Aihe: Hyvä kenttä? - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

Hyvä kenttä?

Etusivu Foorumit Yleistä Hyvä kenttä?

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Kertokaahan lyhyesti tai pitkästi jos haluatte millainen on hyvä kenttä? Onko se kenttä jolla pelaat yleensä ja tunnet sen kuin omat taskusi? Onko se kenttä jolla klubirakennus on kuin palatsi? Onko se kenttä jossa saa vinguttaa palloa draiverilla eikä pelkoa pallon hukkumisesta? Onko se jonkun muun erityisominaisuuden omaava? Vai mitkä ovat ne ominaisuudet jotka saavat teidät kertomaan kaverille että se ja se on hyvä kenttä? Uskon nimittäin itse että kenttiin suhtautuminen on hyvin henkilökohtainen juttu ja mikä sopii yhdelle ei välttämättä aiheuta mielihyvää toiselle.

  Kentän tulee olla sopivan haastava, mutta myös sopivan helppo. Kentän tulee palkita hyvät lyönnit ja rangaista huonot. Kentällä pitää ajatella, mutta saa joskus myös vain lyödä sitä draivia *******enpohjasta. Greenien tulee olla hyvät ja niissä on hyvä olla kallistuksia. Kenttä ei saa olla peltokenttä vaan kentällä pitää olla vaihtelevuutta. Harjoitustilojen tulee olla hyvät ja klubirakennus hieno, jossa saa hyvää ruokaa sopuhintaan.

  Sellainen on hyvä kenttä

  Nimetön

  Kyllä useimmat kentät ovat oikein hyviä. Osa siitä hyvyydestä muodostuu erilaisuudesta. Suomessa on, ja niitä tunnutaan, ihme kyllä, arvostavan, likaa pellolle rakennettuja kenttiä. Niissä ei ole mitään mielenkiintoa, kunhan lätkit palloa eteenpäin.

  Yksi yleinen vika monilla kentiilä on liian pienet tiiauspaikat. Varsinkin par3 väylien boxit ovat aika usein aivan multaisia, kun ei yksinkertaisesti ole tilaa vaihtaa lyöntipaikkaa. Rautojen divotit kuorivat kaiken ruohon hetkessä käytössä olevan muutaman neliön alalta.

  Kun boxit eivät ole erityisen kalliita rakentaa eikä ylläpitää, niin tätä ’säästämistä’ en tahdo ymmärtää. Lisäksi muutaman metrin vaihtelu, muiden tekijöiden lisäksi, lisäisi väylän mielenkiintoa, varsinkin niille, jotka pelaavat usein samalla kentällä.

  Hyvä kenttä on:

  – kustannuksiltaan hyväksyttävissä oleva

  – Tiiauspaikat ovat riittäviä, ettei matolta tarvitse lyödä

  – Väylä saavat olla joko leveitä tai kapeita, mutta väylän sivustojen pitää olla selkeitä. Väylän sivusta pitää pallon löytyä ja ’apulyönnillä’ pitää päästä ainakin väylälle.

  – Väylät pitää olla sellaisia, että ei tarvita varapalloja. Mikään ei rassaa niin paljon kuin alvariinsa miettiä lyödäkkö varapallo vai ei – löytyykö pallo vaiko ei.

  – kierrosaikojen pitää olla ’hallinnassa’, kiusaa valtavasti jos alvariinsa kentällä peli ruuhkautuu ja kierrosajat ovat 3 ja 6 tunnin välillä.

  – Griinit pitää olla riitävän isoja ja lähestymislyöntejä ’kutsuvia’: pitkän par3:n pääsää oleva 8m halkaisijaltaan, korotettu kupera griini on pelleilyä. Griinibunkkereita pitää olla riittävästi pidättämässa ’karkaavia’ palloja tai muutoin huonoja lähestymislyöntejä.

  – Kentän pitää palkita hyvät lyönnit ja rankaista huonot, mutta ei pelin huonoillakaan lyönneillä saa ’piiloleikiksi’ mennä.

  – Olisi hyvä jos kierroksen aikana voisi käyttää ’kaikkia’ mailoja.

  Hyvä kenttä on vaihteleva, pitkiä (yli 450m ) ja lyhyitä väyliä, mäkiä ja kumpuja. Griinit kaltevia, isoja ja pieniä, tiiaus alueet tarpeeksi isoja ja hyvä kuntoiset.

  Huono,tylsä kenttä on 60% väylistä tasaisella pellolla ja pituudeltaa alle 360m.

  hyvän kentän piirteisiiin kuuluu mielestäni vaihtelevuus. Tasaista, ’aakee-laakee’ peltokenttää ei viitisisi montaa kertaa tökkiä läpi…

  Kaikkia mailoja käyttäisin pelatessani mielelläni, kuluu gripitkin tasaisemmin. 😉 Siis par nelosia muunkin mittaisia kuin 350m.

