Aihe: Golfpisteen keskustelupalstalle uudet paikallissäännöt - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista

Golfpisteen keskustelupalstalle uudet paikallissäännöt

Etusivu Foorumit Säännöt Golfpisteen keskustelupalstalle uudet paikallissäännöt

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 79)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #182933 Ilmoita asiaton viesti
  SamSnead
  Moderaattori

  Keskustelu Golfpisteen forumissa on käynyt jo pitkään runsaana ja pääasiassa hyväntasoisena sekä mielenkiintoisena. Kasvu tuo aina lieveilmiöitä, ja forumissammekin on ollut valitettavan paljon nähtävillä sellaista kirjoittelua, joka ei mielestämme sinne kuulu. Henkilöitä herjaavat ja muutoin lainvastaiset kirjoitukset ovat asia sinällään, niitä olemme poistaneet asetusten määräämällä tavalla heti kun ne olemme havainneet. Paljon on myös kirjoituksia, joissa ei-asianosaiset ottavat kantaa ja kommentoivat asioita, jotka eivät heille kuulu tai joista heillä ei ole tarkkaa tietämystä. Tämä johtaa usein väärinkäsityksiin ja turhiin huhuihin sekä väärän tiedon leviämiseen. Kaikki varmasti ovat samaa mieltä siitä, että tällainen toiminta ei aja kenenkään etua. Forumissa on myös nähty selviä hyökkäyksiä joitain tahoja vastaan useiden eri nimimerkkien suojista. Tämä ei myöskään ole forumissamme hyväksyttävää. Kirjoittajien on hyvä pitää mielessä myös laki, joka sanoo että kirjoittaja vastaa aina sanojensa vaikutuksista. Pahimmillaan forumin väärinkäyttö saattaa johtaa jopa vahingonkorvauksiin, mikäli Golfpisteelle tai kolmansille tahoille aiheutuu kirjoittelusta taloudellista haittaa. Edellä mainittuihin seikkoihin viitaten Golfpiste on tehnyt päätöksen, jonka mukaan forumissa ei sallita mm. yhtiöiden ja seurojen SISÄISTEN asioiden vatvomista. Sisäisillä asioilla tarkoitetaan tässä yhteydessä sellaisia asioita, joita käsitellään ja joista päätetään seurojen ja kenttien hallintoelimissä. Huonoista greeneistä yms. saa edelleen antaa rakentavaa palautetta. Emme missään nimessä halua hiljentää kritiikkiä, vaan haluamme ohjata tällaiset keskustelut niille paremmin sopiville forumeille, mm. kenttien yhtiökokouksiin, seurojen kokouksiin ja kenttien omille sisäisille keskustelupalstoille, jonne muilla kuin osakkailla / jäsenillä ei ole pääsyä. Tulemme jatkossa poistamaan tällaiset keskustelut ja kommentit. Forumissa toimii tästä alkaen myös muutamia moderaattoreita, joiden tehtävään kuuluu keskustelun valvominen, sekä asiattomien viestien poistaminen. Moderaattorit toimivat Golfpisteen ohjeiden perusteella, joten heitä on turha alkaa sormella osoittelemaan missään vaiheessa. Toivomme todella ettei tällaisia kirjoituksia ja linjauksia enää tarvitsisi jatkossa tehdä. 99% lukijoistamme on varmasti samoilla linjoilla kanssamme, valitettavan usein pieni joukko pystyy pilaamaan monta hyvää juttua. Toivotamme lukijoillemme harjoitusintoa golfkautta odotellessa, nautinnollisia hetkiä sivuillamme sekä edelleenkin raikkaita kannanottoja mielipidesivuillamme. Terveisin, Sami Markkanen, Toimitusjohtaja, Suomen Golfpiste Oy Teemu Tyry, Päätoimittaja, golfpiste.com PS. Palautetta voi antaa osoitteeseen info@golfpiste.com.

