Aihe: Hidas Pelaaminen - Golfpiste.com

13.5.–20.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][8]
KilpailuaSuomalaista

Hidas Pelaaminen

Etusivu Foorumit Yleistä Hidas Pelaaminen

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 50)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Askettain pelaamani kierros antoi aiheen pohdiskella hidasta pelaamista golfin yhtena usein mainittuna pahiksena. Ryhmassamme oli kerhon hitain pelaaja. Taisin olla porukan aloittelija, muut olivat pelanneet pitempaan kuin minun 40+ pelivuottani. Aloitimme 9:15 pikkukisamme viimeisena ryhmana. Ensimmaisesta vaylasta alkaen odotimme melkeimpa joka lyonnilla edellamme pelaavan ryhman siirtymista pois edesta. Hitaan pelin manaaminen joukossamme oli jatkuvaa koko kierroksen ajan. Olismme epailematta haukkuneet edellamme pelanneet kunnolla, ellei joku olisi viimeisella viheriolla huomannut etta kello oli varttia vaille yksi. Toivottavasti palstan laajasta asiantuntemuksesta loytyy ehdotuksia, jotka selventavat, mita hidas pelaaminen on ja miten sen haitat voidaan minimoida.

    Niin, meinaatko, että olisi ensimmäinen viesti hitaasta pelaamisesta tämä?
    Täällähän on jatkuvasti käsitelty aihetta.

    Jamasa kirjoitti: (4.5.2011 7:54:39)
    Niin, meinaatko, että olisi ensimmäinen viesti hitaasta pelaamisesta tämä?
    Täällähän on jatkuvasti käsitelty aihetta.

    Kuten esimerkiksi tuossa jo lähes tuhat viestiä sisältävässä ketjussa: ’Mailanpään hidastuminen’. Mikäli tuota hidastumista ei tapahtuisi sujuisi kierros hieman nopeammin!

    Kun tästä aiheesta on väännetty kättä jo useammassakin ketjussa, niin yritetäänpäs ohjata tätä ketjua vaikkapa tällaiseen suuntaan.

    Pelikierroksen nopeus ja hitaus on suhteellinen käsite. Kuten avausviestissä todettiin, tuntui kierros hitaalta, kun lyöntivuoroa jouduttiin odottamaan. Kun maaliin tultua kello kertoi aikaa menneen 3:30 minuuttia, niin ääni kellossa muuttui.

    Ei kellon ilmoittama peliaika kuitenkaan muuttanut sitä, miltä kierros tuntui eli dotottelulta ja näin siis kai hitaalta.

    Kun kaikilla pelaajilla on erilainen pelirytmi, niin kysytäänpäs minkäkestoinen pelikierros sinusta on hidas pelikierros?

    Aiheesta on puhuttu aikojen alusta lähtien, ja tullaa puhumaan edelleenkin. Toivottavasti aina välillä pannaan valittaminen pelirytmien eroista sivuun ja pohditaan, mikä aiheuttaa hitaan pelaamisen, miten voidaan joko hidastaa nopeita pelaajia, tai nopeuttaa pelin etenemisen hidastajia. Hitaan pelin syyt näyttävät olevan erilaisia kentillä joiden operaattorin businesta se haittaa, ja yksityisillä kentillä, missä se vain harmittaa nopeampia pelaajia.
    Ongelma on pahimmillaan, kun kilpailussa on muutama ryhmä, joka pelaa kierroksensa kolmessa tunnissa, keskellä pari ryhmää, joiden nopea kierros vie liki viisi tuntia ja heidän takanaan muutama tavallisesti nopeampi ryhmä. Keskusteluun osallistuvat yleensä vain ne meistä, joita hidas pelaaminen harmittaa. Keskustelu jää höyryn pöllähdyksen tasolle, kunnes esiin tuodaan käytännöllisiä ratkaisuja ja ne saadaan hitaasti pelaavieen tietoon.

