Aihe: Greenikartat käyttökieltoon 2022 ammattilaisten kisoissa? - Golfpiste.com

30.11.–7.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][3]
KilpailuaSuomalaista

Greenikartat käyttökieltoon 2022 ammattilaisten kisoissa?

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Greenikartat käyttökieltoon 2022 ammattilaisten kisoissa?

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1348863 Ilmoita asiaton viesti

  Puttiguru Phil Kenyon oli Rick Shiels Golf Show podcastissa #105 vieraana ja kommentoi greenikartat kieltävää ja strokesavereitä muuttavaa ensi kaudelle kaavailtua PGA Tourin sääntöluonnosta.

  Nyt olemassa olevan ehdotuksen mukaan greenikarttojen sekä teknisten apuvälineiden käytön kielto koskisi myös harjoittelua niin kentällä kuin harjoitusviheriöllä. Kenyon kommentoi myös sitä, ettei kaikki tälläkään hetkellä niitä käytä parhaalla mahdollisella tavalla. Hän piti niiden tulkitsemista ja hyödyntämistä taitona, jota kaikilla ei välttämättä ole käytössä olevasta informaatiosta huolimatta.

  Ihmiset oppivat asioita eri tavoin ja mielestäni jokaisen oma tapa opetella ja omaksua asioita pitää ehdottomasti sallia yrityksissään kehittyä niissä taidoissa, joita peli vaatii.

  Ymmärrän osittain teknisten tai kirjallisten apuvälineiden käytön kieltämisen kilpailutilanteessa, mutta myös harjoittelua koskevana en sitä ymmärrä. Pelaajan käytössä olevan taidon ja tiedon voi jakaa kahteen. Itse kokemuksen myötä hankittuun, varmasti huipputasolla myös kirjalliseksi omaan pelikirjaan tallennettuun tietoon ja kilpailun järjestäjän jakamaan tietoon. Järjestäjältä saatu tieto ei minun nähdäkseni ole mitenkään ristiriidassa pelin hengen kanssa, koska sen hyväksi käyttäminen tuloksenteossa on pelitaitoa.

  Samaan hengenvetoon on todettava, että loogisena linjauksena myös rangelle pystytettävät Trackmanit pitäisi hävitä kuvista harjoituspäivinä, jos kisaan valmistautuessaan ammattilaiset eivät saisi käyttää esim stimp-meteriä tai vatupassia edes harjoitusviheriöllä.

  Mitä ajatuksia kaavaillut muutokset herättää?

  #1348867 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Apuvälineiden käytön kieltämistä harjoittelussa en pysty mitenkään ymmärtämään. Tuntuu hieman samalta kuin kunkin mailan lyöntimitan määrittämisen kieltäminen, ts. et saisi selvittää itsellesi kuinka pitkälle milläkin mailalla lyöt. En myöskään ymmärrä muistiinpanojen käytön rajoittamista, vaikka taustalla olisikin ajatus pelinopeuden kohentamisesta. Säännöt antavat jo nykyisellään täysin riittävät välineet saada ammattilaistenkin kierrosajat lyhenemään, jos vain halua riittää.

  Kohta alkavat olla arvossaan sellaiset caddiet, joilla on valokuvamuisti 😀

  P.S. Ketjun otsikko on kovasti nykyjournalismin kaltainen, osin siis virheellinen ja sensaatiohakuinen. Kysehän on PGA Tourin omiin kilpailuihinsa asettamasta rajoituksesta ja koskee siten vain murto-osaa ammattilaiskilpailuja.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Greenikartat käyttökieltoon 2022 ammattilaisten kisoissa?