26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista

Gripin muuttaminen.

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Gripin muuttaminen.

Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1154411 Ilmoita asiaton viesti

  Elikkä peli on alkanut kulkemaan ja tulokset on ollut hyviä. Tänään kävin prolla tarkoituksena saada draivi kuntoon trackman mittauksen avulla.. kävi sitten niin ettei tarvinnut edes raippaa ottaa käteen kun aloitettiin raudoilla.

  Rautalyönnit ovat menneet hyvin ja myöskin toistettavia. Pron mielestä grippini on täysin pielessä ja nyt en osaa lyödä enää ollenkaan… eli ote on liian vahva. Pari sataa palloa tunnin jälkeen en vain käsitä miten saan lavan kiinni lyönnissä ilman vahvaa grippiä? Vaihtoehdot on joko jatkaa omalla gripillä tai lähteä muuttamaan sitä.. tulos taso on ollut paranemaan päin ja mietinkin onko viisasta alottaa käytännössä täysin alusta?

  #1154795 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Pari sataa palloa tunnin jälkeen en vain käsitä miten saan lavan kiinni lyönnissä ilman vahvaa grippiä?

  Mietipä aluksi millä pro perusteli tuon vahvan gripin muuttamista?

  Seuraavaksi voisit miettiä mitä tarkoittaa vahva (ja heikko) grippi, ja mitä niistä seuraa.

  Kuulostaa nimittäin siltä, ettet tiedä mitä vahva grippi tarkoittaa ja/tai millä tavalla lapa on tarkoitus osumassa saada suljettua/avattua HALLITUSTI. Ei ainakaan vahvan tai heikon gripin avulla noin niinkuin pääsääntöisesti…

  Kertaus: Mietipä vielä uudestaan millä pro perusteli tuon vahvan gripin muuttamista?

  #1155730 Ilmoita asiaton viesti

  Jottei KL1:n vastaus tunnu liian tyhjentävältä, niin kerron myös omani ja oman pro:ni näkemyksen asiasta. Gripin muuttaminen on kuulemma yksi vaikeimmista asioista golfissa ja sen kyllä huomaa, jos esimerkiksi muutan omaa pro:n hyväksymää suhteellisen neutraalia grippiäni vahvemmaksi tai heikommaksi, tai toisin sanoen laitan lapaa enemmän kiinni tai auki. Sillon saa huuttaa FORE ja usein. Suosittelen kuuntelemaan pro:ta, sekä käymään ainakin kolmesti opetuksessa ja totuttelemaan uusiin asioihin kunnolla tuntien välissä. Gripin muutoksen seurauksesta swingin toimintaa on myös melkein pakko muuttaa, sillä vanha totuttu mailan tuominen pallolle ei enää toimi, vaan lyönnit on varmaankin jostain suoran pushin, slaissin ja huukin välistä. Näin foorumilla on vaikeaa sanoa kuinka suuri grippisi virhe on, mutta vaikka lyönnit olisivat suoria, liian vahva grippi voi johtaa mm. liian mataliin draiveihin, rautalyönteihin jotka duffaavat pahasti, surkeaan chipaamiseen ja koko swingin toimattomuuteen.

  Toki, jos olet tyytyväinen vahvalla gripillä oppimaasi pallonlyömiseen, eihän siinä silloin ole järkeä lähteä muuttamaan. Suosittelen kuitenkin ehdottomasti pro:lla käyntiä ja neuvojen kuuntelemista, sillä oma pro:ni on saanut tasoitustani tippumaan alle vuodessa 15 opetuskerran avulla yli 40 lyöntiä, ja golf on nautittavaa ja onnistumisen hetkiä tulee. Tuskin olisin pystynyt omin avuin edes puoleen tuosta. Pro:n opetukset eivät kuitenkaan takaa oppimisen, vaan pro antaa eväät, jotka sinun on kuitenkin itse syötävä.

  #1155743 Ilmoita asiaton viesti

  Grippi on yksi golflyönnin tärkeimpiä elementtejä. Siksi se kannattaa laittaa kuntoon vaikka vaikealta tuntuisi. Siitä ja muutamasta muusta perusasiasta löytyy tälläkin foorumilla hyviä Piltzin videoita.

  ”Väärälläkin” gripillä voi pärjätä johonkin asti. Väärää grippiä alkaa kuitenkin alitajuisesti kompensoida väärillä liikeradoilla, jolloin mennään ojasta allikkoon. Väärä grippi voi rajoittaa ranteiden toimintaa ja sitä kautta mailanpään ihanteellista liikerataa. Siitä voi tulla pidemmälle kehittymisen este. Pelkän gripin korjaamisen sijasta saatat joutua korjaamaan koko svingiäsi kokonaisvaltaisesti.