  #299617 Ilmoita asiaton viesti
  dr

  kiitos kaunis Teemulle ja Samille.

  juuri tällaista tarvitaankin!

  #299618 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  kiitos

  #299619 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Hyvä uudistus. Kiitos siitä.

  #299620 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Hyvä ja harkittu uudistus, kiitos! Palstalla on tosin vain jokunen ammatti-häirikkö, jotka eivät itse saa ilmaistuksi vaatimatontakaan keskustelunavausta, mutta kyttäävät pusikossa lyödäkseen pienimmästäkin syystä puukon selkään.

  #299621 Ilmoita asiaton viesti

  Itseäkin on välillä hirvittänyt tuo henkilöihin kohdistuva herjaaminen ja joidenkin kenttien päättymätön mollaaminen.

  Sen sijaan en täysin ymmärrä tuota jakoa sisäisiin asioihin. Kenttämestaria saa haukkua huonosti hoidetuista griineistä mutta hallitusta ei saa haukkua huonoista päätöksistä. Miksi joku henkilöstöryhmä rauhoitetaan mutta toista ei ??

  Toki olen samaa mieltä, että seuran pyykki pestään seuran omassa pesulassa. Mutta kyllä jotkut asiat ovat sellaisia, että ne voivat auttaa myös koko maamme golfalaa, jos niitä puidaan hieman laajemmassa piirissä.

  #299622 Ilmoita asiaton viesti

  Näköjään Norcenter- ja Paloheinäkeskustelut on poistettu.

  Ei ehkä kannattaisi olla liian herkkänahkainen. Juuri näissä molemmissa keskusteluissa oli mukana paljon suurta yleisöä kiinnostavia aineksia.

  Esimerkiksi kannanotot pelilippujen puolesta/vastaan, yleensäkin pelioikeuksien/osakkeiden sidonaisuudet. Näitä samoja asioita käsitellään kymmenissä seuroissa ja vuosikokouksissa. Ei olisi pahitteeksi saada tietää minkälaisia päätöksiä ja jopa ylilyöntejäkin muualla on sattunut.

  Juuri tällaisen yleisen foorumin pitäisi olla paikka jossa näistä voi keskustella. Luonnollisesti henkilöihin kohdistuneet herjaamiset yms. pitää poistaa, sen jokainen ymmärtää. Mutta esim. seurojen omiin jäseniinsä ja vieraspelaajiin kohdistuvat päätökset, koskee ne sitten pelioikeuksia tai greenfee-maksuja tms. pitäisi sentään olla vapaasti ulkopuolistenkin arvosteltavissa.

  Samaten pitäisi voida arvostella vapaasti välineitä, jopa tuotenimet mainiten, eikä haittaisia vaikka julkisesti voisi esittää kehuja tai arvostelua erilaisten kaupallisten toimijoiden tempauksista. Tai vaikkapa vieraspelaajien kohtelusta jollain nimetyillä kentillä yms.

  Muuten on vaarassa että tästä foorumista tulee vain jonkinlainen, lässähtänyt ’keskinäisen kehumisen kerho’.

  #299623 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Hyvä kirjoitus Jylanilta

  Vähän erikoiselta ja kovilta rajaukset, muilta osin kuin henkilöihin tai yhteisöihin kohdistuviin selviin herjauksiin, tuntuvat.

  Ilmeisesti esim. Nordcenterissä hallitus olisi saanut junailla kaikessa rauhassa asiat mieleisekseen ilman tätä palstaa?

  Paloheinässä yhden mielestä kenttä on esim. hyväkuntoinen, toisen näkemyksen mukaan pohjamutaa. Nähtävästi jälkimmäinen kanta liikkuu valkoisten paalujen väärällä puolella.

  Tiukasti ottaen rakentavaksikin tarkoitettu krittiikki voidaan kokea kohteen taholta herjaavaksi.

  No, käytäntö vasta linjan luo, joten odotellaan ihan rauhassa.

