Aihe: Helsingin City Golf Ry jäseneksi vuonna 2006 - Golfpiste.com

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista

Helsingin City Golf Ry jäseneksi vuonna 2006

Etusivu Foorumit Yleistä Helsingin City Golf Ry jäseneksi vuonna 2006

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 50)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Golfliitto on päätöksensä tehnyt ja näillä näkymin HCG Ry hyväksytään Golfliiton jäseneksi vasta kaudella 2006. Golfliitto viestitti tällä järjettömällä päätöksellään, että liitto ei tarvitse uusia jäsenseuroja eikä varsinkaan sellaisia jokamiesseuroja, joissa harjoittelee/pelaa päivittäin suuri joukko lapsia ja nuoria. Paloheinän golfkenttä on yksi maamme edullisimmista golfkentistä, joissa GF on 15/25 Euroa. Golfliitto haluaa pitää ’Golfin’ eliittiurheiluna, joissa pelaamaan pyrkivällä pitää olla massia taskussa ja tuulipuku kansa halutaan pitää lajin ulkopuolella. Mitään järkisyytä ei HCG Ry:n jäsenanomuksen hylkäämiseen ollut, koska myönteinen päätös ei olisi ollut keneltäkään muulta pois. Eläköön Golfliitto ja sen edistystyö Suomalaisen golfin hyväksi

  vaikkakin itse olen erittäin paljon paloheinän kaltaisen kentän puolella varsinkin vanhusten, lasten ja liikuntarajoitteisten harrastajien kannalta mutta on se kyllä niin törkeässä kunnossa (range pois lukien…) että sekin voisi olla yksi syy päätökseen. ei siellä nimittäin pelata golfia vaan jotain peltopalloa tai jotain sellaista….

  Nimetön

  On se hyvä ettei rahvas tule pilaamaan meidän johtajien (übermensch) kierrosta. Saadaan polttaa sikarit rauhassa ilman taviksien kitinää, ja jos maistuu niin voidaan hieman kierroksella ottaa skumppaa.

  jos golfliiton päätöstä vähän spekulooidaan niin ehkäpä pikku hiljaa liitto on ottamassa oikean suuntauksen ja rajoitetaan näitä ’kentättömiä’ pelaajia.. jos idea olisi se että esim. paloheinä olisi ns. kunnallinen kenttä johon pääsisi pelaamaan ilman liiton jäsenkorttia tai sen kanssakin.. mutta idea olisi se että sinne pääsisi pelaamaan ihan kuka tahansa.. jos nyt kukaan tajus.. mut samanlaista ideaa kuin ruotsissa.. ELI PÄHKINÄN KUORESSA.. Kaupungin ’rahoittama’ kenttä jossa kaikki saa pelata…

  En kyllä tulkitsisi niin, että tällä päätöksellä ’Golfliitto haluaa pitää golfin eliittiurheiluna…jne’. Ehkäpä pikemminkin kyse on siitä, että Golfliitto haluaa estää, etteivät riitelevät seurat ja Oy:t tee jatkossa vastaavia temppuja liian herkästi. Kyllä tässäkin keisissä sopu uuden ja vanhan seuran välillä on se mitä edelleenkin kannattaa tavoitella.

  Ei kai Golfliiton päätös mitenkään liity Paloheinän kenttään ja siellä pelaamiseen. Kyllä siellä ymmärtääkseni edelleen saavat pelata kaikki greenfeen maksaneet, jopa sellaiset, joilla ei ole greencardia.

  Älkää nyt sekoittako kahta asiaa keskenään.

  Mitä tekemistä tällä päätöksellä on Paloheinän kentän kanssa? Eikös sitä juuri puolusteta sillä, että kuka hyvänsä voi tulla pelaamaan sinne? (mikä sinänsä on ihan ok). Mihin siinä uutta seuraa tarvitaan? Miksi vanhan seuran sopimus piti irtisanoa? Haluaako joku hieman netota? Ihan oikea päätös. Oleellistahan tässä on se, että joltain jää rahaa saamatta ja nk. uuden seuran jäsenet eivät pääse muille kentille pelaamaan. Pelkkää keplottelua koko homma.

  Nimetön

  Oikea päätös!Mihin siellä seuraa tarvitaan?Ahneella on…..

  Nimetön

  Olen puuseiskan kanssa samaa mieltä,että eläköön golfliitto ja sen edistystyö Suomalaisen golfin hyväksi.Onnittelut liitolle myös johdonmukaisesta ja ryhdikkäästä päätöksestä.Tämähän on selvä viesti vallankaappausta yrittäville.

