23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Golfosakkeiden hinnat laskussa !!!

Etusivu Foorumit Yleistä Golfosakkeiden hinnat laskussa !!!

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #183541 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Vaikuttaa siltä, että etelä-suomen golfosakkeiden hinnat ovat kovassa laskussa. Kenttiä rakennetaan lisää, mutta samanaikaisesti golfosakkeiden myynti on nihkeää, lähes olematonta. Syy voisi olla siinä, että tällä hetkellä myynnissä olevat golfosakkeet ovat reilusti ylihinnoiteltuja, eivätkä vastaa todellista markkinahintaa, jolla kauppa toteutuisi. Myös vastike on monella kentällä kohtuuttoman suuri. Kysynnyn ja tarjonnan lain mukaisesti hinnat tippuvat aina, kun tarjonta lisääntyy. Tarjonnasta ei näyttäisi olevan lähivuosina puutetta. Jos suunnittelet golfosakkeen ostoa, malta mielesi nyt ja osta osake vuoden kahden kuluttua, koska silloin saat osakkeesi halvemmalla.

    #366395 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Loistava homma!

    vihdoinkin aletaan ymmärtämään mikä on osakkeen todellinen hinta. esim Masterin osakkeella ostaa jo yksiön jostain lähiöstä….

    #366396 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Sanonta kuuluu.

    Ei se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa.

    Ps. Yli 10 000 euroa maksava golfosake on huono sijoitus, millä mittarilla tahansa.

    #366397 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Golfosakkeiden hintailma lienee samaa kuin mitä majailee Helsingin asuntojen hinnoissa. Mielikuvat, sijainti, brandi antavat lisäarvoa, josta jotkut haluavat maksaa. Mikäs siinä, jokaisella on vapaus käyttää roposensa miten haluaa.

    10000 eurolla hankkisi 10-20 kauden pelioikeudet mutta pelaisi vain 200 gf-kierrosta á 50 egeä.

    Sinänsä mieleenkintoista, että viime vuosien kenttähankkeet ovat olleet lähes järjestään sieltä luxus -päästä. Ovatko vanhat brändikentät arkipäiväistyneet ja on olettu, että tuulipukukansaa vierastavat itseään eliittinä pitävät golffarit valusivat uusille kentille?

    Koskahan pääkaupunkiseudulle tai Uudellemaalle syntyy ensimäinen tuulipukukansalle mitoitettu osakekenttä.

    #366398 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Hyvissä sijoituksissa tuo on yleensä toisin päin: Ei se ole tyhmä joka maksaa, vaan se joka pyytää.

    Mikä sitten on hyvä ja mikä huono sijoitus, selviää valitettavasti lähes poikkeuksetta aina vasta myöhemmin.

    Useinmiten myös kaikki veneet, moottoripyörät, autot, moottorikelkat, laskettelusukset, jääkiekkovarusteet, golfmailat jne. ovat huonoja sijoituksia, jos lähtökohtana käytetään ’markkinahintaa’.

    Hyvin monelle golfosake on vain ’harrastusväline’.

    #366399 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Vanhat totuudet pitää paikkansa.

    – Hyvä pitää hintansa.

    – Eikä köyhän kannata ostaa halpaa.

    – Jos haluat hyvän ja halvan pitää ostaa kaksi.

    Kannattaa miettia ja harkita. Sitten kun ei enää löydy vuokralle pelioikeutta on aika katsella mitä on myytävänä.

    Tulevien kymmenvuoden aikana sadattuhannet terveet ja liikuntaharrastuksia arvostavat ihmiset jäävät eläkkeelle. Lisääntyneen vapaa-ajan mahdollistaessa osa ryhtyy harrastamaan mm. golfia.

    Kun ei ole enää pakko asua aivan entisen työpaikan vieressä, voi myydä pois esim. Helsingin keskustassa olevan asuntonsa. Talokaupasta saaduilla rahoilla saa mainiosti hankittua uuden asunnon esim. hieman kehäkolmosen ulkopuolelta. Rahaa jää vielä uuteen mersuun, golf-osakkeeseen ja ehkä pieneen harkittuun ennakkoperinnönjakoon.

    Uutta asuntoa ei osteta liian kaukaa vanhan ystäväpiirin tai lapsien ja lastenlasten luota. Saattaa myös olla että joku arvostaa hyviä harrastusmahdollisuuksia uuden asuinpaikan läheisyydessä. Eihän tietenkään kaikki muuta elämäänsä, mutta osa suuresta ikäluokasta haluaa ja pystyy tekemään ratkaisuja. Monella nykyisellä kuuskymppisellä on vielä parikymmentä aktiivista vuotta edessäpäin, eikä työt haittaa harrastuksia.

