23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Harjoituskierrokset nopeammiksi!

Etusivu Foorumit Yleistä Harjoituskierrokset nopeammiksi!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 32)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Griinityöskentely kestää monelta pelaajalta/ryhmältä aivan liian kauan! Pallon merkkaaminen ja linjojen uudestaan lukeminen vie paljon aikaa ja hidastaa peliä. Suositukseni onkin, että se joka on kauimpana aloitta ja puttaa reiän loppuun. Välittämättä siitä onko hän lähempänä reikää kuin kanssapelurit, vai joutuuko astumaan näiden puttilinjalle. Siis muuttakaamme puttitapoja niin golfkierrokset nopeutuu ja turha odottelu loppuu… tai ainakin odotusaika lyhenee.

    Harkkakierroksella voi jättää vaikka puttaamisenkin pois jos on kiirus 🙂

    Nimetön

    Jos on niin kiire niin voi jättää koko kierroksen pelaamatta.

    Pelisilmä on paljon tärkemmpää, jos ollaan jäljessä niin kiristetään koko porukan toimesta hiukan vauhtia. Itse pelaan lähes joka kerta kavereiden kanssa pienestä panoksesta ja onhan se koko pelin suola kun säkittää voittoputteja ja tiukkoja tasureita etenkin skineissä. Nyrräämisestä en itsekään pidä enkä usko että ehdottamallasi systeemillä peli huomattavasi nopeutuisi.

    Harjoituskierroksilla voi hyvin antaa kaikki alle kolmemetriset putit. Ainakin jos ko. kaveri rupeaa sihtailemaan ja kiertelemään jotain triplabogeyputtia.

    Kannattaa harjoituskierroksilla pelata reikäpeliä ja skinejä niin ei tarvitse tähtäillä tai ihmetellä jos/kun puteilla ei ole merkitystä ko. reiän pelissä.

    Birkut ja paremmat on tietenkin tapana putata loppuun asti.

    Puttilinjoille ei kannata kuitenkaan opetella steppailemaan, jotain ryhtiä pitää olla hosuessakin. Myös kaikki pallojen jäljet ja divotit pitää korjata, bunkkerit haravoida jne. Koskaan ei saa olla niin kovaa kiirettä että nämä perusasiat jäisi hoitamatta.

    Kovin kiireisille ihmisille, joita tuntuu riittavan, pitaisi perustaa omia kenttia joissa homma voitaisiin optimoida:

    1. Max. kierrosaika per 18 reikaa – 2 tuntia

    2. Alle 3m putit kielletty ajan saastamiseksi

    3. Pakollinen ’kellokalle’ mukana kierroksella (toita tyottomille) mittaamassa sekuntikellolla aikaa eri suorituksiille. Ajan ylitys = 1 rankkari. Avaus max. 15s, muu lyonti max. 10s, putti max 15s

    4. Palloa saa etsia max. 2 min, kellokalle ajastaa

    Eikohan talla saada ajankaytto kuriin ja ehtii kiirehtia golfin jalkeen viela muuallekin.

    PS. Eikos golfin saannot ja niiden noudattaminen jo anna mahdollisuuden nopeaan kierrokseen olettaen etta kentalla on tilaa. Jos sina haluat juosta, ala kuitenkaan oleta etta muut haluavat…

    PPS. Jos on niin hirvea kiire niin eiko saman asian aja lenkki pururadalla golfbagi selassa ?

    Kielletään samantien rautaseiskaa pitempien mailojen käyttö harjoituskierroksilla. Niiden metsään menneiden draivien etsinnässä sitä aikaa vasta kuluukin. Lyhyillä raudoilla nylkyttämällä matka taittuu todella nopeasti.

    Minä muuten aion vastakin katsoa entiseen malliin rauhallisesti jokaisen puttilinjan, jos on mahdollista saada bogipisteitä.

    Millaiseen tilastointiin muuten perustuu tämä greenillä haaskuuseen mennyt aika? Ettei vaan olisi mutua.

    Tähänkin sopii se vanha viisaus golfissa (jonka suurin osa on autuaasti vaan unohtanut):

    Kun keskittyy enemmän siihen omaan peliin ja tekemiseen, eikä aina vaan toisten, niin hommasta nauttii ihan eri tavalla.

    Hyvä että saatiin asia pöydälle jo hyvissä ajoin ensikesää varten. Viimekesän keskusteluissa tämä jäikin vielä vähän epäselväksi.

    Pari vinkkiä niille, jotka haluaa pelata nopeammin:

    Pelatkaa aikasin aamulla (tee off kello 6) tai keskellä päivää kun muut on duunissa. Välttäkää viikonloppuja.

