Aihe: Golfliiton toiminta - Golfpiste.com

19.11.–26.11. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[4][2]
KilpailuaSuomalaista

Golfliiton toiminta

Etusivu Foorumit Yleistä Golfliiton toiminta

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 362)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Aloitetaanpa tästä ihan oma ketjunsa.

    Nimimerkki NightDriver kirjoitti eräässä toisessa ketjussa näin:

    Liitto on kyllä hieman pöhöttynyt ja raha virtaa väärän suuntaan mutta jonkinlainen lajiliitto urheilutoiminnassa pitää kuitenkin olla lajin kansallisen brändin ja kilpagolfin ympärillä. Muut liiton aktiviteetit ovat aika turhia kun seurat niitä jo tekevät.

    Mitä ovat nuo liiton muut ”aktiviteetit”, joita seurat jo tekevät? Toisin aseteltuna, millaisia toimintoja liitto tällä hetkellä tekee (lue: käyttää rahaa / henkilöresursseja) kilpagolfin ulkopuolella, jotka seurat voisivat hoitaa itse (tai tekevät nuo toiminnat itse jo tällä hetkellä) ?

    Jos vertaa organisaatiota vaikka muutaman toisen lajiliiton organisaatioon, joissa on suunnilleen sama määrä jäsenseuroja niin tehtävät hoituvat lopulta aika pienellä määrällä toimijoita. Esimerkkisi koulutukseen ja seurakehitykseen riittäisi varmaan pienempi määrä henkilöitä. Nyt Golfliitolla on palkattu 4-5 erilaista seurakehittäjää jotka pitävät itseään kiireisinä. En tiedä mistä tarpeesta nämä pestit on tehty ja en ole huomannut, että seuroilta olisi ainakaan kysytty näiden toimintojen tarpeellisuudesta. Vai onkohan vaan rahaa ollut budjetissa. Ei tuolta ole tullut seuroihin päin juuri merkittäviä toimintamalleja tai työkaluja, joita ei seuroissa jo osattaisi tehdä.

    Integraatiotyöt. Nyt kun Nexgolf saatiin melko hyvin integroitua tasoitusten ylläpitoon eri seurojen välillä niin jotkut seurat ottivat käyttöön Wisen ja eihän se tasoitusjärjestelmä enää toimi. Sen sijaan, että uusi toimija ja siihen liittyvät seurat vastaisivat integraatiokustannuksista, niin liitto ilmeisesti käyttää yhteisiä resursseja näihin integraatiotöihin.

    Kentänhoidon asiantuntijapalvelut. Ehän seurat vastaa golfkenttien ylläpidosta paria poikkeusta lukuunottamatta. Miksi golfliitolla on tähön resurssi?

    Liiton kannattaisi tehdä seuroille kysely, jossa seurat voivat arvioida eri palveluiden tarpeellisuuden ja toimivuuden esim. 1-5 skaalalla. Sitten nähtäisiin mikä luo arvoa ja mikä ei. Tämä on tietysti uskaliasta, koska se voi johtaa toimintojen keventämiseen.

    KL1

    Nyt Golfliitolla on palkattu 4-5 erilaista seurakehittäjää jotka pitävät itseään kiireisinä.

    Liiton toimihenkilöistä löysin kolme (3) henkilöä, joilla on jonkinlainen kytkös seurojen kehittämiseen. Heillä kuitenkin näytti olevan monta muutakin vastuualuetta ja nimenomaan sellaisia, joista joitakin yksittäinen seura voi toki omalla alueellaan hoitaa ainakin osittain, mutta joiden koordinointi tuntuu aika mielekkäältä pitää yksissä käsissä.

    Noihin kahteen muuhun mainitsemaasi asiaan olisi hienoa saada kommentti suoraan liitosta. On kuitenkin hyvä muistaa, että kenttäyhtiöiden ja yhdistysten henkilöistä koostuva liittohallitus vastaa mm. ”liiton toimihenkilöiden palvelukseen ottamisesta sekä työtehtävien määrittämisestä (lainaus golfliiton sivuilta).” Liitto ei siis ihan mielivaltaisesti voi palkata väkeä.

