Aihe: Grippivinkki - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

Grippivinkki

Etusivu Foorumit Yleistä Grippivinkki

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #189610 Ilmoita asiaton viesti

  Olen ennenkin kysellyt teiltä gripistä. Nyt alkaa sama juttu vaivata taas. Tolkutonta säätöä ja mikään ei tunnu hyvältä. Eilen, hyväuskoisen työnantajan ollessa maksumiehenä, löysin aika hyvät ohjesivut, ainakin gripin osalta. Mitä mieltä olette, onko kopioimisen arvoinen juttu? Onko grippi selitetty ’oikein’ ja havainnollisesti tässä linkissä? Onko tiedossa parempaa linkkiä? http://www.golfix.co.uk/game_dev/fundamentals/2_grip.htm

  #509069 Ilmoita asiaton viesti

  Tuossa on kasattuna suuri osa samoista ohjeista, jotka löytyy miljoonasta eri paikasta. Hyvin tyypillistä näille ohjeille on se, että niissä haetaan edestä katsottuna ’oikean näköistä’ grippiä ja unohdetaan yksi pirun tärkeä asia. Mailan varsi ei saa kulkea vasemman käden kämmen-pohjassa vaan kämmen-tyynyn täytyy jäädä varren ’päälle’. Asiaa on vähän vaikea selostaa, mutta tsekkaa tästä linkistä kappaleen ’THE SETTING OF A GOOD GRIP’ eka kuva.

  http://www.lag.com.au/lessons/lesson32/dw32.htm

  Ainakin mulla tuon asian sisäistämisen jälkeen kaikki muut grippiin liittyvät palaset loksahtivat kerralla kohdalleen ja sen jälkeen ei ole paljoakaan tarvinnut kiinnittää huomiota koko asiaan. Kaikki tapahtuu suunnilleen automaattisesti.

  #509070 Ilmoita asiaton viesti

  Aloitin tietoisesti Vardonilla joka kuitenkin alkoi tällä kaudella tökkimään. Vaihdoin hetkeksi baseball otteeseen ja siitä interlockiin. Nyt tuntuu toimivan. Loppukaudesta kokeilen alkaako Vardon taas maistua koska jostain syystä se tuntuu kaikesta huolimatta näistä kolmesta vaihtoehdosta kaikkein miellyttävimmältä.

  Pitääkö muuten gripin pysyä vakiona ja jos pitää niin millä periodilla eli onko järkeä vaihtaa grippiä kesken kierroksen?

  Muuan juttu joka tuli asiaa sivuten mieleen: saako takakäden peukalo liikkua swingin aikana? Mulla peukun kärki tuntuu nousevan irti mailasta backswing huippua kohti mennessä ja sitten downswingiin liimautuu takaisin kiinni…

  #509071 Ilmoita asiaton viesti

  Tämän päivän svingikurut vannovat hieman vahvemman otteen nimiin.

  Svingi on kuitenkin kokonaisuus, josta grippi on vain yksi, vaikkakin olennainen osa. Tilanne on vähän sama kuin aakkosissa, jos sanoo ABC, pitää sanoa myös DEFG.

  Jos haluaa tällaisen gripin toimivan parhaalla mahdollisella tavalla, pitää toimia myös muissa asioissa saman tyylisuunnan mukaisesti. Eri tahoilta poimitut vinkit voivat muodostaa huonon kokonaisuuden.

  #509072 Ilmoita asiaton viesti

  Hmm, kysynpä minäkin mielipidettänne grippiin liittyvässä asiassa. Minulla tilanne on se, että rautamailoilla grippini on käsittääkseni jotakuinkin oikea, siis muistuttaa läheisesti tuota linkissä http://www.lag.com.au/lessons/lesson32/dw32.htm esitettyä ’oikean’ gripin kuvaa. Sen sijaan puumailoilla grippini on hyvin, hyvin vahva: lähes tulkoon sellainen kuin em. linkissä Poor grip 1 (Upper hand turned over). Tuntuu kuitenkin toimivan… siis itse asiassa molemmat gripit toimivat. Mutta pitäisikö pyrkiä muuttamaan grippi puumailloillakin samanlaiseksi kuin raudoilla?

  #509073 Ilmoita asiaton viesti

  En ole kenenkään koskaan kuullut muuttelevan kovinkaan paljon grippiä mailasta toiseen. Kyllä käsittääkseni parasta olisi pyrkiä aina mailasta riippumatta samanlaiseen grippiin.

  Tuntuu aika oudolta, jos tuollaisella gripillä pallon lentorata olisi lähellekkään normaalia. Ainoa syy, miksi molemmat gripit voisivat toimia samalla tavalla on se, että ranteesi olisivat palloon tultaessa täysin passiiviset. Vähänkin ranteiden käyttöä mukaan ja tuloksena pitäisi olla karmea hookki.

  #509074 Ilmoita asiaton viesti

  Golf Digestin arkistoista löytyy ihan ok artikkeli, joka oli muistaakseni joskus myös Suomen Golflehteen lainattu.

  Lue lisää: Fix your grip

  #509075 Ilmoita asiaton viesti

  Mulla on kyllä erilainen grippi tietyille mailoille eli putteri ja chipperi. No näistähän ei tietenkään ollut tässä kyse. Mutta kyllä ainakin gripin vahvuus vaihtelee muissakin mailoissa.

  Osaisko muuten joku neuvoa tuossa mun peukun liikehdinnässä?

  #509076 Ilmoita asiaton viesti

  Oma käsitykseni ja periaatteeni on, että grippi ei saisi muuttua svingin aikana yhtään. Sormien tulee olla kuin liimattuina paikalleen alkuasennosta saattoon. Samoin puristusvoima olisi pidettävä mahdollisimman samana koko svingin ajan. Kaikki muutokset svingin aikana tuovat muutoksia alkuasennosta osumahetkeen ja nämä muutokset vaikuttavat siihen, missä kulmassa lapa osuu palloon. Mitä ’passiivisempi’ grippi, sitä tasaisempia lyöntejä.

  Mainitsemallasi takakäden peukalolla tarkoitit varmaan alakäden peukaloa. Ko. peukalon tarkoitushan on ymmärtääkseni mm. tukea mailaa back swingin huipulla. Tehtävä vaikeutuu, jos peukalo ei ole mailassa kiinni tai se liikkuu.

  #509077 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Paras vinkki grippiin on tämä mikä löytyi tuolta aikaisemmasta tämän ketjun viestistä… =)

  ’Sit at home in your favourite armchair, watch the TV and caress your golf club. Hold it gently. Pink fingers. You gotta romance that grip, you are courting it, it’s just like the gentle touch of a groom’s hand on a bride’s arm.’

  Että olkaa helläkätisiä sille mailalle älkääkä yrittäkö kuristaa sitä hengiltä.. ette te tyttöystäviä/poikaystäviännekään yritä kuristaa hengiltä 😉

  #509078 Ilmoita asiaton viesti

  Sen peukun liikkuminen on toudella pieni liike, silmin (mitenköhän tämä olisi edes mahdollista) tätä varmaan ei edes havaitse.

  Jos kyse on kuitenkin selvästä virheestä niin täytyy kiinnittää asiaan enemmän huomiota.

  Oikeastaan tässä lienee kyse siitä että tiukennan hieman otetta downswingiin lähdettäessä. Ja tämähän on tietenkin väärin koska mainitsit että gripin tiukkuus/löysyys ei lyönnin aikana saisi muuttua.

  Kiitti muuten vinkistä:)

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Grippivinkki