23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

Hybridilyönti

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Hybridilyönti

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Hankin hiljattain vaimolle hybridimailan ja kun hänen lyöntinsä paranivat merkittävästi ostin sellaisen myös itselleni. Olen hankintaani tyytyväinen. Parasta tulosta näkyy syntyvän väylältä ja kevyestä roughista, pinaatista lyön edelleen raudalla. Käytän tätä nykyä hybridiä lähes kaikkiin 100-150 m. lähestymislyönteihin. Lyödessäni olen huomannut, että pallo lähtee herkästi ja suoraan kunhan muistan minimoida voimankäytön. Käytännössä lyön hybridillä n. 40% voimalla verrattuna rautamailaan. Jos lyön kovempaa, pallo tekee herkästi hookin tai slaissin. Lyönti sinänsä tapahtuu kuten rautamailalla, alaviistoon pallon läpi. Tosin par-3:lla lyön tiin päältä lakaisemalla, kuin väyläpuulla. Silloin haasteena on saada pallo pysähtymään griinille. Onko muilla käytännön kokemuksia tai ajatuksia siitä, miten lyödään hybridimailalla?

    Raffista palloa irtoaa tosi hyvin kunhan muistaa lyödä päättäväisesti läpi. Lähestymiset n. 120-130 m hybridillä.

    Enempi muistuttaa rautamailalla lyöntiä.

    Ai sulla on 60-asteinen hybridi… 😉

    Miksi ei olisi 60 asteista hybridiä? Linkin takaa löytyy sellaisiakin. Tuli Diswestissä testattua tuollaista hybridi-lobiwedgeä ja lähtihän se pallo silläkin ilmaan.

    Itselläni ei ole vielä bägissä hybridiä, mutta muutaman kerran olen jo sellaista testannut. Ei ole oikein mun juttu, ehkäpä mä hankin ennemmin seniiliseiskan.

    Lue lisää: 60 Asteinen hybridi

    En nyt tiedä mikä teiniä naurattaa, mutta hybridit ovat 19 ja 24 -asteiset.

    Periaate on ottaa käteen sellainen mikä toimii itsellä, varsin vähän kiinnostaa mitä muut käyttävät. :=D

    Alkukesästä kun itelle hankin moiset kapistukset..(korvaamaan i3 ja i4:sta), ni rangella homma toimi kun unelma. Pallo läks helposti ilmaan ja sitä rataa.

    Nyt sit syssymmällä oon kadottanu johonkin ´tatsin noihin hybrideihin.

    Suurin syy, uskoisin, on se, että mulla on taipumus jättää swingi kesken….ikäänku punchata kaikki lyönnit…eli en lyö läpi tarpeeks.

    Sillon noikin toimii hienosti, kun lyönti tuntuu rennolta ja läpilyödyltä.

    ritari huomasi sen minkä itse olen jo tiennyt pitkän aikaa. Jokaisessa meissä asuus pieni teinix… 🙂

    Täytyy tunnustaa, että työpöydällä 0,5 metrin päässä makaa 16-asteinen ja kotona odottava 19- ja 22-asteiset hybridit.

    Löin muuten kerran vaimon 28-asteisella rangella (onneksi kukaan ei nähnyt, NAISTEN varrella). Se lyönti näytti ylipitkältä wetkelyönniltä. Muuten lyön korkeita. Kaari oli kuin santawetkellä, pituutta vaan ’vähän’ enemmän. 🙂

    Itse käytän hybridejä runsaasti. Tiiltä ja väylältä pitkissä lähestymisissä ja välilyönneissä par vitosilla. Myös pitkälle rullaavat matalat punch-lyönnit onnistuvat. Sulla tais olla ritari samalaiset, mitä mulla, Pro Edget? Muistelisin jostain keskustelusta… Mä nostin vaan niiden swingipainoa jonkun 5 pykälää. Tuntuu vähän paremmalta tällä hetkellä. Vaikutus voi olla myös psykologinen.

    Samat Pro Edget on, 19 asteinen slaissaa joskus kun erehtyy repimään. Suuntatarkkuus 24-asteisella on aivan ylivoimainen rautoihin tai väyläpuihin nähden. Siinä 24-asteisessa tasapaino tuntuu olevan minun käteeni tai swingiksi kutsuttuun huiskaisuun nähden just paikallaan.