    Nimetön

    Wisegolf on ajanvaraukseen. Käytän Nexgolfia omalla kerholla myös ajanvaraukseen. Vaikka siinä onkin tasoituksen ylläpito en tarvitse sitä kun on mscorecard.

    En ymmärrä oikein mikä tässä on liiton vika? Kyllä kai kentät voi vapaasti valita toiminnanohjausjärjestelmän. Tekeehän se muutakin kuin ajanvarauksen ja tasoituksen ylläpidon.

    Ehkä en vaan ymmärrä.

    Täällä taas kaikkien alojen (ainakin golfalan) asiantuntijoista koostuva terassiparlamentti laittaa alan asioita kuntoon. Onkohan kukaan keskustelijoista mitenkään oikeasti mukana alan järjestötoiminnassa?

    Wisegolf on ajanvaraukseen.

    Wisegolf on ensisijaisesti golfkenttien taloushallinto, tiedotus ja markkinointisofta. Buginen ajanvaraus tulee kaupan päällisenä.

    Kilpailupalvelut hoituu wisegolf kentillä lähinnä gamebookilla.

    Nexgolfilla vain ajanvaraus & kilpailuihin liittyvät toiminnot.

    Nimetön

    Wisegolf on ensisijaisesti golfkenttien taloushallinto, tiedotus ja markkinointisofta. Buginen ajanvaraus tulee kaupan päällisenä.

    Pelaajan kannalta katsottuna. Ajanvarausta kun siinä ei ole tasoituksen ylläpitoa. Mutta en ala taas saivartelijoisen kanssa vääntämään. Miten vaan. Kun kirjoittaja kertoi tasoitusten ylläpidosta joka ei enää toimi wisegolfin vuoksi. Se oli outoa.

    PG

    Nyt kun Nexgolf saatiin melko hyvin integroitua tasoitusten ylläpitoon eri seurojen välillä niin jotkut seurat ottivat käyttöön Wisen ja eihän se tasoitusjärjestelmä enää toimi.

    Kotiseurani siirtyi GolfBoxista Wiseen. Ainakin omat tasoituskierrokseni ovat päivittyneet eBirdieen kuten ennenkin riippumatta siitä, onko kilpailutulos tehty Wise- vai Nexgolf-kentällä. Myös GolfBox pitää edelleen kirjaa tasoituskierroksistani!

    Oman kokemukseni mukaan tasoitusjärjestelmän integrointi on kunnossa.

    Golfliitto on reliikki jäänne, ei sitä tarvitse sen kummemmin harrastajat kuin ammattilaisetkaan. Seurojakaan ei tarvita, riittäisi että on kenttiä joihin mennään maksua vastaan pelaamaan.

    Sen sijaan golfliitto vie valtavan määrän harrastajien rahaa ja sitten vielä veronmaksajien rahaa. Minä en ainakaan koe saaneeni ikinä minkäänlaista vastinetta rahoilleni, en minkäänlaista.

    Se lehti mikä tulee postiluukusta, niin sekin on melko turha, täynnä mainoksia. Otavamedia taas hyötyy sitä kautta.

    Eli melko moni saa elantonsa tästä himmelistä, siksi sitä pyöritetään, tavallisen harrastajan hyöty on ihan olematon.

    Golfliittoon ei ole minkään seuran pakko kuulua. Suomessa on useampia kenttiä, joilla toimivat kentät eivät ole liiton jäseniä. Esim. Bökars, joka on jopa Golfpisteen kenttäbongauslaskurissa. Puumala golf. Jos pelaa vain omalla kentällään eikä osallistu mihinkään kilpailuihin, ei jäsenyyttä tarvita. Muistelen, että Luukissa saa pelata maanantaisin ilman minkään seuran jäsenyyttä. Nyt Js009 vain reippaasti oman klubisi kokoukseen ja ehdotat, että seura eroaa golfliitosta.

    Se, kuka pääsee pelaamaan millekin kentälle, on kunkin kentän oma päätös. Sitä ei päätä golfliitto. Esim. minun kotikentälleni pääsee pelaamaan, kun on joko suomalaisen tai ulkolaisen golfseuran jäsen, tasoitus alle 36 ja maksamalla 200 euron päivä green-feen.