    Tuo on hyvä konsti jos ei meinaa pysyä muiden vauhdissa. Suosittelen.

    Harjoituskierros?

    Tarkoitatteko niitä kierroksia, joita suurin osa meistä pelaa 95% kierroksista. Mihin niillä harjoitellaan? Mielestäni koko termi pitäisi muuttaa.

    Ja koska niin monille tällaiset kierrokset ovat ainoa tapa pelata golfia, pitäisikö nyt jättää esim. puttaaminen pois?

    Kun taas pelataan HARJOITUSkierrosta, pitäisi todellakin harjoitella joko vain tiettyä asiaa tai itse pelaamista.

    Ei tietenkään puttaamista voi jättää pois, kyllä ne kuuluvat yhtälailla lyöntien joukkoon kuin muutkin.

    Toisaalta, jos lähdössä on kolmas putti ja siihen mennessä esim. par-4 reiällä on käytetty jo kymmenen lyöntiä. Onko vielä tarpeellista mittailla, kierrellä pallon ympärillä, heitellä ilmaan kuivuneita ruohotupsuja, kyykkiä ja pähkäillä yli kolme minuuttia kyseistä puttia?

    Oman kokemukseni mukaan eniten hukka-aikaa tulee siitä, kun ensin jäädään selittelemään pelatun griinin tuntumaan ja sitten korttia ruvetaan merkkaamaan ja jopa lyöntejä/pisteitä ynnäämään seuraavalla tiillä ennen avauslyöntiä (koskee siis honöörissä olevaa pelaajaa). Kun honöörimies vitkastelee korttinsa ja romppeidensa kanssa, viivyttely kertautuu muiden samassa ryhmässä olevien kanssa ja koko ajan tiiltä tiille. Siis: ripeästi ensin avauslyönti, sen jälkeen on aikaa ihmetellä sitä tuloskorttia.

    Jos tavallisella kierroksella pystyy avaamaan välittömästi tee-paikalle tultuaan olet pelannut ehdottomasti liian hitaasti.

    Ainakin omana kokemuksena on tee-paikalle saavuttaessa, että edellinen ryhmä vasta swingailee viimeisiä avauksiaan tai parhaassa tapauksessa on poistumassa avauksien jälkeen.

    Normaalisti nimittäin joutuu odottelemaan jonkin aikaa että edellinen ryhmä on lyönyt toisen (ja usein kolmannenkin) lyöntinsä. Siinä venttaillessa ehtii kyllä merkkaamaan ja ynnäilemään tuloskorttiaan.

    Usein on näin, mutta usein se johtuu juuri siitä, että edellä menevät ryhmät ovat alusta lähtien tehneet kuvaamallani tavalla.

    Tuollaisilla kentillä kierrosajat tuskin ovat 4h pintaan? Kuullostaisi lähemmäs 5h:n rundilta, jos joka tiillä odotellaan avausten lisäksi edellisen ryhmän kakkos- ja kolmoslyöntejäkin…

    Nimetön

    Kokemani mukaan ’harkkakierrokset’ menevät ihan kohtuu aikaan mutta enemmän mua ainakin jurppii se, että kilpailuissa kierrosaika venyy joskus todella pitkäksi. Ihan tavallisessa klubikisassa tiiraillaan puttilinjoja joka kantilta ja mietitään mailavalintoja tarpeettoman pitkään. Yksi syy kilpailukierrosten venymiseen on myös se, että palloa etsitään täydet 5min.

    Vika on kyllä suomen ilmastossa. Lokakuussa Teneriffalla pelasin vaimoni kanssa kahdestaan kolme kierrosta jotka kestivät 2h45min – 3 h.

    Kesällä kun pelasimme suomessa saattoi meiltä mennä 4,5-5,5 h. Vai johtuisko kotimaan tahmeista griineistä.:)

    Kyllä se on niin, että ryhmän paikka on edellä menevien takana eikä takana tulevien edessä. Jos tätä pystyy kaikki noudattamaan niin ei tule mitään ongelmia koskaan vaikka olisi kuinka lyhyt kesä Suomessa.

    Nimetön

    Pelikierroksen ajankäytöstä puhuttiin Green Card

    kurssilla (ainaskin -92) tarpeeksi. Miksi pitää jäpittää ja puolustaa hidasta toimintaa, kun on kuitenkin ’hyväksynyt’ säännöt ja

    käytösohjeet omalta osaltaan, saatuaan aikanaan peliluvan.

    Nollatoleranssi vois auttaa ongelmakentillä eli valvojat aktivoitukaa!

    Taas hyvä aihe ;))


    Ilmeisesti kaikki ei tajua mistä on kyse?

