Aihe: GolfSatama… - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

GolfSatama…

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu GolfSatama…

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 27)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #172818 Ilmoita asiaton viesti

  on mennyt nurin. Kyllähän sitä osattiin vähän odotellakin mutta silti tämä on aina mälsä uutinen. Toisaalta, toivo elää. Alueella on ennenkin tapahtunut Phoenix-linnun lailla tapahtuneita tuhkasta nousuja. Muistamme Wärtsilä Meriteollisuuden konkurssin jälkeen putsatulta pöydältä aloittaneen Masa-Yardsin, jonka johtaja Martin Saarikangas ei ole kai koskaan myynyt yhtään laivaa voitolla. Firmahan teki tulosta norjalaisille omistajilleen ja Saarikangas pääsi eduskuntaan. Tönöhän on nyt tyhjillään ja odottaa uutta yrittäjää. Mitenköhän käynee?

  #239963 Ilmoita asiaton viesti

  Kerrassaan hanurista kieltämättä, vaikka tuo kyllä oli nähtävissä varsinkin tänä kautena tyhjyyttään ammottavina lyöntipaikkoina. Lämpimiä ulkoilmoja ja pitenevää ulkokautta vastaan on paha minkään sisähallin kilpailla …

  Mutta muitakin juttuja voi tälleen jälkiviisastellen osoittaa sormella; jos minulta kysytään niin se lyhyt puoli olisi voitu jättää kokonaan rakentamatta, nekin metrit olisi voitu antaa pitkälle puolelle, olisi mahtunut edes joku maila täydellä swingillä sinne halliin ilman että kattoverkot/taka/sivuseinä alkavat ahdistaa… 😉 Lähipelitreenaamisen esmes season golfin halli on jostain mystisestä syystä paljon viihtyisämpi. Lisäksi itse käytin satamassa lähinnä firman pelilippuja, omalla rahalla siellä ei tullut käytyä kuin pari kertaa, syynä paikan kalleus. Mutta tuskinpa aggressiivisempi hinnoittelukaan olisi tuonut tarpeeksi lisää golfareita pelastaakseen hanketta, korkeintaan lykännyt väistämätöntä.

  En usko että noin kalliin paikan pyörittämiseen kukaan toinen yrittäjä voitollista reseptiä keksii, joten veikkaan että saamme sanoa hyvästit Hernesaarelle. Eiköhän tuokin halli kohta pureta asuntojen tieltä.

  Ikävää vaan on että missään muissa halleissa ei pääse ollenkaan täyden lyömisen fiilikseen, joten taitaa meikäläisen talviharjoittelut olla simulaattori/lähipelipainotteisia jatkossa. 🙂

  #239964 Ilmoita asiaton viesti
  KL

  Veikkaanpa, että jos tuo samainen halli sijaitsisi vaikkapa Vantaankoskella, Leppävaarassa tai Malmilla, niin kävijöitä olisi paljon enemmän. Keskustaan vain on niin mulkeroa tulla autolla.

  #239965 Ilmoita asiaton viesti

  KL kirjoitti: (3.5.2007 17:57:26)
  Veikkaanpa, että jos tuo samainen halli sijaitsisi vaikkapa Vantaankoskella, Leppävaarassa tai Malmilla, niin kävijöitä olisi paljon enemmän. Keskustaan vain on niin mulkeroa tulla autolla.

  Tottahan tämä on, ei se Hernesaari liikenteellisesti mikään herkkupaikka ole. Mutta valitettavasti se halli ei sieltä mihinkään siirry, joten ainut mahdollisuus golfharjoittelun jatkolle siellä lienee, että kiinteää vuokraa tiputetaan reippaasti (tai sitten annetaan kesäkuukausilta vapautus). Mutta pahoin pelkään, ettei näin hyvin käy. Eikä taida Kehä I:n tai Kehä III:n varrelta löytyä yhtään riittävän kokoista tyhjää teollisuushalliakaan, joka golfiin soveltuisi. Joten taitaapa ensi talvena taas kuplahallit kutsua 🙁

  #239966 Ilmoita asiaton viesti

  KL kirjoitti: (3.5.2007 17:57:26)
  Keskustaan vain on niin mulkeroa tulla autolla.

  No joo, niinpä todella onkin! Minäkin, vaikka olen koko ikäni paikkakunnalla asunut, joudun syömään kourallisen rauhoittavia selvitäkseni tuosta raastavasta 10 – 15 minuutista, minkä tuo minkä tahansa sisääntuloväylän päästä alkava hurja seikkailu vie.

