19.–26.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][12]
KilpailuaSuomalaista

Hole in one -seremoniat

Etusivu Foorumit Yleistä Hole in one -seremoniat

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1336469 Ilmoita asiaton viesti

  Tuli äskettäin jutusteltua, kuinka moni porukassa on päässyt kokemaan hole in one -happeningin kentällä seremonioineen, siis jonkun muun tekemänä. Eli suoremmin sanottuna, ne tarjoilut. Ei kukaan.

  Niin, mikä mahtaa olla käytäntö, kun holari on tehty ja tekijä kertoo asiasta klubitalolla? Miten muut saavat tästä tiedon? Pitäisikö joka kierroksen jälkeen käydä tarkistamassa, onko ketään onnistanut?

  Keskustelu johti ideaan, että klubitalolla voisi olla erityinen lipputanko vain sitä varten, että siihen hilataan juhlallinen HIO-lippu tietona kaikille kierrokselta palaaville, että nyt on osunut ja piikki on auki.

  #1336475 Ilmoita asiaton viesti

  Tuo holari juttu on jokaisen tekijän oma asia päättää mitä tarjoaa ja kenelle. Itse en aikanaan tarjonnut kierroksen kuin omalle peliseurueelle ja se riittää omasta mielestäni tarjoiluista. Toki rahakkaampi väki voi sitten tarjota vaikka koko kentälle, tai sellaiset joilla on holarivakuutus.

  #1336476 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Kaksi kertaa on kotikentälläni ollut kuohuvan tarjoilut jonkun tehtyä holrin. Vakuutus on maksanut. Omilla holareillani kuohujuomat olen tarjonnut seurueelleni.

  Kerran olen ollut mukana, kun holarin tehnyt kaveri ei tarjonnut edes kaljoja, halusi vain nimen korttiin todisteeksi. Kaverini kirjoitti nimen, itse olisin saattanut sanoa pari valittua sanaa…

  #1336509 Ilmoita asiaton viesti

  Tiiboxin kanssa samaa mieltä.

  Omalla kohdalla en edes tarjonnut omalle ryhmälle.
  Tosin syy oli myöhäinen syksy ja klubi kiinni kierroksen jälkeen.
  Hain seuraavana päivänä holaripalkinnon sekä kuoharin.

  #1336513 Ilmoita asiaton viesti

  Omalle ryhmälle tietysti tarjosin juotavat kun HIO osui kohdalle ja vakuutus korvasi kuittia vastaan. Kaikki oli tosin autolla liikenteessä, eli hillitysti juhlittiin.

  #1336524 Ilmoita asiaton viesti

  Muutaman kerran olen kierrokselta palattuani sattunut paikalle, kun terassilla on ohikulkijoita varten ollut pari pulloa juhlistamassa holaria. Kerran taas satuin olemaan lähipöydässä, kun holarin tehnyt tarjosi juomat peliseuruelleen.

  Muutama vuosi sitten Pirkkalassa aluetourin kisassa ravintola oli täynnä porukkaa kisalounaalla, kun HIO-mies päätti kierroksensa ja ryhtyi neuvottelemaan tarjoiluista. Satuin olemaan tiskillä ja näin, kun kaveri kirjoitti paperilapulle summan, joka oli käytettävissä tarjoiluun. Hyvin tuntui juoma riittävän paikallaolijoille.

  Aulangolla senioreiden kesäpäivillä joku onnekas rouva teki HIOn. Kysymyksessä oli yhteislähtökisa, joten tupa oli täynnä väkeä – varmaan yli sata golfaria. Kaikille tarjottiin kuohujuomat. En tiedä kuka kustansi lystin, mutta halpaa se ei ollut.

  #1336535 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Aulangolla senioreiden kesäpäivillä joku onnekas rouva teki HIOn. Kysymyksessä oli yhteislähtökisa, joten tupa oli täynnä väkeä – varmaan yli sata golfaria. Kaikille tarjottiin kuohujuomat. En tiedä kuka kustansi lystin, mutta halpaa se ei ollut.

  Kilpailuissa on ainakin ennen ollut voimassa jonkinlainen HIO-vakuutus, kattosummaa en muista.

  #1336536 Ilmoita asiaton viesti

  Foorumin suuri johtaja KIL On In on taas elementissään.
  Omilla holareillani kuohujuomat olen tarjonnut seurueelleni.
  Kerran olen ollut mukana, kun holarin tehnyt kaveri ei tarjonnut edes kaljoja, halusi vain nimen korttiin todisteeksi. Kaverini kirjoitti nimen, itse olisin saattanut sanoa pari valittua sanaa…

  Oletan, että holarin tehnyt kaveri oli tympiytynyt seurueen pariin jäseneen jo avauslyöntien jälkeen ja päätti että ei enää koskaan näiden parissa golfia. Vielä siinä kaljoja tarjomaan!

  #1336547 Ilmoita asiaton viesti

  Yllättävän matalilla profiililla HIO:t huomioitu muutamien kommenttien perusteella. Miksi? Holarivakuutushan on joko ilmainen jonkun jäsenyyden kylkiäisenä, tai sitten maksaa vain 20 euroa. Suomalaista vaatimattomuutta?

  Palaan HIO-lippuideaani, joka siis olisi merkkinä kaikille, että kannattaa poiketa klubitalolla. Sellainenhan olisi seurojen ravintoloiden intresseissä, että tulee hyvää myyntiä, ja vaihtuvuuttaa kuoharivarastoon.

