Aihe: Golf Pride V-50 Full Cord grip - Golfpiste.com

22.7.–29.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][14]
KilpailuaSuomalaista

Golf Pride V-50 Full Cord grip

Etusivu Foorumit Yleistä Golf Pride V-50 Full Cord grip

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • mihin ovat kyseiset gripit hävinneet tai ainakaan itse en ole bongannut noista nettikauppojen sivuilta noita grippejä…. – eikös tuo grippi ollut ainakin aina ennen kaikissa titleistin mailoissa kiinni??? – mikäs muu grippi vastaa tuota mallia?

    DCI

    Jos se on pakko saada tilata ulkomailta niin en osaa auttaa, mutta jos kattelet savonlinnan golfkaupan sivuja niin siellä on.

    Kyllä niitä taitaa vieläkin olla tituissa. Mulla on wedgeistä puukolmoseen kaikissa semmoset gripit, tosin niissä lukee titleist, mutta sama kai se muuten on. Draiveri ei ookkaan samaa merkkiä ja grippi on myös eri eli huonompi. Nuo gripit on tosissaan hyvät ainakin jos multa kysytään, ja samalla hintavimmasta päästä.

    V-50 -gripin teko on lopetettu vuoden 2003 loppuun, syitä voi vain arvailla. Titleistin mailoissa on vakiona itseasiassa sellainen malli kuin Golf Pride Velvet Victory Cord, joka on tehty Titun logoilla. Mielestäni paras grippi koskaan! Golf Pride teki ko. grippiä muistaakseni vuoden 2002 loppuun kaikille, jonka jälkeen veti hanat kiinni, paitsi Titleistille ja mahd. muille spesiaali-orderina.

    Golf Pridelta on tullut uusi malli V-55 ja V-55 Cord, lähempänä ko. Titleistin cord-grippiä. Ja mielestäni parempi kuin V-50. Pääasiallisena eronahan Titun Velvet Victory Cordin ja V-50:n välillä on se, että V-50:ssä on paksu kumituppi gripin yläosassa. Joitakin ko. tuppi häiritsee kovasti, joitakin ei. Itse en tuosta tupista kamalasti välitä, ja V-55:ssa tuota tuppia ei onneksi ole. Joten V-55 Cord:sta voi kehittyä uusi suosikkigrippini, saa nähdä. Yhtäkään ’elävänä’ en tosin vielä ole nähnyt.

    Lue lisää: Golf Pride V-55

    DCI

    Taidat tietää gripeistäkin aikalailla, joten…

    Kerran vaihdatin draiveriini gripin ja minulle suositeltiin Golf Priden Tour Velvetiä: ’Itsekin pelaan näillä, varmasti tykkäät.’ No en tykännyt. Grippi kului käsittämättömän nopeasti kuin muoviksi. Ei auta pesu eikä hiomapaperi. On oikein tietokoneella suunnitellut kolot ja kaikki. Miten ihmeessä ammattilaiset voi tästä tykätä, niin Golf Pride sivuillaan väittää. Olen kuullut ennenkin, että tämä on hyvä grippi, mutta olen ihmeissäni. Mikä siinä gripissä on niin ihmeellistä?

    Nämä on niin kovasti makuasioita, eikä aina markkinointiosaston lauseisiin ole uskominen, eikä gripin hinta oikeastaan kerro mitään.

    Itse sain tämän juuri kokea sillä, kun laitoin uuteen ajuriin ja lusikkaan Winnin uutuuden V17 AVS XF, joka on muka niin innovatiivinen kuin voi vain olla, ja ’The most high preformance golf grip ever engineered’. Joitakin palloja sisällä lyöneenä joidun repimään ne gripit pois.

    Niiden pinta on sileä, tosin kyllä aika tahmean tuntuinen, mutta sileys saa minulle sellaisen tunteen että se on liukas, ja automaattisesti alan puristamaan jolloin luonnollisesti swingi on pilalla.

    Itse olen huomannut että ’karkeat’ vaikuttavat minulla toimivan parhaiten eli DCI:n moittima GP Tour Velvet, samoin Lamkin uutuus Crossline Black on tällainen. Samoin Golf Priden tuleva uutuus Decade nopeasti hypisteltynä tuntui minulle sopivalta. Sen ulkonäkö on kovin provokavatiivinen, mutta minua se ei haittaa.

