26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

Golfcenterin käsittämätön ”MEGADEMO”

Etusivu Foorumit Välineet Golfcenterin käsittämätön ”MEGADEMO”

Esillä 23 viestiä, 1 - 23 (kaikkiaan 23)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Eli golfcenterin mainostama ”MEGADEMO”-päivä tänään, käytännössä et päässyt kokeilemaan mitään mailoista jos et ollut varannut aikaa tai ollut kutsuttuna. Valmistajista Wilson oli kokonaan poissa, vaikka piti olla paikalla. Sitten valmistajista PING, mailoihin ei saanut koskea tai kokeilla vapaasti, esittelijänä ollut nainen ei edes tervehtinyt tai tarjonnut vuoroa kokeilulle. Harvoin on noin tympeää palvelua missään.

  Ajettiin sitten GolfSkyn myymälään Espooseen ja Trackmaniin pääsi vapaasti lyömään haluamiaan mailoja, ilman mitään varauksia tai pakkomyyntiä. Sopiva setti löytyi nopeasti ja kiitokset siitä GolfSkylle!

  Golfcenterin taloustilanne ei ole kummoinen, kilpailija GolfSky on vienyt markkinaosuudet mennen tullen ja tekee jo yli 15 miljoonan euron liikevaihtoa. On lisäksi voitollinen.

  Älä nyt ainakaan mitään PINGin mailoja osta, siihen on syynsä miksi jälleenmyyjät eivät niitä suosittele ja ovat myymälöiden peränurkassa. Verkkokauppojen kauttakaan niitä ei voi hankkia.

  Ammattilaisten valinnat osuvat muihin merkkeihin, koska ovat yksinkertaisesti parempia.

  Sitten valmistajista PING, mailoihin ei saanut koskea tai kokeilla vapaasti, esittelijänä ollut nainen ei edes tervehtinyt tai tarjonnut vuoroa kokeilulle.

  Taisi olla maahantuojan edustaja, saattaa olla että kyseistä henkilöä ei vain golfvälineiden esittely paljon kiinnosta.

  Riihimäeltä asti kannatti mennä GolfSky Espoon liikkeeseen, draiveri, väyläpuut ja wedget saatiin heti mukaan. Raudat postitetaan parin viikon toimitusajalla, ne kasataan Ruotsissa. Sai testata eri vaihtoehtoja omassa rauhassa ja kukaan ei tyrkyttänyt mitään, hienoa toimintaa siellä kaikin puolin.

  Olisiko Amer Sports sitten karsinut kuluja ja lopettanut Wilsonin demotoiminnan, tiedä tuota.

  Toista se oli joskus reilu vuosikymmen sitten, uutuusmailoja sai liikkeistä mukaan kierrokselle testiin ja näitä ”fittauksia” ei ollut tavallisten harrastajien pakko tehdä. Olisi mielestäni myös kohtuullista että näitä ”fittauksia” tekevillä olisi PGA- golfopettajan pätevyydet, eikä vai niin että luetaan Trackmanista jotain numeroita.

  Golfcenter Tapiolan myymälässä ollut melko kireä tunnelma ne kerrat kun olen siellä käynyt, olisiko sitten myyjiä vähennetty. Se suosituin ja tunnetuin maila-asiantuntija (entinen kilpapelaaja) ei ainakaan heidän varauskalenteristaan enää löydy. Jatkuvia aleprosenttikampanjoita on jo muissa ketjuissa käsitelty, tuttu malli esim. huonekalu-alalta.

  Tapahtumista TAGi on POP festivaalia on taas laajennettu kaksipäiväiseksi ja sitä markkinoidaan joka puolella, radiota myöden. Onko suuntaus golfin sijaan sitten siihen, viihdettä laajoille massoille.

  KL1

  Olisi mielestäni myös kohtuullista että näitä ”fittauksia” tekevillä olisi PGA- golfopettajan pätevyydet, eikä vai niin että luetaan Trackmanista jotain numeroita.

  Tuntemillani neljällä fittaajalla ei kellään ole PGA-opettajan pätevyyttä, mutta kosolti tyytyväisiä asiakkaita. Toisaalta muuan tällä forumilla aikanaan vaikuttanut PGA-pro fittaa mailoja tuolla rapakon toisella puolella, joten kyllä fittaavia golfopettajiakin löytyy.

  Toisaalta muuan tällä forumilla aikanaan vaikuttanut PGA-pro fittaa mailoja tuolla rapakon toisella puolella, joten kyllä fittaavia golfopettajiakin löytyy.