  Hyvää prota kannattaa kuunnella. Itsellä on kokemuksia vuosien varrelta monenlaisista. Toiset pystyvät sopeuttamaan opetuksensa oppilaan lähtökohtiin. Toiset yrittävät saada oppilaan johonkin tiettyyn muottiin. Kannattaa kysellä suosituksia ja kun hyvän löytää niin valmennussuhde yleensä jatkuu pidempään.

  #1155805 Ilmoita asiaton viesti

  Niin tuota aika paljon olen tätä oteasiaa selvittänyt ja fakta on se että jokaisella se on yksilöllinen (kuten svingikin). Se oma paras ote löytyy yksinkertaisesti kokeilemalla ja saattaa vuosien varrella jopa hieman muuttua. Sitten pitäisi vielä osata ymmärtää että vasen käsi ja oikea käsi voi olla molemmat vahvoja tai sitten ei. Yleinen virhe on että oikea käsi laitetaan liiaksi vasemman päälle. Siinä sitten aloittelija lyö ulkoa sisään ja reilusti.

  Pesäpallo-otteellakin voi pelata jos svingi on muuten ok. Itse pelaan silloin tällöin reverse overlap-otteella, mikä antaa mahdollisuuden kontrolloida lapaa tarkemmin. Tourpelaajista ainakin Jordan Spieth käyttää sellaista:

  http://www.golfdigest.com/story/how-he-hit-that-jordan-spieths-3

  #1155836 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Yleinen virhe on että oikea käsi laitetaan liiaksi vasemman päälle. Siinä sitten aloittelija lyö ulkoa sisään ja reilusti.

  Nyt olen hieman ymmälläni. Miten grippi vaikuttaa svingin rataan?

  #1155842 Ilmoita asiaton viesti

  Varmaan haetaan sitä, että jos kokeilet niin, että laitat oikean käden nyrkkiin eteesi sormet ylös päin eli ensiksi ensiksi ”vahvaksi” otteeksi ja koitat matkia swingiä sillä yhdellä kädellä ilman mailaa tai esim suuntatikun kanssa, jonka jälkeen käännät sormet osoittamaan alas päin. Käden liikerata on varmasti erilainen näillä kahella variaatiolla. En tiedä sitten, kuinka paljon tämä käytännössä vaikuttaa golflyöntiin.

  #1155853 Ilmoita asiaton viesti

  Hyvä foorumilainen Flyinnfinn. Oma suositukseni on että ota lisää Pro tunteja. Keskustele siitä mitä ja miksi ollaan tekemässä ja noudata niitä. Hänellä voi myös olla näkemys siitä mitä olet jo tehnyt väärin ja siitä on piru päästä irti.

  Yhtä kaikki, perusasiat kuntoon niin siitä on kaikkein parasta jatkaa.

  Jos nyt vielä voisi neuvon antaa jonka itse olisi suonut kuultavan aloittaessa niin sijoita PRO TUNTEIHIN älä mailoihin.

  #1304031 Ilmoita asiaton viesti

  Mietipä aluksi millä pro perusteli tuon vahvan gripin muuttamista?

  Seuraavaksi voisit miettiä mitä tarkoittaa vahva (ja heikko) grippi, ja mitä niistä seuraa.

  Kuulostaa nimittäin siltä, ettet tiedä mitä vahva grippi tarkoittaa ja/tai millä tavalla lapa on tarkoitus osumassa saada suljettua/avattua HALLITUSTI.

  Taitaa nyt olla niin että et itse ymmärrä miten sitä mailaa pidetään. Aika yksilöllinen asia tuo grippi, mutta kaltaisesi ”huippupelaaja” varmasti tietää parhaiten.:) Kunhan ei ole luhtarölliä kentällä, voi se osuman saanti olla haastavampaa.

  #1304056 Ilmoita asiaton viesti

  Nyt olen hieman ymmälläni. Miten grippi vaikuttaa svingin rataan?

  No nyt en kyllä ymmärrä, miten sinä et tuota ymmärrä?

  #1304066 Ilmoita asiaton viesti

  Tottahan tuo on, eli ote mailasta vaikuttaa mailan liikerataan. Niinpäniin, miksi Prolta otetun tunnin jälkeen menee lyönti huonompaan suuntaan(aluksi) tuttu Pro heitti ilmaan lauseen että muutos on on tapahtunut jos lyönti menee sekaisin.

