23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Golfmessut?

Etusivu Foorumit Yleistä Golfmessut?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 42)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Ketkä menossa goexpoon? Kai se täytyy käydä kun ilmaislippuja niin paljon jaossa. Viime vuosina ollut melko turhat, pelkkää myyntikojua toisen perään. Joka kojulla arpajaiset.

    Samat tavarat saa ihan kaupastakin ja vielä halvemmalla. Jotenkin kaipaisi aidosti kiinnostavaa sisältöä, jonottaminen lyöntipisteelle ei sitä ole.

    Aika apaattista touhua esim. Orlandon golfmessuihin (PGA Merchandise) verrattuna.

    Hyvä verrata Suomen ”golfmessuja”, jotka ei siis ole golf-messut vaan yhteismessut, maailman isoimpiin golf-messuihin. Perinteisistähän nuo messut ovat kuin kirpputori jossa myydään menneen kausien tuotteita pois ihmisille joille tärkeintä tuotteessa on halpa hinta. Myös Kahluan aloituksesta kävi selväksi peri suomalainen ajatustapa: tapahtumaan voi mennä jos pääsee ilmaiseksi. Kuka sitä nyt haluaisi maksaa sisäänpääsymaksua, jotta nämä messut joskus kehittyisivät?

    Mielestäni messujen idea on esitellä uutuuksia, mutta eipä taida edes mailamerkit panostaa sen verran, että olisi oman osaston sinne pystyttänyt. Tosin miksipä panostaisivat, kun tosi golffarit tulevat maakunnista asti hakemaan 2009 vuoden mailoja, jos ne vaikka olisivat jo -50% alennuksessa. Saman asian ajaa kun menee johonki demo-tapahtumaan tai suoraan golf-liikkeeseen, niin voi samalla ostaakin mailan eikä tarvitse jonottaa tuntia, että pääsee testaamaan tiettyä mailaa ja sitten taas jonon perälle jos haluaa testata jotain muuta.

    Niin en minä ainakaan maksa 20 euroa+parkki siitä että joku haluaa myydä minulle jotain. Eikä moni muukaan. Siksi niitä ilmaisia lippuja tuonne jaetaan kymmeniä tuhansia kappaleita.

    Käyhän tuo ajankulusta ja näkee samalla tuttuja. Mitään varsinaista lisäarvoa tavalliselle harrastajalle ei noista messuista ole. Mailamerkeillä ei tosiaan ole omia standeja, sekin kertoo jotain.

    Tuosta basaarimeiningistä pitäisi kyllä päästä eroon, mutta kun tapahtuman tuottaja on taustaltaan jälleenmyyjä, niin odotuksia suunnan muuttamisesta ei ole.

    Itsellekin noudin jo ilmaislippuni. Mutta ajattelin mennä kun nautin ihmishälinästä ja tuommoisesta itämaisesta kauppakujan tunnelmasta yleensäkin. Aina hauskaa nähdä myös esiintyjiäkin, eniten odotan ehkä Lindelliä joka edellsivuodet on hassutellut golfpallon kanssa messujen keskisalissa, löytyy myös video youtubesta. Todella taidokasta silmä-käsi-koordinaantiota. Hänen showta tulen katsomaan ja saatanpa ehkä kuulla jotain houkuttelevia golftarjouksia, messujen viehättävältä henkilökunnaltakin eri kojuilla.

    :Quotecrtl-:

    ”Who dares wins”-Auric Goldfinger

    :End!link:

    Niin ei tuo basaaritouhu yllätä kun tietää ketä siellä on taustalla hääräämässä. Kirpputoriahan nuo myyjien kojut muistuttavat, kuten täällä joku jo viittasikin. Messuistahan saisi oikeasti hienot ja asialliset jos olisi joku muu järjestämässä/tuottamassa niitä. Joku jolla on oikeasti yhteyksiä esim. välinevalmistajiin rapakon takana, eikä olisi omaa myyntiagendaa ajamassa.

    Isossa kuvassa nämä messut Suomessa nyt on amatöörien puuhastelua, todella kaukana siitä mitä ne maailmalla on.

