Aihe: John Daly – golfin Matti Nykänenkö ?? - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

John Daly – golfin Matti Nykänenkö ??

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu John Daly – golfin Matti Nykänenkö ??

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 29)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #170447 Ilmoita asiaton viesti

  Ostin Stokkan Hulluilta päiviltä J. Dalyn kirjan ’ Elämäni raffista raffiin ’ , siksi että se maksoi vain 6 e . Se oli aiemmin hinnoiteltu yli 20 e !! Suosittelen kirjaa kaikille , mutta varsinkin tavallisten duunari Virtasten ja Lahtisten perheille ja lapsille. John ei oo niin dorka kuin on skrivattu ( eikä mattikaan ole ) ei edes niin pölhö – pärjäs opinnoissaankin kyllä meidän Mattia paremmin lukematta ja ostamatta opiskelukirjoja. Parasta on kuitenkin se 5000 asukkaan kylästä lähteneen tavallisen duunarin perheen lapsen stoori golfkentän karheikoista sekä PGA:n että varsinkin British Openin voittoon ja viel lammaspaimenten ykköskentällä St Andrewessä on jotain liikuttavaa. John söi yöllä hotellihuoneesssa Claret Jugista suklaakastikeella kuorrutettua namia. On jotenkin jänskää kuinka helppoa on samaistua siihen fiilinkiin, jolla duunarin penska voi kivuta kaiken arkipäivän keskeltä voittamaan Jack Niklauksenkin mielestä kolohvin arvoikkaimman pystin British Openin juuri Old Coursellä. Johnin isä oli kiertävä rakennustyömies, mutta skulas iteki kolohvia ( niinkuin meillä faijat ennen skimbas ) – J.D. sai kolohvin isän harrastusperintönä -ihan kuin meillä sota-ajan lapsilla perittiin hiihto. Nythän meillä jo on lapsia ja PGA-kolhvareita, jotka ovat yhtä varhain kuin J.D. 4-5 vuotiaina alkaneet räplätä faijan tai mutsin kolohvikaluja. Esim ystäväni poika Roope Kakko. Vaikka Palmisen kirja on hyvä . niin suosittelisin kaikille todellisille pelureille yllättävän reralistisesti etenevää Joh Dalyn kirjaa – siitä saa todellista potkua kilpakolohviin ja sen arkitodellisuuteen. John Dalyn polku kulkee paljolti perinteisten golfklubien ulkopuolella- sieltäkinon tie huipulle- sen J.D. todistaa – ja sen voi tehdä helpomminkin . Se voi sytyttää jonkun nuoren tavoittelemaan yliopistogolfuraa Jenkkilän golfyliopistoissa, kunhan korostaa , että toi dokaaminen ei oo kovin fiksua – eikä sitä J.D itekään diggaa. Jos tää kirja tuntuu krouvilta ton universitykolohvin suhteen niin voi tarjota juniorilleen Golin Montgomeryn ’ Golflegenda’- kirjaa, jossa Skotti tulee Jenkkilän universitygolfiin pääovesta klubitakki päällä. Jos , et pääse Stokkalle niin voi avittaa kummankin kirjan saamisessa. It´s up to you.

  #226974 Ilmoita asiaton viesti

  No jatkokysymykseni ; onko joku lukenut minua ennen tai nyt juttuni jälkeeni J.D:n kirjan ? ja mitä mieltä olit – eri mieltäkö minun kanssain ? Haluatko halpakirjan – tää avustustarjous koskee lähinnä kehätie III ulkopuolisia kolohvin ystäviä – muutama GP:n lukija on ottanut yhteyttä – vóin toimittaa kirjan postituskuluilla lamahintaan. !
  P.S.
  Kirjasta käy ilmi, että joku voitti 16.000.00 USD . kun veikkasi JD:n voittamaan British Openin ( vetosuhde oli 80:1 ) , jotta sillä lailla. John tykkää musasta kuten Mattikin – laulaakin esiintyen joskus ystävänsä Johny Leen kaa.

