Aihe: Hinku Singeliksi - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

Hinku Singeliksi

Etusivu Foorumit Yleistä Hinku Singeliksi

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 88)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #187919 Ilmoita asiaton viesti

  Luinpa tässä lehdestä, että yli 50 % golfareista uskoo joskus saavuttavansa singelitasoituksen. Singeleitä nyt lienee jotain reilusti alle 5%! Pieni epäsuhta! yli 75% golfareista ei tule koskaan pelaamaan kierrosta alle 90 lyönnin ja sitten muka uskovat joskus pelaavansa singelin tasoituksella!!! Mikä meitä golfareita oikein vaivaa? Miksei tasoituksella yli 20 pelaava bogeytikka tyydy osaansa vaan luulee joskus olevansa Tiger Woods? Ehkäpä yli 1000 egee maksavat kaiken anteekiantavat raudat auttavat?

  #479076 Ilmoita asiaton viesti

  No onhan se ihan hyvä että on tavoitteita.

  #479077 Ilmoita asiaton viesti
  mac

  Itse uskon joka Lauantai ilta voittavani LOTOSTA vaikka en edes LOTTOA!

  #479078 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Gubbe kirjoitti:
  Luinpa tässä lehdestä, että yli 50 % golfareista uskoo joskus saavuttavansa singelitasoituksen.

  Lehdet näköjään kirjoittaa mitä vaan. Tuon tiedon täytyy olla peräisin hevosmiesten tietotoimistosta. Arvaisin, että oikea luku voi olla jotain 10-15 %.

  #479079 Ilmoita asiaton viesti

  Gubbe kirjoitti: (20.4.2007 0:23:23)
  .. Miksei tasoituksella yli 20 pelaava bogeytikka tyydy osaansa …

  Ei siihen ole pakko tyytyä. Tulokset eivät kylläkään hinkuamalla parane; kyllä ne on koetettava pelata. Mun nähdäkseni tässä ei kuitenkaan ole mitään osia jaettu vaan jokainen on oman onnensa seppä.

  #479080 Ilmoita asiaton viesti

  Minusta tulee singeli, kunhan vaan pystyn harjoittelemaan ja paikat kestää. Lantio pissiin jo nyt, vaikka ensimmäinen kausi jäsenenä alkaa. Luukissa pelasin elämäni kolmannen kierroksen ja ulosmeno oli 46 lyöntiä. Paloheinän 9 reikää kiersin viime syksynä noin 6 kertaa ja sieltä paras tulos 39 lyöntiä kun par on 31. Kokonaisia kierroksia pelattuna siis alle 7.

  #479081 Ilmoita asiaton viesti

  Usko on eri asia kuin todellisuus, niinkuin kaikki tiedämme. Itse viisi kautta pelanneena, noin 40-50 kierrosta kaudessa pelaavana ns. klubituupparina (hcp 17,3) ja golf päiväkirjaa pitävänä olen huomannut lajin hienouden/vaikeuden. Kyseinen 50% kertoo todellakin haaveista. Haaveethan, ainakaan golfissa eivät toteudu ilman kovaa harjoittelua ja paljon pelaamista. Lisäksi olen todennut golfpäiväkirjan pitämisen tärkeyden, jotta voit seurata pelaamisia todellisia kierroskeskiarvoja. Sieltä löytyy myös muut asiat, väyläosumat, griiniosumat, putit ja ym. Suurin osa haaveilijoista ei tilastoi peliään ja näin ollen heillä ei ole realista tietoa oman pelinsä tasosta. Ihmisen mieli kun on sellainen, että muistaa vain ne hyvät lyönnit ja tulokset jonkun ajan päästä.
  Haaveilijat pudottavat händärinsä muutamalla hyvällä kierroksella turhankin alas ja ihmetystä ja turhautumista riittää, kun ei edes pelaa bufferiin koko kesänä.
  Haaveitahan pitää tietenkin olla, mutta terveellä realismilla. Itsellänikin on aina usko hyvään kierrokseen aina ykköstiillä ennen kierrosta, mutta niinkuin tiedämme golf on laji joka pitää nöyränä.

