16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Golfariksi päivässä…

Etusivu Foorumit Yleistä Golfariksi päivässä…

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 25)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • En ihmettele ettei kukaan golfharrastusta haikaileva jaksa panostaa harjoitteluun, sääntöihin tai edes miten toimia kentällä, kun olette muiden jaloissa, kun näin myyvin argumentein mainostetaan lajin aloittamista:

    Tämän takia GoGolf on luonut Päivässä golfariksi -kurssin. Kursseilla opetellaan golfia hauskalla ja rennolla otteella. Kerromme golfista vain oleellisen, mitä sinun tarvitsee tietää sitä aloittaessasi. Loput opit pelaamalla.

    Kursseilla ei pidetä teoria- tai pelikokeita. Kaikki kurssin käyneet läpäisevät kurssin ja saavat green cardin.

    Kertokaa kaikille kurssilaisille, että eteneminen tapahtuu reippaasti edellisen ryhmän vanavedessä eikä jätetä kahta väylää tyhjää eteen! Kertokaa myös, että divotit ja alastulojäljet on tapana korjata!

    Ketäänhän ei voi pakottaa harjoittelemaan, mutta jos et saa 100m palloa suoraan eteenpäin, niin älä mene vielä kentälle, tulee kaikille paha mieli!

    En jaksa uskoa, että GoGolfin vanhemmat Prot, Antit ja Rikut, olisivat tällaista tuotetta ottaneet omaan portfolioonsa vielä joitain aikoja sitten, mutta markkinat ovat tehneet tehtävänsä. Nyt nämä kaksi johtavaa Green Card tehdasta, GoGolf ja Paloheinä, suoltavat masuuneistaan kentille huonosti eteneviä ja omia jälkiään korjaamatta jättäviä raakileita niinkun nyt tehtaat suoltaa puolivalmisteita.

    Aikoinaan ei itselle olisi edes tullut mieleen lähteä kentällä turaamaan tai olemaan muille taakkana, mutta niin on maailma muuttunut! Huonompaan, jos minulta kysytään…

    KL1

    Tasoitusrajat takaisin kentille, siitä olisi jo paljon iloa.

    HS1

    Kursseilla opetellaan golfia hauskalla ja rennolla otteella. Kerromme golfista vain oleellisen, mitä sinun tarvitsee tietää sitä aloittaessasi. Loput opit pelaamalla.

    Eivät nuo mitään kursseja ole, pelkkä tilisiirto riittää. Tuo ”opi loput pelaamalla” kertoo kaiken. Yleinen mielipide tällä foorumilla tosin on että kaikkien pitää päästä kentälle ja ”koko Suomi golfaa” on upea juttu. Olen kyllä täysin eri mieltä.

    Vedätystä nuo on että mitään ei tarvitse tehdä ja että pallo lentää melkein itsestään. Täydellistä typeryyttä.

    KL1

    Yleinen mielipide tällä foorumilla tosin on että kaikkien pitää päästä kentälle

    Sinä kun niin mielelläsi kaivelet vanhoja viestejä, niin laitatko näkyville muutaman sellaisen viestin, joka tukee tuota väitettäsi? Mielellään usean eri kirjoittajan, koska puhut yleisestä mielipiteestä.

    Kiitos jo etukäteen.

    Tuo ”opi loput pelaamalla” kertoo kaiken. Yleinen mielipide tällä foorumilla tosin on että kaikkien pitää päästä kentälle ja ”koko Suomi golfaa” on upea juttu. Olen kyllä täysin eri mieltä.

    Minä puolestani olen ”koko Suomi golfaa” puolesta ja kaikkien pitää päästä kentälle. Tämä ei tietenkään tarkoita, että kaikkien kaikille kentille. Meillä on kyllä ihan sopivia kenttiä myös vasta-alkajille – esimerkiksi Löfkulla, Pulaheinä, Hiekkis, Laajasalo ja monet monet par3 kentät. Kentät saisivat muutoinkin profiloitua nykyistä enemmän, eli olisi myös sellaisia kenttiä, jonne ei alle 20 tasoituksella olisi mitään asiaa ja lähtövälikin olisi 12 minuuttia.

