23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Golflehden kolumnistit & Lena Sellberg

Etusivu Foorumit Yleistä Golflehden kolumnistit & Lena Sellberg

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 30)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #190413 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Hei, Mitä mieltä olette Suomen Golflehden uusimmasta kolumnistista rva. Sellbergistä? Minun mielestäni on aivan täysin typerää edes antaa hänen kirjoittaa lehteen. Virallisena lehden kolumnistinahan hän omalta osaltaan tuo esiin ko. lehden mielipiteitä, ja ainakin haluaisin uskoa, että lehden toimitus ei jaa hänen mielipiteitään… En ole keksinyt muuta motiivia Sellbergin kirjoituksille kuin pelkän lapsellisen provosoinnin! Golfautoja ei saisi käyttää, pistebogey on syy hitaaseen peliin kentillämme, nuoret pelaajat tuhoavat etiketin ja nyt viimeisimpänä, ja omana henk. koht. suosikkinani, hän kertoi kysyneensä joltain kanssapelurilta, että onko hän katolinen????????? Rva. Sellberg kun oli näin luullut syystä, että pelikaveri oli käyttänyt sellaista helminauhaa lyöntilaskurina, ja kuulemma jatkuvasti sitä ’ärsyttävästi hiplaillen’!!!

    #519179 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Asiaa hän puhuu, ehkä vähän oudossa paketissa ja provosoiden mutta asiaa kuitenkin.

    #519180 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Täsmälleen samaa mieltä Tapion kanssa. Olen koko ajan ihmetellyt, miksi L.S. pelaa ylipäänsä golfia, jos KAIKKI ärsyttää. Meikäläisen hermoilla ei pystyisi olemaan 4 tuntia paikassa, joka saa niin totaalisesti karvat pystyyn. En onneksi tunne yhtään niin hapanta ihmistä livenä.

    Tietysti voi aina kysyä, miksi tulee joka kerta luettua ko. kolumni. Ehkä syy on se sama kuin onnettomuuspaikalla: vaikka näky kuvottaa, on sitä pakko välillä aina vilkaista..

    Pahinta tietysti on, että mahdolliset uudet/tulevat harrastajat saattavat kuvitella, että ko. kolumnisti edustaa keskivertogolffarin näkemystä. Saattaisin harkita uudestaan koko harrastuksen aloittamista.

    #519181 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Monella on jo kotona nalkuttava akka valmiina, ei sitä enää halua lisää lehdestä lukea.

    Jos tämä palsta sai eilen oman Sarasvuon niin LS:n myötä golf-lehti on saanut oman Matti-Esko Hytösen 😉

    Olen Ketun kanssa samoilla linjoilla kolumnissa käsitellyistä asioista. Vaarana vaan on hyvänkin asian kääntyminen negatiiviseksi kun tyyli on mitä on. Itse pidän etikettiä ja ripeää peliä arvossa ja yrittänyt tarpeen tullen vaikuttaa ryhmäni pelaamiseen kentällä. Nyt noiden kolumnien lukemisen jälkeen olen miettinyt pänniikö ohjeeni pelikavereita yhtä paljon kuin Sellbergin kommentit meikäläistä. Täytyy yrittää valita sanat tarkoin ensi kesänä vastaavissa tilanteissa.

    Ps. Onhan osa kolumnin kommenteista todella yksisilmäisiä ja niistä puuttuu laajempi näkemys asioista.

    #519182 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Luettuani em. kolumnin olin samaa mieltä Kuutosväylän ketun kanssa mutta onhan Lena Sellberg oikeassa joidenkin apuvälineiden tarpeellisuudesta. Toisaalta erilaiset kolumnistit tuovat väriä Golflehteen, jonka numerot ovat toisinaan hieman ’tylsiä ja jäykkiä.’ Ehkä sekin tulee muuttumaan, kun golfin pariin tulee nuorempaa väkeä niin halutaan muuttaa golfkulttuuria nuorekkaammaksi ja värikkäämmäksi kuitenkin etikettiä ja sääntöjä unohtamatta.

    #519183 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Sellberg kirjoittaa asiaa. Hienohelmat älkööt lukeko!

    #519184 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Asiaa kyllä, mutta kärjistämisellä on tapana potkia takaisin ja on minun mielestäni golf-etiketin hengen vastaista.

    Kolumnissa se vielä puolustaa paikkaansa, mutta kun ko rva vie sen kertomansa mukaan myös kentälle niin siinä menee minulla raja.

    #519185 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Vaimoni kanssa totesimme yhdessä, että miksikähän tuollaista tekstiä tuodaan lehteen. Sävy on loukkaava, suorastan solvaava. Ilmeisesti LS ei ole koskaan golfia aloittanutkaan, tai jos on niin ompa hän kokonaisvaltaisesti noviisikauden kömpelyyden unohtanut. Sellaiselta se ainakin aloittelijan näkökulmasta luettuna näyttää.

