Aihe: Golfin pelaaminen turvallista tänä keväänä? - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

Golfin pelaaminen turvallista tänä keväänä?

Etusivu Foorumit Yleistä Golfin pelaaminen turvallista tänä keväänä?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 249)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1330284 Ilmoita asiaton viesti

  Miten on, lähtevätkö kaikki pelaamaan normaalisti jo reilu kuukauden päästä kun kausi alkaa? Siis jos lumet sulavat vauhdilla, kuten nyt näyttää. Saattaa esim. pk-seudulla olla jo rajoituksia liikkumisen suhteen? Ulkonaliikkumiskieltoakin on väläytelty.

  Tällaista tietoa on asiantuntijoilta nyt tullut:

  ”– Hieman pelottaa, että meillä todennäköisesti kiertää uusia virustyyppejä useasta lähteestä. Niiden tarttuvuus on herkkä.

  Raasakan mukaan ilmi on tullut esimerkiksi tartuntoja, jotka on saatu ulkona liikuntaharrastuksessa.”

  https://esaimaa.fi/uutiset/lahella/24419592-774a-4fb8-98a8-f604295beb3f

  #1330285 Ilmoita asiaton viesti

  Mitenkäs olisi jos huolehdittaisiin ensin tilanteista, joissa suuri joukko ihmisiä voi altistaa toisia kerralla. Ja erityisesti suljetuissa tiloissa.

  Osaatko muuten kertoa missä tilanteissa golf-kentällä ulkotiloissa yksi ihminen altistaa esim. yli 4 muuta? Saati yli 10 muuta?

  Välttäkäämme siis sellaisia tilanteita, mutta muuten nautitaan yhdestä turvallisimmista lajeista, joita näin korona-aikana voi harrastaa. Näin ainakin itse aion tehdä.

  Jos golf koetaan vaaralliseksi näin korona-aikana niin kyllä Kaivarin rannassa kävely vasta vaarallista onkin. Saati muualla hesessä.

  #1330286 Ilmoita asiaton viesti

  Pitäisi olla ainakin mahdollisuus jättää tuntemattomat peliryhmän ulkopuolelle. Toinen asia sitten on että golfkentälle menoa tuskin lasketaan ”välttämättömäksi menoksi”:

  ”Toinen mahdollisuus voisi olla liikkumisen rajoittaminen paikkakuntakohtaisesti niin, että ihmiset saisivat liikkua ulkona vain välttämättömillä asioilla.”

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007832980.html

  #1330287 Ilmoita asiaton viesti

  Ei oikeen hotsittaisi käydä samaa jaanausta taas läpi kuin 2020 keväällä.
  Jos golfia saa pelata, sitä pelataan. Asia loppuun käsitelty 😉

  #1330289 Ilmoita asiaton viesti

  Samaa mieltä kuin Shank. Vielä sen verran, että tuskin ulkoilua ´maalaismaisemissa´ kielletään. Nytkin käyn ja aion käydä hiihtämässä ja kävelenkeillä lähes päivittäin. Tämäntyyppisten kieltäminen olisi jo lähellä kuolemaan kehottamista.

  #1330292 Ilmoita asiaton viesti

  SM heittelee jo visioita ulkonaliikkumiskiellosta, mutta ehkä voitaisiin aloittaa sisälläliikkumiskiellolla. Ja sen päälle ottaa vaikka lähestymiskielto eli pysytellä vähintään 5 m päässä muista ihmisistä. Ja tarvittaessa laajennetaan lähestymiskielto 10 metriin. Jos nämä ei riitä niin tulkoon sitten ulkonaliikkumiskielto.

  Kieltojen kautta tämä pandemia ratkotaan kun ei muuten arkijärki riitä 😉

  #1330293 Ilmoita asiaton viesti

  Viime vuonna otettiin monella kantällä käyttöön max 2 hengen lähdöt ja tihennettiin lähtövälejä siten, että tuntiin mahtuu 16-20 pelaajaa. Kesällä tätä jatkettiin aamupäivisin ja se osoittautui niin toimivaksi, että sai huomattavaa kiitosta. Etenkin kylminä kevätaamuina 3 tunnin kierrokset olivat mannaa.