    Tämä hidas pelaaminen on myös suhteellista. Sellainen ryhmä joka joutuu odottamaan, kokee pelin hitaaksi. Ajatellaan kaksi peliryhmää joiden keskimääräinen pelinopeus on sama. Molemmilla ryhmillä tulee pari tapausta kierroksessa joissa peli tökkää jonkin asian esimerkiksi pallojen etsimisen takia. Tällöin takana oleva ryhmä joutuu odottamaan ja kokee pelin hitaaksi. Kun takana oleva täsmälleen samanlainen ryhmä etsii pallojaan he jäävät edellä menevästä jälkeen, mutta tämä ei siis haittaa edellämenevää ryhmää eikä myöskään etsivää ryhmää. Takana oleva ryhmä imaisee raon kiinni ja peli jatkuu. Näistä kahdesta ryhmästä (siis täysin identtisistä pelitaidoltaan ja pelinopeudeltaan) aina jälkimmäinen kokee pelinpeuden hitaammaksi. Vaihtamalla näiden kahden ryhmän pelijärjestystä homma pysyy samana.

    Kun pelinopeutta tai ihanne/tavoitepeliaikaa ei voida eikä kannata laitaa hitaimman eikä nopeimman peliryhmän mukaiseksi, on kentällä aina ryhmiä joiden mielestä peli sujuu omaan normipelirytmiin nähden hitaasti. Peliryhmien väliset nopeuserot tulisi saada järkevän pieniksi, jotta peli sujuisi sujuvasti. Tämä onnistuu parhaiten niin, että huomiota kiinnitetään erityisesti kaikkein hitaimpiin ryhmiin. Hallinnollisestihan tätä yritetään toteuttaa ryhmäkohtaisten tasoitusrajojen ja valvonnan avulla. Toivottavasti myös asenne sellaisilla ryhmillä joiden pelinopeus on keskimääräistä hitaampi muuttuisi. Olisi kaikilla keskimäärin mukavampaa.

    tervolalainen kirjoitti: (4.5.2011 12:51:00)
    Keskustelu jää höyryn pöllähdyksen tasolle, kunnes esiin tuodaan käytännöllisiä ratkaisuja ja ne saadaan hitaasti pelaavieen tietoon.

    Onhan noita konstejakin listattu täällä moneen kertaan. Tässä taas yksi lista.

    1. Pelaa Ready Golfia, se lyö joka on valmis
    2. Jos teeboxissa kaikki ovat valmiina, lyhytlyöntiset avaavat ekaksi.
    3. Ei turhia merkkaamisia greenillä, pallo pelataan kerralla kuppiin saakka
    4. Tarkkaile tilannetta edessäsi ja takanasi. Reagoi tarvittaessa
    5. Kävele suoraan pallollesi ellei apuasi tarvita kaverin pallon etsimiseen
    6. Aloita valmistautuminen lyöntiisi jo ennen vuoroasi.
    7. Valitse mailasi jo ennen omaa vuoroasi.
    8. Outissa olevaa palloa ei etsitä
    9. Hanki etäisyysmittari jos tarvitset tarkan metrimäärän kohteeseen ja käytä sitä ennen vuoroasi.
    10. Kentällä kävellään reippaasti.
    11. Ole hereillä, älä haahuile. Periaatteena että ryhmässä pitäisi koko ajan tapahtua jotain peliä edistävää.
    12. Jätä bägisi järkevään paikkaan kun menet griinille.
    13. Hyvä keskittyminen ei tarkoita pitkää joogaamista pallon päällä
    14. Opettele lyöntirutiinisi järjellisen mittaiseksi. Jätä kaikki turhat manööverit pois.
    15. Opettele ohittamaan ja tulemaan ohitetuksi.

    Jne.

    Itse pidän tärkeimpänä tekijänä valvojia kentällä. Jos he katselevat läpi sormiensa ongelmayksilöitä, ongelmayksilöt ajattelevat että on aivan ok tukkia kenttä. Turha siinä on pelikavereiden yrittää opastaa nopeampaan pelaamiseen.

    Olen ollut siinä yksiselitteisessä käsityksessä, että takaa tuleva nopeampi ryhmä pitää päästää ohi. Tähän ei vaikuta kentällä vietetty aika, kellonaika tai maapallon asento.

    R&A on kirjannut:”It’s a group’s responsibility to keep up with the group in front. If they lose a clear hole and delay the group behind, they should invite the group behind to play through, irrespective of the number of players in that group. Where a group has not lost a clear hole, but it is apparent that the group behind can play faster, they should also invite the faster moving group to overtake them.”

    Ihmisillä on tapana lukea vain se osuus joka miellyttää itseään ja jättää loppu huomiotta. Ts. R&A:n ohjeen mukaan ei pidä odottaa niin kauaa että edessä on kokonainen väylä vapaana ennenkuin on velvollinen liputtamaan itsensä sivuun.

