Aihe: Golfia Sloveniassa? - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

Golfia Sloveniassa?

Etusivu Foorumit Matkailu Golfia Sloveniassa?

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #632020 Ilmoita asiaton viesti

  Tarkoitus olisi viettää vaimon kanssa parisen viikkoa syys-lokuussa Sloveniassa vuokra-autolla liikkuen pitäen 2-3 paikkaa tukikohtana. Samalla golfattaisiin 2-3 kertaa viikossa.
  Onko tuoreita kokemuksia Sloveniasta ja sen golfkentistä. Mitä kenttiä ja paikkoja tukikohdiksi suosittelisit?
  Vaimo ei pidä jyrkistä korkeuseroista. Kentän ei tarvitse (=pidä) olla kilpakenttä, vaikka täällä Kytäjällä pelaammekin. Olisi kiva kuulla viimeaikaisia kokemuksia ennenkuin alan tarkemmin tutkia nettiä.

  Matti,
  savanni@sci.fi

  #635969 Ilmoita asiaton viesti

  Sloveniassa ei liene täysmittaisia golfkenttiä muualla kuin Bledissä ja Mariborissa (?). Itselläni on kokemusta Bledistä, mikä on varsin viehättävä paikka ainakin kesällä. Myöhemmin syksyllä siellä alkaa jo lähestyä hiihtokausi. Kannattaa selvittää syys-lokakuun vaihteen kelitilanne.

  Hyvä asuinpaikka Bledissä on Park Hotel****, joka kuuluu Sava Hotels and Resorts -ketjuun. Sama ketju omistaa Bledin golfkentän, joten siellä on hotellivieraille alennettu greenfee, ja tiiaikoja saa receptionista. Ihan kelvollinen puistokenttä, korkeuserot ovat maltillisia. Hotelli kylpyläosastoineen on aivan Bledjärven rannalla. Maisemat pittoreskeja vuoristomaisemia. Lähistöllä on ravintoloita ja baareja. Blediin ajaa Ljubljanan lentokentältä hyvää moottoritietä alle tunnissa.

  #635970 Ilmoita asiaton viesti

  Olin toukokuussa 2008 pelaamassa Sloveniassa, joten lokakuun säistä en osaa sanoa. Oma kohteeni oli Bled Golf & Country Club. Kentät oli hyvässä kunnossa (18+9 r) ja maisemat komeat. Majoitus oli Bledin kylässä (4 km kentältä), Hotel Trst:ssä. Tee-aikojen varaukset hoitui hotellin kautta ennakkoon ja alueen kaikissa hotelleissa majoittuvat saa alennukset green feestä. Bled sijaitsee n. 50 km Ljubljanasta luoteeseen. Hintataso aika lähellä Suomen luokkaa. Kaiken kaikkiaan hyvä reissu – suosittelen.

  (Sputnik 24.4.2010 12:55:18) Näytä profiili | Ilmoita asiattomasta viestistä

  Re: Slovenia – Ljubljana lähellä (3/3) Vastaa viestiin
  Bledissä oltiin 2008 heinäkuussa, hieno paikka, kaikki toimi hyvin. Kiva kenttä, hyvä kunto!
  Hyvää ruokaa ja viiniä = ’pikku- Italia’

  (TTgolf 26.4.2010 9:57:03) Näytä profiili | Ilmoita asiattomasta viestistä

  #635971 Ilmoita asiaton viesti

  Hei
  Olin muutama vuosi sitten Sloveniassa ja vietin mukavan viikonlopun vanhassa linnasssa jonka ympärillä olevaan vanhaan puistoon on rakennetttu golfkenttä. Ei parhaita kenttiä missä olen ollut, mutta puitteet ja palvelu erinomaista. Puistokenttä, vanhoja tammia ja kauniita istutuksia. Kentällä on jonkin verran korkeuseroja. Kuitenkin kokemisen arvoinen paikka. Nimi ja linkki
  Golf course Castle Mokrice.
  http://www.slovenia.info/en/golf/Golf-course-Castle-Mokrice.htm?golf=7&lng=2

  #635972 Ilmoita asiaton viesti

  Hei!

  Olin muutama vuosi sitten vaimoni kanssa Sloveniassa viikon yhdistetyllä peli ja turistireissulla. Ehdottaisin ensinnäkin auton vuokraamista ja asumista Ljubljanan keskustassa. Löytyy hyviä ja edullisia hotelleja aivan keskustajoen rannan läheisyydestä. Joen molemmin puolin on keskittynyt viihtyisä iltaelämä ravintoloineen, terasseineen, kapeine katuineen ja kauppoineen.

  Ljubljana on ihastuttava rauhallinen kaupunki. Hyvää ruokaa ja musiikkia. Yliopistokaupunkina kaupaungissa on paljon nuoria, jotka tuovat vipinää ja menoa.

  Koska Slovenia on pieni maa: kahdessa tunnissa ajaa laidasta laitaan. Maan keskustassa sijaitseva Ljubljana on näin erinomainen tukikohdan paikka.
  Kun aamulla lähtee aikaisin liikkeelle, ehtii pelata hyvin kierroksen ja samalla tutustua maan eri puoliin. Ottakaa navigaattori mukaan.

