26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Johan Edforsin svingi

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Johan Edforsin svingi

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Katselin taas Edforsin svingiä ja ihmettely jatkuu edelleen.. Miten sellaisella svingillä voi pärjätä ja ennekaikkea lyödä palloa niin PIIIITKÄLLE??? Kaverin back svingi näyttää driverillakin sellaiselta klubipelaajan puolisvingiltä?!? Onhan se vahva jannu mutta ei sitä palloa käsillä kuitenkaan lyödä pitkälle… Eli mitä erityistä siinä svingissä on, mitä Edfors tekee niin hyvin kun pallo lentää pitkälle ja tarkasti? Kommentteja, analyysia…?

    Olisiko parempaa videota kuin tämä..näyttää normaalilta se swingi..

    http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/golf/video_and_audio/default.stm

    Edforsin svingi on lähellä ns. one plane -koulukuntaa, mikä on Suomessa harvinaisempaa kun puhutaan opettavista ammattilaisista. Ainakin osa amerikkalaisista opettajista ja pelaajista uskoo one plane -tyyppisen svingin tuovan joitakin selkeitä etuja two plane -tyyppiseen svingiin verrattuna. Lisää aiheesta voi lukea mm.

    http://www.oneplanegolfswing.com/
    http://www.oneplanegolfswing.com/Jim_Hardy_info.html

    http://www.golfdigest.com/instruction/index.ssf?/instruction/gd200505swingplane1.html

    Mihin perustat väitteesi…miten vapaasti kertoisit ONE PLANEn periaatteen ja sen yhtäläisyydet Johan Edforsin swingiin ?

    Onko se sellainen erittäin lyhyellä backswingillä..bunkkalyönti videolla näytti normaaliselta ?

    Perustan näkemykseni eilen katsomaani European Tour -lähetykseen. Enpä pikaisesti katsomalla tuolta mitään bunkkerilyöntiä löytänyt. One planen periaatteen voit rauhotuttuasi selvittää itsekin vapaasti tarjoamistani linkeistä 🙂

    Iso Helppo kirjoitti: (17.7.2006 17:35:00)
    Miten sellaisella svingillä voi pärjätä ja ennekaikkea lyödä palloa niin PIIIITKÄLLE??? Kaverin back svingi näyttää driverillakin sellaiselta klubipelaajan puolisvingiltä?!? Onhan se vahva jannu mutta ei sitä palloa käsillä kuitenkaan lyödä pitkälle…

    Eli mitä erityistä siinä svingissä on, mitä Edfors tekee niin hyvin kun pallo lentää pitkälle ja tarkasti? Kommentteja, analyysia…?

    Edfors tuottaa mailan päähän riittävästi vauhtia. Sen voi tehdä lyhyelläkin backswingillä jos kiihtyvyys on hyvä. Ei golfmaila ole niin raskas, että sen kiihdyttäminen vaatisi hirveästi voimaa. Oma veikkaukseni on, että miehellä on paljon nopeita soluja, räjähtävää voimaa ja hyvä lihasten hermotus.

    Nimetön

    Tässä varmaan osa kirjoittajista ei ole lukenut jokaiselle singelipelaajalle tai siksi aikovalle kuuluvaa pakollista tenttikirjaa: Dave Pelz: Short Game Bible. Sivulla 8 Dave kertoo pelimiehestä Gay Brewer ja loistavasti svingaavasta herra X:stä. Brewer ei osaa oikeastaan mitään rangella svingi on täysin pielessä ja putti on onneton. Herra X:n svingi on moitteeton ja hän upottelee komeita putteja. Dave seuraa poikia vielä kierroksen, mutta hän ei näe Gayn pelissä oikein mitään hyvää. Herra X sen sijaan svingaa palloa kauniisti, lyö pitemmällä kuin Gay ja puttailee komeasti. Ai niin, että mikä oli tulos Herra X:n tulos oli 73 ja Gayn 69. Sitten Pelz pohtii, hän ei ymmärrä tätä peliä…jatkuu kirjassa

    Se mikä mua pisti silmään Edforsin pitäessä lämpöä päällä rangella niin svingissä lantio pysyi melkein paikallaan yläkropan kiertyessä. Sitä kautta saa kivasti painetta svingiin. Ja kun kaikki näytti tapahtuvan vielä niin pirun helposti ja rennosti niin ei kai se suuri yllätys ole että pallo lentää pitkälle ja tarkasti. Samoin svingin aikana näytti mies painuvan vähän alas ja osuma hetkellä ponnistavan takaisin ylös. Tuo toimenpide lisää myös mailanpään nopeutta…

    On se ihme sälli kyllä kun ei oikein tee mitään ’oppikirjojen’ vaatimia juttuja mitä kaikki tuupparit epätoivoisesti yrittää apinoida.. Esim. mahd. iso rannekulma ja hartiankierto. Ois kyllä mukava jos joku oikeesti asioista tietävä heittäis analyysii Edforsin svingistä. On niin yksinkertaisen ja tehokkaan näköinen että siitä vois huonommatkin pelaajat oppii jotain.. ehkä..

    IsoPahaR kirjoitti: (17.7.2006 22:39:34)
    Se mikä mua pisti silmään Edforsin pitäessä lämpöä päällä rangella niin svingissä lantio pysyi melkein paikallaan yläkropan kiertyessä. Sitä kautta saa kivasti painetta svingiin….

    Ja hemmetisti tarkkuutta..osuma sweetspottiin aina aina yhden lantioliikkeen voittaa…! : )

    clap kirjoitti: (17.7.2006 21:53:28)
    Edfors tuottaa mailan päähän riittävästi vauhtia. Sen voi tehdä lyhyelläkin backswingillä jos kiihtyvyys on hyvä. Ei golfmaila ole niin raskas, että sen kiihdyttäminen vaatisi hirveästi voimaa. Oma veikkaukseni on, että miehellä on paljon nopeita soluja, räjähtävää voimaa ja hyvä lihasten hermotus.

    Ehkä E:n svingi ainoastaan näyttää lyhyeltä? Svingi ymmärtääkseni on täyspitkä kun hartiat ovat kiertyneet niin että selkä osoittaa kohteeseen. Lienee fysikaalinen mahdottomuus saada mailan varsi sivusta katsottuna yhdensuuntaiseksi maan kanssa backsvingin huipulla ilman että nostaa käsiä tai antaa lantiosta kohtuuttomasti periksi. Uskoisin että E:llä on saman verran aikaa kiihdyttää mailanpää täyteen vauhtiin kuin muillakin mutta kaveri vaan säästyy ylimääräiseltä synkkaamiselta kun ei tarvitse ’pudotella käsiä’. Näin mä luulen mutten tietenkään tiedä varmasti.

    Satuin ottamaan tuon ET:n kisan vikan päivän levylle ja ihmettelin itsekin tuota Edforsin lyöntiä. Katselin sitä hidastettuna ja osumahetki on melko mielenkiintoisen näköinen. Se näyttää lähes lätkälämäriltä. Mies on lähes rintamasuunta kohteeseen .

    Mutta kuten niin monasti aiemminkin on todettu, Golfissa ei tyylipisteitä anneta. Vain lyönnit ratkaisee.

    Nimetön

    Osumahetkellä kuuluu olla avoimessa asennossa. Eli lantio- ja hartialinja avoin kohteeseen nähden. Sitä kautta saadaan sitä paljon puhuttua lyötipainetta.

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
Vastaa aiheeseen: Johan Edforsin svingi

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Johan Edforsin svingi