  #226975 Ilmoita asiaton viesti

  Luettu on joskus vuosi sitten. En nyt sitten tiedä miksi eri aineisiin ja elämäntapoihin addiktoitunutta sälliä pitäisi sympatiseerata, vaikka kuinka pitkälle löisi tai hyppäisi. Lähinnä ihmetyttää miksi pilasi loistavat lahjansa. Varmaan on sitten ollut kivaa.

  Aika huono ihan kirjallisen antinsakin kannalta.

  #226976 Ilmoita asiaton viesti

  mäkisuksi kirjoitti: (4.4.2009 2:16:53)

  It´s up to you.

  #226977 Ilmoita asiaton viesti

  Alkoholisti-taiteilijoita, -urheilijoita ja muita kuuluisuuksia on aikojen alusta digattu.
  Liikakäyttö ja siihen liittyvä kohkaaminen on koettu jonkunlaiseksi protestikäyttäytymiseksi, sovinnaisuuden sääntöjä rikkovaksi sankaritouhuksi. Elämäkerrat useasti tätä pönkittävät, vaikka näennäisesti ongelmakäytön tuomitsevatkin.

  Voipi olla että todellisuus on (usein) täynnä ahdistusta, pelkoa ja epätoivoa.

  Ihmistä ei kuitenkaan saa tuomita alkoholismistaan. Se on usein sairaus, jonka hallitsemiseen tarvitaan paljon tukea.

  #226978 Ilmoita asiaton viesti

  mäkisuksi kirjoitti: (4.4.2009 2:16:53)
  Ostin Stokkan Hulluilta päiviltä J. Dalyn kirjan ’ Elämäni raffista raffiin ’ , siksi että se maksoi vain 6 e . Se oli aiemmin hinnoiteltu yli 20 e !! Suosittelen kirjaa kaikille , mutta varsinkin tavallisten duunari Virtasten ja Lahtisten perheille ja lapsille.

  Jos , et pääse Stokkalle niin voi avittaa kummankin kirjan saamisessa.
  It´s up to you.

  ? Haluatko halpakirjan – tää avustustarjous koskee lähinnä kehätie III ulkopuolisia kolohvin ystäviä – muutama GP:n lukija on ottanut yhteyttä – vóin toimittaa kirjan postituskuluilla lamahintaan. !

  No Huhhuh! Jos ei muuten kirjabisnes kannata niin ei muuta kun foorumeille mainostamaan.

  Eli, ensin ostit kirjan hulluilta päiviltä? Ja nyt myyt niitä täällä eteenpäin? Ostit ilmeisesti sitten koko satsin kirjoja hulluilta päiviltä, vai oisko jääny hyllyyn myymättä noin muuten vaan?

  Minkä takia vaan kehä3:n ulkona oleville? Onko kehän sisällä jo sellasta tietotaitoa golfista että JD:n kirja ei tarjoa mitään uutta? Eikös kuluttajansuojakin jo vaadi, ettei ostajia saa syrjiä tuolla lailla (tai vaikka esim. sukupuolen mukaan, oisko tää tarjous sitten kuitenki parempi osoittaa vaan miehille, eihän naiset voi tästä mitään ymmärtää?)

  P.S.
  Kirjasta käy ilmi, että joku voitti 16.000.00 USD . kun veikkasi JD:n voittamaan British Openin ( vetosuhde oli 80:1 ) , jotta sillä lailla. John tykkää musasta kuten Mattikin – laulaakin esiintyen joskus ystävänsä Johny Leen kaa.

  Mitä ajat tällä takaa? Onko tää sun mielestä mainosta kirjasta? Erityisesti pidin tuosta ’jotta sillä lailla’-kommentista?

  Kaiken kaikkiaan hyvän olonen tarjous, laita tänne vaan tulemaan. Tarjoon 2e, sisältää postikulut!

  #226979 Ilmoita asiaton viesti

  mäkisuksi kirjoitti: (6.4.2009 23:10:06)
  Kirjasta käy ilmi, että joku voitti 16.000.00 USD . kun veikkasi JD:n voittamaan British Openin ( vetosuhde oli 80:1 ) , jotta sillä lailla.

