asiaton viesti

    PG kirjoitti: (7.5.2010 18:08:57)

    Walsh kirjoitti: (6.5.2010 9:58:50)

    KL kirjoitti: (6.5.2010 8:42:29)

    Walsh kirjoitti: (6.5.2010 8:30:30)

    PG kirjoitti: (5.5.2010 9:53:53)

    Walsh kirjoitti: (5.5.2010 9:08:24)

    Walsh kirjoitti: (4.5.2010 22:12:37)
    Harjoitusheilautusta tarkoitin.

    Tarkennan vielä itseäni:
    a) kyseessä todella oli harjoitusheilautus (practice swing)
    b) kyseessä oli ’tunteenpurkaus’, ei lyönti, ei harjoitusheilautus eikä harjoituslyönti?

    a) 3 lyöntiä
    b) Joksa suljetaan pelistä pois.

    Lähellä ollaan, mutta pieni kätketty knoppi jäi vielä huomaamatta..? b) kohdasta ollaan samaa mieltä.

    Liittyykö se jotenkin kaarnaan…?

    Kyllä, erittäin vahvasti. 🙂

    Tästä ei tule muuta mieleen, kuin säännön 13-2 rikkominen, mutta sitä nyt ei usko Erkkikään…

    Niinpä. Mutta kaikessa älyttömyydessään tässä tilanteessa 13-2 pätee (vrt. greencard -kokeessakin kysytty kysymys: Harjoituslyöntisi katkaisee oksan, mitä seuraa?). Hyötyä Joksa tilanteesta ei varmasti saa, mutta jälleen kerran golfsäännöt ovat golfsääntöjä: oletettavasti yhden askeleen päässä otettu harjoituslyönnin osuma puuhun ’parantaa’ myös varsinaisen lyönnin olosuhteita. Tämän vuoksi tarjoasin a) -kohtaan vastauksen 5 lyöntiä.

    Itseasiassa hauskaksi tilanne olisi mennyt nyt lisättävässä kohdassa c) toisen lyönnin jälkeen Joksa lyö heti perään uuden lyönnin, joka ei myöskään osu palloon, mutta maila osuu puuhun ja vääntyy mutkalle. Ja seuraava mukiin -> tulos 4.

    #287522 Ilmoita asiaton viesti
    KL

    Walsh kirjoitti: (8.5.2010 12:57:05)
    Niinpä. Mutta kaikessa älyttömyydessään tässä tilanteessa 13-2 pätee (vrt. greencard -kokeessakin kysytty kysymys: Harjoituslyöntisi katkaisee oksan, mitä seuraa?). Hyötyä Joksa tilanteesta ei varmasti saa, mutta jälleen kerran golfsäännöt ovat golfsääntöjä: oletettavasti yhden askeleen päässä otettu harjoituslyönnin osuma puuhun ’parantaa’ myös varsinaisen lyönnin olosuhteita. Tämän vuoksi tarjoasin a) -kohtaan vastauksen 5 lyöntiä.

    Lainatakseni erään toisen kirjoittajan aloitusta, niin duoda duoda….

    Tuossa alkuperäisessä kysymyksessähän Joksa otti ensin askeleen taaksepäin ja sitten vasta teki tuon harjoitusheilautuksensa. Jos maila siinä kohdassa osuu johonkin, ei kyseessä välttämättä ole varsinaisen lyönnin vaatiman alueen parantaminen. Joksanhan ei ole suinkaan tarkoitus lyödä siitä kohdasta, vaan askeleen edempää. Pitäisi päästä näkemään tuo paikka, josta kaarna irtosi luotettavan ratkaisun tekemiseksi.

    Oksan katkaiseminenkaan ei aina ole rangaistavaa, teon täytyy tuottaa jotakin hyötyä pelaajalle joko alkuperäisen aiotun lyöntialueen tai sen varsinaisen lyöntialueen osalta. Oksien katkominen mailalla viiden metrin päässä ei ole rangaistavaa. Jos olisi, niin harjoitusheilautusten tekeminen pitkässä heinässä metrin päässä pallosta tuntuman hakemiseksi olisi myös rangaistavaa.

    Ja jotta edes vähän päästään viilaamaan pilkkua, niin tuo esittämäsi green card -kokeen kysymyksen oikea vastaus olisi 2 rangaistuslyöntiä harjoittelemisesta kierroksen aikana… 😉

    #287523 Ilmoita asiaton viesti

    KL kirjoitti: (8.5.2010 13:45:25)

    Walsh kirjoitti: (8.5.2010 12:57:05)
    Niinpä. Mutta kaikessa älyttömyydessään tässä tilanteessa 13-2 pätee (vrt. greencard -kokeessakin kysytty kysymys: Harjoituslyöntisi katkaisee oksan, mitä seuraa?). Hyötyä Joksa tilanteesta ei varmasti saa, mutta jälleen kerran golfsäännöt ovat golfsääntöjä: oletettavasti yhden askeleen päässä otettu harjoituslyönnin osuma puuhun ’parantaa’ myös varsinaisen lyönnin olosuhteita. Tämän vuoksi tarjoasin a) -kohtaan vastauksen 5 lyöntiä.