    Tässä lisää R&A:n ohjeistusta asiasta. Kysymys ei siis ole tiedon puutteesta vaan golfarien välinpitämättömyydesta muita kentälläolijoita kohtaan.

    Aloittelijoiden syyttäminen kentän tukkijoina on minusta aivan väärän puun haukkumista. On totta että ekat kierrokset ovat pikkaisen hakemista toimimisen suhteen mutta vastaavasti aloittelijat ovat yleensä säikkyjä kuin kauris ajovaloissa (tai meikä Nurburgring Nordschleifellä) ja seuraavat taustapeilejä niin tarkasti että jää se oma eteneminen sivuosaan. Ohitusta tarjotaan kyllä kiitettävästi jos oma tahti on hiukan hakusessa.

    Kyllä suurimmat tulpat löytyvät siitä normiporukasta jolla pelikierroksia on takana riittävästi asioiden ymmärtämiseksi. Jotenkin tietoisuus oikeudesta oman tahdin säilyttämiseen yhdistettynä ohittamisen kokemisesta nöyryytyksenä muodostaa yhdistelmän joka takaa ongelmia kentällä. Enempi muille kuin yksilölle itselleen.

    Keinot on tiedossa ja ne on kerrottu moneen kertaan, mutta useinkaan hitaat pelaajat tai ryhmät eivät tiedosta pelaavansa hitaasti. Jos tajuaisivat, niin usemmat varmaan kykenisivät pelaamaan reippaammin. Suomalaiset ovat lisäksi sen verran nynnyjä, etteivät hevillä ryhdy hoputtamaan pelikaveriaan, etenkään vieraassa ryhmässä. Mutta suurin syy hitaaseen peliin on se, ettei kenttä tai seura halua siihen puuttua. Jos haluasi, niin homma hoituisi esim näin:

    Jokaisessa tiiboxissa on kello, joka on ihanneajan verran jäljessä oikeasta ajasta. Näin ihanneaikaa pelaava ryhmä näkee joka boxissa kellon, joka näyttää ryhmän lähtöaikaa ja saa paitsi muistutuksen pitää yllä siedettävää pelitahtia, myös tiedon siitä, miten ryhmän pelitahti suhtautuu ihanneaikaan. Lisäksi kelln vieressä on paikallisääntö:

    ’Mikäli ryhmän viimeisen pelaajan tullessa avauspaikalle ryhmä on komitean määrittelemästä ihanneajasta myöhässä enemmän kuin 15 minuuttia, tulee ryhmän siirtyä suoraan seuraavalle avauspaikalle. Pelaajan tulokseksi merkitään kyseisen reiän pelitasoitus slope huomioiden sekä kaksi rangaistuslyöntiä säännön 6-7 rikkomisesta.’

    Tuollaiseen sääntöön vedoten on jo paljon helpompaa sanoa kaverille ’kiristetäänpäs vähän tahtia, muuten tulee turhia rankkuja’.

    JuKu kirjoitti: (4.5.2011 15:31:47)Jokaisessa tiiboxissa on kello, joka on ihanneajan verran jäljessä oikeasta ajasta. Näin ihanneaikaa pelaava ryhmä näkee joka boxissa kellon, joka näyttää ryhmän lähtöaikaa…
    Mikäli ryhmän viimeisen pelaajan tullessa avauspaikalle ryhmä on komitean määrittelemästä ihanneajasta myöhässä enemmän kuin 15 minuuttia, tulee ryhmän siirtyä suoraan seuraavalle avauspaikalle. Pelaajan tulokseksi merkitään kyseisen reiän pelitasoitus slope huomioiden sekä kaksi rangaistuslyöntiä säännön 6-7 rikkomisesta

    Tuollainen kellosysteemi on hyvä ja havainnollinen tapa muistuttaa peliajasta. Sitävastoin rankaisu myöhästelystä ei ole toimiva systeemi.

    Äskettäin tuli pelailtua kentällä, jossa oli lähtöaikaa ilmoittavat kellot käytössä muutamalla teellä. Lisäksi startteri piti huolta lähdöistä ja valvoja kierteli ahkerasti kentällä. Siitä huolimatta kierrosajat vaihtelivat suuresti: aamulla parhaimmillaan 3: 45 ja iltapäivällä joskus yli 5 tuntia. Olisiko kaikille ihanneajan ylittäville pitänyt antaa rankkuja? Pelin nopeuttamiseksi omalta osalta ei ollut mitään tehtävissä. Edelleenkin olen sitä mieltä, että golfkierros kestää juuri sen tarvitseman ajan, jos kohta ripeän pelirytmin ylläpitäminen onkin yksi hyvän kierroksen elementti.

