24.11.–1.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][6]
KilpailuaSuomalaista

Golfhallit sekä näissä tapahtuva opetus

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Golfhallit sekä näissä tapahtuva opetus

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1325100 Ilmoita asiaton viesti
  Uno

  Minusta Uudellemaalle on hyvin lyhyen ajan sisällä rakennettu useita golfin sisäharjoitteluhalleja sekä näissä on useita kursseja.
  Onko talviharjoittelun määrä kasvanut näin nopeasti?

  Muutamia vuosia lajiaharrastaneena, niin keväisin rangella/harjoittelualueilla on hetkittäin ruuhkaa, mutta kesästä syksyyn on usein hiljasta.

  Tuttavapiirissäni talviharjoittelu perustuu edelleen muihin lajeihin kuin golf.

  Onko lajissa tapahtumassa isompi muutos, että pelaajat tekevät enemmän talvella lajinomaista harjoittelu?
  vai onko teknisten analysaattorien hinnat laskenut, joka on lisännyt hetkellistä kiinnostusta?
  Vai onko golfproiden määrä on lisääntynyt?

  Varmasti myös matkustusrajoitukset ovat muuttaneet pelaamista, mutta harjoitteluhallin perustaminen on vuotta pitempi investointi.

  Tai näkyykö gogolfin/golfsky markkinointipanostukset, halleissa sekä opetuksessa, kun samalla Pego sekä muutama seura on perustanut omat hallit.

  #1325101 Ilmoita asiaton viesti

  Ehkäpä tavallinen rahvas on löytänyt simulaattorit ja lyöntianalysaattorit ja niiden hyödyt? Pelkkä summittainen matolta hutkiminen ilman palautetta lyönnin todellisesta laadusta on vaarallista, sillä siinä saa sujuvasti talven aikana rakennettua tekniikkavirheen, jota voi sitten koko kesän korjata.

  Toki talviharjoittelua myös markkinoidaan aktiivisemmin.

  #1325110 Ilmoita asiaton viesti

  Aika hämmästyttävän paljon on tullut uusia lyöntipaikkoja. Viimeksi huomasi, että Season golfin lähistöllä on edelleen Diswestin harjoittelupaikat ja viereen on tullut Golfareena. Myös golfliikkeet tarjoavat talviaikaan lyöntipaikkoja, mutta näissä kaikissa maksimietäisyys on aika rajallinen. Jossain analysaattori-tunti maksaa vain 20 €/h ja jopa sen alle. Ei paha.

  Olisiko joku nörtimpi viitseliäs tekemään listauksen golfin sisäharjoittelupaikoista, jossa pitäisi olla hinnan lisäksi mm. lyöntipituudet, lähipelialue, analysaattori. Osassa on tuntihinta ja toisissa pallot maksaa, mutta vertailukelpoisuuden vuoksi voisi olla jokin standardi, esim. 60 palloa vs. 1h.

  EDIT: Tämä olisi hyvä aihe Golfpiste.com’lle … eikä GoGolf varmaan ehdi edelle, kun on oma lehmä ojassa

  #1325130 Ilmoita asiaton viesti

  Todella paljon lisää lyöntipaikkoja tullit ja myös mielestäni kotisimulaattorit ja ”autotallipelaajat” lisääntyneet. Olin tossa taannoin lenkillä eräässä korkeamman tulotason asuinalueella Espoossa ja muutaman kilsan lenkillä näkyi ihan 3 avonaista autotallia joissa porukka läi verkkoon palloja ja treenas! No säästää tuossa kyllä kalliit hallirahat mitkä voi olla satasia/ talvi, mutta ihme että halleihinkin riittää asiakasta. Tänä talvena kyllä korona vaikuttaa, kun tuhansia pelimatkoja jätettiin tekemättä. Varmaan tekniikkkaakin käytetään enemmän hyödyksi aj saatu analysaattorit puhelimiinkin yms.. ei tarvi aina olla 20 tonnin Trackman tm.

