16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Golfmatkailu ja matkabägit

Etusivu Foorumit Matkailu Golfmatkailu ja matkabägit

Esillä 21 viestiä, 1 - 21 (kaikkiaan 21)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Kun matkustelette golfin merkeissä niin

    a) otatteko aina omat mailat mukaan?

    b) miten suojaatte ne esim. lentomatkalla?

    Olen nähnyt neliskanttisia matkabägejä, onko niissä jotain koviketta mailoja suojaamassa vai mikä on hyöty?

    Jos käytätte tuollaista niin otatteko lisäksi tavallisen bägin mukaan ja veloittaako lentoyhtiö paljonkin ekstraa?

    Ajattelin tiedustella näin hyvissä ajoin, koska vaikuttaa siltä, että talvella olisi pieni mahdollisuus päästä lämpimään pelaamaan. Kaikki vinkit golfmatkustamisesta ovat tervetulleita.

    Nimetön

    HKi/Vanda kentältä kun matkustaa menopaali bägin kuljetus on 50eur, en tiedä onko tuo niinku finnairin vai kentän perimä taksa, lieneekö sillä väliä? Ja kun kyseessä on nk. ’erikois matkatavara’ bägillä ei ole painorajaa, vaan könttämaksu.

    Tiiajat varattava etukäteen, netistä kattelet matkakohteen kentät, sitten sähkökustilla terveisten vaihto ja boun voyage!

    Ja IHte kyllä omat mailat messissä, IHtellä callawayn matkabägi, joka on hyvin pitänyt kamat kasassa ja tuon matkabägin sisällä on IHan normaali golfbägi mailoineen.

    Tänä talvella tuskin tulee matkustettua golfin peräss, mutta lumen ja vuorten perässä kyllä _o/

    Suomessa pelataan nyt vielä tyytyväisenä, täällähän on IHan keskikesä vielä.

    Nimetön

    semmonen matka-suoja on iha jees pehmikettä mailojen lapojen kohalla ja sit joissai on sellaset lentokenttä rullat jolla on kiva vetää bägiä mukana 🙂

    Mie oon käyttäny bägin päällä perusmallin bägisuojaa, jossa ei ole kummempia pehmusteita. Maijojen lapojen ja varsien yläpäitten väleihin olen työnnellyt melko tiiviiseen pyyhkeitä ja pelipaitoja pehmusteiksi. Muutaman kerran oon reissannu ja koskaan ei oo mailat hajonnu.

    Ja omat mailat aina mukaan jos vaan mahdollista! Eipähän jää lomapeleistä mailojen takia paha maku.

    Reittilennoilla on kolleilla joku tietty painoraja riippuen lentoyhtiöstä (ja bonuskortin väristä). Joillakin lentoyhtiöillä bägit/sukset/muut harrastusvälineet menevät jollain könttäsummalla esim 50 e.

    Taitaa toi bagin maksu vaihdella matkakohteesta riippuen.

    Kannattaa hankkia kunnollinen bägisuoja, itse teippaan maalarinteipillä aina pari kolme mailaa tiukasti yhteen ja ’ujutan’ raudat bägiin lapa alaspäin :o). Puiden ympärille joku pahvitötterö ja pyyhe tiukasti vielä ympärille. Lennoilla mailat ei oo kärsineet, bägisuoja kylläkin :(.

    Bägin kuljetuksen hinta riippuu lentoyhtiöstä, yleisin kait tuo 50 €, mutta joillain matkatoimistoilla bägin kuljetus kuulunut hintaan, kun on varannut heidän kauttaan lennot, majoituksen ja green feet.

    KL

    Minä taas olen laittanut erään aikanaan lehdestä lukemani neuvon perusteella puumailat bägiin lapa alaspäin ja sitten raudat normaalisti perään. Tällöin rautojen lavat saa pakattua tiiviisti puumailojen pitkiä varsia vasten. Sitten pyyhkeitä ja muuta tekstiiliä ympärille ja narulla kiinni. Siitä syntyy yhtenäinen pakkaus, joka ei taatusti rikkoudu. Tavallinen kankainen matkasuoja on ollut sitten siinä päällä.

    Kova bäginsuoja on kova juttu. Sen saa lukkoon ja kova suoja pitää huolen etteivät varret väänny. Toki painoa on enemmän kuin kankaisella.

    Nykyisellä maileja ainakin kerran maailman ympäri. Parasta on että sisään saa mahtumaan huolellisesti asettamalla 2 kantobägiä ja jos pitää muun romun matkalaukuissa ei kilotkaan mene yli (niissä yhtiöissä jotka bägien osalta sitä seuraavat).

    Joskus on tultu kentältä majoituspaikkaan bägi puoliksi taksin ikkunasta ulkona kun sitä ei paljoa asetella Fiestan päksiin, eli suosiolla minibussi alle.

    Alkaa tosin olla iskuja saanut, rullat lentäneet mäkeen jo joitain vuosia sitten ja klipsitkin ovat kärsineet aika lailla.