    JuKu kirjoitti: (4.5.2011 15:31:47)
    Jokaisessa tiiboxissa on kello, joka on ihanneajan verran jäljessä oikeasta ajasta. Näin ihanneaikaa pelaava ryhmä näkee joka boxissa kellon, joka näyttää ryhmän lähtöaikaa ja saa paitsi muistutuksen pitää yllä siedettävää pelitahtia, myös tiedon siitä, miten ryhmän pelitahti suhtautuu ihanneaikaan. Lisäksi kelln vieressä on paikallisääntö:

    ’Mikäli ryhmän viimeisen pelaajan tullessa avauspaikalle ryhmä on komitean määrittelemästä ihanneajasta myöhässä enemmän kuin 15 minuuttia, tulee ryhmän siirtyä suoraan seuraavalle avauspaikalle. Pelaajan tulokseksi merkitään kyseisen reiän pelitasoitus slope huomioiden sekä kaksi rangaistuslyöntiä säännön 6-7 rikkomisesta.’

    Tuollaiseen sääntöön vedoten on jo paljon helpompaa sanoa kaverille ’kiristetäänpäs vähän tahtia, muuten tulee turhia rankkuja’.

    taas tuijotellaan tuota ihanneaikaa.. joka koko käsitteenä pitäisi tukea niin syvälle jonnekkin mihin kuu ei kuumota… ettei se enään ikinä päääsisi sieltä kiusaamaan älyllisiä olentoja.

    meinaan kun tuo hidaspelaaminen ei ole objektiivinen ja ehdoton käsite vaan ihan puhtaasti subjektiivinen ja suhteellinen

    on olemassa nopeutta tai hitautta vain ympäristöön nähden ja ehdottomien akarajojen asettaminen… ei muuta kun sotkee hommaa entistäpahemmin ja luo nätä ” ei mun tarvii päästää nopeimpia ohi, kun olen tavoiteajassa!!” tyyppejä…

    tuossa allaolevassa partin lainauksessa on kiteytetty mielestäni villakoiran ydin:

    Parti kirjoitti: (4.5.2011 14:24:32)
    R&A on kirjannut:”It’s a group’s responsibility to keep up with the group in front. If they lose a clear hole and delay the group behind, they should invite the group behind to play through, irrespective of the number of players in that group. Where a group has not lost a clear hole, but it is apparent that the group behind can play faster, they should also invite the faster moving group to overtake them.”

    noin sen pitäisi mennä!!
    ilman mitään sen kummempia kommervenkkejä

    sitten jos halutaan tehdä hitaista ryhmistä nopeampia…. se sitten onkin jo kokonaan toinen ja monimutkainen juttu se

    Pelaaminen on aina suhteessa jonkun toisen pelaamiseen. Ketjun aloituksessa oli tiivistetty ’hitaan pelaamisen’ ja sen haitallisuuden ydin. Toisten pää kestää sen, että maailma ei ole täydellinen ja toisten ei. Hidas pelaaminen on määritelmäkysymys. Ja asennekysymys.

    Ja toinen juttu on, että juoksijat vetoavat tapaamaansa hitaaseen pelaajaan, joka oli idiootti. Eihän siinä ole ongelmana se hitaus vaan että kaveri oli idiootti.

    Ikiliikkujaa ei nykyisten fysiikan oppien mukaan pystytä tekemään, mutta nämä ’hidas pelaaminen’- ketjut ovat jo lähellä sitä.

    4par kirjoitti: (4.5.2011 16:07:09)
    Olisiko kaikille ihanneajan ylittäville pitänyt antaa rankkuja?

    Pointti tuossa on tuo pakkosiirtymä, joka hoitaa hitaan porukan eteenpäin, muiden peliä ei sotketa.

    Ja ohitus ei varsinkaan toimi, paitsi silloin kun edessä on tyhjää ja ohittavan ryhmän takana on myös tyhjää. Tämä tulee kyseeseen kovin harvoin. Ruuhkassa ohittaminen pahentaa takana tulevien tilannetta entisestään, ja paljon.