  Varmaan alkukesästä näitä järjestelyjä tullaan tekemään ja ainakin itselle aamun nopeat kierrokset ovat mieluisia.

  #1330294 Ilmoita asiaton viesti
  PG

  SM heittelee jo visioita ulkonaliikkumiskiellosta, mutta ehkä voitaisiin aloittaa sisälläliikkumiskiellolla.

  Samoilla linjoilla. Koronatartuntoja ajatellen ulkonaliikkuminen on paljon turvallisempaa, kuin sisälläliikkuminen. Ja mitä maskeihin tulee, uskon tutkimuksiin, joiden mukaan maskeista ei juuri hyötyä ole – oikeinkaan käytettynä. Väärin käytettyinä enemmän haittaa kuin hyötyä. Ja kuka meistä tavallisista pulliaisista käyttää maskia oikein?

  https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/5095310/Kohutun+maskiselvityksen+tehnyt+professori+kiistaa+poliittisen+ohjauksen++tulos+maskien+vahaisesta+hyodysta+ei+ole+muuttunut+mihinkaan

  ”Elokuun puolivälissä THL antoi koko maahan maskisuosituksen, ja hallitus puolsi periaatepäätöksessään 13. elokuuta. Suositus on edelleen voimassa ja maskia tulisi käyttää nyt julkisilla paikoilla sekä julkisessa liikenteessä.”

  Suosituksen antamisen aikoihin Suomessa oli todettu alle 8000 koronatartuntaa. Nyt tartuntoja on 58 000, vaikka ihmiset näyttävät noudattavan maskisuositusta lähes poikkeuksetta. Niin itsekin.

  Maalaisjärjellä ajatellen tehokkaimmat keinot koronan nujertamiseen rokottamisen lisäksi ovat:

  Maskikielto ja ulkonaliikkumispakko!

  #1330311 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Ja mitä maskeihin tulee, uskon tutkimuksiin, joiden mukaan maskeista ei juuri hyötyä ole – oikeinkaan käytettynä. Väärin käytettyinä enemmän haittaa kuin hyötyä. Ja kuka meistä tavallisista pulliaisista käyttää maskia oikein?

  Menee hieman ohi aiheen, mutta menköön.

  Maskin käyttö yhdessä turvaetäisyyksien säilyttämisen kanssa on nähdäkseni kohtuullisen hyvä keino tartuntojen vähentämiseksi. Ongelmaksi maskin kanssa muodostuvat valheellinen turvallisuuden ja suojatuksi tulemisen tunne, minkä seurauksena ihmiset eivät välitä turvaetäisyyksistä eivätkä vältä väkijoukkoja.

  Kuinka tiiviiksi muuten arvelette maskin sellaisen miehen naamalla, jolla on Rasputin -tyyppinen parta..?

  #1330332 Ilmoita asiaton viesti

  Ainakin minä uskon että maskista on hyötyä, kyllä suurin osa maskeista suodattaa ison osan ympäristöön leviävistä aerosoleista, poislukien nämä ventiilillä varustetut joista ei ole hyötyä kuin käyttäjälleen.

  Ei sen maskin tarvitse käyttäjäänsä suojatakkaan riittää että se suojaa muita.

  Hieman ihmettelen kun tällä hetkellä mietitään kuinka sisätiloja koskevia rajoituksia voitaisiin kiertää.

  Ulkona tapahtuva liikunta nyt tuskin on se todennäköisin paikka saada korona. Vaikka tuolla hiihtoladulla olenkin havainnut kuinka höyrypilvi jää leijumaan paikoilleen.

  #1330338 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  kyllä suurin osa maskeista suodattaa ison osan ympäristöön leviävistä aerosoleista,

  Eivät muuten suodata, etenkään nuo ns. kansanmaskit. FFP2 on sitten eri asia, siitä on jo oikeasti hyötyä.

  Sen sijaan peruskasvomaskista on runsaasti hyötyä silloin, kun joku selittää suu vaahdossa jotakin. Tällöinhän suusta lentelee aerosolipartikkeleita merkittävästi kookkaampia mikropisaroita ja vähän isompiakin, ja nämä puolestaan tarttuvat hanakasti maskin kuituihin. Tämähän on asia, jota useimmat ihmiset eivät tunnu ymmärtävän. Etenkin vanhempia seniorikansalaisia näkee kauppojen tiloissa kokoontuneena pieneen rinkiin maskit (ainakin osittain) naamalla ja suu käy kuin karjalaisilla konsaan. Siinä on muuten semmoinen pilvi aerosoleja, ettei paremmasta väliä. Pitäisi ymmärtää, että puhuminen tuottaa erilaisia partikkeleita ilmaan semmoiset 50-100 kertaa enemmän kuin pelkkä rauhallinen hengittäminen.

