23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

Golfantiikin keräilijät, onko teitä?

Etusivu Foorumit Yleistä Golfantiikin keräilijät, onko teitä?

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #188853 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Pistänpä keskustelunavauksen tällekin palstalle kun tuolla naapurissa (golf.fi) on niin hiljaista. Olen nyt jonkin aikaa ollut kiinnostunut golfiin liittyvästä antiikista, vanhoista hickorivartisista mailoista, palloista samalta ajalta, tauluista ja muustakin vastaavasta. Olen niitä jonkin verran onnistunut hankkimaan, jopa pienen kokoelman verran. Aika kuluu mukavasti mailojen ja pallojen historiaa tutkiessa, yrittäessä selvittää kädessä olevasta mailasta niin paljon kuin mahdollista. Mielelläni vaihtaisin ajatuksia aiheesta jos vain löytäisin hengenheimolaisia. Kysymykseni kuuluu: Onko tämän palstan lukijoissa ketään saman henkistä?

    #499571 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ns. tavallista antiikkia on jonkin verran tullut kerättyä, mutta en ole yrityksistä huolimatta golf-antiikkia vielä bongannut suomalaisista lähteistä. Taitaa suomalainen golf olla sen verran nuorta.. Kiinnostusta siis kyllä olisi, jos vain löytäisi.. Mistä olet omasi haalinut?

    #499572 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Eipä meikäläisen eurot ihan antiikkiin riitä mutta itse keräilen golfaiheisia postikortteja ja postimerkkejä. Löytyykö tämä puolen keräilijöitä näiltä palstoilta ?

    #499573 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Minua kiinnostaa aihe kovasti .

    Kansainvälisillä netisivuilla on tarjontaa mm. paljon nimkirjoituksillla varustettuja palloja ja valokuvia ei ihan antiikkkia, muttta sitäkin .

    Olen halukas vaihtamaan ajatuksia ja katselemaan jo hankittua. Kerään kirjoja ja Sam Sneadin, Ben Hoganin, Tommy Armourin vanhoja mailoja, jos tielle osuu.

    Varsinkin kirjoja on kiva kerätä – tiedän että Lassi Tilanderilla on ehkä Suomen suurin golfkirjakokoelma .

    Keep in touch.

    #499574 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kiva, kun täältä löytyy muutama kiinnostunut. Ja keskustelemalla toivottavasti saamme jonkun uudenkin kiinnostumaan.

    Suomessa golf alkoi 30-luvulla ja samaan aikaan siirryttiin teräsvartisiin mailoihin. Suomessa siis lienee hyvin vähän, jos ollenkaan hickrivartisia mailoja joilla olisi todella pelattu täällä.

    Itse innostuin keräilystä asuessani vähänaikaa Englannissa. Etsin mailoja antiikkiliikkeista ja etsiessäni törmäsin yhteen keräilijään/myyjään jolta hankin ensimmäiset mailani ja sain kivasti lisäopastusta aiheeseen. Myöhemmin laajensin kiinnostukseni myös palloihin. Ne ovat yhtä kiinnostava keräilykohde.

    Nykyään ostan ebaystä tai muutamalta tutulta keräilijältä. Tiedon lisääntyessä haluaa aina vaan parempia ja harvinaisempia, siis kalliimpia. Vanhoja pari myyntiin että saa hankittua yhden uuden tilalle.

    Olen keskittynyt erityisesti brittimailoihin, niitä löytyy vanhempia. Olen onnistunut hankkimaan jopa jonkun 1800-luvun mailan kun mailojen teko vasta alkoi silloin jenkeissä. Ensimmäinen keräilykohteeni oli the great triumvirate eli Taylor, Braid, Vardon joilla on yhteensä vissiin 16 Open voittoa vuosisadan vaihteessa. Sittemmin opin tuntemaan varsinaisia suuria mailantekijöitä, joiden mailoja olen sitten hankkinut vaihtelevalla menestyksellä.

    Mailojen rahtaaminen tänne briteistä tai jopa jenkeistä on aikas tyyristä hommaa, pelkät postimaksut ovat 10-20 puntaa mailan pituudesta riippuen. Siksi olenkin viime aikoina hankkinut enemmän palloja, jotka kulkevat postissa parilla punnalla. No toisaalta, jos ostaa sadan punnan mailan, eihän tuo postimaksu lisää hintaa kuin alle 20%.

