26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Grippien koon dramaattinen vaikutus

Etusivu Foorumit Välineet Grippien koon dramaattinen vaikutus

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Oli oikeastaan pakko jakaa tämä kokemus, ja samalla olisi mukava kuulla kommentteja aiheesta esim. TS:ltä tai joltain muulta asiantuntijalta. Ostin tänä kesänä hetken mielijohteesta käytetyt raudat joissa oli Midsize kokoiset gripit paikallaan. Ajattelin että vaihdatan ne standardeiksi mutta päätin kokeilla uteliaisuudesta miltä lyöminen ja pelaaminen tuntuisi näillä. Parinkymmenen lyödyn pallon jälkeen mailat alkoivat tuntua paremmalta ja paremmalta. Ote tuntui tukevammalta, puristus mailasta väheni, swingi oli rauhallisempi ja parempi, lyönnit suorempia… Takana on nyt muutamia kierroksia näillä ja olen pelannut elämäni ylivoimaisesti parasta rautapeliä! Taustaksi, hanskakoko on M eli kädet normaalikokoiset, golfia takana 17v, pelattuna yli 100 erilaista settiä matkan varrella muttei koskaan ylikoon gripeillä, näiden mailojen muut speksit ihan vakiot (pituus, kulmat ja vartenakin tuttuakin tutumpi dynamic gold) ainoa ero kaikkiin aikaisempiin on tosiaan paksummat gripit. Kannattaisikohan jonkun muunkin kokeilla?

    Olen tuota miettinyt, kun olen omaa grippiäni koittanut hakea kohdalleen. Youtubessa on esim yksi video, jossa on piirretty viiva hanskaan osoittamaan sitä, miten mailan tulisi asettua sinne käteen. Itselläni tuo kyseinen ote on semmoinen, että tulee todella herkästi jäätävä hukki. Olen nyt koittanut muuttaa mailan paikkaa etusormen kohdalla hiukan lähemmäs kämmentä ja selkeä ero tuossa on. Mutta, näin maalaisjäejellä ajateltuna, ihmisillä on erikokoisia käsiä ja samankokoisesa kädessäkin eri pituisia nakkeja roikkumassa. Eli gripin paksuudella on iso merkitys siihen, miten mailaan pitää tarttua.

    Varmastikin tottumus ja mieltymys kysymys. Minulla on pieni käsi, mutta pelaan paksuilla gripeillä ( ping gold koko).

    En osaa perustella miksi tykkään niistä, mutta normi greipit vaatiin tiukemman otteen ja swingistä tulee väkinäinen.

    Kannattaa kokeilla.

    Olen kokeillut ja hyväksi havainnut.

    Itse kokeilen ja vaihtelen grippien paksuutta silloin tällöin ja halvin ratkaisu on ostaa sulkapallomailojen grippejä, jotka sitten kiedon alkuperäisen gripin päälle. Tällä edullisella tavalla voi kokeilla eripaksuisia grippejä…

    Yksi varmaasti mielenkiintoisimmista gripityksistä on Bubba Watsonilla. Ensinnäkin hänellä on midsize-kokoinen grippi, jonka alla on 10 teippikierrosta ja gripin alaosassa jopa 12. Eli puhutaan todella paksusta gripistä.

    Itsellä oli pari vuotta midsize gripit mailoissa, ihan vaan ranteita passivoidakseen, mutta nyt olen taas siirtynyt takaisin normikokoisiin.

    deloco kirjoitti: (1.7.2015 7:38:06)
    Oli oikeastaan pakko jakaa tämä kokemus, ja samalla olisi mukava kuulla kommentteja aiheesta esim. TS:ltä tai joltain muulta asiantuntijalta.

    Voisitko ts kertoa näkemyksesi asiasta.
    Itse olen käyttänyt näitä vastaavia grippejä jo vuosia ja hyvin ovat toimineet. En käytä hanskaa ja käteni on normaalikokoinen.

    Keväällä paikallinen pro totesi nähdessään gripit, että nuo kyllä vaikeuttavat ranteesi kääntöä. Onkohan juttu näin?

    Niin,siis grippien fittauksessa ja valinnasssa pari asiaa on yli muiden: 1) golfari pitaa gripin tunnosta. Jotkut pitaa pehmeammassta (esim Winn), jotkut tahmeammasta tai kovemmasta. Taman voi maaritella vain golfari itse. 2) Koko. Koko on asia jonka voit saada kohdilleen joko mittauttamalla katesi ja keskisormesi mitat ja valita koon sita kautta. Toinen mahis on se, etta valitset koon sen mukaan mita haet gripin toiminnalta. Isompi ja pehmeampi grippi tuntuu yleensa aina paremmalta. Semminkin jos golfarilla on ns ’weak grip’. Jos golfari grippaa grippiaan enemman vasemmalta sivulta, isompi grippi tuntuu silloin paremmalta. Myos jos hukkia tulee, nin isompi grippi saattaa toimia paremmin ja toisinpain, jos slaissaat, niin pienemmalla gripilla voit saada sita slaissia edes vahan enemman kontrolliin. Pieni grippi ei vaan yleensa tunnu hyvalta, joten toi on vahan sellanen lose lose tilanne kylla.

    Mun vinkki grippeihin on tama: 1) opetelkaa ensin se oikea ja ainoa kunnon grippi, 2) valitkaa grippimalli, joka tuntuu sinun kateesi hyvalta ja 3) kokeilkaa ensin grippikokoa, joka on kateenne sopiva koko ja sen jalkeen paria muutakin kokoa, jotta saatte kuvan mika tuntuu miltakin. Muistakaa vaan mita vaarankokoiset gripit voit pelillenne tehda. Ja lopuksi: kaikkien grippien ei tarvitse olla samankokoisia, jos mailoilta haetaan eri juttuja. Mita niiden olisi taas hyva olla, on samoja grippeja lapi bagin, jotta feel olisi aina sama, mailasta toiseen.

    Kiitoksia Golffinn hyvästä ja selventävästä vastuksesta!
    Ts ei vastannut tähän asiaan vaikka jo ketjun aloittaja sitä pyysi, selventää nyt noita osakejuttuja. Enkä kaipaa hänen vastaustaan tähän asiaan.

    Aikoinaan mustavalkoraidalliset PING greipit oli mahtavat..pito aivan toista luokkaa kuin muilla.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
Vastaa aiheeseen: Grippien koon dramaattinen vaikutus

Etusivu Foorumit Välineet Grippien koon dramaattinen vaikutus