  Sokkoavauksista en erityisemmin välitä, joten niitä niin vähän kuin mahdollista…

  Kaiken kruunaa tietysti peratut väylien vierustat ja hyvässä kunnossa oleva kentän pinta. Siis väylät, griinit ja tiiauspaikat… (No tää on kyllä varmaan jo liikaa vaadittu, varsinkin tii paikkojen suhteen…)

  Tietysti ei haittaisi vaikka pelimaksu olisi kohtuullinen (alle 40€?). Vaikka itselläni osakkuus onkin, kiertelisin silti mielelläni muitakin kuin kotikenttääni. (Siis jos ko. kenttä täyttää tämän viestin speksit!)

  Nimetön

  Samaa mieltä Iizein kanssa :). Eikös tuo kuvaus ollut aika lähellä TarinaGolfia ? Ruuan hinnat klubeilla saisi kyllä olla kohtuulliset. 🙂

  Muuten mutta griinit ei vaan oo kovin pehmeät…

  Mulle tärkein kriteeri on aina jostain syystä ollut se, että ’kaikki lyönnit ratkaisee’. Onhan se kiva draiverilla mättää, mutta jos lähestymislyönti on samaa vaikeusastetta löitpä avauksen minne tahansa, niin se ei ole hyvä väylä. Jenkit kai käyttää termiä target golf kuvaamaan kenttää, jossa par 4 väylien avaukset ovat tavallaan kuin griinille tulemista – pallo pitää osata sijoittaa oikeaan paikkaan. Jos vielä saman väylän voi pelata monella eri tavalla, niin se on extra herkkua.

  Vaikka monet parjaa esim Nordcenterin Freamia, niin kyllä siellä ainakin järjenkäyttö palkitaan. Ehkä driveria saisi käyttää vähän useamminkin.

  Myönnettäköön että meidän puistokentät on tietysti niin nuoria, ettei ne ole paljastaneet vielä todellista luonnettaan. Kunhan ’tuetuista puista saa vapaan dropin’ osuudet poistuu paikallissäännöistä ja ne risut on muuttuneet lyöntejä syöviksi puiksi, niin moni kenttä vaikeentuu merkittävästi.

  Hyvä kenttä on sellainen jossa on vaihtelevia selkeitä väyliä.

  Vaihtelevuus

  Joutuu käyttämään erilaisia mailoja. On mahdollisuus käyttää erilaisia strategioita väylien pelaamiseen. Pitkälyöntisiä joko palkitaan tai rangaistaan lyönnin onnistumisen mukaan. Aina on kuitenkin mahdollisuus valita ns. ’turvallisempi’ strategia.

  Selkeys.

  Selkeys tarkoittaa sitä että kun esim tiillä valmistautuu lyöntiin niin on selvä kuva mihin tulisi lyödä. Väylällä olevat esteet näkyvät tiille. EI SOKKOAVAUKSIA! Samoin lähestyttäessä griiniä esteiden sijoittelu on sellainen että pelaaja tietää mihin tulisi lyödä.

  Lisäksi hyvällä kentälla kenttä on hoidettu niin että varsinkin greenit ovat hyvässä kunnossa.

  Pelillisesti tietenkin ykkösväylä tulisi olla suht helppo jotta peli pääsee hyvin käyntiin.

  Ok tässä pointteja minkälainen on hyvä kenttä. Millainen on hyvä klubi (kenttä+jäsenet). Mielestäni osake/pelioikeus tulisi hankkia sellaiselta kentältä jossa on mukava pelata sekä mukava spekuloida pelejä ja myös mukava oleskella klubilla.

  Oheistoiminnot ovat myös tärkeä osa kenttää. Eli harjoitusalueet yms ovat olennainen osa hyvää kenttää.

  leveitä ja pitkiä väyliä… isot griinit ja mahdollisimman syvät bunkkerit!! siinä on aivan loisto kenttä… niin ja tosi paljon korkeus eroja!!

  Minulle tärkeitä asioita sekalaisessa järjestyksessä:

  -Selkeä pelattava, esteet ja outit näkyvissä.

  -Reikiä, joissa vaihtoehtoisia pelistrategioita.

  -Ympäristöön ja luontoon ’istuvat’ väylät.

  -Tasanopeat griinit (mielellään nopeat)

  -Ainakin yksi par-4, jota voi yrittää yhdellä päälle.

  Sitten jos puhutaan kotikentästä, jossa pelaa paljon niin plussaa on:

  -Griinit joissa lipunpaikkaa muuttamalla saa muutettua väylän pelaamista oleellisesti

  -Kenttä, jossa tuuli mukana pelissä. Luo vaihtuvan elementin, joka muuttaa pelaamista eri päivinä.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
Vastaa aiheeseen: Hyvä kenttä?

Etusivu Foorumit Yleistä Hyvä kenttä?