  Startcaps: ;Voittava on henkisen selustansa tunteva upseeri:” -Erwin Rommel
  :Endquote:

  #1325133 Ilmoita asiaton viesti

  Minusta golf halleissa kävijämäärissä näkyi selkeää kasvua jo vuosi ennen koronaa, tänä talvena ne ovat varmaan aivan täynnä viikonloppuisin ja iltaisin.

  Itse mietin tuota hallissa käynnin mielekkyyttä vallitsevan korona tilanteen takia.

  Minusta ainakin Planmecassa ja Malmin kuplassa on hyvät treeni olosuhteet. Mittalaitteita en omassa harjoittelussa koe tarvitsevani.

  Puhelimeen saa ilmaisia sovelluksia ja ainakin kevyt versiota ilmaiseksi, mutta mitä itse katsonut noista testi videoita niin vaikken hyvä pelaaja olekaan niin pitänee vielä pari vuotta odottaa niiden kehittymistä, liikaa heittoa.

  #1325151 Ilmoita asiaton viesti

  En tiedä onko kysyntä kasvanut tällaiseen perinteiseen verkkoon hakkaamiseen mutta nämä uudet hallit on suunniteltu laadukkaasti ja modernit golfsimulaattorit mahdollistavat sekä viihdekäytön että tavoitteellisen harjoittelun.

  #1325204 Ilmoita asiaton viesti

  Hieman ihmettelen asennetta että ilman lukuja/mittalaitteita ei voisi harjoitella tuloksellisesti hallissa. Näkeehän ammattilaisia myös hallissa lyömässä ilman mittalaitteita.

  #1325205 Ilmoita asiaton viesti

  Hieman ihmettelen asennetta että ilman lukuja/mittalaitteita ei voisi harjoitella tuloksellisesti hallissa.

  Aivan noin suoraviivaisia johtopäätöksiä en sentään tekisi. Talvihallikonseptissa mittalaitteet ovat vain yksi osa kokonaisuutta mutta ilman niitä ei talvipaikkoja nykyään juuri rakenneta. Lähipeliä voi harkata hallissa yleensä suhteellisen hyvin. Swingiä voi toki harjoitella vaikka kotisohvalla mutta jotain feedbackiä on pakko saada säännöllisesti ja siinä tarkka data auttaa. Oikeastaan minkään asian parantaminen ei onnistu kunnolla ilman mittaamista.

  #1325237 Ilmoita asiaton viesti

  Mittalaitteita en omassa harjoittelussa koe tarvitsevani.

  Jani2, Ihan uteliaisuudesta kyselen: miten voit nähdä täyden lyönnin hyvyyden kun pallo ehtii lentää vain 10..30 metriä… tai miten näet mitä lyönnissä pitäisi korjata? Vai harjoitteletko vain lähilyöntejä? Tai jotain muuta? Liikkuvuutta, kropan hallintaa…?

  Itse koen tärkeänä saada palautetta muutamista tärkeimmistä parametreista, jotta sitten voi tehdä korjaavia toimenpiteitä (swing path, attack angle, low point jne). Ilman tuota palautetta ei kyllä omat taidot riitä tekemään muutosta swingiin. Paremmilla pelaajilla ehkä riittää.

  #1325262 Ilmoita asiaton viesti

  Minulla harjoittelussa painotus tuossa perus tekemisessä, ehkä tärkeinpänä olisi tällä hallikaudelle rytmi ja se että jokainen lyönti kiertyy läpi, tällä luultavasti pääsisin eroon käsien lyhentämisestä mikä aiheuttaa lukuisia ongelmia. Yleensä katson hallissa jonkin pisteen johon yritän jokaiselle lyönnillä osua. Varmaan satoja tunteja golf videoita katsottuani tiedön aika paljon mitä pitäisi tehdä, mutta ei vaan kroppa toimi halutulla tavalla.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Golfhallit sekä näissä tapahtuva opetus