Aihe: Golfaustako me harrastamme? - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

Golfaustako me harrastamme?

Etusivu Foorumit Yleistä Golfaustako me harrastamme?

Esillä 24 viestiä, 1 - 24 (kaikkiaan 24)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #184703 Ilmoita asiaton viesti

  Minua on jo pitkään ärsyttänyt jostain käsittämättömästä syystä puhekieleen vakiintunut sana golfaus. Kun sanaa käytetään jo suomen suurimman golf-julkaisun pääkirjoituksessakin, päätin nostaa kissan pöydälle. Harrastetaanko vihreän veran ääressä birjardausta tai menevätkö karvapallon lyöjät tennaamaan? Mielestäni olen golffari (vai onko se golffari) ja kesäisin lähden pelaamaan golfia. Ottakaa kantaa!

  #382034 Ilmoita asiaton viesti

  Olet oikeassa! Nyt kun asiaa oikein ajatteli niin termi ’golfaus’ kuulostaa jotenkin… tyhmältä. Itse olen sillä kannalla myöskin että ’mennään pelaamaan golfia’

  #382035 Ilmoita asiaton viesti
  DCI

  Agassit menee kyllä tennistämään.

  #382036 Ilmoita asiaton viesti

  Niin, voihan joku lähteä biljardeeraamaan…

  #382037 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Vancouverin lentokentällä yksi suomensiirtolainen, pari kymmentä vuotta Kanadassa asunut rouva, tuli juttelemaan kuultuaan meidän puhuvan Suomea, ja kun kerroin, että mm. tultiin pelaamaan myös golfia, niin rouva siihen: ’Ai, sinä harrastat golfimista? Tykkäätkö paljonkin golfimisesta?’

  #382038 Ilmoita asiaton viesti

  Golfaamaan lähteminen tuo mielleyhtymän verkkaiseen laahustamiseen.

  #382039 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Golfaus sanan on varmaankin keksinyt joku maalais-jussi joka ei ymmärrä golfin päälle yhtään mitään. Itse kuulee kavereilta golfaus sanaa ja se kuulostaa ihan älyttömältä!!!

  #382040 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Minä olen golffija, ja kesäisin käyn golfimassa!

  #382041 Ilmoita asiaton viesti

  Ajattelinpa lähteä hetken kuluttua katsomaan kuin turkkulaise verko pöllyyvä tuolla Espoon jääkiekkoushallissa.

  #382042 Ilmoita asiaton viesti

  Ilmeisesti golfin pariin on siirtynyt useampikin ennen tai edelleen kalastusta, metsästystä tai purjehdusta harrastanut henkilö ja tuonnut tuon sanamuodon golfausta mukanaan. Aikoinaan harrastin itse paljon squashia, joka sekin muuttui ajan kuluessa ihmeelliseksi kössiksi. Itse ainakin harrastan vielä golfia enkä golfausta.

  #382043 Ilmoita asiaton viesti
  DCI

  Et sinä mitään squashia ole harrastanut. Sinä squashasit tai kävit kössäämässä. Siistiä, eikö.

  Minä sulkapalloan mielelläni, mutta harvoin. Olen myös käynyt taekwondoomassa. Karatoimista en ole koskaan koittanut. Koulussa kaukalopallotaan, vaikka jääkiekkous olisi hauskempaa. Mutta kaikkein mieluiten PELAAN GOLFIA.

  #382044 Ilmoita asiaton viesti

  Aikaisemmin harrastin golffauksen lisäksi myös keilaamista, mutta tästä lähtien käyn pelaamassa keilaa.. luulevat muuten ihan heinähatuksi.

  #382045 Ilmoita asiaton viesti

  Öh. Minusta kun sanasta golf kerran saa järkevästi verbin ’golfata’, eli minä golfaan, sinä golfaat, … me golfaamme… niin tokihan sitä voi käyttää.

  Golfaus taas on kieltämättä aika kauhean kuuloinen väännös tuosta verbistä, eikä koko sanalla edes ole mitään virkaa, koska siinä substantiivista väännettyä verbiä väännetään takaisin substantiivimuotoon (tjsp). Joka paikassa missä sanaa ’golfaus’ käytetään voi käyttää sanaa ’golf’.