  #299624 Ilmoita asiaton viesti

  Edelliset kirjoittajat sen jo hyvin lausuivat mutta en malta olla toistamatta sitä, että kyllä suuri osa kenttäkohtaisesta kritiikistä ja sen henkilöistä henkilöryhminä ja heidän tekemisistään ja tekemättömyyksistään pitää sallia jatkossakin.

  Asiattomuudet ja suorat hyökkäykset ovat sitten jotain muuta, jota ei tule sallia jatkossakaan.

  #299625 Ilmoita asiaton viesti
  EFC

  Tarkoittaako tämä esimerkiksi sitä, että Pohjan kunnassa sijaitsevan golf&country clubin yhtiökokouksen tulevista päätöksistä ei voi kirjoittaa täällä?? Sen ei luulisi olevan ketään herjaavaa, jos pelioikeus ja pelilippujutut voi joku kokouksessa ollut täällä foorumilla muillekin kertoa. Ainakin minua asia kiinnostaa noin yleisellä tasolla, vaikka en osakas tai jäsen olekaan ja vieraillutkin vain pari kertaa.

  #299626 Ilmoita asiaton viesti
  dog

  Olen ’ritarin’ kanssa samaa mieltä, että Nordcenterin kaltaiset keskustelut tulisi sallia, että esim. osakkeen ostoa suunnitteleva saa tietoa, mitä yhtiössä oikeasti puuhataan, ettei tule pettymyksiä, kun rahat on jo kiinni. Paloheinä-keskusteluun en ota kantaa, liippaa liian läheltä, kun jäsenyys on katkolla.

  #299627 Ilmoita asiaton viesti

  Samaa mieltä Jylanin kanssa. Jos asioista ei voi puhua suoraan, aletaan vihjailemaan. Se aiheuttaa vielä enemmän väärinkäsityksiä.

  Hymistelypalsta.. ei hyvä.

  #299628 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Hyvät Veljet ja Siskot Herrassa,

  ei tarvita kuin vähän sorminäppäryyttä kun mitä karmein v—-ilu saadaan näyttämään mielevältä kehumiselta. Vastaanottaja kyllä tajuaa tietäen missä kohdassa pitää itkeä, missä nauraa.

  #299629 Ilmoita asiaton viesti

  Samaa mieltä monen muun kanssa, että koko aiheryhmän ’kenttien hallinto’ siirtäminen kielletyksi ei voi toimia. Kurjaa, jos tällä palstalla saa kohta enää keskustella vain pallon lentoradasta tai varsien jäykkyydestä.

  Yksilöidyt hyökkäykset esim. nimillä tai suorilla vihjauksilla kuuluvat poistettaviin, mutta yksilöimättömästi hallitusten tekemiset tai tekemättä jättämiset pitäisi edelleenkin olla mukana keskusteluissa. Aiheet ovat todella mielenkiintoisia ja varmasti keskustelut näillä palstoilla ovat lisänneet mielenkiintoa golfyhtiöiden hallitustyöhön. Pitkällä tähtäimellä ehdottomasti positiivinen asia, joka johtaa hallitusten entistä laaja-alaisempaan henkilöjakaumaan. Lyhytnäköisesti ajatellen ehkä joidenkin toimesta mielletään ’kiusanteoksi’.

  #299630 Ilmoita asiaton viesti

  Jos on valmis suoraan arvostelemaan jonkun yrityksen hallitusta – luulisi olevan valmis käyttämään myös omaa nimeään. Näinköhän vaan monikaan tästä ryhmästä ilmoittautuu barrikaadeille (ylimääräinen yhtiökokous) ja ilmoittaa kuuluvalla äänellä nimensä.

  #299631 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Eiköhän jokainen avoimissa kokouksissa esiinny omalla nimellään. Kun kirjoittaa nimimerkillä, ei tekstin tarvitse olla viimeisen päälle ajateltua kuten ei puheenkaan face to face-tilanteissa.

