Aihe: Golf-pukeutuminen - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

Golf-pukeutuminen

Etusivu Foorumit Yleistä Golf-pukeutuminen

Esillä 23 viestiä, 1 - 23 (kaikkiaan 23)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #183848 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Loytyyko kaapista vain golfiin liittyvia vaatteita vai kaytatteko samoja shortseja, housuja ja paitoja ym muutenkin vapaa-aikananne? Mitens lippiksien kanssa? Onko suosikki-lippista, joka tuottaa onnea, vai meneeko sama lippis kevyesti paahan muuallakin kuin golf-kentalla? Vai pelaatteko paljaalla paalla? Itse olen ollut jo kauan ennen golf-harrastuksen aloittamista lippiksien kerailija ja niita loytyykin (en kylla kayta montaakaan niista golf-kentilla) kaapista jo reilu 50. Muuten pidan golf-vaatteet erillaan muusta vapaa-ajan vaatetuksesta. Vaimoa pelottelin reilu vuosi sitten, etta kun handari napsahtaa singeliin, niin rupean ’jesperparnevikiksi’, mutta toistaiseksi ainakin pidattaydyn varsin konservatiivisessa puketumisessa 😉 Noh, vaimo ainakin tykkaa 😀

  #371287 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä se minullakin on samoin; pelivaatteita on joka lähtöön (hameita, shortseja, housuja, paitoja vähän joka väriä ja hihan pituutta, sadepukua, windstopperia jne jne). Muulle vapaa-ajalle + virka-ajalle onkin sitten valikoimaa huimasti vähemmin.

  Kyllä minäkin pidän pelivaatteet erillään, jotenkin se vain tuntuu oikealta mulle.

  Vaatteilla koreilu ja muotivirtausten seuranta ei kuulu tapoihini mutta vähän täytyy vaatetukseen kiinnittää huomiota sillä mukavissa ja lajin luonteeseen sopivassa vaatetuksessa olo tuntuu miellyttävältä.

  Ja näin naisihmisenä voin todeta, että on mukava saada myös silmänruokaa…..siististi pukeutuneet herrasmiehet jotka myös käyttäytyvät herrasmiehen tavoin pelin aikana ovat mukavasti lisäämässä pelin nautinnollisuutta!

  #371288 Ilmoita asiaton viesti

  Kaapista löytyy vartavasten teetetyt ja ostetut vaatteet golffille. Niitä ei muualla käytetä. Housut perinteiset punaruudulliset ja hattukin tarttee olla sellainen hellehattutyylinen 🙂

  Pukeutuminen on tärkeetä. Kesällä tietty hellejaksona(tosi lyhyt tänävuonna) menee shortsitkin.

  #371289 Ilmoita asiaton viesti

  Mjooh. Mulla on muutamat chinokset jotka on lahkeista jo niin finaalissa ettei niitä kehtaa pitää enää muualla ku golfkentällä. Toisaalta ne on kuluneet jo todella mukaviksi! Itse suosin väljiä ja mukavia kamoja pelatessa, ja menen muutenkin vähän rimaa hipoen mitä etikettiin tulee. Tarkoituksenmukaisuus kunniaan!

  Oikeastaan ainoa golfspesifinen asuste mulla on sadeasu joka on kyllä sitten vimosen päälle. Tuo tekee sateessa pelaamisen edes jotenkuten siedettäväksi.

  Lippiksiä on muutama, yleensä pelaan pää paljaana.

  #371290 Ilmoita asiaton viesti

  Paita Yong Stuart, lyhyt hihainen pikee

  Housut tummat Batistinit, pitkälahkeiset

  Sukat tummat Rukka

  Kengät mustat Palmroth

  Käyttö vain golfatessa.

  #371291 Ilmoita asiaton viesti

  Mulla menee kyllä arki pukeutuminen aika paljon yksiin golfin kanssa. Tästä on se etu, että kukaan ei töissä hiffaa olenko lähdössä pelaamaan ku liukenen hiukka ajoissa. Tietysti välillä on noita kovat kaulassa päiviä…niin niissä en sitte pelaa 😉 Mullakin on noita lippiksiä muutamia kymmeniä. Pari on yleensä kerrallaan pelikäytössä, mutta käytän niitä lähinnä helteillä tai sitten jos sade yllättää, niin silmälasien ’suojana’.