    Uno

    Messujen anti on yleensä erittäin heikko.
    Jos messuja halutaan kehittää, niin golf standien sijoittelu tulisi miettiä uudestaan majoitukset, rätit&mailat, matkat jne.
    Halvempi peruslipun hinta, niin ilmaislippuja ei tarvitse jakaa. 5-8 e+ pysäköiti.
    Erikoisohjelmaa vain rajoitettu aika esim. Sunnuntai aamu. Eikä joka päivä vähän
    Esim. Vuosaaren golfhalliin saisi järjestettyä paremman messun, kun järjestää noin vappuna. Toki matkojen myynti on nyt,

    Taso ei tosiaan ole hääppöinen, mutta mikä kotimainen messutapahtuma olisi mainitsemisen arvoinen ja riman asettaja? Erityisesti kun jätetään kaikki alkoholiin liittyvä pois.

    En ymmärrä missä ongelma.

    Jos tapahtuma mielestäsi huono, älä mene. Jos kaltaisiasi riittävän paljon, messut varmasti loppuvat muutaman vuoden sisään – vaikka eihän sillä ole merkitystä sinulle, kun et kuitenkaan mene.

    Jos mielestäsi teidät, miten järjestä paremmat, ryhdy messujärjestäjäksi.

    Itse en yleensä käy. Viime vuonna kävin, kun halusin nähdä yhden jutun, joka ei ole kaupoissa nähtävillä ja sitten tilasinkin sen.

    Tänä vuonna – en vielä tiedä.

    Kun nyt juuri satun olemaan NYC:ssä niin analogisesti: Hesan korkeat tornitalot ovat aika apaattisia verrattuna esim tämän kylän taloihin 😉

    Itse olisin mielenkiintoinen löytämään ihmisiä keillä halua järjestää kilpailevat messut! Tämmöinen kilpailu saisi myös tämän alkuperäisen golfmessun nostamaan tasoaan (vaikkka se nytkin ihan hyvä on), tulis vähän semmosta Tyson-Holyfield-kamppailua! Olin kerran Kansas Cityssä messuilla vuosituhannen vaihteen lähellä ennen IT-kuplan puhekamista joten ymmärrän jotenkin minkälaiseen tasoon te täällä näitä suomen messuja vertaatte. Mutta en mene sivuraiteille, vaihtoehtoisia messuja kannustaisin jos joku on niit suunnittelemassa niin olisi mielenkiintoista kuulla strategiaa ja eri visioita, kenties naisgolfiin isompi panostus? En usko että tarvitsiimme kovin suurta budjettia vaan voisimme tehdä niistä pienemmät mutta toisaalta exklusiivisemmat messut joihin kaikkki eivät noin vain edes pääsekkään jolloin jäljellä olevista paikoista muodostuu erittäin haluttuja, tietenkin meillä täytyy olla tilasuuskin todella yksityiskohtainen sekä mukaansa tempaava. En tiedä ehdotuksia enemäpää tällä hetkellä kun vasta nyt aloin pohtia tätä.

    Uno

    Mitä nykyiset golfmessut ovat?

    Välinemyyntiä kuten erilaiset ”ystävänpäivämyynnit”
    Erivalmistajien mailojen testausta, kuten demopäivät
    Matkojen myyntiä kuten matkamessut.

    Messukeskuksen vuokrat ovat tunnetusti korkeat.

    Aurinkoinen kevät päivä rangella, muutaman pinnan alennus tuotteisiin ja pientä purtavaa, pientä ohjelmaa, niin 90% nykyisen golfmessun annista on saavutettu.

    Vain golfmatkojen myynti jäi tekemättä, kun se ei ole ajallisesti optimaalinen

    Golfmessut puoltavat paikkaansa niin kauan, kuin ihmiset käyvät siellä. Jos messut eivät enää kiinnosta, ne lopetetaan … tai muuttavat muotoaan. Kun kyse on tällaisista puhtaasti kaupallisista tapahtumista, mihin ei käytetä julkista rahaa, kävijät siis ratkaiskoot niiden jatkumisen tai lopettamisen.

    Käy siellä osa niistä jotka ovat saaneet ilmaisen lipun. Itse en ole ikinä ostanut Golfpointin rättiosastolta mitään. Kaikki tarvikkeet saa edullisemmin alan golfliikkeistä täällä pk-seudulla.

    Käykää joskus Orlandon golfmessuilla (PGA Merchandise) niin näette miten messut oikeasti järjestetään. Ei mitään amatöörien puuhastelua ja kunnon show.

    KL1

    Mitä nykyiset golfmessut ovat?

    Välinemyyntiä kuten erilaiset ”ystävänpäivämyynnit”
    Erivalmistajien mailojen testausta, kuten demopäivät
    Matkojen myyntiä kuten matkamessut.

    Messukeskuksen vuokrat ovat tunnetusti korkeat.