    Ja selvenykseksi: mulle on ihan sama mitä kierros kestää, kunhan pelaamista on enemmän kuin odottamista, ts. vasta kuuden tunnin kierros alkaa harmittaa.

    Niillä klubeilla, esim. Pickala, joilla on useampi kenttä käytössä, voitaisiin kentät järjestää pelinopeuden mukaan, vaikkapa suosituksena aluksi: Kenttä A nopeille, kenttä B hitaille, kenttä C keskiarvoisille. Järjestystä voisi muuttaa vaikka viikoittain jottei esim. nopeiden tarvitseisi jauhaa aina samaa rataa. Voisi tietty käydä niin, että kaikki tunkisivat nopeiden kentälle. Taisipa olla kuolleena syntynyt ajatus.

    Ihanneajoista: Isossa kisassa eka ryhma pelaa alle neljan tunnin, viimeisen kiekka vie liki viisi. Nain kay parhaimmissakin olosuhteissa. Pitaisiko viimeista ryhmaa rangaista niista hukkaan menneista palloista ja ehka tuomarin mielipiteista, joita joku heidan edellaan oleva on kokenut.
    Keskustelun perusteella nayttaa silta, etta hitaat pelaajat, jotka eivat osaa nopeuttaa peliaan, velvoitetaan tekemaan sita, mita he eivat osaa tehda. Toimisikohan malli, jossa ne meista, jotka pelaavat nopeasti, auttaisivat ja esimerkillaan nayttaen opettaisivat hitaammille pelikumppaneille miten pelia voi jouduttaa. Ties vaikka pelin nautittavuus paranisi.

    tervolalainen kirjoitti: (5.5.2011 4:45:48)
    Toimisikohan malli, jossa ne meista, jotka pelaavat nopeasti, auttaisivat ja esimerkillaan nayttaen opettaisivat hitaammille pelikumppaneille miten pelia voi jouduttaa. Ties vaikka pelin nautittavuus paranisi.

    Kaunis ajatus joka toimisi jos hitaat pelaajat tunnistaisivat itsensä ja vieläpä nöyrtyisivät ottamaan erittäin yksinkertaiset neuvot vastaan.
    Kuten huomaat hitaat pelaajat kesittyvät mieluummin puolustamaan omaa ajankäyttöfilosofiaansa muista piittaamatta.

    ts

    Parti kirjoitti: (4.5.2011 14:24:32)
    R&A on kirjannut:”It’s a group’s responsibility to keep up with the group in front. If they lose a clear hole and delay the group behind, they should invite the group behind to play through, irrespective of the number of players in that group. Where a group has not lost a clear hole, but it is apparent that the group behind can play faster, they should also invite the faster moving group to overtake them.”

    Aloittelijoiden syyttäminen kentän tukkijoina on minusta aivan väärän puun haukkumista. .

    Ei kai noita kukaan ole syttänyt, kuten esim itse en ole syyttänyt ketään, vaan todennut ykisnkertaisesti pelitaidon puutteen olevan suurin syy hitauteen. Ja tuohan ei, yllättävää kyllä, edes liity tasoitukseen, ainakaan niin kauan kun päästään tuonne alle 5 lukeman.

    Aikaa kuluu pallojen etsimiseen, jokaiseen ylimääräiseen lyöntiin ja vielä vallan isosti viheriön ympärillä touhuamiseen. Bunkkerista lyöty toppi yli griinin maksaa vähintään minuutin verrattuna viheriölle lyötyyn. Noita kun tehdään pari ryhmässä ja lisäksi hetki etsimistä, niin johan ollaan 5min perässä edellistä ryhmää.

    Varsinainen ongelma alkaa sitten siitä, kun nuo tapahtumat kuittataan olankohautuksella ja jatketaan peliä omaan tahtiin, tai sitten toistetaan show seuraavalla väylällä. Se rako pitää ottaa kiinni jos sellainen pääsee syntymään. Mutta milläs otat, jos noita alkaa syntymään vähän joka väylälle.

    Olen nähnyt hcp 30 pelaajia, jotka osaavat pelata tätä peliä loistavasti omalla tasollaan. Pallo ei välttämättä lennä kovin pitkälle, lähestymiset eivät ole lipussa kiinni, mutta olennaisena asiana ne ovat aina kutakuinkin oletetulla seudulla. Lyöntien taso siis ei riitä parempaan händäriin, mutta onnistumisprosentti omalla tasollaan on niin suri, että he saattavat olla jopa scr tason pelaajaa nopeampia, elleivät vallan nopeimpia pelaajia kentällä.