    Itsellä 2kk golf-harrastusta takana. Alkeiskurssi (Gumböle golfissa) oli ainoastaan 4h kestoltaan.

    Allekirjoitan osittain sen, että pelaamalla oppii. Siellä kentällä pitää käydä jossain vaiheessa toteamassa ettei se lyönti olekaan ihan jiirissä. Ja sitten uudella tarmolla rangelle ja harjoitusalueelle.

    Ja vielä alkeiskurssista: Yllätyin itsekin että ne ovat noin lyhyitä. Suuri osa opetusta oli sujuvan pelin opetusta. Lyönteihin oli niukasti aikaa.

    Kurssilla kuitenkin tehtiin selväksi ettei sen käyneet ole valmiita pelikentille. Kurssilla markkinoitiin kovasti lisäkoulutusta ja ”polkua” kentille: lisälyöntitunnit ja PRO:n kanssa etuysin pelaaminen oikealla radalla.

    Kiitos kaikille kokeneille golffareille joilta löytyy ymmärrystä ja kärsivällisyyttä vasta-alkajia kohtaan.

    JTS

    Sehän on tosiasia, että tuollaisella 4h ”Päivässä Golfariksi -kurssilla”, jossa on se kymmenkunta henkilöä ja heilutaan vain rangella, ei vain realistisesti voi oppia kovin paljoa. Jotain ajatusta ehkä saa sitä mitä ehkä pitäisi tehdä. Itse kävin aikanaan NGK:lla 3pv (3x 4h) kurssin, jossa pääsi myös Par 3 kentälle pelaamaan. Golf on kuitenkin haastava laji ja lyöntejä tarvitaan satoja ja taas satoja ennen kuin lihasmuisti alkaa muodustumaan.

    Jokainen meistä kuitenkin on ollut aloittelija jossain vaiheessa ja joskus se ensimmänen kerta kentällä on otettava. Tässä kohtaa itse kukin voi käyttää hieman pelisilmää ja mahdollisuuksien mukaan esim varata tiiajan ei niin ruhkaiseen ajankohtaan ja rohkeasti pallo taskuun, jos lyöntimäärä alkaa olemaan kaksinumeroinen. On kuitenkin eriasia pelata isolla kentällä kuin pienellä Par 3:lla (joka toki on erinomaista harjoittelua). Olen @Putti_Possun kanssa saman suuntaisilla linjoilla. Mielestäni kentät voisivat enemmänkin profiloitua, jotta jokaiselle löytyy se mieluinen paikka. Toki pitää muistaa, että etäisyys on myös yksi tekijä kenttää valittaessa, varmasti ainakin aloittelijoilla. PK-seudulla / Uudellamaalla toki kenttiä riittää, joka lähtöön ja makuun.

    Kannatan tiukkoja tasoitusrajoja, Talin 24 miehille ja 28 naisille oli sopiva. Ostaisin varmasti PK-seudulla pelioikeuden jos olisi 10-12 minuutin lähtövälit, max ryhmätasoitus 80 ja alin kentälle vaadittava tasoitus (myös pelioikeuden omaavilta) about 30.

    Kyllä tuon ulkopuolelta löytyy kenttiä halukkaille mielin määrin.

    Nimetön

    Aloittelijan uran alku pitäisi olla mahdollisimman juoheva jotta kukaan viitsii jatkaa harrastustaan. Pelkkä mollaus saa vaan vaihtamaan harrastusta.

    Kuka vaan voi tehdä tasoituskortteja nykyään. Mutta ehkä ensimmäisen vuoden jäsenyys olisi sellainen että aloittelija pääsisi vain harjoituskentille. Joita saisi muutenkin olla enemmän, luulis että bisnes nekin olisi. Tai sitten erilaisia päiviä, tyyliin ”Luukin maanantai”. Oranssit teepaikat. Totaalimaksimi kierrosaika. Ruuhkaiset ajat varmaan voisi olla jotain 28/36 hcp.