  Itse olen tehnyt yhdet housut vartavasten golfin peluuta varten…ne on ainoat mistä on huomautettu kentällä ja on joutunut kiskasemaan sadehousut tilalle 🙁

  #371292 Ilmoita asiaton viesti

  Paita punamusta, jossa nätti keltainen logo lapaluitten välissä.

  Housut, kyllä. Eilenkin kentällä ’pellehousut’, todella väljät n. puolisääreen ulottuvat vihreät puuvillahousut, joissa on niin isot taskut jotta niistä voi kaivella tavaraa (kynä, tuloskortti, merkkausnasta, tii, varapallo) jopa pelihanska kädessä.

  Kengät, Wilson, finaalissa. Mutta kun en ole löytänyt toisia sellaisia, joilla jaksan koko kierroksen kävellä jalkojen kipeytymättä.

  Yleensä paljain päin. Poikkeuksena armoton helle (ei tullut vastaan tänä kesänä) tai joskus vesisade. Tällöinkään päässä ei ole lippalakki. Aurinkolasejakaan en käytä.

  #371293 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kotoa löytyy 2 garderoobia. 1. Golfasusteet ja 2. työ + muu vapaa-aika. En käytä mitään Golfasusteitani, edes pikè-paitoja muualla kuin golfkentällä. En missään nimessä kannata ruotsin malliin farkkuja golfkentille, mutta vapaa-aikana ne on mun lempihousut. Mun golfasut on rentoja, ei mitään vimpan päälle merkkivaatteita, joista saa maksaa itsensä kipeeksi. Mä alan uskoo tohon taikaan onnea tuovista asusteista, kuten lippis. Peli on ollut tasaista puurtamista siitä lähtien kun mun lempi lippis katos. En edes pitänyt sitä päässä kuin sateella, vaan se roikkui bägin kyljessä mukana kierroksilla.

  #371294 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Samoja shortseja tulee joskus käytettyä muuallakin kuin golfkentällä. Mistä tietää onko shortsit golfiin vai ei? Pikee paidat laidasta laitaan, osa voitettu ja osa ostettu ja niitäkin saataan pitää vapaa-aikana. Lippis yleensä päässä kentällä mutta harvemmin muuten.

  Tuohon aikaisempaan kommentiin voisi sanoa, että jotkut eivät tule kipeäksi vaikka ostavatkin merkkivaatteita ihan golfia varten. Olisihan se mukavata kun voisi ostaa tavaroita katsomatta hintalappua :-)…

  #371295 Ilmoita asiaton viesti
  vpo

  Merkkivaatteista sen verran, että köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa. Kunnon asuste kestää isältä pojalle, eikä sitä tartte heittää ensimmäisen hellepäivän jälkeen pois. Tosin turha siitä pelkästä logosta on maksaa, ei se tee vaatteesta sen kestävämpää tai mukavampaa.

  Mutta sitten aiheesta… Käytän golfkamppeita myös vapaa-aikana, mutta kaikkia vapaa-aikana käyttämiäni kamppeita en pidä golfkentällä. Itse en pitäisi farkkuja kentällä jo pelkästään siitä syystä, että niiissä on yleensä niin tiukat taskut, että tiiden ja merkkausnastojen kaivaminen käy työstä. Golfhousuissa pitää olla väliät taskut. Farkut eivät muutenkaan ole mielestäni sopiva golfasuste.

  Lippistä pidän muulloinkin, kuin golfkentällä suojaamaan rillejä sadepisaroilta ja joskus myös auringolta. Minulla on kaksi saman laista, mutta eri väristä lätsää, joita käytän muun asustuksen mukaan. Sadeasu on semmonen, jolla pärjää ja se on muutenkin (varsinkin tänä kesänä) ahkerassa käytössä.

  Vapaa-aikana pukeudun mukavasti, eli golfvaatteet sopivat ihan hyvin myös siihen tarkoitukseen. Ainoa asuste, jota olen käyttänyt vain golfkentällä ovat golfkengät.

  #371296 Ilmoita asiaton viesti

  Mulla on vaatetus ihan normaalia. Semmoiset mitä voi pitää töissäkin. Housut, kauluspaita… Monesti suoraan töistä kentälle eikä tartte vaatteita vaihdella.