  Toinen puoli nimimerkin käytössä on oma ja vastapelureitten mahdolllinen pikkusieluisuus. Kun koira älähtää kalikan kalahtaessa ei ole mitään takeita, että omalla nimimerkillään kirjoittanut – toisten mielestä – veneenkeikuttaja joutuisi tavalla tai toisella hankaluuksiin yhteisössä.

  Miksi et rock muuten kirjoittanut omalla nimelläsi? Ihan esimerkin vuoksi.

  #299632 Ilmoita asiaton viesti
  SamSnead
  Moderaattori

  Muutama lisäselvennys:

  – asioista saa puhua asioina, jokaisella saa olla oma mielipide ja niitä saa tuoda esille

  – jos haluaa sanoa mielipiteensä (hyvän tai huonon)jostain henkilöstä / toimielimestä, olisi se mielestämme hyvä tehdä omalla nimellä, jos nostaa jonkun nimen esiin, tulisi omakin nimi kertoa

  – jos asioista puhuminen kääntyy siíhen, että aletaan esittämään väittämiä ja/tai syytöksiä henkilöiden ja/tai toimielinten tekemistä tai tekemättömistä toimista, mennään rajan yli, aletaan levittämään ehkä perättömiä juttuja

  Toivottavasti tämä hieman auttaa rajan asetannassa. Toivomme kirjoittajilta maalaisjärjen käyttöä, se varmasti pitää kulkuneuvon ojien välissä.

  #299633 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kannatan Jylanin, Ritarin, Maden Yaskan ym. kannanottoja voimaan tulevasta sensuurista. Esim. Ritari ja Jylan ovat kommenteilla ovat tuoneet omia näkökohtia esille, mutta asiallisesti. Äänestäisin melko varmasti ensiviikon yhtiökokouksessa (jos olisin osakas) eritavalla kuin Jylan, mutta pystyn arvostamaan hänen mielipiteitä ja hyväksyisin tappion – jos on tullakseen.

  Yhteiskunta muuttuu kaikilla aloilla yhä enemmän avoimeksi ja asioita aletaan kyseenalaistamaan. Veikkaan, että kipuraja golfin kustannuksissa on saavutettu ja aletaan tajuamaan miten paljon pelaamisesta maksetaan. Henkilökohtaisesti en olisi valmis maksamaan omistamalleni kentälle yhtiövastiketta yli 500 e, vaikka kenttä olisi aina kunnossa ja kentällä tuottoisa toimitusjohtaja. Itseäni varten minä osakkeen ostin, en sijoitusmielessä. Nyt laaditut keskustelun paikallissäännöt pahimmassa tapauksessa estävät tämän kaltaisten arvokeskustelun synnyn. Suljettu keskustelupiiri on vain hyödyksi sisäpiiriläisille, jotka pystyvät junailemaan asiat (vielä) oman ja kaveripiirin hyväksi. Näillä keskustelupalstoilla on saanut lukea varoittavia esimerkkejä mitä kivan harrastuksen puitteissa voi pahimmassa tapauksessa tapahtua.

  Taidettiin Pohjan tapauksessa astua liian isoille varpaille ja mainos ym. tulojen pelossa on laadittu keskustelun paikallissäännöt.

  Ps. Taitaa monella kentällä nykyisin sovellettu pelioikeuskäytäntö olla yhtiöjärjestyksen vastainen.

  #299634 Ilmoita asiaton viesti
  SamSnead
  Moderaattori

  Maja:

  Kuten aiemmassa viestissä kerroimme, asioista SAA puhua. Kunhan pysyttäydytään asiassa eikä mennä henkilökohtaisuuksiin.

  Emme missään nimessä halua että arvokeskustelu yms. laadukas ja informatiivinen keskustelu lakkaa, päinvastoin, haluamme nimenomaan edistää laadukasta keskustelua, meidän mielestämme henkilökohtaiset syytökset ja perättömät väittämät eivät sitä ole.