    Aika vähän aloittelijat mua häiritsee. Vähän katson ajanvarauksia etten jää jumiin. Tervetuloa vaan aloittelijat hienoon peliin.

    Luulisi että sählääviä aloittelijoita ei olisi tungokseksi asti kentillä missä green fee 75€+. Uskon jo tällä hetkellä on ratoja paremmille pelaajille. Lompsa auki 🙂

    Lupaan olla pois tieltä ja pysyn GoGolf kentillä.

    Vuonna 1985 Tanskanmaalla aloitin golfin. Ei ollut green cardeja. Kentälle pääsi kun osti kaupasta puolisetin ja otti viisi puolen tunnin oppituntia (kahdelle) Johnilta, joka oli parikymppinen Englannista roudattu pro ja joka kerta sen näköinen, että edellisen yön unet oli jääneet väliin ja aika oli mennyt ehkä jonkin lasin äärellä.

    Kun mentiin kentälle, vaimo teki ekalla väylällä (par 3) parin, minä 10. Siitä ymmärsin, että ehkä aluksi olisi hyvä pelata naisten tiiltä ja sitä sitten sen kesän jatkoinkin.

    En muista, että John olisi puhunut meille mitään pelinopeudesta. Jotenkin tuntui luontevalta edetä reippaasti, päästää takana olijoita ohi, jos meni kovasti säätämiseksi ja yleensä pyrkiä pelaamaan silloin kun kentällä oli muuten hiljaista. Ei ole mielikuvaa jäänyt, että meille olisi tultu valittamaan hitaasta pelistä ja tuo oli sentään aikakautta, jolloin golfkentän seriffit olis seriffejä, ei klubi-isäntiä.

    Kun seuraavan kesänä palattiin Suomeen, pelattiin ekalla rundilla tasoitukset (tuolloin 36 oli suurin tasoitus). Sillä tiellä ollaan (enkä ole sittemmin prolla käynyt). Jollakin ihan ekoilla kierroksilla meille tultiin Tuusulan silloisella 9-reikäisellä kyllä valittamaan kovaäänisesti – nimittäin vaimon liian lyhytlahkeisista shortseista.

    Aiemmin samana vuonna jo pelattiin Englannissakin ilman suurempia kalabaliikkeja – muistoihin on jäänyt mm vuokramailojen rauta-3, jossa oli bambuvarsi…

    Aina välillä ihmettelen, miksi tämä ei nykyään toimisi samalla tavalla. Pelaamaan tosiaan oppi vain kentällä, vaikka alkuvuosina siellä rangellakin on hyvä käydä – nykyään sitten vähemmän, ehkä sellaiset 200 palloa *kaudessa*.

    Omahyväisesti ajattelen, että kuulun ikäpolveen, jolle on pienestä iskostettu, että katsotaan, mitä ympärillä tapahtuu, mietitään miten oma tekeminen siihen vaikuttaa ja sitten yritetään ottaa muut huomioon. Tällä se ”pelaamalla oppii” onnistuisi muita suuremmin häiritsemättä, mutta onko maailma ja mentaliteetit muuttuneet?

    Eli oma ohjeeni olisi: rohkeasti kentälle, mutta muut huomioon ottaen. Par 3 -kentät ovat ihan hyviä harjoituspaikkoja, mutta kyllä hyvin pian kannattaa mennä täysmittaisille kentille, tosin etutiitä kannattaa vakavasti harkita, ellei pallo hyvilläkään osumilla lennä kovin pitkälle.

    alin kentälle vaadittava tasoitus (myös pelioikeuden omaavilta) about 30.

