Aihe: Harava bunkkerin edessä - Golfpiste.com

6.12.–13.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista

Harava bunkkerin edessä

Etusivu Foorumit Yleistä Harava bunkkerin edessä

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 40)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Pelasimme tiistaina naistenillassa kolmen porukassa. Yksi meistä löi lähestymisensä pitkäksi greenin ylitse jonka takana on jyrkässä alamäessä bunkkeri. Bunkkerin edessä oli harava poikittain (ei siis lyönnin suuntaisena kuten pitäisi) ja ystäväni pallo pysähtyi siis haravan varteen. Jos haravaa ei olisi ollut, olisi pallo vierinyt bunkkeriin. Kenelläkään meistä ei ollut sääntökirjaa bägissään, ja takana tuleva porukka odotteli… Hetken aprikoituamme päätimme että hän lyö pallon siitä missä se on. Teimmekö väärin? Olisiko pitänyt nostaa harava pois ja antaa pallon vieriä bunkkeriin?

  Nimetön

  Pelasitte oikein.

  Olisitte myös voineet siirtää haravan pois ja asetta pallon takaisin samaan paikkaan jos se olisi liikahtanut haravaa siirrettäessä. Jos pallo ei pysy alkuperäisessä paikassa niin pallo siirretään lähinpään paikkaan jossa se pysyy ( ei lähemmäksi lippua eikä bunkkeriin ).

  Selvä, ja kiitos! Kerronpa ryhmälleni ensi tiistaina että ’maalaisjärkemme’ oli kohdallaan :o) Tuota jälkimmäistä vaihtoehtoa emme hoksanneet edes aprikoida… hyvä tietää tämäkin vastaisuuden varalle.

  Nimetön

  Jos pallo on haravassa kiinni ja todennäkösesti liikahtaa kun harava nostetaan, niin eikö pallo pidä merkata jotenkin ennen haravaan koskemista?

  Itse olen käyttänyt tiitä tähän, ku muistelin että telkkarissa on joskus tehty niin 🙂

  Leppävuoren vastaus oheisessa linkissä. Minulle ainakin on opetettu, että pallo on merkittävä aina, jos se on tarkoitus asettaa uudelleen samaan paikkaan. Ja hyvä merkitä myös silloin, kun se sääntöjen mukaan dropataan jonnekin muuallekin, esim pelaamattomasta paikasta. Tiitikku on hyvä merkki.

  Lue lisää: https://golf.fi/osas_alaoik_frame.php?juttu_id=775&kat=

  Nimetön

  Haravan asettelusta päättää kukin klubi itsenäisesti.Hoitotöitä harava häiritsee vähiten,kun se on bunkkerin ulkopuolella.Paras haravamalli on ns.käyrävartinen harava,jotka ovat yleistyneet viimeaikoina kentillä.Silloin harava pitää asettaa nimenomaan poikittain pelisuuntaan nähden.Ei missään tapauksessa pelin suuntaa.Muistaakseni Auragolfin paikallissäännöissä on jopa määräys,että mikäli harava asennetaan väärin,siitä saa penaltin.

  Satuin RANDAn sivuilla kohtaan, jossa suositeltiin, että harava jätetään aina bunkkerin ulkopuolelle. Perusteluina oli, että bunkkerin sisällä reuna-alueilla oleva harava saattaa pysäytää pallon paikkaan, joka kohtuuttomasti vaikeuttaa peliä. Muualle bunkkeriin haravan taas joutuisi heittämään, mikä vaurioittaisi bunkkeria, ja sen joutuisi noutamaan sieltä, mikä lisäisi haravoitavaa aluetta.

  Suomessa olen kuitenkin tänäkin kesänä useilla kentillä törmännyt suositukseen jättää harava bunkkeriin. Mikähän tässä on ideana ?

  Idea haravan bunkkeriin jättämiselle on se, että on kohtuutonta, että pallo pomppaa ulkopuolella olevasta haravasta bunkkeriin. Jos harava on bunkkerissa ja pallo osuu siihen, niin pallokin on jo todennäköisesti bunkkerissa. Tää on se idea. En tiedä, mikä sitten olisi paras ratkaisu. Jokaisella pelaajalla oma harava, jota kuljettaa mukanaan? Bunkkerit pois?

  Nimetön

  Ehkä se että poistetaan mahdollisuus että harava jotenkin pysäyttäisi bunkkeriin matkalla olevan pallon (tai kovalla hiekalla pois rullaavan pallon). Jos se jotenkin bunkkerissa haittaa pallon kulkua niin siellä se hiekassa joka tapauksessa lepää ja pelaajaa V***taa. Tällöin painotus olisi siinä että maila ei haittaisi pallon kulkua hiekkaesteeseen ja sieltä pois.

  Hyvä pointti on myös se että esteessä ollessaan harava saattaisi pysäyttää pallon lähelle esteen reunaa josta lyöminen on vaikeampaa.

  Joten itse en katsoisi pahaksi jos joutuisin hakemaan haravan keskeltä bunkkeria. Ei se nyt niin montaa haravan vetoa enempää aiheuta kun ajattelee hyötypuolen. Itse yritän ajatella minne haravan asetan jotta siitä olisi mahdollisimman vähän estettä liikkuvalle pallolle. Mutta jossainhan sen haravan on olava.

  Itse olen jotenkin golfin pyhätön kannalla. En tiedä miksi Suomessa suositaan haravan jättämistä bunkkeriin. Ulkona olevan haravan vaikutus peliin on harvemmin negatiivinen kuin sisällä olevan.

