16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Hitaan pelin rangaistus

Etusivu Foorumit Säännöt Hitaan pelin rangaistus

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Miten etenee reagointi hitaaseen peliin? (Ilmoitu, varoitus, rangaistus?)

    Kun kellotetaan, mistä tuo ajanotto alkaa? (Saapuminen oman pallon luo vai mailanotto bägistä)

    KL1

    Tämä on hieman liian laaja aihe purettavaksi yhdessä vastauksessa, mutta laitanpa tähän pääpiirteet.

    Yleensä homma menee järjestyksessä huomautus, varoitus, rangaistus 1, rangaistus 2, DQ. Joskus huomautus jätetään pois ja mennään suoraan varoituksella, riippuu paljolti kilpailusta ja tuomarien linjasta. Esim. Finnish Tourilla normaalisti käydään ensin huomauttamassa asiasta, ja jos ei kohennusta tapahdu, ryhmä laitetaan aikatarkkailuun (tästäkin yleensä kerrotaan ryhmälle, mutta se ei ole mikään vaatimus). Aikatarkkailussa olevan ryhmän pelaajille sitten paukkuu varoitusta ja siitä eteen päin.

    Milloin aikatarkkailussa kello laitetaan käyntiin? Yritin löytää R&A:n sivuilta tästä kertovaa hyvää videota, mutten onnistunut. Lähtökohta on kuitenkin se, että aika alkaa pelaajan saavuttua pallolleen ja kohdealue on vapaa. Toisin sanoen, pelaajan saavuttua pallolleen ja pysäytettyä kärrynsä, tuomari laskee kolmeen ja käynnistää kellonsa. Tiipaikalla taasen kello käynnistyy (sen kolmen sekunnin jälkeen) pelaajan saavuttua tiipaikalle.

    Viheriöllä ja sen ympäristössä homma on monimutkaisempaa, koska viheriöllä saattaa olla toisten palloja ja peli-/puttilinjalla korjaamattomia alastulojälkiä tai irrallisia luonnonhaittoja. Nämä saa korjata lyönnin tieltä eikä siihen kulu pelaajan lyöntiaikaa.

    Näin siis pääpiirteittäin, mutta teemaan liittyy kosolti pikku nyansseja, joita en tässä lähde sen enempää purkamaan. Sen kuitenkin mainitsen, että niin siirtosäännön käyttäminen kuin etäisyyden mittaaminen kiikarilla kuluttavat pelaajan lyöntiaikaa.

    Onko huomautus ja varoitus koko ryhmälle annettavia , mutta rangaistus sitten yhdelle pelaajalle?

    KL1

    Varoitus on pelaajakohtainen, sen sijaan huomautus annetaan koko ryhmälle.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
Vastaa aiheeseen: Hitaan pelin rangaistus

Etusivu Foorumit Säännöt Hitaan pelin rangaistus