  Helsingin City Golf Ry on seura, jolla on:

  * 500 jäsentä

  * Oma slopattu kotikenttä, Helsingin Paloheinässä.

  * PGA Pro tason opettajat.

  Lisäksi Helsingin City golf ry täyttää kaikki golfliiton edellyttämät kriteerit, joten jäsenanomuksen hylkääminen oli liitolta väärä päätös. Kysymyksessä on puhtaasti vapaan kilpailun rajoittaminen ja seurasyrjintä, koska Golfliitto on täysin monopoliasemassa golfpelaajia nähden.

  Helsingin City Golf ry:n 500:lta jäseneltä vietiin nyt mahdollisuus saada liiton/ oman kotiseuran kautta tasoituskortti ja tärkeä pelaajavakuutus. Jäsenet ovat nyt pakotettuja hakeutumaan etäjäseniksi muihin seuroihin. Tätäkö golfliitto haluaa?

  Golfliiton omilla sivuilla puhutaan uusien kenttien ja seurojen tarpeellisuudesta, mutta kysymyksessä on vain sanojen helinää, koska samanaikaisesti jäsenanomuksen jättäneeltä seuralta vedetään matto alta, ilman järkisyytä.

  Toivottavasti HCG Ry:n toimihenkilöt ottavat yhteyttä mm. Opetusministeriöön ja Veikkaus Oy:hyn, jotka tukevat rahallisesti Golfliittoa. Avustuksia jaetaan nimenomaan sillä edellytyksellä, että rahat käytetään nuorisoliikunnan edistämiseksi eikä kilpaurheiluun.

  Paloheinän golfkenttä on juuri se paikka, jossa lapsille ja nuorille annetaan hyvät edellytykset tutustua ja aloittaa mukava golfharrastus.

  Harmi, että golfliitto on nyt jarruttamassa Jokamiesgolfin rantautumista Suomeen.

  Lue lisää: Suomelan ’visio’

  ’Paloheinän golfkenttä on juuri se paikka, jossa lapsille ja nuorille annetaan hyvät edellytykset tutustua ja aloittaa mukava golfharrastus.’

  Miten tuo liiton päätös heikentää näitä edellytyksiä?

  Mielestäni Liiton tekemä ratkaisu on ennakkopäätös vaikeassa asiassa, joka saattaisi toteutua muuallakin. Sitä ei varmasti kukaan halua.

  Nimetön

  Asia pähkinänkuoressa. Paloheinä Golf Ry:llä ei ole omaa kotikenttää (PHG Ry), joten Golfliiton logiikan mukaan Vuoden alussa perustettua Helsingin City Golf Ry:tä täytyy rangaista kahdella vuodella, vaikka heillä on oma tasoituskelpoinen kotikenttä ja asiat kunnossa.

  PHG Ry:llä ja HCG Ry:llä ei ole toistensa kanssa mitään tekemistä, joten jäsenyyttä anovalta Helsingin City Golf Ry:ltä vietiin mahdollisuus pitää mm. Green Gard-Kursseja jne jne.., joten seuran taloudelliset tappiot ovat varmasti huomattavat. Nähtäväksi jää, maksaako nämä tulevat taloudelliset tappiot Suomen Golfliitto..

  Ps. Viisaat seuraihmiset fuusioikaa kentätön

  Itä-Helsingin Golfseura, jolla on jo golfliiton jäsenyys ja HCG Ry, jolla on vuorostaan oma kotikenttä (?) Molemmat seurat hyötyisivät yhteistyöstä.

  Ohessa golfliiton päätös:

  PÖYTÄKIRJANOTE

  Asia: Suomen Golfliitto ry:n hallituksen kokous

  Aika: 7.6.2004 klo 14.30-16.40

  Paikka: Kymen Golfin klubitalo, Kotka

  Läsnä: Juhani Suomela, puheenjohtaja

  Antti Peltoniemi

  Jaana Karhila-Räsänen

  Teija Laitto

  Timo Haapala

  Pekka Konttinen

  Hans Kauppila

  Eero Skyttä

  Mikko Rantanen, toiminnanjohtaja

  Mervi Kunnas, sihteeri

  —–

  58 § Helsinki City Golf ry:n jäsenanomus

  Hallitus teki Helsinki City Golf ry:n jäsenyydestä periaatepäätöksen, jossa kyseinen seura voidaan hyväksyä liiton jäsenseuraksi kaudelle 2006. Lopullisen jäsenanomuksen käsittelyn ja päätöksen jäseneksi hyväksymisestä tekee Golfliiton hallitus alkuvuodesta 2006. Ehtona on, että HCG ry:n täyttää Golfliiton jäsenyyskriteerit ja yhteistoiminta golfkentän omistajan kanssa on jäsenyyden edellyttämällä tasolla.