  #479082 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tuskinpa tuota on kysytty kaikilta golfareilta. Nykyisin on niin halpaa kysellä tiedot netissä. Netissä tietysti pörräävät ne, jotka ovat eniten hurahtaneita golfiin.

  PS. Uudet mailat harvoin pudottavat tasoitusta pysyvästi, vaan pudotus perustuu tavoitteelliseen harjoitteluun, johon pitää varata riittävä aika ja tietomäärä. Jos on kiire, niin kannattee myös harjoitella erityisesti niitä osa-alueita, jotka vaikuttavat eniten tasoituksen alenemiseen. Nuohan taas löytyy tilastoimalla kierrokset kunnolla.

  Oma arvioni on, että noin 15 pros. golfareista haluaa (tosissaan) singeliksi.

  #479083 Ilmoita asiaton viesti

  Gubbe kirjoitti: (20.4.2007 0:23:23)
  yli 75% golfareista ei tule koskaan pelaamaan kierrosta alle 90 lyönnin ja sitten muka uskovat joskus pelaavansa singelin tasoituksella!!!

  Ainakin vielä 1990-luvulla aloittelevista golfareista reilusti yli puolet oli yli 40-vuotiaita. (Eiköhän tälläkin hetkellä enemmistö golfin harrastajista liene yli 50-vuotiaita?). Kun siinä iässä aloittaa, harva yltää singeliin. Sitä paitsi useat tuonikäiset potentiaaliset golfarit ovat johtavassa asemassa ja heidän työmotivaationsa ja riittävä sitoutuminen työhönsä on kyseenalaista, jos tasoitus putoaa singeliin (’urheilullisia’ poikkeuksiakin on!).

  Vastuullisessa asemassa työelämässä olevalla henkilöllä ei juuri ole hyvällä omalla tunnolla mahdollisuutta pelata golfia arkisin päiväsaikaan muuta kuin satunnaisesti (firmakisoissa) ja lomallaan. Se että työajalla pelataan golfia ’yhteistyökumppaneiden’ kanssa ’liikesuhteiden lujittamiseksi’ on useimmissa tapauksissa bullshittiä.

  #479084 Ilmoita asiaton viesti

  Avausviestin kirjoittaja lienee viitannut Golf.fi-galluppin, josta golflehdessä oli juttu. Ko. gallupin mukaan optimismi on vieläkin suurempaa. Nimittäin peräti 46% vastanneista uskoo pääsevänsä alle 4,5:n, 23% uskoo pääsevänsä 2,4:ään tai alle ja 12% scratch:iin. Singeliksi uskoo pääsevänsä peräti 72%:a vastanneista.

  Jokainen ymmärtää, että näillä luvuilla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa ja koko tutkimus joutaa näinmuodoin mappi Ö:hön.

  #479085 Ilmoita asiaton viesti

  Yllä oli pieni virhe 46%:a uskoo pääsevänsä alle 5.5:n

  #479086 Ilmoita asiaton viesti

  Koko singeli-käsite ja siitä koohottaminen on mielestäni melko väsähtänyttä koska käsite on laaja.

  Vaikka tasoitus olisikin yksinumeroinen niin esim. joku ko. ’kategorian’ yläpään pelaaja voi pelata jatkuvasti seiskalla alkavia kierroksia kun taas huomattavasti alhaisemmalla händärillä pelaava voi usein tykittää 80-90 kierroksia jos händäri ei ole täysin päivitetty. Parempi tavoite händäritavoitteen sijaan voisi olla pyrkiä vaan mahdollisimman hyväksi pelaajaksi individuaaliset rajoitteet huomioiden?

  Gubben kirjoituksesta muuten sen verran, että uskon singeleitä olevan enemmän kuin 5% pelaajista. Laskeskelin kerran jostain kumman syystä muutaman eri klubin jäsenluetteloista, että kuinka monella on parempi tasoitus kuin itselläni (tuolloin 5). Silloin päädyin muistaakseni lukemaan 4%, tosin seuratkin olivat suomalaisittain kovatasoisia. Kuitenkin vahva olettama on, että ’singeliasteikon’ yläpään tasoituksia on huomattavasti enemmän.