    Mitään teoreettista estettä ei myöskään ole, että rakentaa kentän, jonne saa kuka tahansa ilman mitään jäsenyyttä tulla pelaamaan. Täysin kaupallisella pohjalla. Muistelen, että Löfkulla golf oli ainakin aluksi sellainen, jostain syystä sinnekin on pitänyt seura perustaa. Olisiko green card-suoritusten hyväksymisen takia. Kaupallinen toimija GoGolf on perustanut jopa Isosaareen seuran. Ilmeisesti Golfliiton jäsenyydestä on niin paljon hyötyä, että seura on kannattanut perustaa.

    En minä mihinkään seuraan täällä Suomessa kuulukaan, en ole ollut liiton kanssa tekemisissä moneen vuoteen. Varatessani täällä aikoja kerron ulkomaisen klubin nimen ja kaikille haluamilleni kentille pääsen pelaamaan. Kentille kelpaa raha, eivät välitä muusta.

    Tässä ketjussa nyt keskustellaan golfliitosta ja kuinka se käytännössä on pakottanut kenttäyhtiöt tähän monimutkaiseen himmeliin mukaan. Ulkomailla toimitaan taas vapaan markkinatalouden mukaan, ei ole mitään sosialistista agendaa taustalla.

    Js009, kuulut siis ulkomailla johonkin klubiin, joka ei ole kyseisen maan golfliiton jäsen? Jos klubisi sattuisi olemaan kyseisen maan golfliiton jäsen, ei ole mitään tarvettakaan kuulua Suomen golfliittoon. Ei tarvitse kuulua kuin yhteen seuraan, eivät jalkapalloilijatkaan ole esim. sekä HJK:n että Liverpoolin kokoonpanossa.

    Kyseessä on ulkomainen yksityinen klubi, johon ei kuka tahansa pääse jäseneksi. Sinänsä täällä Suomessa käydessäni ja kun varaan aikoja, ei yksikään caddimaster ole asiaa ihmetellyt. Voisin sanoa klubin nimeksi vaikka ”Donald Duck private club”, nuoret kesätyöntekijät ovat lähinnä hämmästyneen ihastuneita ja varaavat sitten ajan manuaalisesti järjestelmästään.

    Kyseisen maan lajiedustus ja hallinto nyt ei ainakaan veronmaksajien kukkarolla käy. Kyseessä on aito länsimainen demokratia, ei mikään Itä-Eurooppalainen valtio vasemmistohallituksineen.

    KL1

    Golfliittoon ei ole minkään seuran pakko kuulua. Suomessa on useampia kenttiä, joilla toimivat kentät eivät ole liiton jäseniä. Esim. Bökars, joka on jopa Golfpisteen kenttäbongauslaskurissa.

    Tässä ketjussa nyt keskustellaan golfliitosta ja kuinka se käytännössä on pakottanut kenttäyhtiöt tähän monimutkaiseen himmeliin mukaan.

    Etteivät tässä ihan mene puurot ja vellit sekaisin, niin kerrataanpa hieman.

    Kenttä, siis kenttää ylläpitävä organisaatio ei kuulu eikä voi kuulua Suomen Golfliittoon. Sen sijaan kentällä toimiva seura voi kuulua, ja käsittääkseni kaikki Suomessa kenttien yhteydessä toimivat seurat (lue: rekisteröidyt yhdistykset) kuuluvat SGL:on. Bökarsissa ei tietääkseni toimi mikään seura, ellei sellaiseksi lasketa Amerin mahdollista yrityksen sisäistä harrastekerhoa. Toisaalta Bökars on täysin yksityisessä omistuksessa oleva kenttä ja suljettu ulkopuolisilta. On muuten todella kiva 9-reikäinen, on tullut muutaman kerran pelattua 90-luvulla.

    Yksittäinen pelaaja ei myöskään kuulu SGL:on, vaan johonkin liiton alaiseen jäsenseuraan. Yksittäisen pelaajan ei kuitenkaan ole pakko kuulua mihinkään jäsenseuraan, joskin virallista tasoitusta on pikkaisen hankala saada kuulumatta johonkin seuraan.