  Tilannetta voidaan vielä parantaa, jos on haravateline tai haravan varren päässä piikki, jolloin pallon kulkua estäviä rakenteita on erittäin vähän.

  Golf on muutenkin vaikea peli, joten miksi vaikeuttaa sitä lisää.

  KL

  Pallon paikka pitää aina merkitä silloin, jos se nostetaan ja pallo pitää asettaa takaisin samaan paikkaan. Myös talvisääntöä käytettäessä pallon alkuperäinen paikka tulee merkitä. Sen sijaan kyseessä olevassa tapauksessa palloa ei tarvitse merkitä, eihän se edes välttämättä liiku. Ei merkitseminen tietenkään tässäkään väärin ole ja ainakin vähentää mahdollista kädenvääntöä pallon alkuperäisestä paikasta.

  Heitetäänpä tähän pieni kyssäri: Mitä jos pallon paikka kyseisessä tapauksessa merkitään tiillä ja pallo haravaa siirrettäessä liikkuu ja osuu tiihin. Tuleeko penaltteja? Perustelut.

  ts

  Oikeen mielenkiinnolla jään odottamaan, saadaanko tuosta KL:n kysymyksestäkin vielä tehtyä kunnon vääntö. Yleensä täällä on selvistäkin asioista sellainen saatu aikaiseksi 🙂

  KL

  Et sentään laittanut vastausta peliin….?

  KL

  Muistaakseni Nevaksessa haravan päässä on piikki ja harava lyödään pystyyn maahan bunkkerin ulkopuolelle. Minusta tuo on ainoa oikea tapa, ei ole harava tiellä ja sen voi jättää ihan mihin vain. Kumma ettei tämä ole yleistynyt, onko jollakin käyrien haravanvarsien tekeminen niin iso bisnes….?

  Se ei taida tuntua oikealta tavalta siitä pelaajasta, jonka pallo osuu siinä bunkkerin ulkopuolella pystyssä olevaan haravaan ja putoaa bunkkeriin.

  Jos en ihan väärin muista, niin joskus haravien sijoittamista bunkkeriin on perusteltu myös kentänhoitoon liittyvillä asioilla. Eli leikkurien ei tarvitse siirtää niitä tieltään.

  ts

  Ikuisuuskysymyshän tuo harvan sijoittaminen on ja moelmmista tavoista löytyy paljon hyvää. Yleisimpänä perusteluna haravan laittamiselle bunkkeriin on, että silloin se ei vaikuta pallon suuntaan pelialueella. Toisaalta pelin luonne sisältää muutenkin hyviä ja huonoja pomppuja, joten tuurilajihan tämä on.

  Juu.. en vastannu tuohon KL:n kysymykseen, että mitä väliä sillä on mitä liikkuvalle pallolle tapahtuu jos se saadaan kuitenkin rangaistuksetta asettaa takaisin alkuperäiselle paikalleen.

  Nimetön

  Eikös se pystyssä olevan haravan maanpinnan neliö koko ole aika paljon pienempi kuin holen? Ja sitten kun vielä ajatellaan että holeen tähdätään ja pystyssä olevaan haravaan ei, niin se todennäköisyys että tuohon pystyyn lyötyyn haravaan osuu, on paljon pienempi kuin reikään osuminen samalta etäisyydeltä.

  Omien kokemuksieni mukaan todennäköisyys osua tähtäämättömään paikkaan on huomattavasti suurempi kuin tähdättyyn paikkaan.

  Voi olla myös muilla. Ainakin olen kovasti kuullut kopinaa pallojen osuessa oksiin ja muihin kohteisiin, joihin tuskin on tähdätty.

  Mutta joka tapauksessa olen kanssasi samaa mieltä, että harava mielummin pystyssä tai ainakin hyvin vähän kosketuksissa maan pintaan esim. haravatelineen varassa.

  Ajatteleppa, että lyöt lähestymislyönnin 100m päästä kohti lippua ja juuri ennen viheriötä se osuu pystyssä olevaan haravaan ja pallo päätyy bunkkeriin. Koskaanhan ei ole varmuutta mihin se olisi päätynyt ilman osumaa, mutta saattaisipa kuitenkin hieman harmittaa.

  Bunkkerikonetta ajava henkilö voisi olla kanssasi eri mieltä.

  Sen bunkkerikonehenkilön on kuitenkin noustava viimeistelemään se bunkkeri haravalla, joten ehkäpä se haittaisi häntä vähemmän.

  Nimetön

  Heh alkaa löytyä niin monta kantaa asiaan että on vain todettava että oli harava mitenpäin tahansa on se tiellä. Ehkä joku kenttä joskus keksii lisätä golfkärryyn paikan haravalle ja poistaa haravat kentältä makoilemasta.

  Bunkkerin ulkopuolella harava haittaa raffin leikkuuta, väylän leikkuuta ja griinien leikkuuta ja golfkärryjen vetämistä ;o). Siis bunkkeriin! Mutta ei siIHen jyrkkään kohtaan.

  Eikun bunkkereihin sellainen laite, joka nappia painamalla tasoittaa hiekan pinnan.

  Eiköhän ens kesänä julkaistavassa Nokian uudessa kännymallissa toikin ongelma oo jo hoidettu.

  Muistetaan vaan sit pitää ne bunkkeriharava/MP3-soitin/radio/chättimasiina/kompassi……../puhelinyhostelmät äänetön-tilassa bunkkeria haravoitaessa… ;).

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 40)
Vastaa aiheeseen: Harava bunkkerin edessä

Etusivu Foorumit Yleistä Harava bunkkerin edessä