  HCG ry:n jäsenyyden edellytyksiä voidaan tarkastella jo aiemmin, mikäli Golfliiton jäsenenä nyt olevan PHG r.y:n

  osalta tilanne on ratkennut ja näin luo edellytykset HCG:n jäsenanomuksen aiennetulle käsittelylle.

  Lisätietoja asiasta antavat puheenjohtaja Juhani Suomela ja toiminnanjohtaja Mikko Rantanen.

  Ystävällisin terveisin

  Suomen Golfliitto

  Mervi Kunnas

  hallituksen sihteeri

  Keba ja kumppanit. Kannattasko mieluummin miettiä miten tässä näin kävi kuin syytellä muita. Mistähän ihmeeltä voisi johtua se, että vuosia ihan ok. Paloheinässä jatkunut golfinpeluu on nyt yllättäin joutunut vaikeuksiin ja kenttä on kamalassa kunnossa. Mitähän tässä välillä oikein tapahtui?

  Lopettakaa urputus ja pelatkaa kentällänne tai hankkiutukaa jäseneksi muualle. Edelleenkään en ymmärrä mitä tekemistä junioreiden ja tavallisten ihmisten pelaamisella on uuden seuran kanssa kentällä, jossa ei tarvita mitää pelitaidon osoitusta.

  Se on tietysti selvä, että kismittää jos on ajatellut saada halvalla ’peliluvan muillekin kentille’. Sen yleensä saa mitä tilaa.

  Eikös se Paloheinän kenttä luvannut teille pelaajille todella halvan vuosipelioikuden jos ei hyväksytä kesäkuun loppuun mennessä golfliittton.
  Ei tainnut olla varmuuta myös heilläkään jäsenyydestä.

  Nyt sietää olla tyytyväinen säästyi rahaa tässä ’ eliitti urheilussa’ . Vai tuntuuko teistä että teitä on huijattu? Halpoja etäseuroja on myös Suomessa ja kuka estää liittymästä johonkin seuraan ulkomaille.

  Beck:ille
  Kirjoitit.

  Helsingin City Golf Ry:ltä vietiin mahdollisuus pitää mm. Green Gard-Kursseja jne jne..,Kyllä Suomessa saa myöntää kaikki PRO:t Green cardin joten ei sieltä mitään viety pois.( myös muutkin)

  Kyllä kannattaa muistaa mistä kaikki alkoi muutama vuosi sitten. Ottamatta kantaa kuka on oikeassa ja kuka väärässä.

  Tässäkin riidassa on ollut samaa tasoa kuin talvella käydyt keskustelut Pikkalasta ja Nordcentteristä. käydyt

  Jokamieskentillä saa käydä varmasti pelaamassa kaikki joilla maila pysyy kädessä.
  Omasta mielestä tälläisiä kenttiä Suomessa tarvitaan paljon lisää, myös pääkaupunkiseudulle.
  Hyvää pelikesää kaikille.

  Nimetön

  Kirjoitit:

  ’Golfliiton omilla sivuilla puhutaan uusien kenttien ja seurojen tarpeellisuudesta, mutta kysymyksessä on vain sanojen helinää, koska samanaikaisesti jäsenanomuksen jättäneeltä seuralta vedetään matto alta, ilman järkisyytä.’

  Aivan oikein. UUSIEN kenttien ja uusien seurojen, eikös golfliitolla ole periaate kenttä per seura? Nyt helsinki ci.. mikä lie yrittää kaapata toisen seuran kentän??? Eli jos golfliitto olisi hyväksynyt helsinki-citi-kolfin, niin olisi annettu toimintamalli ja mahdollisuus muilekkin ’kaapata’ kenttä.

  Nimetön

  Eivät ry:t ole tähänkään asti mitään green card -kursseja pitäneet. Huvittaa sivusta, kun luodaan mielikuvaa, että muka uusi seura olisi keksinyt nuoriso-, vammais- ja muut positiiviset hankkeet, joita tosiasiassa harjoitti vanha seura. Tai nuorisotyön torppasi nykyinen yhtiö pari kautta sitten kieltämällä seuran prota valmentamassa Paloheinässä.

  Toivotan menestystä HCG ry:lle kaikissa hyvissä hankkeissanne.

  Nimetön

  Eihän liitto hyljännyt HCG ryn jäsenanomusta vaan selväsanaisesti todetaan, että jäsenyys astuu voimaan 2006 jos edellytykset ovat olemassa.