    Eli kyse olisi aloittelijoille tarkoitettu kenttä? 😉
    [sori en voinut vastustaa kiusausta vastata]

    KL1

    Omahyväisesti ajattelen, että kuulun ikäpolveen, jolle on pienestä iskostettu, että katsotaan, mitä ympärillä tapahtuu, mietitään miten oma tekeminen siihen vaikuttaa ja sitten yritetään ottaa muut huomioon. Tällä se ”pelaamalla oppii” onnistuisi muita suuremmin häiritsemättä, mutta onko maailma ja mentaliteetit muuttuneet?

    On ja ovat. Maailman ovat asuttaneet minäminäminä -henkilöt, mikä näkyy kaikissa arjen toiminnoissa. Valitettavasti yksi sukupolvi on surkeasti epäonnistunut jälkipolvensa kasvattamisessa ja se seuraava sen myötä.

    Nimetön

    Tuli aloiteltua golfi ja mielummin tuhlasin kyllä omat rahani 2 yksityistuntiin kuin 20:een ryhmätuntiin. Sitten treenasin rangella ja siitä 3kk päästä kentälle plutaamaan. Tuli pysyttyö ihan tahdissa ja tasoitus aleni 54 reilusti noin 37:ään ensimmäisellä kierroksella. Olen samaa mieltä että paloheinä ja hiekkaharju sekä vuosaari yms ns aloittelijakentät voisivat profiloitua enemmän semmoisiksi ja haastaville kentille selvät tasoitusrajat. Nämä päivässä golfariksi ovat mielestäni vain hyvien myyntimiesten ja naisten leikkikenttiä, missä viedään asiakasta kuin pässiä narussa

    Olen samaa mieltä että paloheinä ja hiekkaharju sekä vuosaari yms ns aloittelijakentät…

    Joka ukko joka pelaa alle händärinsä Hieksissä ja Vuosaaressa on kyllä kannuksensa ansainnut!

    Siinä kun Hieksissä olet 5-6 palloa vesiin upottanu ni saattaa mieli muuttua aloittelijakentästä.

    Toisaalta Vuosaaressa isolla händärillä joudut vielä mittaa lyönneille treenaamaan ennenkun tulosta alkaa syntymään, kokemuksen mukana tuomasta osaamisesta ei myöskään haittaa rutikuivilla ja kovilla väylillä.

    Ymmärrän kyllä pointtisi ja onnea harjoitteluun jatkossakin!

    Samaa mieltä osittain! Vuosaari erittäin brutaali ja opettaa tuulipelaamisen tärkeyttä. Hiekkaharju suht helppo, vesi vaikuttaa lähinnä korvien välissä. Itse en ole tunteja ottanut, mutta olen sitä ikäluokkaa että ei meillä trackmannia tai pilsipaattoreita ollutkaan vaan paljaalla silmällä huomattiin tuleeko plane out to in ja mitä korjata. Hitaampi tapa tuo vanhan koulukunnnan tapa on sen myönnän

    Mutta mitään en vaihtaisi ja hyvin tässä on silti rahoja voitettu viikonloppuskineissä

    Nimetön

    Mä tykkään käydä talvisin ryhmätreeneissä. En ihan joka talvi käy mutta varmaan joka toinen. Kyllä niistä jää aina muutama asia mieleen. Enkä kovin montaa muutosta pystyisi ottamaan vastaankaan. En vaihtaisi 10 kerran ryhmätreeniä yhteen henk kohtaiseen tuntiin. Kirkkonummella Joo areenassa on treeneissä mittaritkin.

    Ehkä on vaan hyvä pro jonka kanssa tulen toimeen hyvin.

    KL1

    Siinä kun Hieksissä olet 5-6 palloa vesiin upottanu ni saattaa mieli muuttua aloittelijakentästä.

    Hiekkaharjussa on se 6-reikäinenkin kenttä, jota kyllä tituleeraisin aloittelijakentäksi. Pitkä Ysi on sitten jotain muuta, joskaan ei mikään haastava sekään. Aika aloittelija täytyy olla, jos 5-6 palloa siellä veteen lyö…

    HS1

    Golfariksi päivässä, golfariksi verkossa, mitä näitä nyt on. Miten on tilanne päästetty tuollaiseksi ja sitten vielä ihmetellään kun on hitaita pelaajia kentällä.