  Kuumilla ilmoilla laitan bermudamalliset tennisshortsit ja jonkun tennis- tai muun urheilukauluspaidan. Niissä on kivempi hikoilla…

  Päässä joskus bule-lätsä suojaamassa paahatavalta auringolta ja sitomassa hikeä. Muuten en semmoisia käytäkään…

  Eilen oli samas ryhmäs joku mies, joka pelas sinisillä tiukoilla farkuilla ja lenkkareilla. Järkkyä..?

  #371297 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  Mä kyllä pukeudun töissäkin golfvaatteisiin 🙂

  #371298 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  joo itse en pese kalsareita ja sukkia koko kaudella kun uskon että se kutina tuottaa onnea. hanskaan sylkäisen aina ennen kierrosta ja hiuksiani hoidan eskimoiden tyyliin. Nostan hattua Ian Poulterin tyylille. Jos housuilla saa jonkun takakireän urpon infarktin partaalle niin tilaan heti samanlaiset.

  #371299 Ilmoita asiaton viesti

  Muutamia viikkoja sitten oli IS:ssa juttu Heidi Willmanin golfharrasatuksesta. Golfvaatteet oli viimeisen päälle tyylikkäät. Sitten jutussa kävi ilmi, ettei Heidi ole vielä yhtään kierrosta pelannut, pari kesää käynyt rangella. Onhan se hyvä aloittaa harrastus tärkeimmästä päästä 🙂 Vielä jutussa mainittiin, että Heidi pujottaa hanskan oikeaoppisesti ETIKETIN mukaan vasempaan käteen! Minä kun olen tähän asti luullut, ettei hanska ole etikettijuttu. Aina oppii uutta.

  Mutta onnea Heidille harrastukseen.

  #371300 Ilmoita asiaton viesti

  Heidi Willman. Niinpä. Minä(kin) hymähtelin tuolle jutulle, mutta hänen pointtinsa oli aika selkeä. Ei halunnut mennä jarruttamaan eikä häiritsemään muitten peliä kentälle ennen kuin tietää osaavansa lyödä palloa niin hyvin, että sujuva peli onnistuu. Kunnioitettava asenne!

  Olen myös nähnyt töllöttimestä Heidin lyövän palloa. (Olikohan ohjelma Elixir Sport, kuitenkin Heidi oli Mikko Ilosen vieraana). En tiedä kuinka paljon opetusta oli pätkitty, mutta… Heidin swingi oli vallan tasapainoisen ja luonnollisen oloinen – ei kuitenkaan mitenkään tehokas. Myös lähipelaamisensa oli siedettävää katsottavaa.

  Tuo Willmanin flikka ei siis ole niin kamala tapaus kuin mitä tuo iltapäiväsaasteen juttu antoi ymmärtää, ei sinne päinkään. Se juttu oli kyllä ala-arvoisesti kirjoitettu, mutta mitä muuta ko. lehdiltä voi odottaakaan? 😉

  #371301 Ilmoita asiaton viesti

  Mulla onkin hanska oikeassa kädessä vaikken vasuri olekaan… ja hanska on rautakaupoista tuttu mucroultraohut näppylähanska. Pitää sateellakin, hengittää hyvin ja maksaa n. 0,50€ pari. Tai 10 paria parilla eurolla. Valittavana musta tai valkoinen. Toisen käden hanska on sit varalla isomman sateen sattuessa. Ei kumpikaan käsi luista…

  #371302 Ilmoita asiaton viesti

  Pyrin yleensä siihen, että voin lähteä töistä kentälle sen kummemmin vaatteita vaihtamatta. Tietty, jos on ollut ’tärkeitä’ juttuja töissä, niin on ’tärkeet’ vaatteet ja sitten on kyllä vaihdettava, mutta muuten ei.

  Kengät ja lippis on oikeastaan ainoat vaatekappalaeet, jotka on pyhitetty vain golffiin. Lippistä en ikinä milloinkaan muuten päähäni laita 🙂

  #371303 Ilmoita asiaton viesti

  Kauluksellisia T-paitoja ei tule pidettyä muuten kuin golfkentällä. Välillä ahdistaa ja välillä ei. Pääasiassa tottunut, että näin pitää olla.