    Lainatakseni erään toisen kirjoittajan aloitusta, niin duoda duoda….

    Tuossa alkuperäisessä kysymyksessähän Joksa otti ensin askeleen taaksepäin ja sitten vasta teki tuon harjoitusheilautuksensa. Jos maila siinä kohdassa osuu johonkin, ei kyseessä välttämättä ole varsinaisen lyönnin vaatiman alueen parantaminen. Joksanhan ei ole suinkaan tarkoitus lyödä siitä kohdasta, vaan askeleen edempää. Pitäisi päästä näkemään tuo paikka, josta kaarna irtosi luotettavan ratkaisun tekemiseksi.

    Oksan katkaiseminenkaan ei aina ole rangaistavaa, teon täytyy tuottaa jotakin hyötyä pelaajalle joko alkuperäisen aiotun lyöntialueen tai sen varsinaisen lyöntialueen osalta. Oksien katkominen mailalla viiden metrin päässä ei ole rangaistavaa. Jos olisi, niin harjoitusheilautusten tekeminen pitkässä heinässä metrin päässä pallosta tuntuman hakemiseksi olisi myös rangaistavaa.

    Ja jotta edes vähän päästään viilaamaan pilkkua, niin tuo esittämäsi green card -kokeen kysymyksen oikea vastaus olisi 2 rangaistuslyöntiä harjoittelemisesta kierroksen aikana… 😉

    Olet oikeassa, että tuo paikka pitäisi kyllä nähdä ennen 13-2 soveltamista. Alunperin yritin tähän knopin, jossa tilanne olisi sen kaltainen, että Joksan pallo on lähellä puuta ja että tuo kaarnan putoaminen ’parantaa’ tilannetta (eli seuraavalle lyönnille tulee tavallaan lisää tilaa). Jos Joksa olisi raivonnut vaikka 3 metrin päässä olevan toisen puun luona, niin 13-2 ei missään nimessä päde. Kuten sanoit, oksien tai heinän katkominen tulee tapahtua ’lyöntialueella’, jotta se olisi rangaistavaa.

    Ja kyllä, harjoituslyönnillä oksan katkaiseminen tuottaa 2 rangaistusta mainitusta syystä. Myös harjoitusheilahduksella, mikäli se tapahtuu riittävän lähellä palloa… 🙂

    #287524 Ilmoita asiaton viesti
    PG

    Oksan katkaiseminen ja kaarnan irtoaminen harjoitusheilahduksen yhteydessä eivät mielestäni ole vertailukelpoiset. Oksan katkaiseminen saattaa antaa täysin vapaat kädet seuraavalle lyönnille, kun taas oksan olemassa olo voi estää normaalin lyönnin kokonaan. Oksan katkaiseminen voi lisätä vapaata pelitilaa hyvinkin metrin pari, mutta kaarnapalan putoaminen puun kyljestä vain sentin pari, edellyttäen että kolo on juuri oikeassa kohdassa. Hyvin epätodennäköistä on, että se on sellaisessa kohdassa, että siitä olisi lyönnille hyötyä.

    Mailan osuminen harjoitusheilahduksella lähellä pelilinjaa olevaan kivenlohkareeseen sillä seurauksella, että kivestä irtoaa pala pois ja maila taipuu mutkalle, on mielestäni paremmin vertailukelpoinen tämän casen kanssa. Kummassakin tapauksessa pidän rangaistusta hätävarjelun liioitteluna. Sallisin Joksalle mielelläni birkun. Suorituksen arvoa nostaa se, että hän teki sen sääntöjen valossa pelikelvottomalla mailalla.

    Joka tapauksessa mahdollista rangaistusta mietittäessä on lieventävänä asianhaarana otettava huomioon Joksan häiriintynyt mielentila. Niin ainakin loordit tekisivät… (sopiva obligatorinen hymiö löytynee täältä)

    #287525 Ilmoita asiaton viesti

    PG kirjoitti: (8.5.2010 21:33:15)
    Oksan katkaiseminen ja kaarnan irtoaminen harjoitusheilahduksen yhteydessä eivät mielestäni ole vertailukelpoiset. Oksan katkaiseminen saattaa antaa täysin vapaat kädet seuraavalle lyönnille, kun taas oksan olemassa olo voi estää normaalin lyönnin kokonaan. Oksan katkaiseminen voi lisätä vapaata pelitilaa hyvinkin metrin pari, mutta kaarnapalan putoaminen puun kyljestä vain sentin pari, edellyttäen että kolo on juuri oikeassa kohdassa. Hyvin epätodennäköistä on, että se on sellaisessa kohdassa, että siitä olisi lyönnille hyötyä.

    Niin, nyt herääkin kysymys, että missä kulkee raja, parissa sentissä vai parissa tuumassa? Ja tarviiko pelaajan saada hyötyä ennen kuin rangaistus on aiheellinen? Tuskin Brian Daviskään hyötyi mitään liikuteltuaan irrallista haittatekijää esteessä Harbour Townin uusinnassa. Golfsäännöissä ei mielestäni juurikaan oteta kantaa missään kohdassa, että hyötyykö pelaaja rikkeestä (paitsi pelistä sulkeminen joissain tapauksissa).