  Löytyy toki ja kyllä sitä Suomessakin näkee usein että on välinemyyjän lisäksi otettu se oma tuttu PGA-opettaja tai valmentaja mukaan testiin ja yhdessä sitten pohditaan mikä on oikeasti paras vaihtoehto. Nämä maahantuojien myyntidemothan on tilaisuuksia jossa kaikki kilvan keskenään kehuvat omia tuotteitaan…

  Harvemmin golfopettajat ovat mitään välineasiantuntijoita, vaan se on oma erikoistumisalansa.

  Golfseppo:
  ”Nämä maahantuojien myyntidemothan on tilaisuuksia jossa kaikki kilvan keskenään kehuvat omia tuotteitaan…”

  Päinvastainen toiminta oli perin omituista näissä maahantuojien myyntidemoissa!

  KL1

  Tiiboxi kirjoitti:

  Harvemmin golfopettajat ovat mitään välineasiantuntijoita, vaan se on oma erikoistumisalansa.

  Tuo kirjoitus laittaa oikeasti miettimään asiaa.

  Onko oikeasti niin, ettei opettavan pron tarvitse ymmärtää millaiset välineet ovat juuri hänen oppilaalleen ne soveltuvimmat? Ja onko oikeasti niin, että jossain päin maailmaa opetetaan mailafittaajia ymmärtämään asiakkaan tarpeita niin syvällisesti, ettei ko. asiakasta opettava pro osaa ymmärtää asiakkaansa tarpeita yhtä syvällisesti kuin tämä jossain päin maailmaa koulutettu golf välinekaupan ”fittaaja” tai edes oikeasti työkseen välineitä fittaava?

  Siinäpä pohdittavaa.

  Kyllä PGA:n pätevyydet hankkinut opettaja tietää paljon myös välineistä, mutta näkee golflyönnin kokonaisuutena ja ymmärtää mikä on välineiden osuus. Tuolla on youtubessa vaikka kuinka paljon esim. PGA proiden tekemiä arvosteluvideoita, joissa näytetään myös Trackman tulokset. Suosituin ja yksi suorasanaisimmista on esim. Rick Shiels, yli 2,5 miljoonaa tilaajaa.

  Voihan täällä esim, kuka tahansa myydä asuntoja ja toimia asuntomyyjänä, mutta onneksi on myös esim. LKV-pätevyyden opiskelleita välittäjiä.

  Älä nyt ainakaan mitään PINGin mailoja osta, siihen on syynsä miksi jälleenmyyjät eivät niitä suosittele ja ovat myymälöiden peränurkassa. Verkkokauppojen kauttakaan niitä ei voi hankkia.

  Ammattilaisten valinnat osuvat muihin merkkeihin, koska ovat yksinkertaisesti parempia.

  Tarvitsen ryppyjä mun driverin päällä -> siksi Ping!

  Kyllä PGA pro koulutuksessa käsitellään välineitä ja he saavat niihin ihan hyvät perustiedot, mutta ammattifittaajat kouluttautuvat välineisiin jatkuvasti. Joka vuosi tulee runsaasti uutuuksia ja niihin perehtyminen on jatkuvaa oppimista, ja siihen panostavat juuri päätoimiset fittaajat, ei juurikaan opettavat prot. Tästä syystä PGA pro titteli ei ole mikään tae syvällisesta välineosaamisesta.

  Kuinka sattuikaan, olin eilen rautamailafittauksessa.

  Taustatyönä olin Golfmessuilla lyönyt paria mailaa, joista uskoin olevani kiinnostunut. Parissa Trackman -sessiossa olin haarukoinut kevään aikana vanhojen mailojeni tavoitetason (tavoitetason määritelmä: 25% lyönneistä parempia kuin tavoitetaso ja 75% huonompia) parametrit.

  Eilisessä fittauksessa kokeilin kahta lapamallia ja kolmea vartta. En tiedä, oliko fittaaja pro, mutta fittaus oli erittäin asianmukainen. Kun kyse oli fittaamisesta, keskustelun kohteena oli se, mikä ratkaisu sopii parhaiten svingiini, ei se, minkälainen svingini pitäisi olla.

  Fittaus oli myös hyvin fysiikkalähtöinen (siis oppiaine fysiikka, ei fysiikka merkityksessä ”fyysinen kunto”), mikä on minulle mieleen ja minkä puute on pitänyt minut poissa proiden pakeilta viimeiset 38 vuotta.

  Eli uskoakseni fittauksessa ja opetuksessa on kyse sen verran eri asioista, että kumpaankin on hyvä olla omat spesialistinsa.