  Minkä kokoisesta summasta on tuossa mielestäsi kysymys?

  #226980 Ilmoita asiaton viesti

  Kiva,
  että jotkut aktivoituuu skraibeen John Dalystä. Tosi asia on ,että hän on erittäin pidetty golffari Tuurilla – ehkä pidetympi kuin Phil – Tiger on pidetty myös – ehkä toisella tavalla ihannoitukin, jota JD ei oo.
  Se voittosuma on tietty 16. ja kuusi nollaa – 1995 kurssilla.

  Mie en tee bisnistä – kuten en tehnyt Newellin kirjoillakaan – siitä on sitten painos loppu ja sitä löytyy svedupellejen kielellä akateemisesta .

  Ne , jotka ostavat kirjan kun se putoaa 20 e hinnassa on sielunvelejiäni, joten sympatiasta tarjoan myös naisille – en oo kieltänt ja poikkeustapauksessa kehän sisäpuolelle. Mutta eeee ..n tappiolla . Tää ei oo huutokauppa. Hankintahinta 6 e + postituskulut. Voimassa Pääsiäiseen eli pyhien perästä FIFO-periaatteella.

  Kirjan tyyli ei oo kaksinen – mutta reaaalimaailma viestittyy – Johna ja Jamie – broidi
  saavat mellastaa yksin – kuin Reidar Särestöniemi lapsena Kittilän Kaukosen kylässä.
  Koulussa plösöä Johnia kiusattiin kolohvista – et sä pysty urheileen muuta kuin vanhojen äijien lajia . Jenkeissäkin lajilla on ollut tälläin ukkoleima ainakin pienessä
  5000 asukkaan kaupungissa ja 1960-70 luvuilla.
  No onneksi hänellä oli pari kolme vanhempaa mentorikolhvaria, jotka avittivat ja faijakin neuvo, kun oli himassa.
  Äiti oli paras tuki – niinkuin monella ihmisellä on ollut.

  Uhkapeliriippuuvuus on tulut Johnille alkon perään .

  Ostipa kuitennii kotikolohvikenttänsä ja rakenutti vanhemmilleen talon – Mehmpisin Empun tyyliin – samoilla kulmilla JD asuskelikin ja syvän etelän tyyliä kummaskii. Arakansas oli syntymäkoti -valtio , niinkun parin pelikierroksen kolohvikumppanilla pressa Bill Clintonilla. Bill kuulemma manku jatkuvasti mullikaneja, onneksi meillä on Stadissa vain kesykaneja.

  No tällai mä kohta kerron koko kirjan – niinkuin senkin , että kun salama löi katsomosssa kuoliaaaksi 30 v isän , JD lahjoitti voittorahoistaan 30. ja kolme nollaa USD kahden isättömäksi jääneen tyttären koulutusrahaksi elämää varten .. jotta tsillä lailla.
  Kirjoitan yöllä , kun juoksin pitkästä aikaa, 20 vuoteen, 10 km lenkin ( siis juoksin ja kävelin ) ja nukahdin perään – heräsin 00.00 nyt oon kahelta hereillä .. krooh.

  #226981 Ilmoita asiaton viesti

  Jätkä on ollut aika kovilla mutta puhkuu vieläkin henkeä kuin vichypullo vaikka onkin kilpailukiellossa viime syksyn törttöilyjen takia. JD on palaamassa loppukkuusta Euroopan kiertueen peleihin.

  #226982 Ilmoita asiaton viesti

  Jaa , jotta kilpailukiellossa- en tiennytkään .
  No tänne Eurooppaan hän sopii ehkä paremmin kuin Jenkkilään – on niin suomalaisen juntin oloinen. Tulis joskus White Sarkin kaa Finskiin skulaan. Hattupää on kahest olölu tulossa Taliin, mutta perui molemmat kerrat.

