23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Herra Seniorit

Etusivu Foorumit Yleistä Herra Seniorit

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Kertokaahan herrat senioripelaajat, mikä siinä on, että kun ryhmässä on nuorempia pelaajia ja etenkin naisia, tuntuu, että neuvojen jakaminen on välttämätöntä?! Etenkin tilanteissa, joissa pallo karkaa avauksessa fairwayn ulkopuolelle ja lady pakkaa vielä driveria bagiinsä, herra seniori tallustelee pallolle ja ladyn saapuessa paikalle, on strategiat jo luotu: ’droppaat katsos tuohon ja siitä sitten vaan lippua kohti. Ihan hyvin se siitä lähtee’. Vaikka pelaankin vielä kaksinumeroisella tasoituksella ja kentällä on minua parempia pelaajia, olisi mukavaa, jos jokainen pelaisi omaa peliään ja kukin tekisi itse omat ratkaisunsa. Onko korrektia kehoittaa toista huolehtimaan vain omasta pelistään, vai miten asian kohteliaasti ilmaisisi?

    Hei.
    Tuohan on ihan sama refleksi kuin kotona saatu oppi ’kotitöiden osalta’.

    Toki olettamus on että peli olisi jouhevaa niin merkkari voi harjoituskierroksella ao ohjeita antaa, kilpailuissa ei. Eli kannattanee tsiikata peiliin onko pelinopeudessa toivomisen varaa…koska niitä golfin tärkeitä määrityksiä on vain kolme, pallo mahdollisimman vähillä lyönneillä reikään, pelaa kenttä sellaisena kuin se on ja lyö palloa kuten se makaa…jos noin ei voi tehdä…sääntökirjassa on kohtia joita voi soveltaa…mutta ei kannata alkaa sitä kierroksen aikana joka lyönnille lukemaan..Vai mitä ?

    Nätti huomautus etikettituntemuksen vajeesta on tuollaisissa tapauksissa ihan paikallaan.

    Viran Omainen kirjoitti: (7.5.2007 10:40:42)
    Nätti huomautus etikettituntemuksen vajeesta on tuollaisissa tapauksissa ihan paikallaan.

    Etikettituntemusta parempi vaikutus tulee säntötuntemuksen vajeesta. 2 rankkua neuvomisesta 😮

    Tutulta kuulostaa. Meillä on Kisun kanssa jäänyt lentävä lause ”Raffi on paha” tällaisen hyväntahtoisen herrasmiehen suusta.

    Tapaus sattui pari kesää sitten kun meillä oli peliseurana tällainen vanhempi herrasmies. Kisu avasi sivuvesiesteeseen droppasi palloa sääntöjen mukaan vesiesteen reunalla. Tämän huomattuaan tämä herrasmies kiirehti neuvomaan:” Raffi on paha paikka pelata. Älä sinne droppaa, kannattaa tuoda se pallo tänne väylälle. Mutta muista, ei lähemmäs lippua.”
    Väylä oli noin kymmenen mailanmitan päässä 🙂

    Niinhän siitä tulee, mutta jotta edes jonkinlainen keskusteluilmapiiri säilyisi rundin ajan, niin ehkä penalteja sitten myöhemmin (jos ei mene vinkki jakeluun).

    Mut toisaalta oishan se aika kiva antaa pari, varsinkin jos herruliini olisi tasoituskierroksella 🙂

    Kuinka suureen otokseen merkittävät väittämät ja yleistykset perustuvat? Omat vähäiset kokemukseni herrojen senioreiden kanssa pelaamisesta eivät valitettavasti tue esitettyjä näkemyksiä. Tosin useimmin haastamani ’papparaiset’ tuuppivat tasoituksilla 4-5 ja kiertävät kenttiä Suomessa ja ulkomailla vuosittain reilusti yli 100 kierrosta… Aika vähäistä on ollut asiaton neuvominen…

    Kuuluisiko tämän otsikon muuten olla

    Herrat Seniorit

    vai

    Herraseniorit

    ellei sitten

    Herra-Seniorit

    ?

    Tule apuun herra Senior!

    Tämä on yksi ja suurin syy, miksi puolisoni pelaa todella harvoin ja silloinkin vain tuttujen kanssa. Hyi te seniori miehet!

    ”Jos osaat tehdä, tee.
    Jos et osaa tehdä, opeta muita.
    Jos et osaa tehdä etkä opettaa, opeta naisia golfkentällä?”

    Nimetön

    Kaikki kolme ehdotustasi läpäisevät ainakin minun syynini.

    Mutta minä olenkin enempi taiteilija-kirjaltaja kuin Kielitoimiston ummehtunut byrokraatti.

    Suomalaisilla kentillä kierroksen kestoajat lyhenisivät helposti 15-20 minuuttia mikäli pelaajat ’lukisivat tilanteita’ paremmin ja nopeuttaisivat viheriöpeliään…

    Eivätkä liikaa pohtisi ’mitä se norsu minusta ajattelee’..
    Golf on vaikea laji eikä siinä kukaan koskaan ole ’täydellinen’… Vai onko ?

    Koff ari kirjoitti: (7.5.2007 19:41:34)
    Suomalaisilla kentillä kierroksen kestoajat lyhenisivät helposti 15-20 minuuttia mikäli pelaajat ’lukisivat tilanteita’ paremmin ja nopeuttaisivat viheriöpeliään…

    Ei siinä mitää lukea tartte. Pitää vaan mennä peliin mukaan ja pysyä siinä. Tiiboxista kuppiin asti.

    Kyllähän yleistäminen on vähän vaarallista, mutta reiluahan se on jos pelkaver näkkee mihin pallo menee, että pittää katseen katoamiskohdassa ja näyttää plikalle tai pojankollille , että tossa se on. Aika usein kanssapeluri ihan oikein saatta haukkuu, et miks et katsont , mihin se männä vilist ..

    Ehkä naisilla on itelläänkin joskus herkkä liipasin, mutta kyllä meille papoille voi sanoa , jos neuvot ei oo tarpeen ja kylllä sen ussein iteki hksaap.

    Joksu joku viksu nuori sano ite – et neuvo vaan mä oon vasta-alkaja , mutta mutta
    — hittaast hyvee tulleee ajatellen aevan komee..

    Nimetön

    Golfkilpailun ollessa kyseessä – ja ladyn tuumiessa nilkkoja myöten raffissa, pallo kaiketi pelaamattomassa paikassa tai vesiesteessä – on vastustajalla tai kanssapelaajalla oikeus, milteipä velvollisuus, neuvoa mihin se droppi on suoritettava kun ei pelaaja sitä itse tunnu tietävän.
    Siis neuvojen antaminen sääntöihin liittyvissä asioissa on aina sallittu.

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
Vastaa aiheeseen: Herra Seniorit

Etusivu Foorumit Yleistä Herra Seniorit