  Off topic: nykymailojen loftit ovat vitsikkäitä. Kun vanhan settini r7:n loft on 34 astetta, fitattujen loftit olivat 30.5 ja 33 astetta. Kun päädyin vielä tuohon 30.5 mailasettiin, oikeampi vertailu olisi uuden r7 ja vanhan r6 välillä. Lyöntipituuksia tarkastellessa tämä on hyvä ottaa huomioon, minkä fittaaja toikin asianmukaisesti esiin. Noh, uusilla mailoilla r7 lentää taas sinne, mihin r7 lensi 4-5 vuotta sitten, ennen kuin iän seurauksena lyönti alkoi hieman lyhentyä…

  KL1

  Kun vanhan settini r7:n loft on 34 astetta, fitattujen loftit olivat 30.5 ja 33 astetta. Kun päädyin vielä tuohon 30.5 mailasettiin, oikeampi vertailu olisi uuden r7 ja vanhan r6 välillä.

  Jos mennään 20 vuotta taaksepäin, niin r5 loft oli 30 astetta. Uusi seiskasi on siis suunnilleen vanha r5 lyhyemmällä varrella.

  Uno

  Minusta golfcenterissä on Tagin muuttamisen jälkeen asiakaspalvelu muuttunut vähän ylimieliseksi.

  Golfskyissä on yleisemmin leppoisampi ilmapiiri toki golfcenter/golfbalancessa on minusta teknisempiä myyjiä.
  golfsky on selkeämmin jaettu kassahenkilöt/vaatemyyjät sekä mailamyyjiin.
  Vanha golfbalance on hyvä vaihtoehto Tagille.

  GolfSkyssa tosiaan pääsee kuka tahansa testamaan haluamaansa mailaa ilman mitään ajanvarauksia ja maksuja. Kilpailijoilla voi käytännöt sitten vaihdella.

  Olin useasti rangella samaan aikaan kun pro ja mailan ostaja testasivat mailoja. Kumma juttu että aina paras driveri testaajalle oli paketin kallein, trackmania ei ollut vielä keksitty eli silmä/ahneus/ mikälie taito myydä se kallein maila. Niin ja se pro omisti sen pro shopin mistä se maila oli.

  Itselle uutuuksista edullisin oli paras ja sopivin, toki useampi tuhat euroa meni kun laitettiin koko setti, poislukien putteri. Suosittelen GolfSkyta, mutkaton ja asiallinen palvelu.

  Old Course, voitko vielä mainita muutaman kerran että ”Golf Sky on kyllä niin hyvä”. 6 viestiä kaiken kaikkiaan kirjoittanut kyseinen trolli ja niistä 5 käsittelee Golf Skyn hyvyyttä ja vastustajan huonoutta. Tietenkin jopa kahdessa ketjussa.

  Vantaan Golfbalancessa (Nyk. Golfcenter) sai ainakin viimeviikolla ja aiemminkin lyhyen testauksen eri varsilla tehtyä ihan sisään marssimalla (ruuhka-ajat varmaan poikkeus) ja kun vielä sattui, että toisen loppusuoralla olleen mailamerkin Demo oli viimeviikolla Ringsidessä, niin kokeilun jälkeen oli enää kuljettava kassan kautta.

  Ulkodemossakin oli vapaata, oman ajan varasin 12:30, mutta testasin jo aiemmin – oli 1 ajanvaraus paikka ja toinen ”Ad Hoc” testaajille.
  – Itse ihmettelen, että mikä siinä ajanvarauksessa on niin hankalaa…

  Mitä tulee Golfsky on paljon hyvää, mutta:

  – Toissaviikolle varattu fitti ei toteutunut, kun 20 min yliajan odottelun jälkeen marssin ulos liikkeestä.
  – Menin parinpäivän päästä vielä uudelleen, ja myyjän kanssa etsin mailoja, mutta oli käytännössä vain Game Improja hyllyssä, ainoa kiinnostava olisi ollut Tellun P770, mutta en yli 1000€ viitsinyt alennettua hintaakaan suorittaa, muita vastaavan tason mailoja ei ollut.

  Luulen että Old Course on se kassan takana lymyilevä 65 vuotias ’apulaistyöntekijä’ joka on kultalusikka suussa syntynyt mutta ei omin avuin minnekään jaksanut ja tie päättynyt sitten pitäjän golfkentän lomittajaksi ja sitten pitää tekemisen puutteessa tulla nettiin hybridivaikuttamaan lisätienestien toivossa…

Esillä 23 viestiä, 1 - 23 (kaikkiaan 23)
Vastaa aiheeseen: Golfcenterin käsittämätön ”MEGADEMO”

Etusivu Foorumit Välineet Golfcenterin käsittämätön ”MEGADEMO”