  No John Dalyä, siis kirjaa ’ Raffista raffiin ’ löytyy vielä pääsiäisen jälkeiseen hintaan 9 e ja pstikulut, joten vaikka e-mailin kautta vihje. niin saatte tustustua golffarin arkipäivään.

  Vähän samanoloinen on uusi Augustan sankari – kuin olis ottant betonikärrärin
  vanhalta raksalta – teki hommansa kuin härkä vankkurin vetäjänä.
  Kliffaa , että Okabe 39v hyppää lentomäkee kuin kuikka ja Angel 38 v riivaa noi
  nuoret atleetit – menne tullen – seniorit rulaa.

  #226983 Ilmoita asiaton viesti

  Kirja on ihan jees ja kannattaa paremman putteessa tutustua.

  Ja ne ”huhut”:Oli JD augustassakin – myymässä nimikkotuotteitaan bussinsa edessä lähitienoilla. Toinen uudempia tapahtumia kuvaava on että JD jonkin sortin mahalaukunohituksen, rasvaimun tms. on suorittanut, jumppaamisen lisäksi, 40 paunaa lähtenyt eli kovasti kuntoon koittaa. Jonkun sortin valmentajakin pyörii jaloissa (Mickelsonin kanssa aikoinaan toiminut Rick Smith).. Toivottavasti mies saa asiansa kuntoon=)

  #226984 Ilmoita asiaton viesti

  Jos olisin Jyväskylästä ja JYP:n kannattaja, niin en missään tapauksessa menisi kultajuhliin, mikäli Nykänen siellä laulaa, vaikka muuten olisin mennyt. Mr Nykänen on ollut yksi antisankareistani koko urheilu-uransa ajan. Jo nuorukaisesta lähtien (mm. Vuokatin tapahtumat 70-luvulla) on siviilielämän kuviot menneet poskelleen. Myöhempi ’ura’ oli loogista jatkoa noille tapahtumille, mm. vankeustuomio tapon yrityksestä. Kaikenkaikkiaan erikoisen huono esimerkki nuorisolle.

  #226985 Ilmoita asiaton viesti

  Greenside,
  en osaa yhdistää kielteistä vuodatustasi Matista minun juttuuni ainakaan sillä
  perusteella, että olisin Matti Nykäsen varaukseton ihailija , lukuunottamatta niitä kahta intesniivistä , se on lähellä intensiivistä, hetkeä , jolloin olin henkilökohtaisesti Maisteri Pullin kanssa lähettämässä Mattia Oslon MM-kisoissa 1982 Holmenkollenin ison mäen hernerokkasumukisaan. Omaa poikaani en olisi päästänyt hyppäämään, enkä sinua edes katsomaan , mutta Masa heitti iloisena sukset olalle ja totesi , että kiva päästä lopulta hyppäämään . Pilvet ja tuuli sekä jumalaton sivusuunnassa lentävä lumipyry viivyttivät hyppäämistä 2 – 3 h.

  Masa toi Suomelle ainoan kullan niissä MM-kisoissa. palasin itsekin ’ voittajana ’ ja lajin OH:n mäkipäällikkönä silloiseen kotiini Rovanimen Säästöpankkin Valtakadulle. Jokkeri Törmänen oli voittanut ison mäen Lake Placidissä 1980 ja OH:n johtokuntamme jäsen
  hyvä ystäväni Antti Hyvärinen Cortinassa 1956.

  Toinen ikimuistettava hetki Matin kanssa oli Planican lentomäen MM-kisat 1985.
  Matti voitti jokaisen kierroksen pituudessa vähintään 10 m . Hyppäsi ME:n 191 m,’
  johon rajattiin silloin joksikin aikaa pituudet ( jotta pitemälle hypättty oli kuten pesäpallossa takalaiton. No se raja muutettiin myöhemmin ja Toni hyppäs 200 m ) . Toiseksi liiteli niinkin kova hyppääjä kuin Jens Weisspflog – siis joka kierros vähintää 10 m lyhyemmällä hypyllä.