  Yksi esimerkki lisää siitä aiemmin mainitsemastani valheellisesta turvallisuudentunteesta.

  P.S. Yhä useammassa yrityksessa on muuten herätty kieltämään kaikki omatekoiset maskit. Kauan se kestikin, vaikka tutkimustuloksia on ollut saatavilla jo melkein vuoden ajan.

  P.P.S.

  Ei sen maskin tarvitse käyttäjäänsä suojatakkaan riittää että se suojaa muita.

  Juuri näin!!

  #1330385 Ilmoita asiaton viesti

  Kunhan ei tule ulkonaliikkumiskieltoa niin eiköhän sitä golfata yhtä turvallisesti kuin ennenkin. Pallosta voi tulla päähän tai nilkka nyrjähtää. Toivottavasti ei tule, ainakaan enää vapun jälkeen.

  #1330389 Ilmoita asiaton viesti
  PG

  Tšekki oli ensimmäinen Euroopan maa, joka velvoitti kansalaisia käyttämään kasvomaskeja supermarketeissa, apteekeissa ja julkisessa liikenteessä. Määräys annettiin jo 18. maaliskuuta, jolloin Tšekissä oli 430 tartuntaa eikä yhtään koronaan kuollutta. Tällä hetkellä Tšekissä on todettu 1 269 058 koronavirustapausta ja 20 941 koronakuolemaa. Asukaslukuun suhteutettuna 3. eniten koronaan kuolleita ja 4. eniten tartunnan saaneita maailmassa.

  Ei sen maskin tarvitse käyttäjäänsä suojatakkaan riittää että se suojaa muita.

  Muiden suojaaminen ei siis näytä riittävän.

  #1330399 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Määräys annettiin jo 18. maaliskuuta,

  Siis vuosi sitten..? Tsekitkö ovat käyttäneet maskeja jo pikkaisen vaille vuoden?

  #1330400 Ilmoita asiaton viesti
  PG

  Kyllä. Lähde https://yle.fi/uutiset/3-11336804. Juttu on kirjoitettu 5.5.2020, jolloin kasvomaskit olivat pakollisia jo yli 50 maassa.

  #1330565 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä poliitikkojen puheista voi päätellä että golfin pelaaminen keväällä ei tule olemaan mahdollista, ulkonaliikkumiskiellosta johtuen. Tämä siis kaupunkiseuduilla. Tänään kai kerrotaan myös kuntavaalien siirtämisestä.

  #1330579 Ilmoita asiaton viesti

  Mt: Olet sinä aikamoinen trolli. Koranafiksaatioosi perustuen olet varmaan lukenut viimeaikojen mediakirjoittelut suurennuslasin avulla. Siksi tiedät varmasti, että mikäli ulkonaliikkumiskieltoja edes tulee, niin ne tulevat koskemaan yötä ja ehkä myöhäisiltaa. Ajattelitko pelata yöaikaan? Äläkä vaan matkusta kesällä pohjoiseen, jossa voi pelata yölläkin, jotta et vie koronaa sinne!

  #1330589 Ilmoita asiaton viesti

  Ei ne kyllä yöaikaa koske, liikkumista voidaan esim. rajoittaa sallimalla vain välttämättömät menot. Golfkentälle meneminen ja pelaaminen ryhmässä ei sellaista ole. Ruokakauppaan meno, apteekkiin meno, ne ovat välttämättömiä.

  Kuntavaalit ollaan tosiaan siirtämässä, koska äänestäminen nykytilanteessa ei ole terveysturvallista. Seuraavaksi sitten liikkumisrajoitukset. Ainakin Uudellemaalle.

