29.9.–6.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][17]
KilpailuaSuomalaista

Golfmailat matkalaukkuun?

Etusivu Foorumit Matkailu Golfmailat matkalaukkuun?

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1278025 Ilmoita asiaton viesti

  Terve!

  Olen kyllä aikaisemminkin matkustanut golfmailojen kera, joko niin että bägille on maksettu oma maksu tai kuten esim. finnairilla niin bägi kelpuutetaan normi matkatavararajoitusten puitteissa ilman erillistä maksua.

  Onko kukaan selvitellyt tai kokeillut mitä oikeasti nämä lentoyhtiöt tarkoittavat kun golfbägistä pitäisi maksaa ns. oma maksunsa? Tarkoitan tässä sitä että bägi kun mahtuu käytännössä kaikkien lentoyhtiöiden normimatkatavararajoituksiin (koko/paino yms.). Eli miten määritellään bägi? Jos pakkaan bägin tai mailat pitkulaiseen matkalaukkuun tai johonkin muuhun sopivan muotoiseen kassiin niin milloin bägi ei ole enää bägi? Keinotekoinen ja rahastusmielessä toki tehty tämä lisämaksu varsinkin halpalentoyhtiöillä, mutta jos lippuun jo sisältyy ruumaan menevä matkatavara niin luulisi olevan sama mitä siellä laukussa sitten on. (kun siis rajoitukset täyttyvät kuitenkin)

  #1278059 Ilmoita asiaton viesti

  Kukin lentoyhtiö määrittelee hyväksymänsä bägin matkatavaraehdoissaan. Monesti tarkkaan lukiessa huomaa sinne kirjatun muun muassa, että bägi/-bägisuojuds saa sisältää vain pelivälineet ja kengät tai yhden pelivaatekerran. Kerran on reilun 20 vuoden aikana tullut vastaan tilanne, että on tarvinnut maksaa lisäpainosta, kun golfbag suojapusseineen ja latauksineen on painanut kolmisenkymmentä kiloa.

  Valmismatkoille myydään vähän, niin kuin väkisin bäginkuljetus, vaikka saman yhtiön reittilennolla, itse varatulla, se tulkitaan yhdeksi matkatavaraksi, jos paino ei ylitä lippuluokan matkalaukkupainoa. Toisaalta silloin saa ottaa sen matkalaukullisen muita tarpeita.

  #1278061 Ilmoita asiaton viesti

  Norjalaisten kanssa väännettiin kättä pitkään, saiko bägin ottaa mukaan ilmaiseksi.
  Mainostivat sen sisältyvän lentoon, mutta pahaksi onneksi maksoin matkan ennen niiden bägimarkkinoinnin aloittamista.

  #1278067 Ilmoita asiaton viesti

  Tuli joskus nuorena miehenä nuukuuksisaan kokeiltua tuota STG1 metodia ja lähdettyä reissuun pelkkien rautojen kanssa. Emäntä ompeli pitkulaisen pussin, jonne tungin raudat, ”haulikkopussibägin” ja hiukan vaatteita jne pehmusteeksi. Lentoaseman tiskillä jouduin jo heti keskusteluun, että mikäs tämä on. Rauta4 on muuten jo niin pitkä, että laukku herättää huomiota. Kyseessä oli valmismatka Espanjaan.
  Veikkaan, että nykyään kontrolli on mennyt entistäkin tiukemmaksi ja tekisi mieli todeta, että unohda koko juttu ja maksa vaan nöyrästi se bägimaksu. Varsinkin, jos ja kun kaavailet puumailoja mukaan.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Matkailu Golfmailat matkalaukkuun?