    Aurinkoinen kevät päivä rangella, muutaman pinnan alennus tuotteisiin ja pientä purtavaa, pientä ohjelmaa, niin 90% nykyisen golfmessun annista on saavutettu.

    Vain golfmatkojen myynti jäi tekemättä, kun se ei ole ajallisesti optimaalinen

    Aidosti ihmettelen tällaista aikuisten (tai mistäs minä tiedän…) ihmisten itkua ja kitinää! Kuten jo aiemmin todettu, jos eivät messut kiinnosta, niin pysykää poissa! Ei teitä siellä tarvita, kyllä sinne riittää ihan messuista kiinnostuneitakin ihmisiä.

    En tiedä onko nimimerkki Uno kulkenut messuilla silmät kiinni vai miten on jäänyt huomaamatta erilaiset kilpailut, joihin saa ihan itse osallistua ja monesti vielä maksutta, ja monenlaiset esitykset, joista vastaavat niin kotimaiset kuin joskus ulkomaisetkin taitajat. Mitä noilla messuilla olen vuosien varrella käynyt, niin kovasti näyttää olevan tunkua jokaisen esityksen ympärillä, joten ainakin joitakin ihmisiä kiinnostaa messujen anti.

    Kävisit sinäkin KL1 joskus oikeilla messuilla (PGA Merchandise), niin ei tarvitsisi itkeä täällä. Nimimerkki Unohan kuvasi oikein osuvasti mitä se touhu siellä messukeskuksessa on. Satunnaisia arpajaisia ja iso kirpputori.

    KL1

    Käykää joskus Orlandon golfmessuilla (PGA Merchandise) niin näette miten messut oikeasti järjestetään.

    Kuulostaa aivan siltä kuin sinulla olisi jotenkin omakohtaisia ansioita Orlandon messujen järjestämisessä, kun niistä pitää alituiseen muistuttaa. Vai oliko se kenties sinun elämäsi ainoa ulkomaanmatka?

    Jos ihan kunnon kokoluokan messuista haluat esimerkkejä, niin kurkkaapa vaikkapa tuonne. Itse kun siellä kävin, niin erillisiä halleja oli 12 kappaletta ja kävijöitä niiden parin viikon aikana yli 300 000. Eipä tuommoisia järjestetä Suomessa. Miksi kummassa ei, onhan Suomessakin graafisen alan yrityksiä?

    Niin se nyt vaan on tosiasia että Suomen ns. golfmessut eivät kummoinen tapahtuma ole. Onhan noita messuja jo lopetettu, esim. game-expoa ei enää järjestetä. Kävijöitä oli viime vuonna yli 20 000 kolmessa päivässä, mutta ei riittänyt. Tapahtuma oli messukeskukselle tappiollinen, joten päättivät yksinkertaisesti lopettaa sen.

    Samaan aikaan järjestetty GoExpo Winter lopetettiin, että en nyt pitäisi minään ihmeenä että tämäkin lopetetaan. Kävijämäärää paisutetaan kymmenillä tuhansilla ilmaislipuilla, ei ole kannattavaa toimintaa.

    Katsos KL1 minä tiedän tästä aiheesta jotain, toisin kun sinä.

    KL1

    Katsos KL1 minä tiedän tästä aiheesta jotain

    Aivan mahtavaa! On aina hienoa, kun joku tietää jotakin jostakin.

    Mutta… en oikein ymmärrä miten tämä sinänsä hieno asia, siis että sinä tiedät jotakin jostakin, liittyy golfmessujen laatuun tahi tarpeellisuuteen. Olen tähän asti ja vielä tästä eteenkin päin ollut siinä käsityksessä, että kyse on puhtaasti kunkin omasta mielipiteestä eikä todistettavissa olevasta faktasta.

    Kun nimimerkki Kahlua on niin innoissaan Orlandon PGA Merchandise Show-messuista niin todettakoon että siellä on puolet jättisalista todellinen lumppukauppa, josta tosin sain halvalla ihan hyvät sukat. Toisella puolella sitten myytiin mailoja, sekä uusia että vanhoja, ja palloja ja erilaista krääsää, ja oli siellä matkakauppiaitakin. Ja muutama stara tähdittämässä tapahtumaa. En nyt näe suurta eroa Helsingin golfmessuihin, paitsi koon puolesta. No joo, olihan siellä isot firmat paikalla.