  #479087 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä minäkin pääsisin singeliksi, jos haluaisin! En oo vaan vielä halunnu tarpeeksi (siis singeliksi).

  #479088 Ilmoita asiaton viesti

  No höh…

  Ensinnäkin luvuillahan on tekemistä todellisuuden kanssa, ei kai niitä kukaan keksinytkään ole.

  Gubbelta voisi kysyä, että mihin tuo 75% perustuu? Siis toisin sanoen alle 25% pelaajista saavuttaa tason, jolla on joskus huippuonnistuneella kierroksella päässyt alle 90 lyönnin par 72:lla.

  Arvioisin peliurallaan 90 alittaneita/alittavia pelaajia olevan enemmän, heitetään nyt sitten vaikka 40% alittaa 90 joskus.

  #479089 Ilmoita asiaton viesti

  onhan tää tietenkin vähän juotavaa lätinää mutta mun mielestä ’Hinku singeliksi’ pitäisi olla enemmänkin ’Haluan oppia pelaamaan golfia’. Itse olen sitä mieltä että golfin pelaamisen mielekkyys kasvaa kun taitoa kertyy (YLLÄTTÄIN?!?!?!?!) ja jos siinä sivussa tulee ohitettua singlen raja niin so be it. Itse työnnän hcp:lla 10.6 ja varmasti on kaikessa golfiin liittyvässä enemmän oppimista kun jo opittua! Se mitä tasoituskortissa lukee on sivuseikka!

  #479090 Ilmoita asiaton viesti

  NAAMA kirjoitti: (20.4.2007 11:40:07)
  Koko singeli-käsite ja siitä koohottaminen on mielestäni melko väsähtänyttä koska käsite on laaja.

  Aivan. Singeliksi pääsemiseksi riittää, että max. lyöntipituus on ~180 metriä, lyönnit ovat varmoja ja lähipeli on edes kohtuullista. Luonnollisesti omassa nupissa pitää olla häivähdys pelitaktista älyä.
  Ensimmäisessä tasoitusryhmässä alkaa olla jo vähän enemmän osaamista ja sinne pääseminen vaatinee vähän harjoitteluakin.
  Skrätsipelaajia voi sitten arvostaa oikeastikin 😉
  Omalla klubilla tasoitusluettelosta löytyy 0,1-54 väliltä 1540 nimeä ja 0,1-9,4 199. Singeleitä meillä ~13%.

  Nautiskelijat ovat tietysti oma ryhmänsä, mutta muuten en ymmärrä miksi ei asettaisi itselleen tavoitteeksi alhaista tasoitusta, jos haluaa kehittyä lajissa. Toisaalta singelihän ei vielä kummoinen tavoite ole.

  #479091 Ilmoita asiaton viesti

  Onkos se singeli ja sinkku sama asia? Eikös se aikaisemmin jossain todettu että kun golfin pelaamiseen käytetty aika lisääntyy (mitä yleensä kai singeliin pääseminen vaatii) niin siitähän oli seurauksena se sinkkuus yhdelle jos toisellekin. Siis … logiikalla singeliin halajava haluaa myös sinkuksi 😉

  #479092 Ilmoita asiaton viesti

  Paksupekka puhuu asiaa!

  Saadakseen tasoituksen esim. 9 ei vielä kovin ihmeellisiä suorituksia vaadi.
  Tämä ei toki tarkoita etteikö 9 vaatisi jo hiukkasen pelitaitoa.

  200 m avaukset tiiltä riittävät mainiosti ja jos varmuutta löytyy niin singeli on kohtuudella saavutettavissa.

  #479093 Ilmoita asiaton viesti

  Paksupekka ja Lasky eivät ota huomioon eri lähtökohtia. Kyllä niitä on paljon pelaajia, jotka eivät pääse singeliin vaikka kiertävät sata kierrosta vuodessa. Eri asia sitten on, jos luoja on antanut vähän fyysisiä ja henkisiä edellytyksiäkin pelin tason nostamiseen.