  Palstamme on parhaimmillaan silloin, kun keskustellaan asiasta ja asioista joista moni golfari saa tietoa ja ideoita. Huonoimmillaan se on silloin, kun asian sijaan keskitytään henkilöihin tai toimielimiin.

  #299635 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kiitos selvennyksistä, mutta pikkukommenttina viimeiseen. Asioiden takana on useimmiten henkilö tai toimielin, joka on tehnyt päätökset miten menetellään. Joihinkin henkilöihin ja/tai toimielimiin kysymykset, kriittiset kommentit tai vaihtoehtoiset ehdotukset tulevat väistämättä kohdistumaan.

  Luulisin, että meistä useimmat esiintyisivät omilla nimillään mikäli voisi olla varma, että vain ’asiat riitelevät’ eivät henkilöt.

  #299636 Ilmoita asiaton viesti

  Lainaus golfpiteen kirjoitukseen.
  ’Sisäisillä asioilla tarkoitetaan tässä yhteydessä sellaisia asioita, joita käsitellään ja joista päätetään seurojen ja kenttien hallintoelimissä.

  Huonoista greeneistä yms. saa edelleen antaa rakentavaa palautetta. Emme missään nimessä halua hiljentää kritiikkiä, vaan haluamme ohjata tällaiset keskustelut niille paremmin sopiville forumeille, mm. kenttien yhtiökokouksiin, seurojen kokouksiin ja kenttien omille sisäisille keskustelupalstoille, jonne muilla kuin osakkailla / jäsenillä ei ole pääsyä

  Edellä mainittuihin seikkoihin viitaten Golfpiste on tehnyt päätöksen, jonka mukaan forumissa ei sallita mm. yhtiöiden ja seurojen SISÄISTEN asioiden vatvomista.

  Sisäisillä asioilla tarkoitetaan tässä yhteydessä sellaisia asioita, joita käsitellään ja joista päätetään seurojen ja kenttien hallintoelimissä.’

  Jos kielletään kaikki keskustelut kentistä ja niiden selkeistä osakkaiden heikennyksistä niin mistä saa tietoa asioista kun ne tahtovat vain jäädä ’pienen sisäpiirin tietoon’.
  Nämä kenttien OMAT keskustelupalstat eivät mahdollista ulkopuolisten seurata keskustelua siellä joten ovat kuin niin sanottuja MINUN HIEKKALAATIKKO leikkejä.
  Ketkä esimerkiksi siellä toimivat moderaattoreina, voivat kyllä halutessaan poistaa kaikki keskustelut joista ei haluta puhua.
  Itse pidän tätä kyllä selkeänä heikennyksenä tälle palstalle. Itse olen tätä palstaa lukenut ja kirjoitellut vuodesta 2000. Minusta tuntuu, että tällä palstalla on yli lyötejä ollut todella vähän.

  Itse en omista osaketta miltään suomen kentältä ja tämä on oma valintani.
  Tiedän henkilöitä jotka ovat kyllästyneet tähän Suomen niin sanottuun golf politiikkaan ja ovat siirtyeet jäseniksi kuka minnekin yleensä ulkomaille.

  Kyllä kenttien ja seurojen kannattaisi ottaa myös pelaajat huomioon päätöksenteossa myös pelaajien otettava huomioon kenttähenkilökunta ja johtajat jotka he ovat ITSE osakkaina valinneet.

  Tämä asia tullee varmasti nousemaan suurimmaksi keskusteluksi täällä golfpisteessä.

  #299637 Ilmoita asiaton viesti

  Valitettavasti tuntuu GPn toimituspolitiikka menevän väärille urille. Täällä on keskusteltu yleensä argumentein, jotka ovat perusteltuja. Muutamia poikkeuksia toki löytyy, mutta ne ovat huomattava vähemmistö.

  Tänä talvena on käyty hyvää keskustelua mm. yhtiöiden ja seurojen hallinnosta. Piccala, Paloheinä ja nyt viimeksi Nordcenter ovat päässeet otsikoihin. Jokaista koskevat keskustelut on jossain vaiheessa sensuroitu. Hyvät ja perustellut puheenvuorot on syösty bittiavaruuteen.