    KL1

    Js009 kirjoitti:

    Kyseisen maan lajiedustus ja hallinto nyt ei ainakaan veronmaksajien kukkarolla käy.

    Tiedätkö tämän varmasti vai onko tuo puhdas arvaus? Olet siis selvittänyt, ettei ko. maan golfliitto tai vastaava lajin kattojärjestö saa mitään valtion avustuksia, niinkö? Jos näin, niin kiitettävää innokkuutta olet osoittanut henkilöksi, joka ei kuulu eikä halua kuulua mihinkään seuraan.

    PG

    Suomessa on useampia kenttiä, joilla toimivat kentät eivät ole liiton jäseniä. Esim. Bökars, joka on jopa Golfpisteen kenttäbongauslaskurissa.

    Tarkoitit varmaan Bjärkas, joka ei ole Golfliiton jäsen, mutta silti se on sloupattu ja Golfpisteen kenttäoppaassa mukana.

    P.S. Se oli siis kuitenkin Bökars, kuten Harmon alla olevasta viestistä ilmenee. Tuo Bjärkas lienee kuitenkin jo Golfliiton jäsen, vaikka vuoden 2022 jäsenmäärätilastossa sitä ei ole jostain syystä mainittu.

    Js009, laitapa esille nyt ainakin, missä aidosti demokraattisesta länsimaassa yksityisklubisi sijaitsee, jossa lajiedustus ei veronmaksajien kukkarolla käy. USA se ei ainakaan, katsoin USGA:n vuosikertomuksen, tilinpäätöksen sekä veroilmoituksen. Kyllä USAssa yhteiskunnankin rahaa USGA:lle ohjautuu. Suomen Golfliitto sai julkisen tilinpäätöksen mukaan viime vuonna 550 000 euroa valtion avustusta. Toki tämä on paljon vähemmän kuin esim Jääkiekkoliitto tai Hiihtoliitto, enemmän kuitenkin kuin Judoliitto.

    Yhteiskunnan tueksi voidaan laskea myös avustukset liikuntapaikkarakentamiseen. Tälläistä tukea ei Suomessa golf saa, jollei lasketa mahdollisesti käypää hintaa matalampia maavuokria. Tästähän on esim. Talin kohdalla Helsingin politiikassa keskusteltu. Muita urheilulajeja liikuntapaikkarakentamisen tuella kyllä avustetaan, korjataan olympiastadionia, rakennetaan uimahalleja, lämmitettyjä futiskenttiä ja ylläpidetään hiihtolatuja. Oululainen ministeri kerran antoi pienen avustuksen golfkentälle ja joutui eroamaan. EU:n osittaisella tuella on rakennettu monta golf-kenttää Espanjaan, Portugaliin ja Italiaan.

    KL1, valitan kirjoitusvirhettä edellisessä postauksessani. Tarkoitin tietenkin, että ”Suomessa on useita kenttiä, joissa toimivat SEURAT eivät kuulu golfliittoon”. Bökarsissa ei ole seuraa, kentän kymmeniä kertoja pelanneena ja kartanossa yöpyneenä sen toki tiedän.

    PG, kiitos kommentista. Olen Bjärkaksen pelannut, kiva par3-kenttä. Ainakin Bjärkaksen sivuilla kerrotaan, että on perustettu seura, jäsenmaksu 65 eur aikuisilta, sillä saa mm. tasoituksen ja golf-lehden. Ilmeisesti joku tarve on ollut seuran perustamiselle. Jäsenmäärää ei näy Golfliiton seuraluettelossa. Mutta ehkä ensi vuonna näkyy, jos ovat saaneet jäseniä.