    ’Kasva isoksi, älä aikuiseksi’ – taidat olla samaa mieltä kuin minäkin.

    Hyviä loppukesän (toivon mukaan pitkän) pelejä.

    Voima pois, niin toimii kuin VR:än vessa. Kuitenkin itse olen eniten tullut käyttäneeksi greenien lähistöllä pahoissa paikoissa sekä pitkissä chip shoteissa.

    Yritän lyödä suunnilleen kuten pitkällä raudalla ja hyvin on toiminut. Bägissä 17 asteinen hybridi ja sponen olen jättänyt kokonaan pois.

    20 asteisella olen korvannut R3:en ja 17 asteisella puu3:en.

    Samallailla lyön kuin muillakin (tietenkin omasta mielestä). Onko siihen nyt mitään omaa tekniikkaa olemassa hybrideille. ja mitä noihin pituuksiin tulee, niin ei se pallo tiedä millä sitä lyödään, pääasia että on lähellä kuppia tai jopa siellä.

    Joo, ei oo ollu i5:sta isompaa rautaa enaa bagissa sitte viime vuoden. Hybridi(t) (riippuu kentista) on korvannut rauta-nelosen ja rautakolmosta en ole koskaan tarvinnutkaan.

    Hybridilla lyodaan juuri niin kun rautamailallakin ja siina sen helppous. Lahtee kun mummo sohvalta!

    Hankin hybridin viime kesänä. Alkuun kaikki sujui hyvin. Sitten iski krooninen hukki, joka tarttui loppukaudeksi myös muihin mailoihin. Oli kiintoisaa lukea Golflehden testituloksia. Käyttämäni Tour Edgen Bazooka näytti olevan hybrideistä hukkiherkimpiä.

    Olin jo pistää koko mailan vaihtoon, mutta päätin vielä yrittää. Niinpä minä sain talven aikana mailan kesytettyä. Kyllähän siihen kului muutama tuhat lyöntiä, mutta tänä vuonna Bazooka on ollut bägini varmin maila (uuden putterin jälkeen). Käyttämäni vastaa rauta nelosta. Joku viikko sitten tein vielä sulovilenit ja ostin rauta kolmosta vastaavan Bazookan, kun sain halvalla. Yllättävää kyllä sillä tuntuu hukkien ja slaissien lyöminen paljon vaikeammalta kuin nelosella. Lieköhän selvästi suuremmalta tuntuvalla svingipainolla osuutensa asiaan?

    Ainakin Bazookan lentoradat ovat korkeita, minulla huomattavasti korkeampia kuin vastaavat rautalyönnit. Niinpä hybridi on mainio väline, kun yrittää osua greeneihin yli 150 metrin matkalla.

    Jonkun täällä kirjoittaneen yllytyksestä ryhdyin kokeilemaan chippejä hybridillä. Suunnan hybridillä saa käsittämättömän tarkasti. Pituuskontrolli vaatii vielä harjoittelua. Hybridi on kuitenkin raffistakin pari kolme metriä greenistä oivallinen väline. Väylältä voi rullitella paljon kauempaakin. Suosittelen.

    Eilisillan kierros vahvisti aiemmat kokemukset. Jätin pois uskollisesti palvelleet väyläpuut 3:n, 5:n ja 7:n ja käytin niiden sijasta kahta hybridiä, astekulmat 21 ja 24.

    Osumatarkkuus oli hyvä, eikä toppeja tullut. Pisimmät lyönnit jäivät lentopituudeltaan ehkä 30 m. parhaista puulyönneistä mutta vastapainoksi ne pysyivät suorina ja rullasivat lopulta yhtä kauas kuin ennenkin. Yksikään pallo ei karannut outiin tai veteen mutta pari rullasi griinibunkkeriin.

    Taidan jatkaa hybridien käyttöä.

    Nimetön

    Itselläni on yksi hybridi, 25 asteinen, jolla lyön noin 170 metriä väylältä. Viime aikoina olen kuitenkin lyönyt melkein poikkeuksetta hirveätä hukkia hybridillä ellen avaa lapaa kunnolla.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
Vastaa aiheeseen: Hybridilyönti

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Hybridilyönti