  Mielestäni ei ole mitään syytä sensuroida näiden yhtiöiden päätöksiä tai suunnitelmia. Ainoastaan yhtiöt, joissa ovat despootit tai oman etunsa tavoittelijoita, voivat tällaisesta älähtää. Jos päätöksillä ajetaan yhtiön omistajien tai seurajäsenten etua, niin avoin vuorovaikutus ja kunnon tuuletus on huomattavasti järkevämpää kuin ummehtunut keskusteluilmapiiri.

  Yksittäisiin henkilöihin liittyvät ala-arvoiset kirjoittelut ovat asia sinänsä ja ne tulee ilman muuta sensuroida. Älkää kuitenkaan antako lapsen mennä pesuveden mukana. Moderaattorit poistakoon yksittäisiä viestejä – ei koko viestiketjuja.

  #299638 Ilmoita asiaton viesti
  SamSnead
  Moderaattori

  Poodri hoo:

  Nimenomaan siihen pyrimme, että kokonaisia viestiketjuja ei tarvitse poistaa, vain yksittäisiä asiattomia kirjoituksia. Ainoa ongelma on se, että jos keskustelun aloitusviesti on asiaton, niin silloin nykyinen tekniikkamme pakottaa poistamaan koko ketjun sillä ei voi olla ketjua ilman aloitusviestiä.

  Ja ennenkuin Januz 😉 ehtii sanomaan, niin sanottakoon sekin että jonkinlainen moottoriremontti on varmasti forumissa edessä, mutta ei ennen ensi syksyä…

  Uskokaa pois, ettei meidän tarkoituksenamme ole todellakaan tappaa keskustelua, vain yrittää pitää se oikeilla urilla.

  #299639 Ilmoita asiaton viesti

  Hieno ja järkevä päätös, Onnittelut !

  Tämä päätöksenne parantaa keskustelujen tasoa, sillä ilkeämieliset herjat nimimerkkien takaa eivät kuulu ’herrasmies’ lajiin eikä niitä tule sallia.

  Seurojen ja yhtiöiden asiat keskustellaan varmasti muualla kuin täällä ja eipä synny turhia huhuja suuntaan tai toiseen.

  Toivottavasti pidätte kiinni uudesta linjasta, jolloin linja on tasapuolinen kaikille keskustelijoille ketään suosimatta tai syrjimättä. Heti vaan viestit pois ruudulta, jos sisältö on asettamienne rajojen ulkopuolella.

  Ps. Tarjoan golfpisteen Teemulle oluet heti kun tavataan, sillä uusi linja on reilu kaikille lukijoille!

  #299640 Ilmoita asiaton viesti

  Kysynpä vaan GP:n vastaavilta, miksi esimerkiksi viimeviikkoinen Nordcenter-keskusteluketju on nyt uusien paikallissääntöjen myötä poistettu kokonaan? Muistaakseni siinä ei ainakaan nimeltä syytelty ja/tai herjattu ketään, vaan siinä kyseenalaistettiin Nordcenterin hallituksen päätökset uudesta pelioikeusohjesäännöstä ja sittemmin hallituksen ehdotus yhtiöjärjestyksen muutoksesta. Minusta nämä kyseenalaistamiset olivat paikallaan ottaen huomioon, että Nordcenterin pelioikeuspolitiikka on alusta saakka sallinut nimeämättömät pelioikeuden käyttäjät, ja nyt hallitus yksioikoisesti alkoi kaventamaan vähintäänkin vakiintunutta käytäntöä. Oliko tämä keskustelu GP:n vastaavien mielestä todella golfille yleensä vahingollista, vai vahingoittiko se todellisuudessa vain Nordcenterin hallituksen ympärillä pyörivää sisäpiiriä ja sen tavoitteita?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 79)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Golfpisteen keskustelupalstalle uudet paikallissäännöt