9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista

Golf resort Bad Griesbach kokemuksia

Etusivu Foorumit Matkailu Golf resort Bad Griesbach kokemuksia

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • https://www.quellness-golf.com/golfwelt/

  Onko kenelläkään kokemuksia kyseisestä paikasta? Onko käymisen arvoinen paikka? Onko kaikki kentät järkevästi kierrettävissä ilman golfautoa? Mihinkä ajankohtaan tuonne kannattaa matkustaa? Katselin että sijainti on sellainen että pääsisi helposti vierailemaan esim Salzburgissa.

  Muutama vuosi sitten kävimme Bad Griesbachissa juhannuksen aikoihin. Lento Müncheniin ja sieltä vuokra-autolla kohteeseen. Itse kylä mukava – kahviloita, golfshoppeja. Jos menisin nyt majoittuisin GUTSHOF PENNINGinssä, joka on kahden golfkentän yhteydessä, jotka pelasimme kävellen ja golfbägejä kantaen. Iltasella kävimme Passaussa. Varmasti lento Salzburgiinkin on hyvä vaihtoehto.

  Salzburgin koillispuolella on Nicklauksen suunnittelema hieno Gut Altentann. Pelasimme siellä v. 2009. Ei ihan tasaista baanaa, mutta hyvin voi pelata ilman autoa.

  4-5 vuotta sitten pelasin Porsche- ja Beckenbauer-kentät, parsa-aikaan toukokuussa. Sateinen keli. Saksassakin on talvi, joten kumpikaan kenttä ei vielä ollut parhaimmillaan. Molemmat pelaamani kentät olisivat kyllä Suomessa 30 parhaan joukossa, varsinkin Beckenbauer-kenttä tasoa Kytäjä, Vanajanlinna, Sarfvik New. Alueella on useita muitakin kenttiä. Saksalaiset ystäväni pitävät aluetta yhtenä Saksan parhaista. Asuimme seudun parhaassa hotellissa, iso kylpylähotelli, piha täynnä Porscheja ja muutama Ferrari. Hotellin nimeä en muista. Hotellissa oli hyvä illallinen. Munchenin lentokentältä noin 2 tuntia, loppupätkä aika pieniä teitä.

  Bad Gandersheimin kenttä on myös uljas. Mielestäni nurmi leikattu itä-länsi -suunnassa, joka tuo mielestäni hyvää jatkumoa koko kierroksen ajaksi. Olin seurueineni heinäkuussa pelaamassa 2006, jolloin kenttä oli erittäin kuiva ja pinnanmuodot sekä nurmen laatu merkitsivät enemmän. Ilman kaluspaitaa ei saanut pelata, jonka takia eräs ryhmäläisistäni joutui käydä semmoisen klubitalon putiikista ostamassa.

  KL1

  Ilman kauluspaitaa ei saanut pelata,

  Tarkoitatko kauluksellista pikeepaitaa vai ihan oikeata kauluspaitaa? Jälkimmäinen ei nimittäin ole järin mukava asuste golfin pelaamiseen. Kauluksellinen pikeepaita puolestaan vaaditaan aika monessa paikassa, ennen vaadittiin kaikkialla. Omalla kotikentälläni ei juuri muita näekään, yksittäinen kaulukseton saattaa tulla vastaan pari kertaa kaudessa.

  Olisi mielenkiintoista kuulla, onko Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä, Italiassa tai Ranskassa joku kenttä, joissa ei miehiltä edellytetä kauluksellista pikee-paitaa, tai Tigerin lanseeraamaa pyörökauluksellista golf-paitaa. Noin 50 eri kentällä olen näissä maissa pelannut, eikä vielä ole tullut vastaan kenttää, jossa tavallinen t-paita tai urheilushortsit olisivat miehillä peliasuksi kelvanneet.

  Vuosikymmeniä sitten golffaamaton kollega yritti Doral Golfissa Blue Monster kentällä (nykyään jotain Trump….)tulla caddieksi blue jean farmareissa. Ei päässyt. Vietti kuulemma kiintoisan päivän Miamin kirjastossa. Vähän aikaisemmin Greg Norman oli pelannut kenttäennätyksen 62. Ihan samaan en päässyt, mutta just ja just riitti mukana olleet pallot kierroksen loppuun.
  Port Elizabethissa Etelä-Afrikassa pelasin kentän, jossa jouduin ostamaan polvisukat voidakseni pelata ihan kunnollisten polvipituisten shortsien kanssa.

  Menee vähän kauaksi Bad Griesbachista, mutta kommentoin Ärjyn kommenttia Etelä-Afrikasta, jonka golf-kulttuuri periyryy Briteistä. Brittein saarilla en ole vielä pelannut yhtään kenttää, jossa olisi saanut pelata shortseissa, jollei ole polvipituisia sukkia. Ei kuitenkaan krikettisukkia, ne eivät käy. Tämä sukka- ja shortsisääntö tulee käsittääkseni siitä, että pitkien golfhousujen vaihtoehto on aina ollut kiltti, johon kuuluvat pitkät sukat (mutta ei alushousuja). Polven alapuolelle ulottuvat shortsit on tulkittu joillakin kentillä eräänlaiseksi kiltiksi ja sukat sen mukaan. Olen Brittein saarilla pelannut yli 100 kenttää, mm. paria lukuunottamatta kaikki The Open-kentät sekä Wentworthiä lukuunottamatta kaikki Ryder Cup-kentät. Voi olla pay-and-play kenttiä, jossa shortsit on sallittu, en vain ole näitä pelannut.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
Vastaa aiheeseen: Golf resort Bad Griesbach kokemuksia

Etusivu Foorumit Matkailu Golf resort Bad Griesbach kokemuksia