    Miksi muuten arvelisitte että Vierumäellä rakennetaan uusia asuntoja, osakkeita ja palveluita? Tai Kytäjällä, Hämeenlinnassa ja vähän muuallakin?

    Maailma muuttuu, sitä vaan on vaikea hahmottaa eteenpäin.

    #366400 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Golfosakkeiden hinnat tulevat tippumaan

    noin -30% -50% kahden vuoden sisällä.

    #366401 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    50 % lasku osakkeiden hinnoissa ei toteudu. Omistajat eivät myy silloin, kun kysyntä on noin heikkoa. Poikkeuksen voi tehdä joku todella hengen hädässä oleva, velalla osakkeensa rahoittanut, sairastunut tai työttömäksi joutunut golfiin innostunut sijoittaja. Heitä ei todennäköisesti ole kovin monta. Toisinsanoen, hinnat saattavat olla tällähetkellä suhteellisen edullisia, verrattuna esimerkiksi neljän vuoden kuluttua kysyttyihin pyyntöihin.

    #366402 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Hinnat eivät tule laskemaan. Tämän päivän noin 100 000 pelaajasta valtaosa on ns. keski-ikäisiä tai sitä vanhempia.

    Tämä ryhmä tulee tuomaan lapsensa kentille ja kun keski-ikäisiä aloittajiakin vielä tulee, niin Suomessa tulee olemaan 200 000 pelaajaa vuoden 2010 paikkeilla.

    Tähän löytyy tarkempi laskelma perusteluineen, mutta näin lyhyesti….mitä tämä kaikki tekee hinnoille, sitä on hyvä arvailla…

    #366403 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    En usko, että osakkeen hinnat kovin paljon nousee lähiaikoina. Vastikkeet ovat niin älyttömät verrattuna osakkeen hintaan sekä pelioikeudesta saatuun vuokratuottoon. Itse ennustan 10 -30 % laskua, koska golf-buumi on vähän mennyt ohi ja eurojen arvo ja golfkauden lyhyys aletaan jo tajuamaan.

    Jotta golf-osakkeiden arvo pysyisi nykyisellään, pelaamisen aloittamista tulisi helpottaa esim. poistamalla pakkojäsenyys ym. toimenpiteillä. Kysynnän lisääntyessä hinnat asettuvat kohdalleen.

    Pitkällä tähtäimelle osake on hyvä investointi, jos olet ostanut osakkeen sijoituksena itseesi.

    #366404 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Duffman kirjoitti: MGC:n hinnalla yksiö lähiöstä?

    Ko…sta? Eivät taida kohdata nuo henkilöjoukot.

    Hieman vakavammin, itse MGC:n osakkaana. Hinta on mielestäni nyt halpa, kun ottaa huomioon että:

    -pelaamaan pääsee helposti (esim. katsottuaan päivällä säätilan) ilman usean päivän etukäteissuunnittelua

    -sijainti erinomainen Espoossa asuvalle

    -omalla maalla, pinta-alaa yli 120 ha (muistaakseni), osakkeita hieman yli 1000 (pelaajia jnknvrn enemmän koska puoliso ja lapset pääsevät edullisesti jäseniksi ja pelaamaan)

    -nyt lähes velaton yhtiö (alle 1000e/osake ja pienenee)

    -golfia pelaamattomatkin tuttavat tuntevat sijainnin 🙁

    Siksi ajan huonommalla autolla ja pelaan MGC:ssä enkä tiedä itselleni parempaa kenttää hinta-laatusuhteen perusteella (paitsi EGS mutta sinne ei pääse). Sarfvikin osakkeen ostaisin jos rahaa olisi.

    Kuten moni muukin ketjussa on sanonut, turha rutista ja vaikea uskoa hintojen laskevan. Valittajilla ei varmaankaan ole (haluamaansa) golfosaketta ja suomalaiseen tukimentaliteettiin tottuneina yleensä ei haluta maksaa harrastamisesta todellisten kustannusten mukaan.

    Todennäköisesti useimmilla kentillä hinta- ja laatusuhde on aika oikealla tasolla (peliaikojen saatavuus, sijainti, substanssiarvo)?

    #366405 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Taitaa Henrik II olla osakkeen osto puuhissa, kun noin provosoivasti yrittää lietsoa paniikkia.

    #366406 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ostin Pickalan osakkeen aiemmin tänä vuonna ja nyt niiden hinta on selkeästi siitä noussut.

    Peuramaalta myin yhden osakkeen 8500 eurolla nyt syksyllä ja kaksi muuta voisjn ehkä myydä samalla hinnalla (ostaakseni veneen?) mutta en sen alle. Kenttä on kovasti kehittynyt koko ajan ja kysyntä kasvanut joka vuosi. Ensi vuonna todennäköisesti vuokrapelioikeudet loppuvat Peuriksella ja mahdollisesti osa vuokrapelioikeudella pelaavista tulevat harkitsemaan osakkeen ostoa. Nämä tekijät mielestäni pikemminkin nostavat hintoja kuin päinvastoin. Mielestäni minulle olisi paras vaihtoehto vuokrata kaksi Peuriksen osakettani ja odottaa hintojen pienoista kohoamista kysynnän kasvaessa.