    Eli pelitaito = omien lyöntien onnistumisprosentti, ja sillä jos jollain on suuri merkitys pelinopeuteen joka tilanteessa.

    Parti kirjoitti: (4.5.2011 13:30:48)

    tervolalainen kirjoitti: (4.5.2011 12:51:00)
    Keskustelu jää höyryn pöllähdyksen tasolle, kunnes esiin tuodaan käytännöllisiä ratkaisuja ja ne saadaan hitaasti pelaavieen tietoon.

    Onhan noita konstejakin listattu täällä moneen kertaan. Tässä taas yksi lista.

    1. Pelaa Ready Golfia, se lyö joka on valmis
    2. Jos teeboxissa kaikki ovat valmiina, lyhytlyöntiset avaavat ekaksi.
    3. Ei turhia merkkaamisia greenillä, pallo pelataan kerralla kuppiin saakka
    4. Tarkkaile tilannetta edessäsi ja takanasi. Reagoi tarvittaessa
    5. Kävele suoraan pallollesi ellei apuasi tarvita kaverin pallon etsimiseen
    6. Aloita valmistautuminen lyöntiisi jo ennen vuoroasi.
    7. Valitse mailasi jo ennen omaa vuoroasi.
    8. Outissa olevaa palloa ei etsitä
    9. Hanki etäisyysmittari jos tarvitset tarkan metrimäärän kohteeseen ja käytä sitä ennen vuoroasi.
    10. Kentällä kävellään reippaasti.
    11. Ole hereillä, älä haahuile. Periaatteena että ryhmässä pitäisi koko ajan tapahtua jotain peliä edistävää.
    12. Jätä bägisi järkevään paikkaan kun menet griinille.
    13. Hyvä keskittyminen ei tarkoita pitkää joogaamista pallon päällä
    14. Opettele lyöntirutiinisi järjellisen mittaiseksi. Jätä kaikki turhat manööverit pois.
    15. Opettele ohittamaan ja tulemaan ohitetuksi.

    Jne.

    Itse pidän tärkeimpänä tekijänä valvojia kentällä. Jos he katselevat läpi sormiensa ongelmayksilöitä, ongelmayksilöt ajattelevat että on aivan ok tukkia kenttä. Turha siinä on pelikavereiden yrittää opastaa nopeampaan pelaamiseen.

    Tämä Partin lista on hyvä. Kaikki nämä kohdat ovat sellaisia, mitkä on helppo oppia kohtalaisen nopeasti, myös aloittelevat pelaajat oppivat nämä asiat, jos heitä opastetaan tähän suuntaan. Tosin tuo kohta, että ’Outista ei etsitä’ saattaa vaatia ehkä lian suurta joustavuutta, etenkin aloittelevila pelaajilla tuppaa noita pelivälineitä hukumaan muutenkin kovin paljon. Mutta kyse on kuitenkin paljolti asennoitumisesta: pidetäänkö kiinni omista oikeuksista vai huomioidaanko muita ja pelataan ennakoivasti.

    4par kirjoitti: (4.5.2011 16:07:09)
    Äskettäin tuli pelailtua kentällä, jossa oli lähtöaikaa ilmoittavat kellot käytössä muutamalla teellä. Lisäksi startteri piti huolta lähdöistä ja valvoja kierteli ahkerasti kentällä. Siitä huolimatta kierrosajat vaihtelivat suuresti: aamulla parhaimmillaan 3: 45 ja iltapäivällä joskus yli 5 tuntia. .

    Tämähän on malli esimerkki tilanteesta, jossa pelaaja omilla toimillaan voi vain rajoitetusti tehdä asioita tilanteen parantamiseksi. Valvontatakaan ei auta.