  #1304077 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  El Nino kirjoitti:

  No nyt en kyllä ymmärrä, miten sinä et tuota ymmärrä?

  No kun minulta jäi se Opposite Circles -kurssi käymättä…

  #1304088 Ilmoita asiaton viesti

  Nyt olen hieman ymmälläni. Miten grippi vaikuttaa svingin rataan?

  Vai ei ote vaikuta liikerataan? Mistä näitä sikiää?

  #1304090 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Maantiekiitäjältä on jäänyt muutama äidinkielen oppitunti käymättä, koskapa hän kääntää kysymyksen väitteeksi. Tuo on kieltämättä mainio tapa saada typerä ja etenkin turha riita aikaiseksi.

  #1304093 Ilmoita asiaton viesti

  Maantiekiitäjältä on jäänyt muutama äidinkielen oppitunti käymättä, koskapa hän kääntää kysymyksen väitteeksi. Tuo on kieltämättä mainio tapa saada typerä ja etenkin turha riita aikaiseksi.

  Ihmiset saa aikaan riitoja erilaisista asioista.

  Kuten edellä noin 30 kk sitten kirjoitin, golf on siitä ihmeellinen peli, että useimmat meistä alkaa kompensoida esim. väärää grippiä väärillä liikeradoilla ja sen jälkeen peli sitten vasta onkin sekaisin… ja korjaamisen voi aloittaa lähtöruudusta…

  Ainahan löytyy poikkeuksia, mutta kun jätetään Gaussin käyrän ääripäät pois niin noin se vaan tuppaa menemään…

  #1304102 Ilmoita asiaton viesti

  Jep, on tämä golffi hieno laji, jos on jotain tehnyt väärin vuosia, on sen korjaaminen erittäin vaikeaa, varsinkin kun ikää on jo kertynyt ja ei ole urheilu taustaa eli vaikka tietää mitä pitäisi tehdä ja mitä ei niin hermotusta ei saa toimimaan haluamallaan tavalla.

  Minulle selitti hyvä pelaaja että grippiä muokkaamalla saadaan aikaan erilaisia lyöntejä aikaan vaikka swingin liikkeeseen ei tehtäisikään muutoksia. Tätä kannattaa kokeille, näin halli kaudella se toki on hieman haastavaa nähdä mitä milläkin muutoksella tapahtuu. Ensin toki pitäisi oppia lyömään suoria ja toistettavia lyöntejä, mutta tuo auttaa ymmärtämään että ei kannata lähteä heti muokkaamaan koko swingiä jos pallot suuntautuvat vasemmalle tai oikealle. Pieni korjaus grippiin monesti auttaa.

  Minulla on tapana puristaa swingin aikana alempaa kättä voimakkaasti jolloin grippi muuttuu, tästä yritän yhä päästä eroon ja teen lyöntejä joissa keskityn ainoastaan tähän, mutta on se niin juurtunut tapa että usko meinaa loppua että siitä pääsisi eroon. Nastan laittaminen grippiin ei ole minun juttu, hieman liian kivulias palaute.

  #1304106 Ilmoita asiaton viesti

  Olin siinä vaiheessa pelannut kohtuullisella tasolla 25 vuotta kun talvella sisähallissa harjoitellessani tuli pro pyytämättä katsomaan lyöntiäni. Ensimmäinen toteamus oli, että ei tuollaista otetta voi käyttää. Väkisin rupesi grippiäni muuttamaan ja minä hölmö häntä uskoin, että nyt lähtee. Pakoitin itseni tätä muutosta toteuttamaan. Ja kuten yleensä hallissa matolta lyötäessä kaikki tuntuu toimivan. Mutta kevään etelän reissulla ei sitten mikään onnistunut tällä uudella otteella. Paluu vanhaan ”vääränlaiseen” grippiin palautti sitten aikanaan pelin ja peli-ilon, minkä tämä pro sai pilattua.

  #1304112 Ilmoita asiaton viesti

  Saatan tietää tapauksen… Ainakin yksi pro pk-seudulla jakelee neuvojaan pyyteettömästi…

  Ei sitä väärää grippiä ja sen myötä koko svingiä kannata lähteä korjaamaan, jos ei ole valmis noin 10.000 toiston muutosprojektiin ja siihen palaviin euroihin. Ja erityisesti jos nykyisellä svingillä on riittävän onnellinen.

Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Gripin muuttaminen.