    KL1

    HS1: Yleinen mielipide tällä foorumilla tosin on että kaikkien pitää päästä kentälle

    KL1: Sinä kun niin mielelläsi kaivelet vanhoja viestejä, niin laitatko näkyville muutaman sellaisen viestin, joka tukee tuota väitettäsi? Mielellään usean eri kirjoittajan, koska puhut yleisestä mielipiteestä.

    Kiitos jo etukäteen.

    Kovin on hiljaista HS1-rintamalla. Eikö löydy sopivia postauksia..?

    Luulin, että päivässä golfariksi olisi pohjanoteeraus, mutta voiton vie kyllä green cardin suoritus nettikurssilla. Ihan vastuutonta päästää kentille pelaajia, joilla ei ole mitään käsitystä etenemisestä eikä jälkiensä siivoomisesta. Eipä silti, rehellisyyden nimissä on sanottava, että kyllä ne vähän pidempäänkin pelanneet osaavat tunata: useampi kierros jäänyt tänä kesänä kesken, kun ei jaksa jonottaa tiiauspaikoille. Valitettavan usein nuoret miehet tulppaavat kenttää, kun pääasiallisena motiivina näyttää olevan kentällä seurustelu kaveriporukassa. Harjoituslyöntejä lyödään aina puolen kymmentä, sitten vielä vähän tuumataan ja kiikaroidaan. Lopputuloksena pallo on 30 metriä metsän puolella, josta sitä haetaan ilman minkäänlaista käsitystä 3 min kestosta… myöskin greenillä makaaminen on yleistynyt, kun puttilinjaa haetaan. Sinänsä huvittaa, että kyseinen makailija puttasi lopulta 4(!!) kertaa. Luulisin, että 4:llä putilla olisi kuppiin päässyt ilman makailujakin.
    Kenttien pitäisi ottaa tosissaan valvonta ja pistää vauhtia näihin minäminä-tyyppeihin, että kierrokset etenisivät sujuvasti. Ensimmäisen kerran mietin ihan tosissani, etten taida ottaa pelioikeutta enää ensi kaudeksi. Tiukemmat tasoitusrajat ja reippaampi maksimikierrosaika kentille! Osa kentistä voisi tietysti profiloitua Kurkin tapaan seurustelukentäksi, jossa ei ole tarkoituskaan pelata, vaan kaljoittelun ja lomassa välillä vähän huitaista golfpalloa.

    Kuinka moni muistaa vilauttaneensa greencardia koskaan ja missään? Myönnän että olen monelle sanonut, että liittykää vain jäseneksi, siellä ei missään kysellä Green cardia ja ottakaa mielummin vaikka kaksi yksityistuntia ja pelatkaa kaverin kanssa alkuun (joka siis pelaa golfia) . Näin saa samalla rahalla reilusti paremman startin kuin käymällä varainsiirtokurssin 🙂

    KL1

    Kuinka moni muistaa vilauttaneensa greencardia koskaan ja missään?

    Minä muistan ja vaimoni myös. Sillä pääsi liittymään siihen ensimmäiseen kotiseuraan. Se oli sitä aikaa, kun asioita vielä valvottiin eikä seuraan päässyt liittymään ilman GC-todistusta. Se oli myös sitä aikaa, kun GC-kurssilta pääsi vain pieni osa läpi ensimmäisessä näyttökokeessa. Niin, ja sääntöjä ja etikettiäkin kuulusteltiin ihan kirjallisessa kokeessa eikä näyttökokeeseen ollut mitään asiaa ennen kuin nuo kirjalliset oli suoritettu.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 25)
Vastaa aiheeseen: Golfariksi päivässä…

Etusivu Foorumit Yleistä Golfariksi päivässä…