    PG

    Kyllä, Golfliiton jäsen se on. Ja Suomen Asiakastieto Oy:n sivuilta selvisi, miksi Bjärkas ei ole Golfliiton vuoden 2022 jäsenmääräluettelossa:

    Bjärkas Golf rf: Toiminta käynnistynyt 2022 (aloituksesta Alle 1 vuosi)

    Kenttähän avattiin jo 2006, mutta ehkä se ei aiemmin ole täyttänyt Golfliiton jäsenyysvaatimuksia? (Golfpiste 2014: ”Kentän lyhyyden vuoksi Bjärkas Golf ei ainakaan vielä ole saanut Golfliton jäsenyyttä. Tarvittavasta metrimäärästä puuttuu Bergholmille kerrotun mukaan 300-400 metriä.”) Tässä koko juttu:

    Bjärkas Golf-kesäretken arvoinen kokemus

    Nimetön

    Kun minä en tarvitse urheiluseuroja niin ne ovat siis tarpeettomia. Aika loogista kyllä.

    Minulla on joskus ollut vieraana kavereita jotka eivät koskaan ole kuuluneet suomalaiseen golf seuraan. Kyllä ne on päässeet pelaamaan koska sehän perustuu luottamukseen. Ja miksei perustuisi. Espanjassa eivät hirveesti jäsenyyksiä kysele, tasoitusta joskus kysyvät mutta ei sitä tarvitse mitenkään todistaa. Uskotaan. Ja jos kentällä torveilee muille vaarallisesti ja pelaa hitaasti, startteri ei laske tai marschall tulee ja poistaa kentältä. Tarkkailua tehdään.

    Mielestäni yhteiskunnan kannattaa tukea sekä harrastus että kilpa golfia sekä siinä missä muutenkin liikuntaa ja urheilua. Tulee säästöä kun kansa pysyy terveempänä.

    Tämä ei kyllä liittynyt liittoon mitenkään kun en tunne sen toimintaa enkä osaa arvioida onko hankkeissa järkee vai ei. Varmasti liitto tarvitaan, ei asiat itsestään synny.Jään seuraamaan analyysejä.

    Ainakin tasoituksen ylläpito toimii hienosti. Kiitos siitä golf-liitolle. Mitään muuta tahoa en tiedä joka olisi tämän tasoitusasian koordinoinnin pystynyt hoitamaan eli ebirdien ja sen kanssa toimivat järjestelmät. Olen vakuuttunut että on muitakin tehtäviä, jotka on parasta hoitaa keskitetysti liitossa ja joista jäsenseurat näin hyötyvät. Mutta en tarkemmin tiedä, luulen vain niin kuin luulevat hekin joiden mielestä liitto on turha. Maksuista en viitsi valittaa, kun jäsenmaksut ovat niin mitättömän pieni kuluerä.

    Toki tämä on paljon vähemmän kuin esim Jääkiekkoliitto tai Hiihtoliitto, enemmän kuitenkin kuin Judoliitto.

    Niin siis systeemitason ongelmat läpäisevät koko liikuntasektorin, lajeja on joka lähtöön. Niistä saisi varmasti tusinan verran MOT-ohjelmia, mutta kun sekin on Yleisradion, siis valtion pyörittämä. Tuolta saisi sellaista lokaa eetteriin, että ei mitään rajaa.

    Eikä nyt ole käsitelty edes Veikkaus (siis peliongelmaisten) rahoitusta.

    Sinänsä ei yllättänyt että ensimmäiset golfliittoa puolustavat trollit älähtivät näin nopeasti ja vielä Otavamedian foorumilla. Sekin saa osansa tulovirrasta ja jonkunhan pitää propagandaa tiedotteineen pyörittää.

    Kiitos siitä golf-liitolle.

    Ei tuota harrastajalle mitään lisäarvoa, eikä tule ikinä tuottamaan. Tasoituksia hoiti aikaisemmin seurojen tasoitustoimikunnat, hyvin onnistui ilman mitään digihimmeleitä.

    Onnistuihan pankkiasiatkin aikoinaan pankkikirjoilla ilman digiä, mutta ajat on muuttuneet. Minulla ainakaan ei ole mitään yhteyksiä golfliittoon, jos Js009 sellaista epäili. Mielestäni nykysysteemi tasoitusten hoidossa on parempi kuin mikään entinen. Läheskään kaikki maailman asiat eivät kylläkään ole menossa parempaan suuntaan digitalisaation myötä.

    Hyvä, että on golfliitto!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 362)
Vastaa aiheeseen: Golfliiton toiminta

Etusivu Foorumit Yleistä Golfliiton toiminta