  #1330591 Ilmoita asiaton viesti

  Voi olla että golf kielletään tai sitten sitä ei kielletä, tämä selviää aikanaan, turha siitä on etukäteen murehti. Eikös Briteissä ole golfin pelaaminen kielletty, mitä hieman ihmettelen jos saat yhden kaverin kanssa käydä ulkoilemassa tai kahvilla, eikös siinä samalla voisi kiertää golf kenttää. Ei se ole kenellekään maailman loppu jos golffin pelaaminen kielletään.

  Mistä tämä ihmisten loputon viha jonkin lajin harrastajia kohtaan kumpuaa. Nyt talvikaudella kiukutellaan hiihtäjille kun lenkkipolut, joissa kyltit ei talvikunnossapitoa on valjastettu hiihtokäyttöön, kuinka moni sinne umpihankeen lähtisi kävelemään jos sinne ei olisi latua tampattu.

  Pakko tunnustaa että Itsekin syyllistyn tähän, tunnen pientä ärtymystä maastopyöräilijöitä kohtaan, tuntuu että buumin myötä kaikki polut joita tottunut kävelemään rouhittu mutavelliksi. No onneksi pahimmat kohdat voi kiertää metsän kautta.

  #1330595 Ilmoita asiaton viesti

  Briteissä golfkentät avataan maaliskuun lopulla. Ranskassa, jossa on ulkonaliikkumiskielto 18-6 välisenä aikana, ovat kentät auki. Ne suljettiin viime keväänä 6 viikon totaalisen sulun ajaksi, avattiin sen jälkeen ilman ravintolapalveluja. Tällä hetkellä ravintolat ovat kiinni, mutta koska take-away on sallittu, pystyy klubilta tilaamaan lounaan, jonka voi nauttia ulkotiloissa.

  #1330596 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Maantiekiitäjä siis avasi ketjun otsikolla ’Golfin pelaaminen turvallista tänä keväänä?’ ilmeisesti tarkoituksenaan herättää keskustelua siitä, onko golfin pelaaminen turvallista tänä keväänä (tai niin me luulimme). Kuitenkin hän käyttää pääosan kirjoituksistaan yrittäen todistaa, ettei golfia saa lainkaan pelata sen paremmin keväällä kuin kesälläkään.

  Kenties otsikon olisi voinut laatia toisin. Tai jättää koko otsikon ja siihen liittyvät kirjoitukset kirjoittamatta.

  #1330597 Ilmoita asiaton viesti

  Keväästä on kysymys, kukaan ei tiedä mikä tilanne on myöhemmin. Kuntavaalit siirrettiin ja THL arvioi että että jopa 11 000 uutta tapausta/vuorokausi huhtikuussa.

  Jos teitä totuus häiritsee, niin kannattaa purkaa frustraatiota THL:n tai poliitikkojen suuntaan. Jos tilanne on kuten THL asiantuntijat esittävät, veikkaan että golfia ei pelata. Ainakaan Uudenmaan alueella.

  ”THL arvioi, että mikäli kasvuvauhti jatkuisi, päivittäinen tapausmäärä Suomessa voisi 18.4. olla jopa välillä 2 600–11 200, oikeusministeriön tiedotteessa todetaan.”

  https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/19952c14-34a1-45a4-9283-df1ba4d52d60

  #1330598 Ilmoita asiaton viesti

  Jos teitä totuus häiritsee, niin kannattaa purkaa frustraatiota THL:n tai poliitikkojen suuntaan

  Noniin.. ainoa totuus on se, että golfkentillä on vielä lunta ja ulkona on pakkasta.
  Vielä ehdimme kaikki hajaantua tästäkin ”keskustelusta”

  #1330599 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Jos teitä totuus häiritsee,

  Minulle on näistä kirjoituksistasi jäänyt sellainen kuva, että sinä olet se, jota tot…. ei vaan tilanne häiritsee. Jopa niin paljon, että sinun on ollut pakko purkaa ahdistustasi tänne.

  #1330600 Ilmoita asiaton viesti

  Veikkaan että jatkossa vaaditaan rokotustodistus kentälle pääsyyn, ainakin kaikilta täysi-ikäisiltä. Muutama vuosi näyttää valtiolla siihen menevän.

  Senioripelaajilla on tässä kyllä selkeä etuasema, pääsevät myös ensimmäisten joukossa matkustamaan vapaasti.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 249)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Golfin pelaaminen turvallista tänä keväänä?