  Jukka Pekka Hänninen pyysi minut Itävallan Television ÖRF:n suoraan lähetykseen
  Masalle tulkiksi ja se olikin mieluisa homma . Olis kiva nähdä , jos se on tallella , haastattelu nimittäin. Raimo Höyry Häyrinen katsoi amatööritulkkaustani lehdistötiloissa ja totesi .. työni olleen eksoottista .. !

  Hasse Wind muuten näki painajaisia uransa jälkeen – sanoi putoavansa palavassa koneessa – ja dokasi näihin painajaisiin. Masalla saatta olla samanlaisia peräaaltoja.

  Matti oli näissä molemmissa tilanteissa tosi fiksu – huomaavainen ja vaatimaton.
  En ole ryypännyt Masan kanssa, joten en osaa arvostella häntä siviilissä olemisesta, paitsi , että olemme myös silloin tavanneet ilman alkoa, minut tapaa useimmiten näin, ja Masa om silloinkin kysynyt minulta ensimmäisenä kohteliaasti vointiani, hän todella kunnioittaa vanhempaa ihmistä.

  Näin aikanaan myös John Dalyn ekan Major voiton – se oli masamaista maailmanmestarin otetta. Johnin kanssa olen samaa mieltä, että dokaaminen on samanlainen taitolaji kuin makihuppu tai kolohvi.

  Chip Greenside – ´voisit kyllä samaan putkeen haukkua SHL:n johdon , joka aikoinaan tokaisi 1990 – luvulla , että Matti on niin paljon velkaa Suomen hiihdolle, että vaikka lääkkellä selkä kuntoon ja hyppäämään. Yks lekuri oli jo kieltänyt Matin selällä hyppäämisen . Hankittiiin uusi lääkäri ja uusi lausunto salli Matin hyppäävän kotikatsomon edessä, lääkkeillä duupattuna velkansa.

  C G ,
  Onkohan Masa jo velkansa maksanut vai jäikö sulla lasku roikkumaan ?

  #226986 Ilmoita asiaton viesti

  Nykäsen urheilulliset ansiot ovat kiistattomat. Urheilun ulkopuoliset ’ansiot’ hieman kiistanalaisemmat.

  #226987 Ilmoita asiaton viesti

  Chip Greenside,

  no harm feelings – tarjosit hyvän vastauspaikan.
  Luen palmisen kirjaa jo toista kuukautta – – se on golffilosofiaa –
  JD:n lukasin nopeammin – kuin Larssonin ’ Miehet, jotka vihaavat naisia ’.
  Molemmat veivät het mennessään.
  Palmisen kanssa olen 99 % samalla raahallisella linjalla:

  ””””””””””””””””””” hilijoo hyvvee tulloo –

  ”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””uatellen aevan kaanis ’
  ”””””””””” kolohvistahii.

  John Dalya 3 kappaletta jälellä Post Påsken a´ 9 e ja posti.

  #226988 Ilmoita asiaton viesti

  Ihan kuin tilauksesta .. Masa tuli kuin tilauksesta taas esiin ihan ’ ministerimalilla rupriikkeihin ’ .. Epsanjan matkalta … uuden jyväskyläläisen hempukan kanssa , jonka anoppikin ol Masaa nuoree. Myähemmin osoittautui hempukka ankaksi –
  ’Mervin kaa hamaan hautaan ’ Masa kertoo oikaisuksi.

  Hesarissa oli viikonlopuna etusivulla pääkirjoitusten vieressä huutoteksti:
  ’ Masa alastoman naisen kanssa samassa kaupungissa ’ . Sillälailla. Näittekö ?
  No ehkä me sittenkin tarvitsemme masaa ja johndalyä he meitä ?

  John Dalyn ja Masan samaa geeniä, jota on toki varmaan monella suomalaisella
  politiikollakin, voi tutkailla J.D:n ’ raffista raffiin ’ kirjan lisäksi Matista etelä-tirolilaisen Egon Theinerin suht puolueettoman , tuoreimman ( 2003 ) kuvauksen Masasta. Kirjan nimi on ’ Matti Nykänen Huipulla ja montussa ’. Matin mukaaan kuvaus nousuista ja laskuista – ’ minun totuuteni ’. John Dalyä on jälellä 2 kpl a`9 e + psti. Vimesin män Intiaan . Masaa 2 kpl a´ 19 e + pk. Molemmat yhdessä 25 e + pk. Maailmanmestareita kuiteski molemmat – poimi rusinat sekahedelmäsopasta. Ilmineeraa vaikka e-meilillä.
  Hyvää kolohvikautta – tavataan palkintopallilla.