  Olenkin usein kuullut sanottavan: Hernesaari – Suomen Manhattan!

  #239967 Ilmoita asiaton viesti

  Johtaja XXL kirjoitti: (4.5.2007 9:18:10)
  No joo, niinpä todella onkin! Minäkin, vaikka olen koko ikäni paikkakunnalla asunut, joudun syömään kourallisen rauhoittavia selvitäkseni tuosta raastavasta 10 – 15 minuutista, minkä tuo minkä tahansa sisääntuloväylän päästä alkava hurja seikkailu vie.

  Olenkin usein kuullut sanottavan: Hernesaari – Suomen Manhattan!

  🙂 Eläköön provokatiivinen kirjoitustyyli!

  Mutta KL:llä on pointti: lännestä tulijat juuttuvat Mechelinille ruuhkaan siihen Porkkalankadun sillan alle ja varsinkin idästä ja pohjoisesta tulijat joutuvat navigoimaan koko prkleen keskustan läpi, jolloin ruuhka-aikaan puhutaan 20-25 minuutista. Ja kun joka suunnasta ’matkan varrella’ tuntuu olevan joku muu halli, Espoossa Suomenoja ja Vermo, Vantaan suunnasta Malmi, kysyy motivaatiota lähteä puskemaan kauas Helsingin ulkosaaristoon kun ’lähihalli’ on ajallisesti usein paljon lähempänä ja lisäksi halvempi.

  Eikös valtaosa pk-seudun golfareista asu kehä I:n ulkopuolella? (Ainakin niistä jotka ovat tarpeeksi hulluja tarttuakseen mailoihin talvellakin) Täällä kantakaupungissa tuntuu asuvan vain talin seniorijäsenistö joka pelaa 5 kierrosta kaudessa. 😉

  #239968 Ilmoita asiaton viesti

  Tuoppi kirjoitti: (4.5.2007 9:46:56)
  lännestä tulijat juuttuvat Mechelinille ruuhkaan siihen Porkkalankadun sillan alle

  No jos ajaa Topeliuksenkatua – Runeberginkatua – Albertinkatua niin ei joudu sillan alle. Tosin siitä joutuu luovimaan pahamaineisen Rööperin läpi (3 min.) joka on Lontoon Sohoon verrattava labyrintti.

  Tuoppi kirjoitti: (4.5.2007 9:46:56)
  ja varsinkin idästä ja pohjoisesta tulijat joutuvat navigoimaan koko prkleen keskustan läpi, jolloin ruuhka-aikaan puhutaan 20-25 minuutista.

  No eikä joudu jos ajaa rantoja pitkin paitsi Kauppatorille kannattaa ajaa Krunikan läpi kun espoolaiset tukkii Espan.

  Lupaan ajaa 10 – 15 minuutissa Hernesaareen ruuhka-aikana mistä vaan sisääntulotien päästä, hengästymättä, raivostumatta, ainoastaan lievästi kiroten.

  Mutta mitä se enää hyödyttää, kun kioski on kiinni.

  En minä voi uskoa, että sijainti oli syynä vähään kävijämäärään. Ihmiset kuitenkin ajavat satoja kilometrejä päästäkseen pelaamaan golfia, usein kurjassakin säässä ja tuntemattomilla seuduilla.

  #239969 Ilmoita asiaton viesti

  Raskas kulurakenne epäilytti monia jo alkuvaiheissa. Perusinvestointien lisäksi pelkästään ympäri vuoden maksettu kuukausivuokra ( 45.000 euroa) oli melkoinen kiristin kaulan ympärillä.

  Kopsattu tuolta artikkelista. Vähän hemmetisti pitää palloa lyödä ym tapahtumia järjestää että yrittäjälle jäis jäis vuokran jälkeen vielä elantoakin. Siis toi vuokrahan on ollut siivoton!

  #239970 Ilmoita asiaton viesti

  Nurin män. Mutta sehän tässä ei ole enää kiinnostavaa. Pisnismiehenä mietin heti, mitä tehdä hallille ja sain loistavan idean. Uskon, että hyvinkin pienillä muutostöillä saadaan lattiaa kallistettua aavistuksen lisää. Voi olla, notta sitä pitää myös pikkuisen vahvistaa. Sitten ostetaan Keski-Euroopasta halvalla tyhjänpantiksi jäänyt hiihtohissi ja vallan perkeleellinen pakastin ylänurkkaan. Jo ahistaisi hallin ovet! Lyhyempään päähän voisi tehdä paipin märkäperseille. Ja mikä parasta, ilmastonmuutos eikun vain ruokkii tätä bisnestä!