    Toisaalta, jos olisi ollut pehmeä suoja voisi tappiolista olla pitkäkin…

    Kiitoksia vinkeistä kaikille. Mahdollinen matkani ei tule olemaan mikään varsinainen golfmatka joten tiiaikojen varaukset taidetaan tehdä ad hoc -periaatteella. Kyseessä on häät (ei omat) ja hengailu paikallisten kavereiden kanssa – myös golfin merkeissä.

    Pitääpä kierrellä alennusmyyntejä – tosin tällä hetkellä lähinnä tavallista bägiä silmällä pitäen. Mikä muuten on kokemuksenne: saako golftarvikkeita talvella Suomesta

    a) ollenkaan

    b) ihan ok

    c) jopa alennuksella?

    Nimetön

    c) isolla alennuksella.

    Kuten näillä palstoilla on jo useaan kertaan aikaisemminkin kerrottu, reittilennoilla bägin kuljetus ei maksa mitään, elleivät painorajat ylity. Sen sijaan Euroopan lomalennoilla (= charter-) bägin kuljetus maksaa 50 e ja Euroopan ulkopuolelle 75 e (siis vain lomalennolla, ei reittilennolla).

    ts

    Tuon kovan matkasuojan kanssa liikkuessa kannattaa sitten varmistaaa, että perillä on sellainen auto, johon se mahtuu. Väittävät kokeneemmat, että ei mene tyhjänä yhtään pienempään tilaan kuin täytenäkään. Pari kertaa sattunut tapaus, jossa vuokraamon ’keskikokoiseen perheautoon’ ei ole tehty yhtään luukkua josta sen saisi edes sisään autoon.

    Nimetön

    Minulla on Mizunon pehmeä matkasuoja kantobägille, joka on ollut aivan loistava hankinta. Bägi menee sisään tiukaksi paketiksi kuin jalka sukkaan. Tyhjää tilaa ei ole, joten on kuin ryynimakkaraa vetäisi perässään. Suojassa on lisäksi erillinen tila kengille ja vaatteet saa mukaan kun ahtaa bägin ympärille.

    Muut matkatavarat saa tosin ottaa mukaan erillisessä laukussa, mutta mailat ovat erittäin hyvässä turvassa kovaakin käsittelyä ajatellen. Koska tilankäyttö on optimoitu näin hyvin, niin suoja mahtuu hyvin mukaan autoon ja sitä on helppo kuljettaa pitkin maailman metropoleja.

    Muutamia tuhanseja lentomaileja mailoja kuljettaneena pehmeässä matkasuojassa suojannut mailan päät 10 l muoviämpärillä. Ämpäri laitetaan mailojen lapojen päälle, hieman tilkettä (golf-pyyhkeitä, sukkia, paitoja) ja koko satsi matkasuojaan. Ämpäri on kova, mutta kevyt, eikä mailat kärsi. Ämpärille vaan on ollut hankala keksiä loma-aikaista käyttöä 🙂

    EFC

    Lomakohteesta saattaa löytyä marjoja, sieniä tai vaikkapa jotain hedelmiä poimittavaksi ja kotiin tuliaisiksi tuotavaksi. Tai ota kentälle mukaan ja kerää ämpäriin löytöpalloja (muista pallo-onki mukaan)

    Mä olen säästänyt myös tukevan pahviputken, joka on tullut jonkun julisteen mukana ja laittanut sen aina draiverin vartta suojaamaan. Pehmeä matkasuoja minullakin on ja rantapyyhkeen olen vielä kietonut lapojen suojaksi. Tosin sitä rantapyyhettä en ole sitten paljon tarvinnut eli vähän sama ongelma kuin Fairylläkin ;0)

    Sienet ovatkin hyviä, varsinkin sellaiset punalakkiset – vau mitkä flow :o)

    P.S. Jos määritelmä ämpäriruma on tuttu, niin ymmärrät, että poikamiehillehän olisi sille käyttöä :o)

    Haha, tuo ämpäri vie voiton kaikesta. Jos mailojen nupit käärii lisäksi sukkahousuihin niin tuon voisi jo lähettää Niksi-Pirkkaan.

    Lämpimissä kohteissa ämpäriä voinee käyttää esim. kelluntavälineenä tai trendikkäänä ostoskassina. Ja jos sen saa jotenkin golfkärryyn kiinni niin ei ainakaan lopu juotava kesken kierroksen.

    Ääretön laiskuuteni on saattanut kekseliäisyyteni koville. Monessa asiassa. On paljon helpompi änkeä ämpäri mailojen päälle kuin alkaa sovittelemaan niitä nuppi alaspäin bägiin :o)

    Booliahan tuohon ämpäriin mahtuis silleesti mukava määrä 😉

    EFC

    Jos matkustat Espanjaan, ajatustasi jatkaen, niin sinne ämpäriin tekee aika satsin Sangriaa!! Ja seuraavan päivän teeaikaa ei kannata sitten ottaa ihan aamusta 😉

    Sangriaa – njam 😉

Esillä 21 viestiä, 1 - 21 (kaikkiaan 21)
Vastaa aiheeseen: Golfmatkailu ja matkabägit

Etusivu Foorumit Matkailu Golfmatkailu ja matkabägit