Aihe: Hirsala, rehellisesti ja avoimesti. - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

Hirsala, rehellisesti ja avoimesti.

Etusivu Foorumit Yleistä Hirsala, rehellisesti ja avoimesti.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Oma fiilis kentästä on käsittämättömän huono, mutta mitä mieltä muut on? Ei isoja selityksiä.
  Arviot näin, omat arviot alla.

  Kenttä:6
  Klubi:8
  Ravintola:8

  Kuinka monta palloa hukkasit kierroksella? Ja jatko kysymys, kuinka monta väylää avasit driverilla?

  Tänä kesänä en vielä ole ehtinyt pelata, mutta kentän kokonaisarvosana 8,5. Verrokkina Talma 7,5, Pickala 8, Kytäjä SE 9,5, Linna 9, ÅGK 10.

  Kenttä on haastava kun on monin paikoin kapeahko. Muutaman väylän layoutista voi olla montaa mieltä erityisesti jos pitää itseään pitkälyöntisenä. Draiveri on monessa kohdassa väärä valinta. Lyönti ”metsään” rankaisee toisin kuin monella peltokentällä. Griinit ovat yleensä olleet priimaa ja eteläisen Suomen parhaimmistoa. Visuaalisesti miellyttää omaa silmää.

  Itseä kylläkin kiinnostaa äärettömästi aloittajan selitykset miksi fiilis kentästä on äärimmäisen huono.

  Mistä lähtien 8 on ollut huono arvosana? Itse en helposti parempaa arvosanaa antaisi. Visuaalisesti Linnagolffin signature hole pääsee lähelle 10, mutta tämäkin on täysin mielipide kysymys.

  Eikä kenttää voi oikein yksittäisen käyntikerran perusteella arvostella, ei kenttää voi koko kesää pitää huippukunnossa, tai varmaan voisi, mutta se kostautuisi jatkossa.

  Itse toivon että saataisiin vettä taivaalta , jotta hellevauriot korjaantuisi ennen elo/syyskuuta.

  Golf on kivaa, pelataan kenttä sellaisena kuin se on, usein miten vika on siinä mailan jatkeessa.

  Jälleen kerran typpillinen kenttä, mitä enemmän pelaat, sitä paremmalta tuntuu. Ekan kerran jälkeen en tykännyt ollenkaan, nyt kun jo tuntee väyliä, niin ihan mukava kenttä ja näyttävä.

  Kenttä 8
  Pelinopeus 7 ( metsistä palloja etsivät, vaikka ovat kaikki merkitty vesiesteeksi. )
  Klubi 9
  Ravintola 9

  Ihan mielellään siellä pelailen, vaihtelevia väyliä. Kunto voisi olla parempi, ei ole ihan tikissään yleensä.

  Hirsala on nätti kenttä ja todellakin vaatii oikeanlaista sijoittelua. Sellaiselle tyypilliselle 15-25HCP ”draivaan täysiä peltokentillä” pelaajalle se on itsemurha, mutta kuten edellä on monesti toisteltu – draiverin käyttöä siellä pitää harkita väylä kerrallaan.

  Parasta on monimuotoiset korkeuseroja täynnä olevat väylät.
  Kaipaan kyllä Hirsalan ensimmäistä 5 vuotta jolloin raffit oli raffeja eikä senioriväyliä.

  Kannanpa korteni kekoon kun olen tänä vuonna kolme kertaa vieraillut. Kapeahan tuo on varsinkin etuysillä ja sen verran pitkä kuitenkin keltaisiltakin, että (oikean!) keskivertoklubipelaajan lyöntimitoilla ilman draiveria on useimmilla rei’illä turha haaveilla kahdella päälle lyömisestä. Metsien punapaalutus on ollut ilman muuta iso parannus, kenttä on kuitenkin suunniteltu alunperin sille parhaalle 1-2 prosentille pelaajista. Hieman turhauttaa jo valmiiksi vaikealla kentällä se, että kentänhoito on edelleenkin jättänyt leikkuulla paljon sellaisia vaaran paikkoja, joita ei tiiltä näe. Tämä tuntuu välillä kohtuuttomalta – esimerkiksi hieman satunnaisen oloisesti jätetyt megaheviraffit keskellä hoidettua aluetta, mutta katveessa tiiltä katsottuna.

  Kenttä on kuitenkin tosi kaunis, vaihteleva ja varsinkin griinit ovat erinomaisessa kunnossa ja hyvin tasalaatuiset. Suunnittelussa näkyy se, että kilpapelaajien ehdoilla on menty. Hirsalassa on paljon sokkopaikkoja, jotka oppinee vähitellen tuntemaan jos tuolla enemmän pelaa. Tässä on iso ero esimerkiksi Linnaan, jossa klubitasoituksellakaan ei vaadita vuoden parasta kierrosta vanhan systeemin puskuriin pelaamiseksi ja käytännössä kaikki vaaran paikat ovat näkyvissä lyöntipaikalta.

  Hienoa että löytyy kentästä tykkääjiä, ehkä itsellä oli tosiaan huono päivä. Omia havaintoja oli seuraavat: siirtymiset väylillä todella huonosti näkyvissä, väyläopasteet minimaalisen pienet jne…no en ehkä osaa, mutta hyvä että Hirsalaan saa peliaikoja ihan hyvin. Muut kentät on täynnä!

  siirtymiset väylillä todella huonosti näkyvissä, väyläopasteet minimaalisen pienet jne

  Tässä voi olla olla totuuden siemen eli ensikertalaisen näkökulmasta muutamassa kohdassa voi jäädä pohtimaan mihin pitää mennä. Hyvä vinkki henkilökunnalle.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
Vastaa aiheeseen: Hirsala, rehellisesti ja avoimesti.

Etusivu Foorumit Yleistä Hirsala, rehellisesti ja avoimesti.