  Kuka lähtee mukaan hankkeeseen? Nimeksi olen kaavaillut Pea Island Hillsiä.

  #239971 Ilmoita asiaton viesti

  Uskokaa nyt vaan! Toimiva halli mutta väärässä paikassa! Hyvätkään ajo-ohjeet eivät auta, jos paikalle pääsee vain sumppujen kautta.

  Itse pöräytin keskustasta Vermoon ja jatkoin sieltä sitten Turunväylälle. Säästin aikaa ja hermoja svingin hiomiseen.

  Terveiset peestä vaan kaikille niille, jotka ovat vastuussa siitä, että näinkin pienen kaupungin kadut (lue henkilöautokaistat) saadaan aamulla ja iltapäivällä tukkoon. Saan tätä Helsingin viher-sociaalista -liikennekukkasta joka aamu ihailla.

  #239972 Ilmoita asiaton viesti

  Jyrkkä Draw kirjoitti: (4.5.2007 10:47:45)
  … Pisnismiehenä mietin heti, mitä tehdä hallille ja sain loistavan idean….

  Kuka lähtee mukaan hankkeeseen? Nimeksi olen kaavaillut Pea Island Hillsiä.

  Olen etsinyt Viasatin kk-maksun jälkeen ylijäämille varoilleni järkevää sijoituskohdetta. Usein Turkuun ajaessa on tullut mieleen pysähtyä Paimioon kun siellä näytetään myytävän osakkeita hiihtoputkiyhtiöön. Jostain syystä en ole Paimioon pysähtynyt.

  Mutta tässähän on loistava sijoituskohde. Koska tulen investoimaan huomattavan summan hankkeeseen, katson olevani oikeutettu lausumaan muutaman parannusehdotuksen perustettavan yhtiön toiminnasta.

  Olen sitä mieltä ,notta slalom on passé; pertsaa sen olla pitää! Eikä mitään hiihtohissejä, ne maksaakin niin helvetisti, vaikka saisi käytettynä k-Euroopasta.

  Mäkeä mennään haarakäyntiä ylös, käännytään ja tullaan muna-asennossa alas. Alhaalla, vuoroa odotellessa, voi lyödä lyhyellä puolella muutaman pitchin. Sehän käy siitä suksien välistä. Lisäksi voi ottaa Jekku-snapsin, niin ei jännitä se kaupungin läpi ajaminen. A-oikeudet on.

  Lisäksi toivon nimenmuutosta. Olisi hyvä nimetä paikka jonkun kansainvälisissä hiihtopiireissä laajasti tunnetun henkilön mukaan. Ehdotan nimeksi Kari-Pekka Kyroe Ski’ing Centrumia.

  #239973 Ilmoita asiaton viesti

  Sääli juttu, koska lyöntimatolta oli kiva ihailla pallonlentoa vähän pidempään.
  Kävin edellistalvena harjoittelemassa golfsatamassa. Idea oli hyvä mutta tietyt asiat käytännön asiat olivat vähän huonosti ajateltu. Toisaalta paikkaan ei ehkä ollut varaa satsata jos vuokra on kauhea ja vuokrasopimuksen pituus rajallinen.
  Paikalle olisi voinut saada houkuteltua muita kuin harjoittelevia golffareita (esim kahvilasta olisi hauska katsella muiden lyöntejä). Testasin matkan myös julkisilla kulkuneuvoilla ja bussipysäkki oli todella vieressä.
  Vieläköhän on voimassa se ’tieto’ että vuosaaren olisi rakenteilla sisäharjoitushalli… Liikenne yhteydet sinne olisivat tosi hyvät -julkiset ja omat versiot – joka suunnalta.

  #239974 Ilmoita asiaton viesti

  Harmi tosiaan 🙁

  Meidän perhe kuuluu ahkeriin talviharjoittelijoihin ja tarkoitus oli useinkin Hernesaaren suunnassa vierailla. Se vain sitten aina lähtövaiheessa vaihtui johonkin toiseen halliin, Useimmiten syynä oli juuri tuo ajaminen; Martinlaaksosta on tyrkyllä helpommalla ajolla parikin hallia.
  Samoin kun on tottunut kellosta riippumattomaan hinnoitteluun niin tuollaiseen slottiin itsensä sovittaminen tuntuu ahdistavalta.

