23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Golftreenausta

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Golftreenausta

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Terve! Kesän pelit on menneet alle 80 lyönnin pääasiassa vaikka en ole panostanut peliin kuin n. 10-15 kierroksen verran. Ensi kesänä huvittaisi kokeilla mihin rahkeet riittäisi jos treenaisi kunnolla. Koska en ole ollut juniori enää 12 vuoteen, niin missä pääkaupunkiseudun seurassa olisi hieman aktiivisempaa valmennusta/treenausta tarjolla? Ajatuksena ei ollut mikään propalveluiden osto pari kertaa viikossa, vaan ns. jalkapallotreenien tapainen 1-3krt/vko harjoittelu…

    ’niin missä pääkaupunkiseudun seurassa olisi hieman aktiivisempaa valmennusta/treenausta tarjolla?’

    Eikös joka seurassa ole???

    Meil ainaskii on.

    raksutiikeri, ei todellakaan ole joka seurassa

    kyllä yli 20-vuotiaat ei-edustuspelaajat ovat monessa seurassa väliinputoajia, eli ohjattuja harjoituksia ei löydy muuta kuin yksityistunneilta..

    tästä kai oli kysymys?

    erittäin hyvä aihe, Fabion kuvaus sopii kuin nenä päähän (paitsi kierroskeskiarvo on muutaman lyönnin heikompi…).

    Talmassa on ainakin pyritty tällaiseen toimintaan eli on erilaisia jäsenkoulutuskursseja ja sitten pron vetämiä treeniryhmiä, joihin voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista. Mutta en kyllä ole ihan varma kuinka hyvin toimivat – saattaa kuitenkin olla parempi oppimisen kannalta, jos on vakiryhmä. Talmassa on myös talvitreeniä pienryhmissä jäsenhinnalla (n. 30 -50% alennus).

    Mielellään kuulisi, mitä muilla klubeilla – minkälaista tuo Raksun mainitsema Hyvinkään toiminta on?

    Mielestäni olisi loistavaa jos seuroissa olisi tällaista valmennuspalvelua jäsenistölle.

    Koulutetun ammattilaisen antama opetus kuitenkin luonnollisesti maksaa.

    Kukahan tällaisen seurakoulutuksen sitten prolle maksaisi/ maksaa kun varmaankaan kaikki seurat ei katso asiakseen maksaa jäsenistön ryhmätunteja?

    Nimetön

    Eikös se kustannus voisi tulla niistä jumalattoman suurista jäsen/liittymis maksuista.

    Eikö olisi kohtuullista saada pikkasen katetta jäsenmaksulle, olemmehan jäseniä joten eikö voisi olla x-määrä tunteja per ulkokausi suunnattuna seuranjäseinistölle.

    Niinno, eikohan se ole aika huonolla pohjalla alkaa vaatimaan ilmaseksi sellasta palvelua, mista omalla klubilla muutama tyyppi saa/pitais saada palkaa?

    Ihan vaan vinkiksi (opettajalta itseltaan): keratkaa vaikka 8-10n hengen rinki kasaan, menkaa pron pakeille ja pyytakaa silta 10 kertaa 1-1.5 tuntia per viikko. Luulis tiskiin nojaavan pron olevan kiinnostunut ja 10 kerran paketista saa VARMASTI hyvan alennuksen ja kun sen jakaa 8-10 hengella, niin siina ei paljoa omakaan kukkaro karsi.

    Oma-alotteisuutta!

    En oo singeli, tarttisin enmmän tommosta perusopetusta, mutta olisin valmis heti lähteen johonkin talviporukkaan. Esim. Vermon kuplahallissa joku 1-2 tuntia viikossa riittäs mulle mainiosa pimeimmän talven ajan.

    Tietääkö kukaan sopivaa proota / onko kiinnostuneita lähteä mukaan tommoseen. Itsellä on sellainen ongelma, että seurani on pohjoisessa (on kylläkin myös pelioikeus 🙂 ja oman seurani aktiviteetteihin en voi osallistua.

    Jep, juuri tuosta oli kysymys. Junnuille löytyy ohjattua harjoittelua joka seurassa, mutta täysikäisillä sitä ei tuppaa kovin helposti löytymään.

    En tietenkään oleta, että tällainen valmennus olisi ilmaista, mutta 20-30€ tunti saattaisi käydä kukkaron päälle aika hyvin:)

    Täytyy ilmeisesti soitella tuonne Hyvinkään ja Talman seuroille ens keväänä ja kysellä tarkemmin..