  Mutta ’lähden golfaamaan’, tai ’olen golfaamassa’, on minusta ihan käyttökelponen ilmaisu, se on jotenkin ympäripyöreämpi (voi tarkoittaa esim harjoittelua) kun taas ’lähden pelaamaan golfia’ ymmärrän niin että ykköstii on jo varattu ja kyseessä on nimenomaan pelaaminen. Suomen kieli mahdollistaa erilaiset elinvoimaiset ilmaisut, kyllähän niitä kannattaa käyttää.

  Ja se on ’golfari’. Eikä ole edes perjantai vielä, miten nämä aiheet nyt näin rönsyilevät. 🙂

  #382046 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Luin lööpistä, että sinä harrastit se…siä, mutta jos olisit ollut yksin, siis solona, solitaire, pelannut pasianssia, niin harrastuksesi olisi ollut …kaus.

  Golf-Golfaus sanapariin siis suhtautukaamme kuten edellä vihjaamaani sanapariin.

  #382047 Ilmoita asiaton viesti
  Sir E
  Moderaattori

  Ainakin Härmän Kuntokeskuksessa voi golfauksen lisäksi harrastaa keilausta…

  Lue lisää: Härmän Kuntokeskus

  #382048 Ilmoita asiaton viesti

  Toi ’golfaamaan’ kuulostaa samalta,kuin mulle sanottaisiin,että ’ootko hiihdellyt paljon?’Tai ’oletko käynyt lenkkeilemässä?’

  Urheilijana tommonen ottaa oikeesti päähän,kun kyse on määrätietoisesta kilpaurheilusta!Hiihtely on sitä,mitä mummot tekevät golfkentällä talvisin,mitenkään mummoja väheksymättä…

  Toki golf ei ole niitä fyysisesti raskaimpia lajeja,ja itselleni se on enemmän hauskanpitoa,kuin urheilua,mutta silti se kuulostaa VÄHÄTTELYLTÄ!

  ’taasko sä oot golfaamassa?’

  #382049 Ilmoita asiaton viesti

  Tänäänkin pitäisi mennä halliin harjoittelemaan, mutta tämän rönsyilevän ketjun jälkeen en enään muista menenkö harjoittelemaan puttaamista ja chippaamista vaiko puttausta ja chippausta. Tuoppi voi varmaan auttaa tässäkin ongelmassa.

  #382050 Ilmoita asiaton viesti

  No, kyllä ainakin minä harrastan golfia ja menen pelaamaan golfia ja niin taitavat tehdä pelitoverinikin 😉

  #382051 Ilmoita asiaton viesti

  Heh. 🙂

  Harvassa ovat ongelmat joihin tuoppi tai pari ei auttaisi. 😉 Lepään laatikkoni.

  #382052 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  No, onkos sitten sillä mielestänne eroa että sanoo että ’ryhdyn golfariksi’ tai että ’aloitan harrastamaan golfia’? Näin siis voisi sanoa henkilö joka ei vielä harrasta golfia.

  #382053 Ilmoita asiaton viesti

  En alunperin kritisoinut golfari-sanaa, vaan golfaus-verbiä.

  #382054 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Totta, kirjoitukseni meni vähän OT:ksi eikä siis ollut millään muotoa kohdistettu sinun viestiisi.

  Ajattelin vain että onko noilla kahdella kenenkään muun mielestä eroa.

  #382055 Ilmoita asiaton viesti

  Voi saakeli!! Tämän ketjun läpi lukeminenhan nous ihan päähän.. Hitto! Kun rupesin miettimään tota golffffausta niin väistämättä alko tuntumaan, että jo itse sana golf on 1 000 000 000 000 kertaa toistettuna aika pirun tyhmän kuulonen sana…. Golf, golf, golf, golf, golf, golf, golf, golf, golf.. Aah! Parempaa kuin r…..kaus.:)

  #382056 Ilmoita asiaton viesti
  DCI

  Golfin ’harrastaminen’ on neitien puuhaa. Golfin pelaaminen on totista töhertämistä, jota eivät tee golffarit vaan golfamatöörit, huippuamatöörit tai ammattilaiset. Minä olen amatööri. Olkaa te golffareita, jotka ette pelaa vaan golfaatte.

Esillä 24 viestiä, 1 - 24 (kaikkiaan 24)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Golfaustako me harrastamme?