    Jos oma peli kierros menee niin, että jokin ryhmä ilmestyy kantaan, niin miksei heti vaan reilusti lasketa nopeampia ohi? ja toivoteta hyvää peliä.

    Vaan golf kentällä toistuu sama P**ka kuin liikenteessäkin, nimittäin että, ’tää on mun paikka ja ohi ette mene!’, ja sitten ollaan vihasia kun puttaukset menee mönkään, kun toiset odottaa takana vuoroaan jokaiselle greenille.


    Tilanne, johon ainankaan omalla kentällä ei ole saatu muutosta on, että aamuisin greenin leikkuu koneet ym. kiertävät kenttää ’järjestyksessä’ jolloin koko kenttä seisoo odottamassa vuoroaan, kun yksi ryhmä odottaa koneiden poistumista, ja sama toistuu taas seuraavalla väylällä, kun koneilla voisi leikata kenttää muutenkin, jolloin aamulla alkava seisoskelu ei kumuloituisi iltapäuivään asti.


    Opetelkaa antamaan nopeimmille ohituslupa ja jos tälläisen luvan saatte itse niin käyttäkää sitä, ettei teidän takana kenttä seiso. Tässä ei ole kyse siitä että olisi johonkin kiire, vaan siitä että peli olisi mielekästä, ja siitä että kaikki, etenkin loppukesästä, kerkeisivät pelata valoisen aikaan pelinsä loppuun.


    Mutua tai ei mutta kierrosaika kyllä pitenee kun ryhmään sattuu kaveri, joka kopioinut ammattilaisten manöövereita töllöstä.

    Kyllä alkaa ketuttamaan kun kaveri ruuvaa otetta, lyö sit harkka-svingin, kävelee palon taa ja tähtää, menee sit pallolle ja hieroo taas harkka-svingissä löystynyttä otettaan jne.

    Viheriöllä ei ota kuuleviin korviin annettuja 15 cm – 35 cm putteja, noikin putit tietty merkataan ja palloa pyöritellään hyppysissä aivan kuten esikuvat tourilla.

    Jos haluaa nuo kaikki hieromiset tosiaan suorittaa, niin tehtäis ne ainakin sit samantien ku päästään omalle boltsille, eikä ensin etiketin mukaisesti toki, katsota minne kaveri lyö oman pallonsa ja sit tarjota tuo omituinen näytelmä koko muulle ryhmälle kymmeniä kertoja, ARGHHHH! kylläpä helpotti.

    aika harvoin aamulla 06,00 -0700 on kenttä täys pelaajia et koko kenttä seisoo greenin leikkaajan takia.kyll se leikkaaja odottaa sun ryhmän takana ja ihmettelee et mitä h…..ttiä sä siellä pyörit.18 greeniä leikataan noin 1h15min jos sä et mene edellä.

    Pelikumppanin kanssa on satuttu muutaman kerran greeninleikkaajan jalkoihin. Siinä on sitten odoteltu muutama reikä.

    ratkaisu olisi aika simppeli, greenin leikkaajat ovat jonkun joidenkin jaloissa kun leikataan greenit ikääkuin myötäpäivään, leikataan ’ulos’. Josleikattaisiin vastapäivään, eli kiertäviä pelaajryhmiä vastaan, haitta minimoituisi.

    Nimetön

    Pelaajana yritän pelata kentän rytmin mukaisesti, tulevaisuudessa aijon myös noudattaa ryhmässäni hyväksi todettua greeni työskentelyä, pelaaja joka on vuorossa pelaa pallon reikään siirtyy seuraamaan muiden edesottamuksia lipputankoon nojaten greenin vierelle reijän välitttömään läheisyyteen merkkaa siinä samalla tuloksensa korttiin ja seuraa takana tulevaa ryhmää siirrymme seuraavalle tiille, avaamme siirrymme pallolle valitsemme mailan pelitaitojen mukaan lyömme ja toivomme että olemme 5m sisällä lipusta puttaan kerran tai kaksi maila bägiin lipputanko kainaloon tulos korttiin lippu reikään hattu päästä kättely ja klubille kaljalle minulla ja kanssa pelaajilla hyvämieli ja kierros tulos.

    Jos se vain kaikilla menisikin tällä kaavalla mutta on vain hyväksyttävä että olemme ihmisinä ja pelaajina erinlaisia mikä mielestäni on enemmän kuin hyvä asia.

    Joten toivota kaikille ikään, kokoon ja karvan laatuun katsomatta hyvää ja maltillista kesää golffin parissa.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 32)
Vastaa aiheeseen: Harjoituskierrokset nopeammiksi!

Etusivu Foorumit Yleistä Harjoituskierrokset nopeammiksi!