16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Golfliiton golfvakuutus

Etusivu Foorumit Yleistä Golfliiton golfvakuutus

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Ihan varottavana esimerkkinä kirjottelen…

    Eilen kun olin pelaamassa River-golfissa niin auton tuulilasiin oli tullut luultavasti pallo.
    En edes huomannut sitä lähtiessäni pois kentältä. Huomasin sen vasta kun kävin tankkaamassa autoa.

    Tuulilasi

    Laittelin heti viestiä Riverin toimistoon kotiin päästyäni ja sieltä vain pahoteltiin tapahtunutta ja olisi kuulemma heti pitänyt tulla sanomaan asiasta.
    Joku munaton oli jättänyt ilmoittamatta että löi parkkipaikalle ja osui autoon.

    Otin vielä yhteyttä Pohjolaan, joka myöntää Golfliiton tarjoaman vakuutuksen, ja sieltäkin pahoteltiin asiaa. Ei kuulemma voi tehdä mitään ennen kuin seura ilmoittaa vahingosta.

    Eli nyt koko tuulilasin vaihto jää meikäläisen kontolle.
    Vinkkinä kaikille, tarkistakaa autonne kierroksen jälkeen, ottakaa valokuvat ennen ja jälkeen ja ilmoittakaa heti jos on sattunut jotain.

    Eihän vakuutukset ole sitä varten että sieltä saa rahaa vahingon sattuessa – vaan siksi että liiton viskaalit voi hyvällä omallatunnolla markkinoida pakkojäsenyyttä pelaajille.

    Toisaalta pitäähän vakuutusyhtiöiden ja eläkeyhtiöiden johtajille maksaa kunnon bonarit ettei tuu paha mieli. Mitäs nyt maksavista asiakkaista. Aina löytyy joku syy mikei makseta korvauksia vahongon kärsineille. Oli vakuutuslaji mikä tahansa.

    Itse olen saanut liiton vakuutuksesta 2 kertaa korvaukset eli kaikki mitä esitin. Kyse oli kylläkin henkilövahingoista (liukastuminen ja pallon osuminen), joten niissä ei ollut mitään epäselvyyttä, missä vahinko oli tapahtunut. Enpä usko, että tuossa tuulilasijutussakaan mitään epäselvyyttä olisi ollut, jos olisi heti marssittu klubin toimistoon ja kehotettu tulemaan katsomaan, miltä auto näyttää. Ei siinä mitään vanhoja valokuvia tarvita. Mutta jos soittaa jostain muualta, että nyt tuulilasi on rikki ja se meni klubin parkkipaikalla, niin se avaa kyllä aikamoisen väylän saada korvauksia vahingoista, joissa golfilla ei ole mitään osuutta. Mutta taatusti vahingon kärsinyttä harmittaa tuollaisen jälkeen.
    PS. En ymmärtänyt Marxin tulkintaa siitä, miten eläkeyhtiöiden johtajat liittyvät tähän tuulilasivahinkoon.

    pjs

    Ei vahingonkorvausvelvollisuutta voi menestyksekkäästi kiistää sillä perusteella, että ”olisi pitänyt heti tulla sanomaan asiasta”. Toki silloin asia on selvempi. Viime kädessä vahingosta vastannee kenttäyhtiö, joka on laiminlyönyt huolellisuusvelvollisuutensa, kun se ei ole asentanut riittäviä suojaverkkoja ja -aitoja parkkipaikan lähelle (siis paikoille, jonne etukäteen arvioituna on merkittävä riski siitä, että joku kentällä pelaavista lyö pallon). Viimeistään näin muotoiltuna ja tarvittaessa lakimiehen kirjelmöimänä korvaus maksettaneen kiltisti ja ollaan iloisia, että osui tuulilasiin (jonka korjaaminen on halpaa, verrattuna vaikka auton kylkeen).

    KL1

    Eikä se korvaus suinkaan mene golffaajan, vaan kenttäyhtiön vakuutuksesta, ja kenttäyhtiökin maksaa vain oman vakuutuksensa omavastuun, jos se on korvaussummaa pienempi.

    Tästä oli joku vuosi takaperin laajahko keskustelu tällä forumilla, kiinnostuneet voivat sen etsiskellä.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
Vastaa aiheeseen: Golfliiton golfvakuutus

Etusivu Foorumit Yleistä Golfliiton golfvakuutus