  Sammarit on samat kuin muutenkin. Farkuilla ei kehtaa kentälle mennä, kun ei voi tietää joutuuko sieltä kesken kaiken pois.

  Onneksi Suomessa ei ole niin kauhean tiukkaa tuo paidan pysyminen huosussa. Pitkä selkä ja lyhyet jalat yhdistelmä ei helpota tilannetta, kun siihen vielä yhdistää Anti-Nykäsmäisesti pidetyt housut. Joo joo, ei ole vyö navan yläpuolella. Atalayan kentällä Espanjassa sheriffi kävi huomauttamassa mulle, että paita housuun poika. Peliseurana ollut irlantilainen pariskunta oli vähän ihmeissään tuosta 🙂

  Golfia varten on sitten hommattu Rukan AWS takki ja Rukan sadekamat. Takkia tulee pidettyä muutenkin.

  Shortseissa ei tartte Oulussa kuvitella pelaavansa. Hyökkää sen verran itikoita ja mäkäräisiä kimppuun, että mielellään pelää pitkissä.

  #371304 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Joo, noi iltapaivalehtien julkkis-golf-jutut on kylla huumorissaan kaikken parhaimpia! Ei voi kun nauraa niitten jutuille.

  Toinen hauska juttu niissa on, etta jengi golfaa joillain boki-handareilla kierroksia, joista pisteita 20-25. Ja hirveet selitykset paalle.

  Suomessa (en asu Suomessa) olenkin tormannyt useammin kuin muualla pelaajiin, joilla on huomattavasti alemmat handarit kuin itse peli antaisi olettaa…

  No joo, hieman offia. Sorry.

  #371305 Ilmoita asiaton viesti

  Pikeepaitoja ja dockareita käytän kyllä muutenkin vapaa-aikana. Osa housuista alkaa kyllä olla lahkeista sen verran pelanneen näköisiä, ettei viitsi enää pitää kuin kentällä. Lätsää pidän vain kentällä ja sielläkin vain paahteessa tai sateella (rillit).

  Olen ajatellut, että jos joskus opin pelaamaan, vaihdan oikeisiin golfvaatteisiin Payne-vainaan tai Poulterin tyyliin. Mutta sellaisissa ei oikein kehtaisi sutia nykytyyliini.

  PS. Offia Hairylle: Minulle 25 pinnaa on ihan ok tulos. Jos haluaisin pitää tasoituksen normaalikierrosteni tasolla (100-110), pitäisi olla jättämättä ne jokakesäisten parin unelmakierroksen (esim. 89) kortit. Mutta se olisi kai händärihuijausta eikä sitä oikein kehtaa.

  #371306 Ilmoita asiaton viesti

  Loytyy golfvaatteet erikseen, haluan erottaa vapaa-ajan ja golfin peluun, ihan samalla tavalla kuin tyovaatteet ja sitten ne vapaa-ajan vaatteet. Takalaisessa kesahelteessa pelivaatteen materiaalilla on suuri merkitys. Ja lippista en kayta, ei vaan sovi paahan, mutta hattu on ehdoton 🙂

  Farkuissa taalla ei paase kentalle. Kerran vedin ne aamulla ajatuksissani jalkaan ja 1.tiille kavellessa caddie sanoi, etta ei onnistu. No, se kierros pelattiin caddien ’virka-asussa’, muuten ei olisi ollut kentalle asiaa.

  #371307 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Luonnollisesti varsinkin kesäkuukausina työasun tulee olla sellainen, että sillä voi siirtyä suoraan golfkentälle. Tai ainakin vaihtamalla farkut sortseihin parkkipaikalla.

  Farkuista puheenollen, muutama viikko sitten pelikaveriksi sattui varakas pääasiassa ulkomailla asusteleva suomalainen, jolla oli mustat farkut jalassa, kyseessä arvostettu kenttä pääkaupunkiseudun tuntumassa…

  #371308 Ilmoita asiaton viesti

  Puuvillahousut ja pikee tai sadeasu. Shortseissa en koskaan. Näytän muutenkin jo tarpeeksi naurettavalta ilman shortseja. Nippanappa polveen yltävä lahje näyttää koomiselta miespelaajilla. Naisilla ok mikäli ’telineet’ ok.

Esillä 23 viestiä, 1 - 23 (kaikkiaan 23)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Golf-pukeutuminen