  Bled on ehdottomasti ykkönen hienoine kenttineen ja upeine alppi- ja järvimaisemineen. Blediin on matkaa noin 50 km. Puolessa välissä on upea kenttä Arboretum. Mikäli lentoaikataulu sallii, kentältä voi ajaa suoraan Arboretumiin, matkaa on 15-20 minuuttia ja vasta pelin jälkeen ajaa Ljubljanaan. Tai pelata se lähtöpäivänä. Sen ainoa miinus on mäkisyys eli se on hieman raskas käveltävä. Ottakaa auto, kenttää ei kannata jättää pelaamatta.

  Mariborin lähellä on Ptujn kaupunki (130 km/1,5 t) , jossa on tasainen kenttä lukuisine vesiesteineen. Kroatian rajan läheisyydessä on useampikin kenttä, joita emme pelanneet. Yksi on Novo Mestossa tunnin ajomatkan päässä Ljubljanasta.

  Yksi pitkän päivän reissu voisi olla Adrianmeren rannelle Piraniin (n. 1,5 t). Matkalla voi pelata Lipican 9-reikäisen kentän aivan kuuluisien Lipican hevosten tallien vieressä. Samalla voi käydä Postojnan tippukiviluolissa. Tai on siis ehdottomasti käytävä!

  Suosittelen lämpimästi Sloveniaa.

  Terveisin

  Jouni Flinkkilä

  #635973 Ilmoita asiaton viesti

  Hyvän siivunhan tuo kirjoittamisen ammattilainen tähän vetäisi, mutta mietityttää tuo syys-lokakuun vaihde. Slovenia on suurelta osin vuoristoa, missä talvi tulee aika aikaisin. Olin muutama vuosi sitten syyskuun lopulla vähän pohjoisempana Zell-am-Seessä, ja säävaihtelut olivat todella jyrkkiä räntäsateesta lähes kesäiseen.

  Muuten – Sloveniasta on lyhyt matka Itävaltaan. Kun aiotte olla siellä viikon, niin pane harkintaan ajelu Itävallan puolelle. Sielläkin on golfkenttiä.

  #635974 Ilmoita asiaton viesti

  Löysin tällaisen vanhan viestiketjun, mutta yhtään valmismatkaa Sloveniaan ei nyt ole tarjolla (kevät 2013). Räätälöityjä matkoja varmaan löytyy, mutta vihjeenä kerrottakoon, että Bled ei ole ainoa mahdollinen matkakohde.

  Sloveniaan on helppo mennä omatoimisesti. Finskin suorat lennot Ljuljanaan, vuokra-auto ja hotelli tai muun tasoinen majoitus järjestyy helposti.

  Monet suomalaiset tuntevat jo Bledin kentän ja siinä ohessa monet ovat pelanneet myös Arboretumissa. Kuten edellä onkin jo kerrottu, välimatkat maassa ovat pieniä.

  Mokricekin on mainittu aiemmissa viesteissä. Kannattaa tsekata, minkälaisia paketteja siellä on nyt tarjolla, mm. yhdessä Otocecin ja Kroatiassa olevan Zagrebin kentän kanssa. Otocec on Novo Meston lähellä ja on suosikkikenttäni (18 reikää nykyään). Hinta-laatusuhde on loistava. Monimuotoinen ja vaativa kenttä!

  Lipican kentällä on myös paketti italialaisen Triesten ja kroatialaisen Adrian kanssa. Maan itäosassa on vielä Livada (18 reikää). Ljubljanan vieressä on uudehko 18-reikäinen kenttä, joka on ilmeisesti jokamiehen kenttä.

  Olen itse pelannut Bledissä, Arboretumissa, Ptujssa ja Otocecissa. Mokrice on nähty kentän laidalta, kun kävimme linnassa syömässä. Niin, melkein joka kentän lähellä on linna, joita Sloveniassa on noin 70.

  Kun sinne lähtee, kannattaa käydä mm. Piranissa Välimeren rannalla ja Bledin lähellä olevan Bohinj-järven kauniita maisemia ihailemassa. Miksei voisi mennä myös metallimusiikkifestareille Tolminiin, katsomaan ja kuuntelemaan suomalaisia alan urhoja, kuten Sonata Arcticaa.

  Maa on pieni ja siellä on kaikkea lumihuippuisista vuorista Välimeren rantaan. Metsää ja viininviljelystä on paljon sekä komeita jokia koskineen. Siellä voi harrastaa golfin lisäksi monenlaista liikuntaa, kuten maastopyöräilyä, melomista, patikointia ja kalliokiipeilyä. Ruoka on herkullista, eri puolilla maata erilaista (Italia-Itävalta-Unkari -vaikutus), ihmiset ovat ystävällisiä, joka puolella on siistiä, paljastaa tämä Slovenia-fani.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Matkailu Golfia Sloveniassa?