    Golfmessut on mukava kauden aloittaja, jossa tulee tuhansien muiden mukana aina käytyä, jos olen silloin kotomaassa. Niin menen nytkin. Toki nykyiset yhteismessut eivät vedä vertoja alkuperäisiin Suur-Helsingin Golfin järjestämiin golfmessuihin. Wanha Satama oli aina täynnä niin näytteilleasettajia kuin kävijöitäkin, jotka olivat siis kaikki golffareita. Tunnelma oli sen mukainen. Sitten ”Iso Messujärjestäjä” pisti rahaa pöytään ja golfmessubrändi myytiin sille. Valitettavasti myös paikka ja tapahtuman golfpainotteinen luonnekin muuttuivat.

    Mahtaako nimimerkki ”Kahlua” olla nimimerkki ”Svingikeisarin” Alter Ego? Ainakin Kahluan käsiala, siis tekstinmuodostus ja sanavalinnat ynnä ehdoton Asian Tuntijuus sekä Egon Koko houkuttelevat vastaamaan kysymykseeni: Kyllä. Svingikeisaria ei vähään aikaan ole palstoilla näkynytkään (banni?), ja ”Kahlua” puolestaan rekisteröityi vastikään… taisi jokin toinenkin nikki tulla mukana… kiitettävää aktiivisuutta oman Asian ja Agendan esilletuontiin!

    Mikäpäs siinä; popparit mikroon ja odottelemaan mikä on seuraava aihe josta Kahlua ja KL1 ottavat matsia. …johan Kahlua taisi ehtiä jossain viestissään jo Talmaa dissamaankin ;-).

    ”kilpailu saisi myös tämän alkuperäisen golfmessun nostamaan tasoaan (vaikkka se nytkin ihan hyvä on), tulis vähän semmosta Tyson-Holyfield-kamppailua!

    Olet täynnä värikkäitä ilmaisuja ZZtop, meinaatoko tällä että toinen messujärjestäjä myös puree korvan irti toiselta vai miksi otit juuri Tysonin ja Holyfieldin kamppailun esimerkiksi?

    Niin minä nyt satun tuntemaan messukeskuksen johdosta ja hallinnosta porukkaa, toisin kun jotkut täällä. Vaikka olisi näytteilleasettajia ja kävijöitä, ei se tarkoita yhtään mitään. Messukeskus on yritys ja jos se päättää lopettaa jonkun tapahtuman järjestämisen, niin sitten se sen epäröimättä tekee.

    Kyllähän GoExpo on ollut alamäessä viime vuodet, joten en ihmettelisi jos sen tilalle tulisi jatkossa jotain muuta. Golfosasto on vain yksi nurkkaus, joutaa samalla. Metrilakun myynti ja arpajaiset nyt ei ole mitään vetonauloja enää nykypäivänä.

    KL1

    Niin minä nyt satun tuntemaan messukeskuksen johdosta ja hallinnosta porukkaa, toisin kun jotkut täällä.

    Minä tunnen Suomen ulkomaankauppaministeriöstä yhden henkilön. Tarkoittaako se sitä, että minä tiedän Suomen ulkomaankaupasta enemmän kuin jotkut täällä?

    Alan olla enemmän kuin varma siitä, että nimimerkin Kahlua takana on alaikäinen henkilö. Ei kukaan aikuinen puhuisi/kirjoittaisi tuolla tavalla.

    Uno

    KL1 vastaus.
    ”Vuosien varrella näin varmaan on ollut, mutta ei moneen vuoteen”

    Ilmaslippujen määrän kasvu on minusta selkeimpiä signaaleja muutoksesta.
    Oliko vene- tai moottoripyörämessuilla näin paljon ilmaislippuja jaossa. En Tarkasti tiedä, mutta epäilen.
    Tänä vuonna itselläni messut jäävät väliin reissun vuoksi, joten katsotaan ensi vuonna uudestaan.

    Lisäksi ettei ymmärretä virheelisesti, niin minusta golf tarvitsee jonkin tapahtuman.
    Nykyinen GoExpo-formaatti vaatii ehdottomasti järjestäjiltä muutosta sekä myös vähän näyteileajattejilta.

    Monen merkin demopäivä aurinkoisella rangella keväällä on minusta nykyisistä paras. On ostamassa mailoja tai ei ole.
    Tämä tunnelma puuttuu minusta täysin messukeskuksesta.

    Kyllähän tuo ilmaislippujen massajakaminen ja messujen aikaistaminen kielii jostain. Ei taida tapahtuma tuottaa tarpeeksi.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 42)
Vastaa aiheeseen: Golfmessut?

Etusivu Foorumit Yleistä Golfmessut?