23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

HCP

Etusivu Foorumit Yleistä HCP

Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • kuinka kauan yleisesti kestää että tasoitus tippuu tuonne 36? kauan teillä kesti? vaatiiko suuria kierrosmääriä vai selviääkö yhdessä kesässä esim kymmenellä kierroksella? toki näissä on aina yksilöllisiä eroja mutta kysynkin noin yleisesti ottaen. jos muuten menee vain jonkun kentän rangelle lyömään niin onko seuroilla niille jotain tasoitusvaatimuksia vai voiko kukavaan mennä?

    Itselläni HCP putosi 36:een kahdessa viikossa
    5 kierroksen jälkeen. Tosin olin rangella lyönyt
    palloa jonkin verran, mutta alle kuukaudessa
    golfin aloittamisesta.

    Jos haluat HCP nopeasti hyvälle tasolle mene hyvän pro:on oppiin (ei greencard-kursseille, joiden
    päätarkoitus on rahastus). Muutaman oppitunnin ja
    aktiivisen harjoittelun jälkeen on varma, että hcp on alle 36.

    Kolmas kierros oli sellainen että tasoitus tipahti 34:jään.

    Itse aloitin aikana, jolloin ei Green Cardia edes aina suoritettu, joten menei suoraan kentälle pelaamaan. Olin pelannut ehkä kymmenkunta kierrosta, kun sain mukaani tasoituksen omanneen pelaajan joka piti minulle kirjaa ja händäri putosi heti 28:iin.

    Tasoitus 36 vaatii että selvität jokaisen reiän keskimäärin kaksi yli väylän ihannetuloksen. Yleensä aloittelijoilla (ja muillakin!) ’helppoja’ lyöntejä syntyy viheriöllä ja sen ympäristössä. JOs otat 3-4 puttia jokaisella viheriöllä, voit olla varma että 36:seen on vaikea päästä…

    Vinkkini siis olisi: lyö rangella paljon, mutta vietä aikaasi harjoitusviheriöllä VÄHINTÄÄN yhtä paljon!

    tasoitukseni putosi heti ensimmäisellä kierroksella 34:ään.Se oli kyllä todella hyvä kierros ja lähes kaikki draivit onnistuivat joten siinä oli tulos.Tulos tais olla 107 punaiselta tiiltä.

    Tasoitus tippui ensimmäisellä kerralla 44:ään, siitä 37:aan ja kolmannella kerralla 24:ään, johon se sitten jämähti koko loppukaudeksi.

    Ennen ensimmäistä tasoituskierrosta oli takana kymmenkunta talvigreeni-kierrosta ja saman verran rangekäyntejä.

    Mä oon aina pelannu keltasilta,
    ja mulla putosi tokalla rundilla 25:een HCP.
    oli ihan jees.Ens kaudella olis takoitus pudottaa
    tuonne 15-17 paikkeille.

    mulla tippui tasoitus heti ekalla kerralla 35 ja sitten 28 ja nyt on 13 ja ens kesänä ois tarkoitus tiputtaa tasoitus 7-5 väliin

    Ei kannata ottaa paineita tuosta tasoituksesta.
    Monet pelaajat hörmyilevät sen kanssa ja pudottavat aina kun on mahdollista. Alkuun se tippuukin helposti mutta tasoituksenhan pitäisi kuvata tasoa millä golfari keskimäärin pelaa kierroksensa. Ei siis se joku huippukierros.

    Aika kovia pelimiehiä/naisia…..
    Itsellä lajia takana nelisen vuotta ja kahden kohtuuttoman hyvän kierroksen takia viime kesältä tasoitus tippui 23,6:een. Pelitaito ei tosin ole vielä tuota tasoa….

    Joo, todellakin kannattaa ottaa rauhassa sen händärin kanssa.
    Mulla tosiaan tippu nopeesti händäri 25:teen, ja tasokin on siinä pysynyt, mutta hirveän usein löytyy pelaajia, joiden tasoitus vastaa niiden parasta koskaan pelattua kierrosta, vaikka todellinen tasoitus saattaisikin olla 5-7-huonompi.
    Tällaisiakin pelaajia löytyy todella paljon.
    Kaudella pelataan 100 tuntumaan ja händäri olis sama kuin pelais koko ajan yhdeksänkympin rundeja….Onko mitään järkeä tuollaisessakaan pelissä…..kysyn vaan..

    ME

    Olen itse Juhan kanssa samoilla linjoilla; ei ainakaan omasta mielestäni golfin tarkoitus ole päästä ’leijumaan’ alhaisen tasoituksen kanssa. Kunhan kierroksia saa alle ja jaksaa käydä rangella sekä varsinkin lähipelialueella, niin eiköhän se tasoituskin ala tippua. Yksinkertaisia lyöntejä eikä turhia riskejä, niin händäri on ennenkuin huomaatkaan kahdenkympin tuntumassa. Sen jälkeen vaan enää lisää treeniä…

    Tuossa händärin muutoksessa on mielenkiintoista sellainen ilmiö, että se ei laske lineaarisesti, vaan portaattain. Miten lie, onko muilla tapahtunut vastaavasti ?

    Alkukesästä 2001 HCP putosi heti parin kiekan jälkeen 30:een ja jämähti siihen. Pari kuukautta meni ja yllättäen peli alkoi kulkemaan 20:n tahtia. Syksyn tahkosin ’21.jotain’ HCP:llä. Kahden viimeisen kierroksen tulokset ennen pakkasten tuloa olivat sitten 81 ja 82 brutto varustettuna kolmella birkulla kumpikin !

    Tässä vaan käpristellää talven keskellä, jotta pääsisi jatkamaan siitä mihin homma jäi…

    Itselläni ekalla kierroksella tipahti heti tonne 36 tienoille (hillllitöntä munkitusta). Ekan kesän jälkeen tasoitus oli 18.1. Tosin olin tuolloin viidentoista ikäinen, joten tuli melkein asuttua golfkentällä. =)

    pudotin yhdessä kesässä 54-15,6

    Tokalla täydellä golfkierroksellani (vajaat 2 v sitten) tiputin händärin 54 -> 39, sitten ehkäpä 5-6 kierrosta myöhemmin 39 -> 35. Ekan kesän lopussa, n 35 kiekan jälkeen luki kortissa 23,4. Sittemmin tuo pudotustahti on vähän hidastunut. 🙂

Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)
Vastaa aiheeseen: HCP

Etusivu Foorumit Yleistä HCP