16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Golfaustako me harrastamme?

Etusivu Foorumit Yleistä Golfaustako me harrastamme?

Esillä 24 viestiä, 1 - 24 (kaikkiaan 24)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Minua on jo pitkään ärsyttänyt jostain käsittämättömästä syystä puhekieleen vakiintunut sana golfaus. Kun sanaa käytetään jo suomen suurimman golf-julkaisun pääkirjoituksessakin, päätin nostaa kissan pöydälle. Harrastetaanko vihreän veran ääressä birjardausta tai menevätkö karvapallon lyöjät tennaamaan? Mielestäni olen golffari (vai onko se golffari) ja kesäisin lähden pelaamaan golfia. Ottakaa kantaa!

    Olet oikeassa! Nyt kun asiaa oikein ajatteli niin termi ’golfaus’ kuulostaa jotenkin… tyhmältä. Itse olen sillä kannalla myöskin että ’mennään pelaamaan golfia’

    DCI

    Agassit menee kyllä tennistämään.

    Niin, voihan joku lähteä biljardeeraamaan…

    Vancouverin lentokentällä yksi suomensiirtolainen, pari kymmentä vuotta Kanadassa asunut rouva, tuli juttelemaan kuultuaan meidän puhuvan Suomea, ja kun kerroin, että mm. tultiin pelaamaan myös golfia, niin rouva siihen: ’Ai, sinä harrastat golfimista? Tykkäätkö paljonkin golfimisesta?’

    Golfaamaan lähteminen tuo mielleyhtymän verkkaiseen laahustamiseen.

    Nimetön

    Golfaus sanan on varmaankin keksinyt joku maalais-jussi joka ei ymmärrä golfin päälle yhtään mitään. Itse kuulee kavereilta golfaus sanaa ja se kuulostaa ihan älyttömältä!!!

    Minä olen golffija, ja kesäisin käyn golfimassa!

    Ajattelinpa lähteä hetken kuluttua katsomaan kuin turkkulaise verko pöllyyvä tuolla Espoon jääkiekkoushallissa.

    Ilmeisesti golfin pariin on siirtynyt useampikin ennen tai edelleen kalastusta, metsästystä tai purjehdusta harrastanut henkilö ja tuonnut tuon sanamuodon golfausta mukanaan. Aikoinaan harrastin itse paljon squashia, joka sekin muuttui ajan kuluessa ihmeelliseksi kössiksi. Itse ainakin harrastan vielä golfia enkä golfausta.

    DCI

    Et sinä mitään squashia ole harrastanut. Sinä squashasit tai kävit kössäämässä. Siistiä, eikö.

    Minä sulkapalloan mielelläni, mutta harvoin. Olen myös käynyt taekwondoomassa. Karatoimista en ole koskaan koittanut. Koulussa kaukalopallotaan, vaikka jääkiekkous olisi hauskempaa. Mutta kaikkein mieluiten PELAAN GOLFIA.

    Aikaisemmin harrastin golffauksen lisäksi myös keilaamista, mutta tästä lähtien käyn pelaamassa keilaa.. luulevat muuten ihan heinähatuksi.

    Öh. Minusta kun sanasta golf kerran saa järkevästi verbin ’golfata’, eli minä golfaan, sinä golfaat, … me golfaamme… niin tokihan sitä voi käyttää.

    Golfaus taas on kieltämättä aika kauhean kuuloinen väännös tuosta verbistä, eikä koko sanalla edes ole mitään virkaa, koska siinä substantiivista väännettyä verbiä väännetään takaisin substantiivimuotoon (tjsp). Joka paikassa missä sanaa ’golfaus’ käytetään voi käyttää sanaa ’golf’.

    Mutta ’lähden golfaamaan’, tai ’olen golfaamassa’, on minusta ihan käyttökelponen ilmaisu, se on jotenkin ympäripyöreämpi (voi tarkoittaa esim harjoittelua) kun taas ’lähden pelaamaan golfia’ ymmärrän niin että ykköstii on jo varattu ja kyseessä on nimenomaan pelaaminen. Suomen kieli mahdollistaa erilaiset elinvoimaiset ilmaisut, kyllähän niitä kannattaa käyttää.

    Ja se on ’golfari’. Eikä ole edes perjantai vielä, miten nämä aiheet nyt näin rönsyilevät. 🙂

    Luin lööpistä, että sinä harrastit se…siä, mutta jos olisit ollut yksin, siis solona, solitaire, pelannut pasianssia, niin harrastuksesi olisi ollut …kaus.

    Golf-Golfaus sanapariin siis suhtautukaamme kuten edellä vihjaamaani sanapariin.

    Ainakin Härmän Kuntokeskuksessa voi golfauksen lisäksi harrastaa keilausta…

    Lue lisää: Härmän Kuntokeskus

    Toi ’golfaamaan’ kuulostaa samalta,kuin mulle sanottaisiin,että ’ootko hiihdellyt paljon?’Tai ’oletko käynyt lenkkeilemässä?’

    Urheilijana tommonen ottaa oikeesti päähän,kun kyse on määrätietoisesta kilpaurheilusta!Hiihtely on sitä,mitä mummot tekevät golfkentällä talvisin,mitenkään mummoja väheksymättä…

    Toki golf ei ole niitä fyysisesti raskaimpia lajeja,ja itselleni se on enemmän hauskanpitoa,kuin urheilua,mutta silti se kuulostaa VÄHÄTTELYLTÄ!

    ’taasko sä oot golfaamassa?’

    Tänäänkin pitäisi mennä halliin harjoittelemaan, mutta tämän rönsyilevän ketjun jälkeen en enään muista menenkö harjoittelemaan puttaamista ja chippaamista vaiko puttausta ja chippausta. Tuoppi voi varmaan auttaa tässäkin ongelmassa.

    No, kyllä ainakin minä harrastan golfia ja menen pelaamaan golfia ja niin taitavat tehdä pelitoverinikin 😉

    Heh. 🙂

    Harvassa ovat ongelmat joihin tuoppi tai pari ei auttaisi. 😉 Lepään laatikkoni.

    No, onkos sitten sillä mielestänne eroa että sanoo että ’ryhdyn golfariksi’ tai että ’aloitan harrastamaan golfia’? Näin siis voisi sanoa henkilö joka ei vielä harrasta golfia.

    En alunperin kritisoinut golfari-sanaa, vaan golfaus-verbiä.

    Totta, kirjoitukseni meni vähän OT:ksi eikä siis ollut millään muotoa kohdistettu sinun viestiisi.

    Ajattelin vain että onko noilla kahdella kenenkään muun mielestä eroa.

    Voi saakeli!! Tämän ketjun läpi lukeminenhan nous ihan päähän.. Hitto! Kun rupesin miettimään tota golffffausta niin väistämättä alko tuntumaan, että jo itse sana golf on 1 000 000 000 000 kertaa toistettuna aika pirun tyhmän kuulonen sana…. Golf, golf, golf, golf, golf, golf, golf, golf, golf.. Aah! Parempaa kuin r…..kaus.:)

    DCI

    Golfin ’harrastaminen’ on neitien puuhaa. Golfin pelaaminen on totista töhertämistä, jota eivät tee golffarit vaan golfamatöörit, huippuamatöörit tai ammattilaiset. Minä olen amatööri. Olkaa te golffareita, jotka ette pelaa vaan golfaatte.

Esillä 24 viestiä, 1 - 24 (kaikkiaan 24)
Vastaa aiheeseen: Golfaustako me harrastamme?

Etusivu Foorumit Yleistä Golfaustako me harrastamme?