7.5. – 14.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

Irrallinen luonnonhaitta

Etusivu Foorumit Säännöt Irrallinen luonnonhaitta

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Esteissä irrallista luonnonhaittaa ei saa siirtää. Onko olemassa tilanteita, joissa niitä ei saa poistaa esteitten ulkopuolella?

    Mikäli pallo on nostettu ja se tulee asettaa takaisin paikalleen (esim. tunnistamista varten tai pois toisen pallon/pelaajan tieltä), et voi siirtää mitään irrallista luonnonhaittaa, minkä siirto voisi aiheuttaa pallon liikkumisen, mikäli pallo olisi paikallaan.

    KL1

    Pieni tarkennus tuohon alkuperäiseen kysymyksenasetteluun.

    Irrallisia luonnonhaittoja ei saa siirtää esteessä silloin, kun pelaajan pallo on samassa esteessä. Muutoin niitä saa vapaasti siirrellä myös esteessä. Moiseen voi tulla tarve vaikkapa silloin, kun pallo on pudotettava esteeseen.

    Irrallisia luonnonhaittoja ei saa siirtää esteessä silloin, kun pelaajan pallo on samassa esteessä. Muutoin niitä saa vapaasti siirrellä myös esteessä. Moiseen voi tulla tarve vaikkapa silloin, kun pallo on pudotettava esteeseen.

    Avaatko hieman lisää tuota tilannetta ”droppaus esteeseen”, kun itselle tulee mieleen
    – scramblessä pallo dropataan esteeseen, jos päätetään jatkaa siitä kohdin
    – joskus voi olla viisasta dropata esteen puolelle, jos vieressä esim. syvä raffi
    – hiekkaesteessä oleva kiinteä haitta (esim. aluskangas) antaa vapaan dropin
    – vesiesteen ulkopuolla kiinteä haitta estää stanssin ja pallo on vesiesteessä

    Näitäkö tilanteita tarkoitit ja saako todella alueen puhdistaa irrallisista luonnonhaitoista ennen droppaamista, esimerkiksi vesiesteessä. Entäpä tuo scramble-tilanne, jossa kai normaalisti ”ennallistetaan” tilanne toiselle pallolle.

    Alkuperäiseen kysymykseen kaiketi sellainen lisäys, että jos pallo ei ole esteessä, myös esteessä olevan irrallisen luonnonhaitan voi poistaa esimerkiksi stanssin alta.

    KL1

    P-P kirjoitti: Avaatko hieman lisää tuota tilannetta ”droppaus esteeseen”,

    Tätä jo hieman odotinkin… 😉

    Aloitetaan hiekkaesteestä, koska sinne dropataan paljon useammin kuin vesiesteeseen.

    Jos pelaaja soveltaa pelaamattoman paikan sääntöä hiekkaesteessä haluten pudottaa pallonsa samaan esteeseen, hän ei saa säännön 13-4 ja D13-4/35.7 perusteella poistaa irrallisia luonnonhaittoja ko. esteestä ennen tai jälkeen pallon pudottamisen. Tämän periaatteen voinee hyvillä mielin hyväksyä, mutta mutta…

    Sääntö 13-4 ja siihen liittyvät deccarit, kuten tuo D13-4/35.7 ja 13-4/9.5 antavat ainakin omasta mielestäni pikkaisen harmaan kuvan koko säännöstä. Lyötyään pallonsa pois bunkkerista pelaaja saa haravoida hiekkaa ilman rajoituksia. Noh, tuossahan haravoidaan myös kaikkea muuta, joten irralliset luonnonhaitatkin siirtyvät kätevästi aivan muuhun paikkaan pelaajaa häiritsemästä…

    Nyt tullaankin tilanteisiin, jotka itselläni olivat mielessä tuota edellistä postaustani kirjoittaessani, eli lyönti bunkkerista ulos kentältä tai droppaaminen esteeseen, kun pelaamaton paikka on ollut muualla kuin ko. esteessä. En lyhyellä etsinnällä löytänyt näihin mitään deccaria, joten nähdäkseni sääntö 13-4 alaklausuuleineen pätee ja siten antaa poistaa irrallisia luonnonhaittoja esteestä ennen pallon pudottamista sinne. Korostan, että tämä on oma tulkintani.

    Vesiesteen suhteen tilanne on mielestäni analoginen hiekkaesteen kanssa noiden esittämieni esimerkkien suhteen. Vesiesteessähän ei voi soveltaa pelaamattoman paikan sääntöä, joten D13-4/35.7 ei ole relevantti.

    Scrambleen en tässä ota kantaa, ymmärrettävistä syistä…

    Toivottavasti onnistuin selventämään asiaa.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
Vastaa aiheeseen: Irrallinen luonnonhaitta

Etusivu Foorumit Säännöt Irrallinen luonnonhaitta