  #479094 Ilmoita asiaton viesti

  Chip Greenside kirjoitti: (20.4.2007 11:14:23)
  Avausviestin kirjoittaja lienee viitannut Golf.fi-galluppin, josta golflehdessä oli juttu. Ko. gallupin mukaan optimismi on vieläkin suurempaa. Nimittäin peräti 46% vastanneista uskoo pääsevänsä alle 4,5:n, 23% uskoo pääsevänsä 2,4:ään tai alle ja 12% scratch:iin. Singeliksi uskoo pääsevänsä peräti 72%:a vastanneista.

  Jokainen ymmärtää, että näillä luvuilla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa ja koko tutkimus joutaa näinmuodoin mappi Ö:hön.

  Siis häh? Miten voi olla että 81% uskoo pääsevänsä alle 5,5:n, mutta vain 72% singeliksi? Tulikohan nyt joku kirjoitusvirhe?

  #479095 Ilmoita asiaton viesti

  goldencap kirjoitti: (20.4.2007 14:01:50)
  Siis häh? Miten voi olla että 81% uskoo pääsevänsä alle 5,5:n, mutta vain 72% singeliksi? Tulikohan nyt joku kirjoitusvirhe?

  Mistäs sinä bongasit tuon 81%?

  #479096 Ilmoita asiaton viesti

  kebax kirjoitti: (20.4.2007 14:28:37)

  goldencap kirjoitti: (20.4.2007 14:01:50)
  Siis häh? Miten voi olla että 81% uskoo pääsevänsä alle 5,5:n, mutta vain 72% singeliksi? Tulikohan nyt joku kirjoitusvirhe?

  Mistäs sinä bongasit tuon 81%?

  Niimpä. Kyllähän tuosta loogisesti tulee 153%

  #479097 Ilmoita asiaton viesti

  AAH kirjoitti: (20.4.2007 14:46:34)

  kebax kirjoitti: (20.4.2007 14:28:37)

  goldencap kirjoitti: (20.4.2007 14:01:50)
  Siis häh? Miten voi olla että 81% uskoo pääsevänsä alle 5,5:n, mutta vain 72% singeliksi? Tulikohan nyt joku kirjoitusvirhe?

  Mistäs sinä bongasit tuon 81%?

  Niimpä. Kyllähän tuosta loogisesti tulee 153%

  Aijaa…

  #479098 Ilmoita asiaton viesti

  goldencap kirjoitti: (20.4.2007 14:01:50)

  Chip Greenside kirjoitti: (20.4.2007 11:14:23)
  Avausviestin kirjoittaja lienee viitannut Golf.fi-galluppin, josta golflehdessä oli juttu. Ko. gallupin mukaan optimismi on vieläkin suurempaa. Nimittäin peräti 46% vastanneista uskoo pääsevänsä alle 4,5:n, 23% uskoo pääsevänsä 2,4:ään tai alle ja 12% scratch:iin. Singeliksi uskoo pääsevänsä peräti 72%:a vastanneista.

  Jokainen ymmärtää, että näillä luvuilla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa ja koko tutkimus joutaa näinmuodoin mappi Ö:hön.

  Siis häh? Miten voi olla että 81% uskoo pääsevänsä alle 5,5:n, mutta vain 72% singeliksi? Tulikohan nyt joku kirjoitusvirhe?

  Kohdallasi lienee kyse puutteellisesta ymmärtämisestä tai tahallisesta väärinymmärtämisestä. Selvennykseksi mainitsen, että myös 2,4 tai alle ja scratch ovat nekin alle 5.5:n

  #479099 Ilmoita asiaton viesti

  Paksupekka kirjoitti: (20.4.2007 12:28:44)
  Nautiskelijat ovat tietysti oma ryhmänsä…

  Minä yritän kuulua juuri tähän ryhmään. Händäristä viis veisaan.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 88)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Hinku Singeliksi