Aihe: Golf Ranskassa? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

Golf Ranskassa?

Etusivu Foorumit Matkailu Golf Ranskassa?

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #632421 Ilmoita asiaton viesti

  Hoi!

  Kuulisin mielelläni kokemuksianne golfista Ranskassa. Olen lähdössä koko talveksi Languedocin alueelle aikomuksenani pelata ja harjoitella ’päätyönäni’, mutta paikallisesta golfkulttuurista minulla ei ole hajuakaan. Läheisin ja täten todennäköisin pelikohteeni/golfkenttä tulisi olemaan St. Cyprien, joten jos jollakulla on erityisesti siitä jotain tietoa tai omakohtaista kokemusta, niin vielä parempi.

  Olen pelannut Ranskassa pari vuotta sitten Pariisin liepeilla yhden kierroksen, mutta sen perusteella en oikein osannut muodostaa mitään käsitystä paikallisesta (maan) meiningistä. Ja mahtaako kenelläkään olla tietoa, josko Ranskalaisilla olisi käytössään meidän ’pelioikeutta’ vastaavaa systeemiä – kahden kolmen kierroksen viikkotahdilla green fee on aika tyyris ratkaisu, ainakin jos pelaa neljä kuukautta putkeen…

  Tässä muuten linkki klubille:

  St. Cyprien

  Olen kiitollinen pienistäkin tiedonmurusista, sillä internetin uumenista kaivaessa lähes kaikki on ranskaksi (kas kummaa ranskalaisia), jota toistaiseksi osaan erittäin huonosti.

  Kiitos!

  #638286 Ilmoita asiaton viesti

  Hoi vaan!

  Useamman kerran Ranskassa pelanneena uskallan sanoa, että on kirjavaa kulttuuria.
  Pariisin seudulla pelaavat jopa farkuissa ja kentillä on aika paljon väkeä. Muualla en ole erityisiin ruuhkiin törmännyt vaan aina on päässyt pelaamaan.

  Eivät laita helposti tuntemattomia samaan flightiin, kerran on pahoitellen kysytty, jos saa laittaa vieraan pelaajan ryhmäämme. Biarritzin seudulla on mukavia kenttiä ja Green feet ihan asiallisia.

  Nizzan seudulla ja Provencessa yleensä Green feet 60 – 70€ paremmilla kentillä,
  sielläkään ei ole koskaan tarvinnut aikoja tarvinnut bookata kovin aikaisin, huomiseksi on aina ajan saanut.

  Luulen, että pelaamiseen on mahdollista neuvotella joku green feetä edullisempi vaihtoehto esim. 10 green feen paketteja löytyy n. 500€ useilta kentiltä. Pyydä tarjous 4 kuukauden pelioikeudesta.

  Onnea matkaan, hyviä pelejä!

  #638287 Ilmoita asiaton viesti

  Iltaa Rooney

  Pelasin ko. heidän puistomaisen ysin. Kiva kokemus, jotain samaa kuin Ruissalossa. Tämän lisäksi meren rannalla oleva 18 reikää, joka oli täynnä siellä ollessani. Joten siitä ei kokemusta. Ajan tuntu ainakin silloin saavan tunnin varoitusajalle tuolle ysille.

  Kenttä on on muuten oikein mukavan rantakaupungin kupeessa ja vesitornin vieressä oleva hotelli on edullinen ja mahtavat näköalat Välimerelle.
  HOTEL LE BELVEDERE

  Rue Pierre Benoît – BP 44 – 66750 SAINT CYPRIEN

  Varausosasto Puh +35 894 259 7865 Faksi +33 (0)1 72 76 55 05

  Mukavaa Ranskan matkaa/Jukka

  #638288 Ilmoita asiaton viesti

  Notta…

  Olihan täällä sittenkin väkeä, joilla on ainakin jotain kokemusta! Ehdin jo huolestua, kun ei ensimmäisen päivän aikana ollut tullut palautetta. Ranska ei liene näemmä mikään erityisen suosittu golfkohde…? No – samapa tuo, sinne ollaan kuitenkin menossa ja paremmat pelimahdollisuudet tuolla melkein Espanjassa asti kuitenkin on kuin täällä kotona. Talvella siis tietysti.

  Mutta kiitos Paavo & Jukka!

  Ja lisäinfoa saa toki edelleen laittaa…

  #638289 Ilmoita asiaton viesti

  Ohessa linkki ranskalaiselle golfsivustolle, josta löytyy jotain infoa jopa Lontoon kielellä. Erilaisia gf-paketteja on tarjolla tämän kenttien yhteenliittymän kautta. Koko Ranskaa tuo sivusto ei valitettavasti kata.

  Oma suppea kokemukseni Ranskasta on, että sanakirja kannattaa ottaa mukaan jos ranskan kieli ei taivu. Klubilla joutui tilaamaan virvokkeita elekielellä. Joissain paikoissa oli niin, että ymmärsivät (?) englantia, mutta vastasivat ranskaksi. Näin ollen ei aina ollut ihan selvyyttä siitä, oliko tullut ymmärretyksi vai ei.

  Golfia Ranskassa

  #638290 Ilmoita asiaton viesti

  kurkkaa englanniksi linkistä:
  http://fi.franceguide.com/what-to-do/golf/home.html?NodeID=183
  golf kentät: > golf courses
  golf passi: > golf pass

  #638291 Ilmoita asiaton viesti

  Kaikille niille, jotka suhtautuvat skeptisesti Ranskassa pelaamiseen voin kertoa tarinan muutaman vuoden takaa.

  Olimme olleet viettämässä pitkää viikonloppua Pohjois-Ranskassa ja sunnuntai aamuna suunnistimme kohti Pariisia. Matkan varrella oli Evreuxin golfkenttä ja ei kun vaan soittamaan sinne. Englanninkieliseen tiedusteluuni tuli vastaus, että tulkaa vaan tänne kentälle niin katsotaan miten voimme järjestää asian.

  Käteiset frangit olivat tietysti jo lopussa ja niin caddiemaster vei meidät ravintolaan, joka hyväksyi luottokortin ja hän sai sieltä rahansa käteisenä. Tiiaika oli varattu ja lounas tietysti 9 reiän jälkeen ja sitten uusi aika 1o. tiiltä. Kaiki meni tosi hyvin ja sheriffi kävi välillä kysymässä oliko kaikki ok ja ehtisimmekö varmasti koneelle?

  Sitten stoorin palveluosioon. Moottoritiellä oli kolari ja kun saavuimme Finnairin tsekkaukseen oli koneenlähtöön aikaa 50 min. Suomalainen virkailija ilmoitti, että tulemme liian myöhään eikä meitä eikä tavaroitamme voida ottaa koneeseen. Hän sanoi vielä, että voitte te ottaa tavaranne ( 2 x bägi ja 2 x matkalaukku ) ja kysyä portilta mahdummeko mukaan. Sen jälkeen hän sulki palvelutiskin ja poistui.

  Viereisen tiskin Air Francen virkailija oli seurannut keskusteluamme ja tarjoutui avuksi. Hän kirjoitti meille seuraavaksi aamuksi uudet turistiluokan liput ilman eri veloitusta ja varasi meille lentokenttähotellista huoneen yöksi. Seuraavana aamuna lensimme sitten ranskalaisyhtiön koneela Helsinkiin.

  Eli näin palvelu pelaa sivistysvaltioissa, joihin en Suomea välttämättä laske kuuluvaksi.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Matkailu Golf Ranskassa?