  #226989 Ilmoita asiaton viesti

  Tilaus jatkuu,,

  Golfin Matti Nykänen – John Daly pelaa Italiassa BMW-Openissa 69-69-69-66
  ja vie toisen sijan -11. Sill laill. Meidän Roope Kakko alittaa John Dalyn kerran 64
  lyönnillä – toka kierros. Hyvä Roope – !! Joh on laihduttanut . Mikko Ilonen oli jo
  hilkulla taas.

  Ihan kuin osakkeet , nousee JD:n kirjan arvo Stokkan Akateeemisessa- tän päivän hinta 11.90 e. .
  Kun noin keinotellaan Dalyllä – ostin muutaman kirjan päivän hintaan lisää – siis
  12 e + posti, jos varsinkin kehätien III pohjoispuolelta ei kannata lähtee hakeen !!
  Näin on, kun kaveri pärjää, kirjankin hinta nousee, mutta on silti n. 60 %:n ALE
  sh:sta. Eiku meilia.

  #226990 Ilmoita asiaton viesti

  mäkisuksi kirjoitti: (4.5.2009 14:20:10)
  Ihan kuin tilauksesta .. Masa tuli kuin tilauksesta taas esiin ihan ’ ministerimalilla rupriikkeihin ’ .. Epsanjan matkalta … uuden jyväskyläläisen hempukan kanssa , jonka anoppikin ol Masaa nuoree. Myähemmin osoittautui hempukka ankaksi –
  ’Mervin kaa hamaan hautaan ’ Masa kertoo oikaisuksi.

  Niinpä, taas on ’Masakin’ kotona ja hellyyden osoituksista saamme lukea lehtien palstoilta oikein kuvien kanssa.

  #226991 Ilmoita asiaton viesti

  Pitää laittaa tähän viestiketjuun yksi golfaavampi John Daly!

  #226992 Ilmoita asiaton viesti
  EFC

  Otsikko on kehnosti valittu, sillä Daly näkyy nousevan taas raiteille, mutta Nykäsellä se päivä ei ole ihan lähellä.

  #226993 Ilmoita asiaton viesti

  Mageet byysat.

  #226994 Ilmoita asiaton viesti

  Täällä lisää vaatteita: Dalyn byysat

  #226995 Ilmoita asiaton viesti

  Kukahan innostus saamaan John Dalyn ja White Sharkin näytöskisaan Suomeen
  Roope Kakkoa ja Mikko Ilosta vastaan esim. – tai voishan muukin kombinaatio käydä.
  Muuten pari John Dalyn kirjaa ’ Raffista raffiin ’ jälellä 12,00 e + postikulut.
  Meilaa intressisi .

  Eikun klihvaa kolohvia kaikillen.

  #226996 Ilmoita asiaton viesti

  JuhisX kirjoitti: (12.5.2009 19:41:22)
  Pitää laittaa tähän viestiketjuun yksi golfaavampi John Daly!

  Ei kun housukaupan kautta pelaamaan…

  #226997 Ilmoita asiaton viesti

  Joo,
  byysät on Johnillä stylet.
  Samanlainen pöksykolohvarihan on Jarmo Sandelin – ehkä hän sopisikin John Dalyn kaveriksi ja suomalaisjuurinen Greg Norman Mikko Ilosen kaverikis. Tai sitten sekaisin. Byysat molemmissa Byysa 1 John Daly ja Mikko Ilonen Byysa 2 . J. Sandelin ja G. Norman. Mutta kuka tuo byysat Suomeen ??

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 29)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu John Daly – golfin Matti Nykänenkö ??