  #239975 Ilmoita asiaton viesti

  Voihan nenä kun itse jäin tuon näkemisestä ja kokemisesta vallan paitsi, vaikka suunnitelmia vierailuun tehtiin ainakin yleisellä tasolla monta kertaa. Nyt ei voi lapsille kertoa kuinka hieno talviharjoitteluhalli joskus maailmassa H:ngissä oli.

  #239976 Ilmoita asiaton viesti

  pitää sanoa kyllä että GolfSatama hinnoitteli itsensä ulos. verrattuna muihin pk-alueen halleihin hintataso oli liian yber korkea. itse kävin siellä kerran ja totesin on voin reenata muuallakin tyyliin kolmas-osa hinnalla. Esim tämä VIP setti maksoi muistaakseni 900 (saatan olla väärässä…) joka on jo kelpo kentän peli-oikeuden hinta! harmi sinänsä, olisihan se ollut toivottavaa että hommat ei olisi mennyt ihan noin käteen!

  #239977 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  DuffMaister kirjoitti: (4.5.2007 15:03:39)
  pitää sanoa kyllä että GolfSatama hinnoitteli itsensä ulos. verrattuna muihin pk-alueen halleihin hintataso oli liian yber korkea. itse kävin siellä kerran ja totesin on voin reenata muuallakin tyyliin kolmas-osa hinnalla. Esim tämä VIP setti maksoi muistaakseni 900 (saatan olla väärässä…) joka on jo kelpo kentän peli-oikeuden hinta! harmi sinänsä, olisihan se ollut toivottavaa että hommat ei olisi mennyt ihan noin käteen!

  Hinnoitteli ulos??
  Vapaaehtoisesti ja omalla valinnalla???
  Maksaessaan 45.000 euron vuokraa /kk

  Todellisuudessa hintojen olisi pitänyt olla varmaan reilusti yli tuplat, jotta homma olis voinu toimia.

  #239978 Ilmoita asiaton viesti

  ts kirjoitti: (4.5.2007 15:14:27)

  Hinnoitteli ulos??
  Vapaaehtoisesti ja omalla valinnalla???
  Maksaessaan 45.000 euron vuokraa /kk

  Todellisuudessa hintojen olisi pitänyt olla varmaan reilusti yli tuplat, jotta homma olis voinu toimia.

  en tiedä miten GS oli päätynyt hinnoittelumalliinsa, tuskin ainakaan arvailemalla. Mutta ylikallis hinta oli ainakin syy miksi itse valitsin toisen harjoittelupaikan, tod näk aika monen muunkin.

  Se mitkä on palvelun tarjoajan kulut tuskin kuluttajaa kiinnostaa. vaikkakin GS oli puitteiltaan todella hieno niin mun mielestä hinta/laatu suhde ei ollut kohdallaan. Tästä esimerkkinä kun menin ko paikkaan ensimmäisen (ja viimeisen) kerran, hallissa oli ehkä noin 10 lyöjää –> sain reunimmaisen paikan ylimmästä kerroksesta, jippiajee, vaikka alakerran paikat oli koko sen ajan 95%:sesti tyhjiä. kivahan siinä oli lyödä palloa kattoon!

  #239979 Ilmoita asiaton viesti

  ts kirjoitti: (4.5.2007 15:14:27)
  Hinnoitteli ulos??
  Vapaaehtoisesti ja omalla valinnalla???
  Maksaessaan 45.000 euron vuokraa /kk

  Olikohan tuo vuokra nyt 45000 vuodessa vai vai per kuukausi?

  Tuohan tekee semmoiset 540K€ pelkkiä vuokrakuluja vuodessa. Kuukaudessa pitäisi pelkät vuokrakulut kattaakseen myydä 2647 tuntia lyöntipaikkoja plus sitten kaikki muut menot siihen päälle…

  #239980 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  januz kirjoitti: (4.5.2007 15:32:56)
  Olikohan tuo vuokra nyt 45000 vuodessa vai vai per kuukausi?

  Taisi Teemulle tulla pieni näppihäiriö. 45 keuroa/kk se yksinkertaisesti ei voi olla. Jos on niin kyl mä kauhiast ihmettelen, olen kuin klapil päähän lyöty…

  #239981 Ilmoita asiaton viesti

  Katsoiko kukaan malmin hallin seinällä olevia tulevaisuudenkuvia.
  Kyllä siitäkin tulee aika tyylikäs, ja sijainti on Golfsatamaan verrattuna kuin toiselta planeetalta.
  Oliko se remontti jo tänä- vai ensi talvena, en jaksa muistaa..