    Keinoja vosi olla mm:
    – pidennetyt lähtövälit, tästä on aika paljon positiivisia tutkimustuloksia, erityisesti USA:ssa kentiltä, jotkapyrkivät maksimoimaan green fee-tulonsa
    – tasaisen kokoiset ryhmät, ei laiteta peräkkäin 2 ja 4 ryhmiä
    – vaikka tasoitustaso ei suoraan korreloikaan pelinopeuden kanssa, pitäisi ryhmäkohtaisia tasoitusrajoja alentaa

    Bogey kirjoitti: (5.5.2011 9:03:02)
    Tosin tuo kohta, että ’Outista ei etsitä’ saattaa vaatia ehkä lian suurta joustavuutta, etenkin aloittelevila pelaajilla tuppaa noita pelivälineitä hukumaan muutenkin kovin paljon.

    Mitä ihmeen joustavutta? Tai no joo, kun sitä palloa lähtetään outista kaivamaan niin silloin toisin odotetaan muiden joustavan.

    Edellä olevien haukkuminen johtaisi siihen että hekin joutuisivat haukkua edellään olevaa ryhmää.
    Ja jatkuisi kunnes se hidas ryhmä saisi haukut klubin terassilla.

    Lähditte 9:15 ja olitte viimeisellä viheriöllä 12:45. Oliko pikkukisanne pikkukentällä?

    Nopea ryhmä pitää aina haukkua edellä olevaa ryhmää hidastelusta.

    Se Siitä

    Aloitin golfin 90-luvun puolivälissä Pickalassa. Silloin oli molemmilla kentillä seitsemän (7) minuutin lähtövälit ja kentät melkein aina täynnä. Silti kierrokset myös meidän aloittelijoiden seurassa kesti neljä tuntia. Silloin oli Väiski ja se toinen (Lefa?) lukemassa lakia, jos homma ei toiminut.
    Olisikohan tässä golfissakin tullut tällainen lälly-efekti, joka lähtee kotoa, koulusta tai armeijan käymättömyydestä eli kenellekään ei saa sanoa mitään negatiivistä tai ohjaavaa, ettei henkilön kehitys vaarannu. Näin on nuorisosta ja muusta väestöstä saadaan vähitellen vain omaan napaan tuijottavia narsisteja, jotka vähät välittävät muista.
    Nykynuorisolle ei sallita kieltämisiä, jotka olisivat henkisen kasvamisen ja yhteiskuntaan sopeutumisen kannalta erittäin tärkeitä.

    TeeUrpo kirjoitti: (5.5.2011 20:15:20)
    Nykynuorisolle ei sallita kieltämisiä, jotka olisivat henkisen kasvamisen ja yhteiskuntaan sopeutumisen kannalta erittäin tärkeitä.

    Mielenkiintoinen avautuminen. En jaksa juuri nyt moralisoida ihmisten leimaamista iän mukaan vaan siirryn suoraan seuraavalle rastille toteamalla että olisi helvetin hienoa nähdä enemmän nykynuorisoa kenttää kiertämässä. Nopeudelle ei niinkään väliä.
    Olis nimittäin käyttöä lajin tulevaisuuden kannalta.

    Ps. Ai niin vielä, kasvatuksen säännöt tulevat vanhemmilta, ei lapsilta. Turha lapsia syyttää jos vanhemmat ovat kujalla.

    TeeUrpo kirjoitti: (5.5.2011 20:15:20)
    Aloitin golfin 90-luvun puolivälissä Pickalassa. Silloin oli molemmilla kentillä seitsemän (7) minuutin lähtövälit ja kentät melkein aina täynnä. Silti kierrokset myös meidän aloittelijoiden seurassa kesti neljä tuntia. Silloin oli Väiski ja se toinen (Lefa?) lukemassa lakia, jos homma ei toiminut.
    Olisikohan tässä golfissakin tullut tällainen lälly-efekti, joka lähtee kotoa, koulusta tai armeijan käymättömyydestä eli kenellekään ei saa sanoa mitään negatiivistä tai ohjaavaa, ettei henkilön kehitys vaarannu. Näin on nuorisosta ja muusta väestöstä saadaan vähitellen vain omaan napaan tuijottavia narsisteja, jotka vähät välittävät muista.
    Nykynuorisolle ei sallita kieltämisiä, jotka olisivat henkisen kasvamisen ja yhteiskuntaan sopeutumisen kannalta erittäin tärkeitä.

    Vai ettei ne vaan olis ne saakelin maahanmuttajat siellä hidastamassa meidän nopeiden Suomalaisurhojen pelaamista?

    Voi elämän kevät mitä tarinaa!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 50)
Vastaa aiheeseen: Hidas Pelaaminen

Etusivu Foorumit Yleistä Hidas Pelaaminen