  #1336551 Ilmoita asiaton viesti

  Itse pitäisin suht onnistuneena optimointina omaa holariani kotikentällä kun vakuutus oli 555 euroa ja lasku 560,xx. Juotavaa riitti tutuille ja tuntemattomille.

  #1336554 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Yllättävän matalilla profiililla HIO:t huomioitu muutamien kommenttien perusteella. Miksi? Holarivakuutushan on joko ilmainen jonkun jäsenyyden kylkiäisenä, tai sitten maksaa vain 20 euroa. Suomalaista vaatimattomuutta?

  Vai silkkaa todennäköisyyslaskentaa..?

  #1336559 Ilmoita asiaton viesti

  Minulla 33. golfkausi. Ei holaria toistaiseksi. Pystyn elämään sen kanssa. Joskus menneisyydessä silloisella seurallani oli HIO-vakuutus 1-2 vuoden ajan. Ja nyt nykyseurallani tänä vuonna taas. Jos nyt holari osuisi kohdalleni, niin skumppatarjoilut hoitaisin ilolla oli vakuutusta tai ei. HIO-kaverini ei tykännyt ollenkaan, kun joutui holaritarjoilujen jälkeen tekemään “vahinkoilmoituksen”. “Ei se mikään vahinko ollut. Ihan oikeasti minä sitä yritin.”

  #1336563 Ilmoita asiaton viesti

  sitten maksaa vain 20 euroa

  Tuo summa täytyy maksaa joka vuosi, jos haluaa pitää vakuutuksen voimassa. Suurin osa pelaajista ei tee yhtään holaria golfuransa aikana. 20 vuoden vakuutusmaksut on 400 euroa. Sillä jo jonkinlaiset tarjoilut saa. Monet pelaavat enemmänkin kuin 20 vuotta.

  #1336577 Ilmoita asiaton viesti

  KIlpailuissa ei ole enää voimassa holarivakuutus, muistaakseni noin viimeiset 6-7 v ollut näin. Ja vakuutussummissa eroja, noin 250..550 euron haarukoissa. Itse tarjosin viime kesänä kisassa mukana ollelleille. Kyllä 550 eurolla jo jonkun verran tarjoaa, ja kun useimmat kisassa autolla, niin aika monta puolikasta lasia saa ko rahalla. Gogolfin Hio-vakuutus on nykyään enää 250 e, jonka osa saa jäsenyyden kylkiäisenä. Ei 20 euron vakuutus pahalle tunnu, kun sillä varmistaa, että jos lykästää, niin voi porukalle tarjota. Viimeisen 4 kauden aikana 2 holaria vs 90-100 e vakuutuksiin vs 1000 e kuohuviin.

  #1336599 Ilmoita asiaton viesti

  Eräät pankkien luottokorttiedut kattaa/sisältää myös kohtuulliset HIO-tarjoilut. Siinä lienee jokin palveluun kuuluva ”vakuutus”. Ja, kuten edellä jo todettiin niin kysymys ei normitilanteissa ole kovin suurista kustannuksista. Toisekseen tapana on että, ainakin firmakisoissa, järjestäjä vastaa kutsutuille osallistujille sattuneesta onnistumisesta.

  Muuten pidän tällaista ”tarjoiluvelvoitetta” hieman keinotekoisena syynä yleiselle (alkoholi)tarjoilulle. Logiikkakin hieman ontuu.
  – ilmeisesti tarkoituksena on onnitella HIO:n tehnyttä pelaajaa..Mutta, millä perusteella hänen pitää kustantaa tarjoilut?
  – eikö kuuluisi olla päinvastoin, eli ”sankaria” juhlittaisiin, hänelle kustannettaisiin ja nostettaisiin onnittelumaljat!
  – lisäksi on täysin turhanpäiväistä tarjoilla alkoholia niille jotka eivät pääse henkilökohtaisesti onnittelemaan sekä jakamaan yhteistä onnittelumaljaa asianomaisen HIO:n tekijän kanssa.

  Toisekseen tulisi huomioida sekin ettei kaikilla ole välttämättä varaa kustantaa shampanjatarjoilua (täälläkin lähes kaikki kirjoittajat nostaa esille keinoja/tapoja joilla välttyisi henkilökohtaisesti ko. kustannuksilta)
  – pitäisin aika typeränä ja turhaa painostaa heitä mahdollisesti varsin kiusalliseen tilanteeseen.
  – puhumattakaan lapsista, nuorista, opiskeliljoista jne. joille ei tällaista tarjoiluvelvoitetta voi mitenkään edellyttää.

  Uskoisin kuitenkin että fiksu porukka ymmärtää ja osaa hoitaa tilanteen. Onhan se kuitenkin mukavaa että HIO:n tekemistä hieman juhlistetaan. Silti mitään ei haittaisi vaikka tällaista perinnettä uudistettaisiin parempaan suuntaan. Ehkä voisimme pikku hiljaa ryhtyä muuttamaan koko käytäntöä, vaikkapa seuraavasti:

  Voisimme toimia jatkossa niin että omassa flight’issa pelaavalle HIO:n tekijälle ryhmän muut pelaajat kustantaa/tarjoaa onnittelumaljan. Ja, miksei voisi tarjota muillekin jotka ovat henkkilökohtaisesti paikalla onnitelemassa ”sankaria”.
  – anonyyminä lupauksena voin kertoa että näin tulen tekemään jatkossa jos/kun aihetta ilmaantuu.(Omat vahinkoni kustannan mieluummin itse)

  Eikä minulla sinällään ole mitään sitä vastaan että jatketaan vanhaan malliin. Tulkoon jokainen onnelliseksi omalla tavallaan.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Hole in one -seremoniat