    Lopuksi Kratzerille. Minulla on tuolla pörssin puolella pari mailaa myynnissä, katso sieltä kiinnostaako.

    Ja mielelläni jaan tietojani aiheesta kiinnostuneille.

    McEwan

    #499575 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    #499576 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kiitos Mc Ewan

    …..xxxx++++??? yritän ymmärtää ja löytää….

    ..ET ?

    Lyötkö komeetan palasia tähtisumuun ???

    #499577 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Noniin, netistähän tietysti löytyy tietoa vaikka millä mitalla, kun vaan viitsii hakea.. 🙂 Ainakin http://www.antiquegolf.com/ ja http://www.golfcollectors.com/ näyttivät kiinnostavilta paikoilta. Lisäksi löysin aiheesta kiinnostavan tuntuisen kirjan: ’Antique Golf Collectibles: A Price and Reference Guide’, kirjoittaja Chuck Furjanic.

    NcEwan, nuo tarjouksesi pörssissä näyttävät kyllä kiinnostavilta, täältä Saksasta käsin taitaa kuitenkin olla hankalahko tehdä kauppoja. Toivottavasti saat mailat myytyä, hinnat olivat ainakin kohtuulliset.

    #499578 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Hei Kratzer ja muutkin kiinnostuneet

    Olet näköjään surffaillut netissä. Kyllä sieltä tosiaan löytyy paljon tätäkin asiaa sivuavaa tietoa. Siitä golfcollectors.com:sta pääsee linkkejä pitkin vaikka mihin, sitä voi hyvinkin käyttää portaalina golfantiikkiin. Itsekin tuossa juuri löysin taas uuteen paikkaan, mistä saan hankittua mailojen entisöintiin tarvittavaa materiaalia, jota tässä olenkin kaipaillut.

    Jos aiot aloittaa keräilyä, onnistuu se Saksastakin. Siellä tosin taitaa olla tavaraa myynnissä yhtä vähän kuin Suomessa, ehkä harrastajiakin on vain vähän. Ennen kuin aloitat, suosittelen lukemaan kirjan ’Collecting Antique Colf Clubs’. Tekijä on Peter Georgiady. Siitä saa paljon hyvää perustietoa, joka kyllä kiinnostaa kaikkia keräilijöitä ja niitäkin, jotka ovat hiukankaan kiinnostuneita pelin historiasta. Kirjaa saa ainakin Amazonista, mistä itse sen hankin. Samalta tekijältä löytyy muitakin ’välttämättömiä’ kirjoja, esimerkiksi Wood Shafted Golf Club Value Guide, samoin kirjat mistä löytyy historiaa niin tekijöistä kuin mailojen merkinnöistäkin.

    Tämä tällä erää, palataan asiaan

    McE

    #499579 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Löytyykö golf antiikkia Espanjan aurinkorannalta,

    joku alan huuhaa yritys.

    Aiemmissa keskusteluissa oli jokin ravintola joka

    oli sisustettu ko. kamalla osin

    #499580 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Joskus, vuosia sitten kun en vielä kerännyt golfantiikkia muistan poikenneeni Puerto Banusin satamassa yhteen antiikkikauppaan ja hypistelleeni siellä vanhoja palloja. silloin en vaan tiennyt, oliko se todella antiikkia vai ehkä replikoita tms. Kauppa oli siellä länsipuolella satamaa, matkalla niille todella suurile paateille. Liekö kauppa siellä vielä, en tiedä.

    McE

    Kyllä sieltä löytyy ainakin yksi antiikkia myyvä liike, varsin isokin vielä…

    Muistatko osoitteen ?….. Kiitos Etukäteen

    Se on paikassa, johon Mcewan antoi hienot ohjeet. tarkennuksena vielä, että laiturissa on sitä vastapäätä tai ainakin melkein ’djonkki’-mallinen alus. Siinä isojen veneiden laiturissa. Ainakin pari viikkoa sitten…

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
Vastaa aiheeseen: Golfantiikin keräilijät, onko teitä?

Etusivu Foorumit Yleistä Golfantiikin keräilijät, onko teitä?