23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Greenihuijausta

Etusivu Foorumit Yleistä Greenihuijausta

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 37)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #178673 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tosta tasoitushuijauksesta tuli mieleen seuraava tarina. Tätä voi kertoa nyt koska tapahtumasta on jokunen vuosi. Klubimme seniori oli mukana senioreiden SM-kisassa Porissa jokunen vuosi sitten. Peliryhmässä oli hänen ohella kaksi etelän miestä. Koko kierroksen aikana nämä ’etelän’ miehet harrastivat greeneillä seuraavanlaista vilppiä. Palloa merkattiin ja nostettiin mutta sitten laitettiin pallo alas n. 5cm merkistä lähemmäs reikää. Tätä jatkui joka putin kohdalla. Siinä tuli kierroksen aikana aikamoinen lyhennys puttimittoihin. Oletko huomannut vastaavaa?

    #344167 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    En ole huomannut.

    Jos peräti 5 cm varastaa, niin sen kyllä huomaa ja olisin siitä sanonut.

    #344168 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Joskus on jopa omat seuralaiset sortuneet..

    #344169 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL

    Heti kärkeen sanon, etten hyväksy moista vilppiä. Sitten kysyn, että auttaako tuo viiden sentin varastaminen jotenkin? Mietin vain, että metrin putti ei ole yhtään vaikeampi kuin 95 sentin putti…

    Sen sijaan houkutus pallon aseman parantamiseen merkkaamisen ja nostamisen jälkeen on monesti suuri, jos griini on epätasainen. Tähän on aika vaikea puuttua, mutta vaatii vahvaa selkärankaa pelaajalta asettaa pallo pieneen monttuun, jos sentin päässä olisi tasaista. Omantunnon kysymys…

    #344170 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Itse olen aina harrastanut toimintaa. Melkoinen hyöty henkisesti, tuskin kummiskaan kovinkaan merkittävää hyötyä todellisen puttauksen kanssa. Ei sillä rehellisyydellä sitä maata peritä. Voitto ja menestys on se kaikki.

    #344171 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Onhan se ihan eri asia putata 5 sentistä kuin kymmenestä. Meikäläiselle 5cm on jo lähes täp-in.

    #344172 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    On sitä onnistuttu duffaamaan 5 cm eli ei se ihan annettu ole meikäläisellä ainakaan 🙂

    #344173 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Normi kierroksella mua ei vois vähempää kiinnostaa kyylätä, laittaako kaveri pallon merkattuun paikkaan vai ei. Kyläkisoissa sama homma.

    ’ Oikeissa kisoissa’, joita en pelaa, on sitten tuomarit sitä varten.

    Jos haluaa kusettaa, niin kannattaako edes vaivautua kierrokselle?. Kortin kyllä saa varmaan palautettua muutenkin.

    ’Itelle kai tätä pelataan, eikä sille 5 € palkintopöydälle.’

    #344174 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    .. etelän miehet .. ku olin dunis Lapis yks Utsjokinen saamelainen sano naineensa vaimon etelästä .. se oli Muoniosta.. etelässä mun kotikaupungissani on enemmän muualyt atulleita ku stadilaisii .. ja valtuustossa on 3/ 4 turuust, tamppereelt, Luvialt, sysmäst, poriist, bnakilasta jne… s etelän mies ja nainen on niin suhteelist ..

    mikä muuten takaa että esim rovaniemel asuis rehellisemppä väekä kui sörkäs.. mä luotan sörkän sälliin gimmaan enemmän ku lapilaisiis ..

    tää mainitsemani vaasalinen on niit eteläphjalaissii .. en menis kytkeen mitään maakuntaa ainakaan rehellisyyteen enkä epärehellisyytenkään.. kkyl lapis oli kunnon jätkii esin Tapsa rautavaara Nokian kautta Ogelöin poikii..