    Tosin golfosakkeet seuraavat yleistä taloudellista kehitystä ja ovat siksi ennalta arvaamattomia. Kentät jotka ovat sopivan ajomatkan päässä ja kehittävät toimintaansa tulevat kokemaan arvonnousua. Peuris on 15 min Espoon Nöykkiöstä ja ilmeisesti yhtiökokous päätti uudesta investoinnista jonka ansiosta kenttiä jälleen parannetaan merkittävästi. Hyvä sijoistusosaka ? who knows ?

    Kun haluaa välillä pelata muuallakin niin osakkeen voi myydä ja ostaa toiselta kentältä uuden. Näin itselläkin, viisi vuotta Peuriksella ja nyt on kiva kokeilla uutta kenttää. Tosin kynnys oli suuri, kokonaiskustannut on tupla Pickalassa Peurikseen verrattuna, ja tämä on joka vuosi, sillä Peuriksen yhtiövastike on edullinen.

    #366407 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Voidaanko golfosakkeiden arvonmuutoksia verrata esim. maaseutukaupungin asuntojen hintakehitykseen. Viime vuosina yli 5 km päässä keskustaa on hinnat laskeneet ja keskustassa pysynyt samana tai jopa nousseet, koska maalta muutetaan keskustaan. Jos asukasluku kasvaa, niin myös keskustan ulkopuolella olevat asunnot käyvät kaupaksi.

    Pickalan hinta säilyy tai nousee, koska halutaan parempaa kuin nyt on. Veikkaan, että harva ostaa ensimmäiseksi osakkeen Pickalasta (tai Kytäjältä etc.). Kaupaksi menee myös hieman kauempana olevat osakkeet, kun golfareita tulee lisää.

    Hyvällä paikalla olevat asunnot, niin kuin myös golfosakkeet, menevät huomattavasti helpommin kaupaksi, kuin huonojen yhteyksien päässä oleva loistoyksilö.

    Golfosake kannattaa ostaa itselleen, jos on löytänyt mieleisensä kentän ja hinta ok. Lähivuosina osakkeesta ei saa myydessä voittoa, mutta mitä väliä. Osake on ostettu itseä ja pelaamista varten.

    #366408 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mikään ei ole niin vaikeaa kuin ennustaminen, varsinkaan tulevaisuuden. Itse olen tyytyväinen, kun omistan golfosakkeen pääkaupunkiseudulta. Jos en omistaisi, voisin uskotella itselleni monilla eri syillä, miksi en halua omistaa golfosaketta. Syy miksi päätin hankkia osakkeen, oli ehkä pelko vuokrapelioikeuden saamista haluamalleni kentällä tulevaisuudessa. Pelasin useita vuosia vuokrapelioikeudella ja muistan joka keväisen pelleilyn, milloin ja mistä kannattaa vuokrata pelioikeus, että ei maksa liikaa tai jää ilman. Nyt ei tarvitse miettiä muutakuin, että milloin pääsee kentälle ilmojen puolesta. Osakkeen arvo eläköön omaa elämäänsä, en myisi, vaikka sen arvo nousisi tai laskisi. Lapsenikaan ei tarvitse miettiä miten voisi aloittaa golfin peluun.

    #366409 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tommy Armour osui asian ytimeen. Golfosakkeen arvolla ei ole mitään merkitystä sen jälkeen, kun sen on ostanut. Jos arvo nousee, siitä hyötyvät vain golffaajan golfia pelaamattomat perilliset.

    #366410 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Itse ostin osakkeen myös siksi, ettei tarvitse pelleillä vuokraosakkeiden kanssa. Vaan pääsee joka kevät pelaamaan kentälle johon haluaa.

    #366411 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Turha toivo! Arvelen että n. 90% täällä osakkeiden hintoja, varsinkin Helsingin ympäristössä, valittavista ostaa sellaisen heti, kun heillä on siihen rahaa.

    #366412 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kyll ainakkii Rönnäs on noteerattu möin yhtä osaketta vuoden 3000 eurolla kaupat thetiin 25.10 2600 e:lla.

    Ostaisin nyt Stadissa Vuosaaren – se on jo hyvä kenttä ja tulee pian paranemaan, kun asutus ja elämä tivistyy.

    Kauempaa ostaisin Kytäjää.

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
Vastaa aiheeseen: Golfosakkeiden hinnat laskussa !!!

Etusivu Foorumit Yleistä Golfosakkeiden hinnat laskussa !!!