  Voisi arvuutella, että Liiton viesti kentälle on: parempi laiha sopu kuin lihava riita.

  Edelleenkin huonoin puoli tässä päätöksessä on se, että 500 ihmistä ei saa HCG:n kautta jäsenyyttä ja ennen kaikkea vakuutusta golfliitosta.

  Mutta ovatko he väärän markkinoinnin uhreja? Kaikkihan tiesivät liittyessään, että HCG ei ole golfliiton jäsen eikä kukaan päättävä ihminen tälläista jäsenyyttä ollut luvannutkaan. Ainoat tahot jotka tulevaa jäsenyyttä mainostivat itsestään selvyytenä olivat seuran ja yhtiön ihmiset. Samaa on myös harrastettu kentän laajenemisen suhteen. Ja kuinkas kävikään?

  Jossain vaiheessahan mainostettiin myös että pari sataa PHG ry:n jäsentä on siirtynyt uuteen seuraan. Vieläköhän tilanne on sama?

  Sääli kääntää tällä hetkellä veistä haavastta, mutta jos päätökset eivät ole oman halun / mainostuksen mukaisia, niin turha siitä on kuitenkaan sitten näin suurta haloota ja itkua nostaa.

  Nimetön

  Niinpä..Kuten Kaide totesi, yllättyikö tästä kukaan. Kuten näissä kirjoitteluissa jo talvella oli viestinä se, että tämän puulaakin toimintamallihan on että ensin hutkitaan ja sitten vasta tutkitaan. Parempi ensin luvata ja markkinoida, jos vaikka joku hölmö tarttuisi syöttiin ja kantaisi rahansa sisään, se miten homma loppujen lopuksi hoidetaan on ’sen ajan murhe’ Pääasia et rahaa tulee ja saadaan sen hetken laskut hoidettua, kyllä se sit siitä, as u know… Tämä ei kyllä näytä kovin kauaskantoiselta toiminnalta mutta katsellaan, mitä seuravaksi….

  Tästä noin puoli vuotta jatkuneesta kärhämästä on ulkopuoliselle sivustaseuraajalle jäänyt sellainen maku, että Paloheinän kentän alkuperäiset pyörittäjät olivat oikeasti jokamieskenttäfilosofian pioneereita, mutta nyt hommaa pyörittävät enemmän rahasta kuin jokamiesgolfista kiinnostuneet bisneksentekijät…

  Näinhän se on nähtävä. Nyt tuli kylläkin takkiin 100000 euroa saamatta jäävistä pelikausimaksuista, yhtiö kun lupasi että loppuosaa 200 euroa/jäsen ei tarvitse maksaa jos kerho ei pääse jäseneksi liittoon.

  Tai olisiko käynyt niin, että aatteen elähdyttämä myyjä sai hyvät rahat (tai ainakin pelasti nahkansa taloudellisesti) ja ostaja haukkumiset siitä hyvästä että teki sen mitä taloudellisesti oli välttämättä tehtävä, joka parhaassa tapauksessa ei edes riitä.

  No, saadaanhan sitten hyvää tonttimaata, kun pihanurmikotkin on jo kylvetty..

  Tässä asiassa minulla ei ole intressejä mihinkään suuntaan, mutta eikös Jyränvuoren autioitunut 9-reikäinen kenttä Vammalan Karkussa, Lakesiden lähistöllä, kasva nykyään pitkää heinää? Siitähän kentätön seura saisi ruohot leikkaamalla kotikentän itselleen.

  Nimetön

  Säilyykö kentän tasoituskelpoisuus, jos kentällä ei ole Liiton jäsenseuraa? Jos säilyy, mitä väliä on, toimiiko kentällä 0-10 seuraa?

  puuseiska: eihän Liiton päätös vaikuta kentällä pelaamiseen tai harjoitteluun sitä tai tätä, vain kentän statukseen. HCG:n jäsenille on sitäpaitsi räätälöity monia (yleisessä jokamiesgolfin hengessä?) erikoisetuja.

  Nettisivuilla on oltu hiiren hiljaa vaikka muuten asioista on uutisoitu melkeinpä välittömästi.

  Kiinnostavaa myös lukea Haran Matin kanta seuraavasta kolumnista, oliko Liiton päätös holari vai ohari?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 50)
Vastaa aiheeseen: Helsingin City Golf Ry jäseneksi vuonna 2006

Etusivu Foorumit Yleistä Helsingin City Golf Ry jäseneksi vuonna 2006