    #344175 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Toi on ikävän tuttua, tai että merkki laitetaan melkein pallon alle sneppaamalla sitä vähän eteenpäin…yksi tapa on myös jäänyt mieleen: merkki laitetaan pallon sivulle, mutta pallo laitetaan paikoilleen merkin eteen. Näin näppärät miehet saavat parin sentin hyödyn putteihinsa. Jos puttaaminen on senteistä kiinni, niin hohhoijaa…

    #344176 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tästähän on sitten kuitenki erittäin noloa jäädä kiinni. Mark O’ Meara narahti vastaavasta joskus takavuosina Trophé Lancîme:ssa. Ansaitsi välittömästi liikanimen Mark It-Near-A. 🙂

    #344177 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    en mä vaan tajuu.

    jos kundit ei vaan osata merkata palloaan oikein :P.

    oisko tuota osaamattomuutta he (tai sit ei).

    #344178 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Sanotaanko säännöistä pallon merkitsemisestä muuta kuin että pallo pitää merkitä ennen nostamista. Onko saman tekevää laittaako pallon etu- vai takapuolelle merkin?

    Olen huomannut, että jotkut laittavat merkin etupuolelle, mutta enpä ole tullut seuranneeksi kummalle puolelle pallo asetetaan takaisin?

    #344179 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Sääntöjen mukaan nostettu pallo on asetettava takaisin samaan paikkaan josta se nostettiin, (ellei kyseessä ole jokin vapautumistilanne).

    Palloa, joka nostetaan merkin takaa ja asetetaan takaisin sen etupuolelle (siis reiästä katsottuna) ei ole asetettu samaan paikkaan.

    Usein väitetään, että tämä tapahtuisi ’vahingossa’. Uskon sen vasta kun näen, että pallo ensin merkataan oikein ja pallo sitten asetetaan merkin taakse; en odota sen tapahtuvan vielä ensi kaudella, tuskin ihan seuraavallakaan..

    #344180 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Pallon saa merkitä mille puolelle tahansa, poislukien etupuoli, koska silloin koskettaisit puttilinjaa, joka taas on kielletty.

    Luonnollisesti pallo on asetettava takaisin samaan kohtaan.

    #344181 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kiitän asiallisista vastauksista, taustalla oli lievä hämmennys joidenkin merkintätavoista. Tuo BS:n pallon eteenmerkintä tulkinta on kieltämättä mielenkiintoinen ja jotenkin golfin yleiseen mielikuvaan liittyvä.

    #344182 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    ts

    Ja taas yksi urbbani legenda elämään….

    Sääntö 16-1 (v) sallii nimenomaan puttauslinjan koskettamisen merkkiä asetettaessa.

    #344183 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Etupuolelle merkkaamisessa on se hyvä puoli ettei koskaan voi asettaa palloa lähemmäs reikää. Suosittelen.

    #344184 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    ????????
    Kai tarkoitata peffapuolta?

    #344185 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL

    No voi vee, nyt alkavat jo etu- ja takapuoletkin mennä sekaisin…. Ei ihme, jos säännöt tuntuvat vaikeilta….

    Jos merkkaa pallonsa takaperin jalkojen välistä vasen käsi (= se jolla ei syödä puuroa) ylhäällä, niin onko merkki pallon ylä- vai alapuolella….? Entä jos merkki on ylösalaisin? Tai pallo väärinpäin?

    Hohhoijaa….

    #344186 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kuka nyt puuroa söisi, siinä on liikaa hiilareita 🙂

    #344187 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Ei tuollaisia kannata miettiä. Oma keskittyminen kärsii, myös ’huijareiden’ keskittyminen kärsii, heidän miettiessään, huomasikohan muut tempun.

    #344188 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    mä on iha sekaisin – taian merkat ku porot matkansa – porokusemal.

    #344189 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kierona sudeetti-savolaisena olen kehittänyt oman merkkaus-systeemin. Merkkaan griineillä eri puolelle palloa riippuen väylän par-luvusta; eteen, vasemmalle tai taakse. Sivullisesta näyttää siltä että merkaan miten sattuu ja ainakin muutaman kaverin olen saanut vedätetyksi seuraamaan mun merkkaamista (penttien toivossa?) enemmän kuin omia puttilinjojaan.

    #344190 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Mä merkkaan öylätillä. Pitää demonit loitolla ja sen voi syödä kierroksen jälkeen. Paitsi ei Jamasa, kun se kerta pelkää hiilareita.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 37)
Vastaa aiheeseen: Greenihuijausta

Etusivu Foorumit Yleistä Greenihuijausta