    Nimetön

    Meillä oli firman liikuntakomitea hommannut malmin greengolffiin pron kahdeksi tunniksi joka maanantaiksi. Tulijoita oli sen verran että jokainen pääsi käymään kahden viikon välein ja tunnin ajan. Neljän hengen ryhmänä. Pro keskittyi yhteen henkilöön kerrallaan noin 15 minuuttia. Minusta tuo 15 minuuttia oli ihan riittävä aika. Alussa meni vartti lämmittelyyn ja sit jossain vaiheessa pro tuli katsomaan miten svingi meni ja korjasi yhden tai muutaman asian ja jäi katsomaan menikö jakeluun. Jos huomasi jotain toista henkilöä opettaessa että jollain vieressä olevalla meni jotain tosi pieleen niin kävi asian korjaamassa ja palasi sitten takaisin alkuperäistä opettamaan. Täytyy myöntää että alkoi svingi löytyä talven mittaan. Pakkohan sitä oli ollakin kun oli ensimmäinen golf kesä vasta loppunut. Firma maksoi puolet liikuntakassasta ja itse täytyi maksaa n.17€ kerta. Ikävä kyllä firma oli jaettu pariin osaan aikiaa sitten ja nyt päättivät että kyseistä liikuntjaostoa ei enää ole joten siihen jäi talviharjoittelu. Ellei sitten……

    Kerätään porukka kasaan täällä ja pyydetään tarjouksia pääkaupunkiseudun sisäharjoitteluratojen pitäjiltä ja asiasta kiinnostuneilta pro:lta. Tuo antamani hinta on todennäköisesti tavoittamattomissa koska firma vähän avusti sitä mutta uskoisin että täältä löytyisi kiinnostuneita sen verran että saataisiin.

    Tai sitten joku sisäharjoitteluratojen pitäjistä huomaa markinaraon ja alkaa itse toimeen. Molempi parempi 🙂

    Mikä olisi sen upeampaa kuin joku seuran ’vanhempi ’ esim. sm-tason kilpapelaaja vetäisi hcp 5-13 tasoisille rangella lyöntitreeniä. Vetäjä korjaisi selvät virheet ja neuvoisi muutenkin. Siinä harjoiteltaisiin eri lyöntimahdollisuuksia: fade, draw, spinni, bunkkerilyönti, chippi…Seura maksaisi pienen kulukorvauksen ao.kaverille ja harjoittelijat jonkun pikkusumman rangenkäytöstä ja neuvoista (range 2€ ja ohjaus 2€/kerta). Harjoitukset vaikka kerran viikossa 1,5h.

    Sääli vaan, että tuo ajatus ei varmaan ikinä pääse toteutumaan seuroissa PROn takia. Pro kokee varmasti, että siinä syödään hänen leipäänsä, vaikka seura voisikin ao.harjoituksia sääntöjensä mukaan pitääkin.

    Joka seurassa varmaan löytyy noita nykyisiä senioreita joilla on lyöntitekniikka hallinnassa ja myös kärsivällisyyttä opastaa nykygolffareita. Miksi heitä ei käytetä hyödyksi seuroissa…

    ’Miksi heitä ei käytetä hyödyksi seuroissa…’

    Syy 1: Useimmat ei halua. Tai eivät viitsi. Heistä muiden opettaminen ei vain ole mukavaa. Eihän heitä voi tuohon puuhaan pakottaakaan???

    Tähän löytyykin selitys tuolta tän tekstin lopusta.

    Syy 2: Toiset ei edes osaa opettaa. Se, että itse on singelin pelaaja ei kyllä tarkoita sitä, että siitä pelaajasta tai hänen neuvoistaan olis mitään apua muille!

    Syy 3: Siinä astutaan toisen varpaille. Eihän sitä katsota hyvällä missään muussakaan lajissa eikä edes työssä. Siis tarkoitan, että se ei ole hyvä asia! Eri asia on sitten se, jos proolla on jo kädet täynnä työtä, niin hän voi delegoida hommia sitten muillekin. Näinhän tehdään tuolla tennispiireissä. Mutta kyllä tuota oon havainnu myös golfkentälläkin…

    Ja ainahan on olemassa myös yksitysiopettajia, joiden toiminta ei liity seuroihin. Hehän voivat opettaa ketä haluavat ja usein myös melkein joka rangella. Näin ainakin tenniksessä on.

    Mut ei se opettaminen helppoa ole! Aina löytyy opetettavia, jotka vaan kitisevät eivätkä halua maksaa, kun eivät tunne oppineensa mitään. Eli se, että valmentajia ei ole, johtuu vain siitä, että se on rankkaa puuhaa, varsinkin henkisesti!!! Siinä pitää olla asenne ja kantti kohdallaan. Sitä ei kovin moni jaksaisi.

    Toi kimppahomma olis helvetin mainio, mutta näyttää siltä, että ei oo kiinnostuneita. Miten etäpelaajat (taii muut joilla seura on kaukana kotopaikasta, kuten minulla) noin yleenssä esim. pääkaupunkiseudulla hoitaa talviharjoittelun?

    Mulle saa antaa hyviä vinkkejä. Vermossa on tullut käytyä. Ja voihan sitä himassakin zippailla… 🙂

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
Vastaa aiheeseen: Golftreenausta

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Golftreenausta