  #239982 Ilmoita asiaton viesti

  Vahinko, että näin käv i, mutta saimme broidin, pojan ja kummipojan kaa
  pelata koko viime ja tän vuoden Suomen parhaalla sisärangealueella – toivottavasti joku jatkaa.. ,

  Jos joku paikkaa valitaa, niin Arabiasta ku ajeli kautta rantain Hernesaareen näki parasta Hesaa – kohta merelle ei enää Copterlinen suunnlla enää näkään – tulee bulei taloi.

  #239983 Ilmoita asiaton viesti

  Oli mun mielestä aika surkee halli ja vielä tehty alueelle jossa ei yksinkertaisesti ikinä muuten kävisi. Tietenkin suomen paras sisähalli, mutta jätti juuri semmoisen tunnelman, että mitäköhän tästäkin tulee. Tässä se nyt sitten nähtiin. Ei kukaan viitsi mennä kesällä halille, muuten olisi voinut toimiakkin. Vuokra vaan oli liian suuri.

  Suomalaiset golfhallit menestyvät yleensä siten, että paikalla on myös range kesällä. Tästä hyvää esimerkkiä antaa Season Golf. Erittäin laadukas paikka, jossa tosin ei ole samanlaista lyöntimatkaa kuin satamassa oli, mutta kuitenkin todennäköisesti Suomen paras sisähalli tästä eteenpäin. Samaan paikkaan on suunnitteilla myös 3 reikäinen Par-3 kenttä, joten lähipelikin tulee samalla kuntoon.

  #239984 Ilmoita asiaton viesti

  kyllä ton tönön vielä joku ostaa ja kyllä me sinne vielä päästään – varmasti jo ensi talvena.

  aah, kuinka ihanaa olikaan -20celkkauksesta suoraan sataman matolle duffailemaan, oi niitä aikoja…

  muuten, toivotaan että kaikilla on kentät takapihalla ettei tartte käännellä sitä rattii 25min kauempaa – juuhan siinä kierroskin kärsis!

  #239985 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  januz kirjoitti: (4.5.2007 15:32:56)

  ts kirjoitti: (4.5.2007 15:14:27)
  Hinnoitteli ulos??
  Vapaaehtoisesti ja omalla valinnalla???
  Maksaessaan 45.000 euron vuokraa /kk

  Olikohan tuo vuokra nyt 45000 vuodessa vai vai per kuukausi?

  Tuohan tekee semmoiset 540K€ pelkkiä vuokrakuluja vuodessa. Kuukaudessa pitäisi pelkät vuokrakulut kattaakseen myydä 2647 tuntia lyöntipaikkoja plus sitten kaikki muut menot siihen päälle…

  Olikos siellä lyöntipaikkoja 80 vai kuinka paljon? Kuukaudessa kuitenkin on keskimäärin 30 päivää ja kun myyt jokaiselle lyöntipaikalle yhden tunnin päivässä eli 30*80, ollaan jo lähellä tuota 2647 tuntia. Toki sitten jää vielä muut käyttökulut hoidettavaksi. Olisi tietty mielenkiintoista tietää millainen hallin käyttöaste eri kuukausina on ollut, mutta sitä nyt ei varmaan kerrota.

  Eiköhän se kesäajan vuokra kuitenkin ole ollut se iso ongelma?

  #239986 Ilmoita asiaton viesti

  Lavantauti kirjoitti: (4.5.2007 20:19:15)
  Katsoiko kukaan malmin hallin seinällä olevia tulevaisuudenkuvia.
  Kyllä siitäkin tulee aika tyylikäs, ja sijainti on Golfsatamaan verrattuna kuin toiselta planeetalta.
  Oliko se remontti jo tänä- vai ensi talvena, en jaksa muistaa..

  Minä itseasiassa huomasin tuon myöskin viime talvena. Komeat olivat suunnitelmat ja innoissani aikataulua kyselemään. On kuulemma jo jokusen vuoden ollut ja varmaan tulee joukusen vuoden olemaankin. Tuo kuva meinaan. Ja vain tuo kuva, meinaan.

  Toivottavasti saamani informaatio ei ole oikeaa. Hienolta suunnitelmat nimittäin näyttivät. Info ei tosin tullut suoraa sikariportaasta, mutta Marlboroportaasta kumminskin.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 27)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu GolfSatama…