    Asiat sinänä olivat ajankohtaisia, mutta voisi kait sitä golfetikettä harjoitella myös kirjoittamisessa.

    Hitaaseen peliin on sivistyneempiäkin nopeutuskeinoja kuin hosumiskehoitukset, rakentavatkin kiirehtimiskehoitukset ymmärretään usein ’hosumiskehoituksena’, epävarmoilla noviiseilla kun asia ei ole niin sukkelaa kuin pitäisi olla. Kannattaa miettiä ne sivistyneet sanaset, joilla Golf saataisiin myös yhteispeliksi. Me kaikki voisimme oppia kunnoittamaan toistemme tunteita.

    #519186 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Itse suhtaudun ko. kirjoituksiin huumorilla, millaisiksi ne ilmeisesti on tarkoitettukin…?

    Ei jokaisesta painetusta sanasta voi päiväänsä pilata 🙂

    #519187 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kyseisessä artikkelissa kirjoittaja on ilmeisesti yrittänyt olla hauska, jossa hän on pahoin epäonnistunut. Jos se ei ole ollut tarkoitus niin ei voi kuin ihmetellä, että kenellä on pokkaa tommosia kirjoitella…

    #519188 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Hei,

    Lenalla pitkä tausta takana ruotsalaisena golf-’asiantuntijana’, kirjoittanut runsaasti ja pelaa itsekin singlelinä. Suomessa tuntemattomampi vielä toistaiseksi.

    Lue lisää: Esimerkki ruotsin golfille tehdystä jutusta

    #519189 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Joskus lueskelin niitä myös ruotsalaisista lehdistä. Yhtä happamia ne kirjoitukset siellä on. Ja olen kyllä aika vakuuttunut, että niitä juttuja ei ole kirjoitettu huumorimielessä.

    #519190 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Itsekin olen LS:n juttuja ihmetellyt monet kerrat. Huolestuttavaa jutuissa on se ettei golfin juuri aloittanut voi ymmärtää LS.n kirjoitusten tarkoitusperiä.

    Toisaalta luen kyllä mieluummin kymmene juttua LS:ltä kuin yhden Leppävuorelta.

    #519191 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    On kuitenkin hyvä että Golflehti uskaltaa julkaista myös provosoivia mielipiteitä.

    L.S. on nimenomaan kolumnisti, eikä siten edusta muita kuin omia mielipiteitään.

    #519192 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Voisi rouva Sellberg ainakin tarkastaa faktat ennen niiden ilmaisemista. Me katoliset emme ’hipelöi’ helminouhoja julkisilla paikoilla. Kirkossa kylläkin nunnat käyttävät rukousnauhoja messujen yhteydessä.

    Käsittääkseni muslimit ’hipelöivät’ omia rukousnauhojaan myös julkisesti, mutta tänä päivänä on vissiin helpompi ’leimata’ katoliseksi kuin muslimiksi.

    Tähän mennessä rouva Sellbergin kolumni on ollut jokseenkin OK, mutta tämä oli selvä riman alitus.

    Etiikka lajia kun edustamme, uskoisin että ’golfetiikka’ pätee myös kentän ulkopuolella, olimme sitten minkä tasoisia pelaajia tahansa. Ainakin sitä se tekee golfaavissa junioreissa, joka näkyy jo pelkästään näiden nuorukaisten käytöstavoista. Tässä kohtaa roolihahmot ja esikuvat ovat äärimmäisen tärkeitä.

    Sitä paitsi painetussa mediassakin on tietty etiikka jota pitää seurata. Taisi tälläkertaa ote vähän lipsua.

    #519193 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Luin vanhoista numeroista muutaman Sellbergin jutun ja täytyy vähän vetää sanoja takaisin:

    Mieleen oli jäänyt ikuista valitusta, mutta ei ne niin pahoja olleet kuin muistelin. Muisti tekee tepposia.

    Ps. Silti voisi vaihteen vuoksi kirjoittaa erityylisen (positiivisen) kirjoituksen tästä upeasta pelistä, joka tarjoaa hienoja hetkiä lähestulkoon jokaisella kierroksella niin pelillisesti kuin sosiaalisestikin.

    #519194 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    jep jep

    #519195 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    On selvää että yleensä pelaamiseen, kentällä ja klubilla liikkumiseen yms. pitää kiinnittää huomiota. Siinä on kyse kaikkien edusta ja viihtyvyydestä.

    Toisaalta on turhaa, jopa tyhmää, että muutamat kolumnistit koettavat esiintyä jonkilaisina ’besserwissereinä’ – Golfista kaiken tietävinä ’valistajina’, joiden mielestä kaikkien muidenkin pitäisi elää kuten he itse ovat suvainneet hyväksi nähdä.

    Minuakin joskus ihmetyttää ’yksisilmäiset’ mielipiteet siitä mikä on oikein ja väärin. Golfareita on Suomessakin lähes satatuhatta. Kaikilla on omat syynsä ja tapansa harrastaa lajia. On nuoria, vanhoja, kilpailijoita, kuntoilijoita, seuraihmisiä, business-golfaajia, muuten vaan kaveriporukoita jne. jne.