    Tuskin kuitenkaan suffelikisoissa tällaisessa tapauksessa rangaistuksia jaellaan, pilkkuahan tässä viilataan, tiedän. Mutta olisiko tilanne toinen, jos Joksa olisi PGA-tourilla ja miljoona tv-katsojaa todistaisi tapahtunutta?

    Hymiö.

    #287526 Ilmoita asiaton viesti
    KL

    Walsh kirjoitti: (10.5.2010 10:14:34)

    Tuskin kuitenkaan suffelikisoissa tällaisessa tapauksessa rangaistuksia jaellaan, pilkkuahan tässä viilataan, tiedän. Mutta olisiko tilanne toinen, jos Joksa olisi PGA-tourilla ja miljoona tv-katsojaa todistaisi tapahtunutta?

    Hymiö.

    Oikea ’Joksa’ on ollut ’tourilla’ jo vuosia ja sen huomaa…..

    Naurio.

    #287527 Ilmoita asiaton viesti
    PG

    Walsh kirjoitti: (10.5.2010 10:14:34)

    Niin, nyt herääkin kysymys, että missä kulkee raja, parissa sentissä vai parissa tuumassa? Ja tarviiko pelaajan saada hyötyä ennen kuin rangaistus on aiheellinen? Tuskin Brian Daviskään hyötyi mitään liikuteltuaan irrallista haittatekijää esteessä Harbour Townin uusinnassa. Golfsäännöissä ei mielestäni juurikaan oteta kantaa missään kohdassa, että hyötyykö pelaaja rikkeestä (paitsi pelistä sulkeminen joissain tapauksissa).
    ………..
    Hymiö.

    Pelaajan ei todellakaan tarvitse saada hyötyä rikkeestään, jotta siitä rangaistaan. Esim. uloslyömisestä rangaistaan, mutta hyötyä uloslyömisestä ei ole, päinvastoin. On myös sääntöjä, joilla rangaistaan siksi, että pelaajan katsotaan saavan tai saaneen sääntöjenvastaista hyötyä. Esim. sääntö 13-2 on tällainen. Pallon aseman, aiotun lyöntiasennon tai lyönnin vaatiman alueen ja pelilinjan parantamisesta on hyötyä, siksi tällaisista toimenpiteistä rangaistaan. Oksan katkaiseminen hyödyttää aina, jos sillä parannetaan aiottua lyöntiasentoa, lyönnin vaatimaa aluetta tai pelilinjaa. Rangaistus on aiheeton, mikäli harjoitusheilahduksen aiheuttamasta oksan katkeamisesta ei ole hyötyä (esim. viiden metrin päässä pallon takana). Mailan osuessa puuhun niin, että pala kaarnaa putoaa maahan, voi hyödyttää vain harvoin pelaajaa. Rangaistus on aiheeton silloin, jos hyötyä ei ole, eikä mailaa isketty puuhun hyötymistarkoituksessa.

    Hymiö, naurio, irviö, virniö.

    #287528 Ilmoita asiaton viesti
    KL

    PG kirjoitti: (10.5.2010 19:19:54)
    Pelaajan ei todellakaan tarvitse saada hyötyä rikkeestään, jotta siitä rangaistaan. Esim. uloslyömisestä rangaistaan, mutta hyötyä uloslyömisestä ei ole, päinvastoin.

    Pallon lyöminen OB ei ole sääntörike sen paremmin kuin pallon kadottaminen vesiesteeseenkään. Kyse on huonosta lyönnistä, josta rangaistaan sen huonouden vuoksi.

    #287529 Ilmoita asiaton viesti
    KL

    PG kirjoitti: (10.5.2010 19:19:54)
    Oksan katkaiseminen hyödyttää aina, jos sillä parannetaan aiottua lyöntiasentoa, lyönnin vaatimaa aluetta tai pelilinjaa. Rangaistus on aiheeton, mikäli harjoitusheilahduksen aiheuttamasta oksan katkeamisesta ei ole hyötyä (esim. viiden metrin päässä pallon takana).

    Haluatteko minun kommentoivan tätäkin? Ei se mitään, kommentoin silti.

    ’Dec 13-2/24 Area of Originally Intended Swing Improved by Breaking Branch; Area of Swing Finally Used Not Affected by Branch

    Q: A player, intending to play in a certain direction, took a practice backswing for a stroke in that direction and broke a branch impeding his backswing. The player then decided to play in a different direction. The area of his intended swing for a stroke in this new direction was not improved by the breaking of the branch. In such circumstances, would the player incur a penalty under Rule 13-2?

    A: Yes. The player was in breach of Rule 13-2 as soon as he improved the area of the originally intended swing. The penalty is not avoided if he subsequently plays in another direction, even if the breaking of the branch had no effect on the area of the swing for a stroke in the new direction.’

    Harjoitusheilahduksen paikalla voi siis joskus olla merkitystä.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 38)
  • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Joksalla palaa käämit, vol2