    Pitäisin luonnollisena hyväksyä että jokainen harrastaa golfaamista omien tavoitteidensa ja mieltymyksiensä mukaisesti. Tottakai pelin sääntöjä, seurojen etikettiä ja yleensäkin hyviä tapoja noudattaen.

    Miksi joku haluaa kieltää muilta esim. golf-auton käyttämisen? Tiedän monia jotka varsin nauttivat pelaamisesta, kun ei tarvitse kävellä ja hikoilla kentällä. Vai onko golf pelkästään liikuntaa?

    Miksei muka scramble ole oikeaa golfia? Pistebogeystä nyt puhumattakaan? Pitäisikö kieltää tauon pitäminen etu-/taka-9:n välissä? Kuinka hirveää on oluen juominen klubilla? birdie-naukuista nyt puhumattakaan? Tupakan tai sikarien polttamien pitäisi muka kieltää jne. jne.

    Meitä golfin harrastajia on, vanhan fraasin mukaisesti, ’niin moneen junaan’ että kannattaisi kiinnittää huomioita ennen kaikkea suvaitsevaisuuteen.

    #519196 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mielestäni hän ei ehkä ole aivan terve. Tai ehkä ihmiset, joille ’kaukojäsenyys’ on pääkirjoituksen arvoinen asia, katsovat hänen sopivan hyvin joukkoon.

    Sellberg ei ole kirjoittanut ainuttakaan positiivista kolumnia, eikä yhtään positiivista kappaletta kolumneissaan golfista. En todellakaan ymmärrä hänen motiivejaa, enkä muuten niiden, jotka tämä sallivat. Vielä enemmän ihmettelen miksi hän kiusaa itseään golfkentällä? Jonkinlainen masokisti? Ja vielä, missä hän pelaa, kun hänelle kertyy ainoastaan hirvittävän negatiivisia kokemuksia? Kyllä varmaan jokaiselle sattuu joskus jotain ’ikävää’, mutta ainakin minulle kokemukset kentillä kuluneenakin kesänä olivat yli 90% myönteisiä. Tosin pelasin vain viidellä eri kentällä 100km säteellä Helsingistä. Tapasin mielenkiintoisia ihmisiä ja hyviä pelaajia, joiden seurassa kierrokset menivät mukavasti.

    Kyllä liiton toimijoiden terveystarkastuksia tulee kehittää ja lehden toimituksen tavotteita selkeyttää. Ei nykyinen lajin ja sen harrastajien mustamaalaaminen hyödytä ainakaan golfia.

    Lopultakin ehkä Lena Sellbergin ongelma on hyvin yksinkertainen – hän on unohtanut peilin bägistään.

    #519197 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Leppävuori ja Sellberg yrittävät pitää golfin perinteitä kunnniassa se ei välttämättä kuulosta kivalle kaikkien extreme golfareiden mielestä.

    #519198 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Asiaa. Mutta jos Lena ja Alfabet Leppävuori onkin sama henkilö? Onko heitä ikinä nähty samassa tilaisuudessa yhtä aikaa? He lukevat viestimme ja tietävät, ketkä ovat nimimerkkien takana. Pelottavaa..?

    #519199 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kyllä hänen yleissivistyksessään on pahempiakin aukkoja, kuin katolisten ja muslimien sekoittaminen. Yksi mieleeni jääneistä on, kun hän valitti ettei ’vihjailu ja mulkoilukaan’ auttaneet häntä saamaan ryhmää kuriin. Ilmeisesti hänellä ei ole alkeellisimpiakaan käytöstapoja hallinnassaan.

    Onkohan hän koskaa asiallisesti pyytänyt esim. hiljaisuutta tiiatessaan, jos tarvetta on siihen ollut?

    Minä olen sen kerran tehnyt. Pari ryhmässäni pelannutta, ihan aikuista miestä, olivat niin innoissaan pelistä, etteivät huomanneet minun valmistautuvan avaamaan pienen odottelun jälkeen. Inhimillistä – ja peli jatkui hyvässä hengessä loput kuusi reikää, kuten oli tehnyt sitä ennenkin.

    Toivon vilpittömästi, että koko lehti muuttaa linjaansa lajin harrastajien solvaamisesta rakentavampaan suuntaan.

    Uskon näin tapahtuvankin Leppävuoren ja Sellbergin jälkeisenä aikana.

    #519200 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Olenkin tässä suunnitellut muuttoa Thaimaahan.

    #519201 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Käyttää vielä huumoriakin, todella tökeröä.

    #519202 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Voisi mennä mistä on tullutkin ja viedä ’huumorinsa’ mennessään.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 30)
Vastaa aiheeseen: Golflehden kolumnistit & Lena Sellberg

Etusivu Foorumit Yleistä Golflehden kolumnistit & Lena Sellberg