    Yksi tuollainen Winn minulla vielä on, jos joku haluaa kokeilla sitä. Vaihdan sen vaikka kahteen Tour Velvettiin

    Minulla on joka mailassa kiinni Golf Priden Sofftie Full Cord ja entisenä Titu-miehenä voin kertoa, että se vastaa mielestäni paljon Titun ent. grippejä ja pidän itse siitä paljon.

    Itse en sileällä gripillä lähtisi pelaamaan, koska tunne siitä, että grippi on liukas, vaikkei se sitä olisikaan, saa minut unohtamaan koko muun svingini.

    Näitä grippejä on saatavilla ainakin Porissa ja luultavasti muuallakin, joten kannattaa testata.

    DCI

    Siis kyllä mullekin tuntuu sopivan sen tyyppiset kuin se Tour Velvet. Mullahan on ne Titleistin punos Golf Pridet ja sanoin jo niistä pitäväni. Tour Velvet, tai ainakin se minun kappaleeni oli vain ihan ihmeellinen. Eihän näissä kahdessa gripissä näytä olevan mitään muuta eroa kuin punos toisessa, sekö on syy miksi en pidä Velvetistä. Ei tunnu oikein siltä. Onko Tour Velvet sitten jotain nopeammin kuluvaa alussa tosi hyvää ainetta? Niinkin formuloissa pehmeet kumit.

    tuo golfpriden decade malli näyttää kyllä aika hyvältä… ja varmasti sitä onkin…

    Mulla on raudoissa V-50 cordit 0.58 sisäreiällä ja TT DG varret. Titun wedgeissä pitäisi olla about sama yhdistelmä (DGI:n alla mainitsemilla eroilla), mutta grippi tuntuu hiukan paksummalta.

    Onko kellään tietoa mistä ero johtuu? Useampi teippi kerros, wedgen varren paksuus vai sitten grippien ero…

    Mailat on sen verran uusia, ettei ole vielä viitsinyt avata.

    DCI: Ei siinä Tour Velvetissä mitään ihmeellistä ole, hyvä ja halpa perusgrippi. On pehmeydeltään siitä puolivälistä, joten sopii siitä syystä useimmille. Ei tietenkään kaikille. Jos puristaa mailaa kovasti, niin kovempi cord-grippi ei tietenkään kulu yhtä nopeasti. Pääasia, että olet löytänyt gripin, josta pidät (eihän niitä sopivia grippi-malleja tarvita kuin yksi) :).

    Moxie: Hyvä kysymys, toivottavasti vastaukseni selventää asian grippien koosta. Gripin lopulliseen kokoon asennettuna mailassa vaikuttaa kolme asiaan: grippi (malli ja ytimen koko), varren butt-osan paksuus ja teippikerrosten lukumäärä. Tehtaat asentavat gripit yhdellä liimateippikerroksella.

    Jos miesten standardigripin (ei midsize) 0.600′-ytimellä asentaa 0.600′-butt:n omaavaan varteen (esim. Dynamic Gold) tulee gripistä miesten standardikokoinen. Mutta jos asennettavan standardigripin ydin onkin 0.580′ ja varren butt 0.600′, niin tuloksena on hieman ylimittainen (oversize) grippi, tarkalleen ottaen ulkohalkaisija on tällöin 1/64′ ylimittainen (+ 1/64′).

    Monien on vaikea selitettäessä ymmärtää, että miksi pienemmällä ytimellä olevasta gripistä tuleekin suurempi? Selitän: standardigripeissä (miesten tai naisten) ulkohalkaisija eli OD on sama, mutta sisähalkaisija (ID) muuttuu (esim. 0.580′ vs. 0.600′). Jotta saavutetaan pienempi sisähalkaisija, niin kumia tulee olla enemmän, koska ulkohalkaisija on sama, eikös? Nyt kun pienemmän coren (0.580′) omaava grippi asennetaan isompaan varren buttiin (esim. 0.600′), se venyy -> OD kasvaa. 0.580′ -buttissa 0.580′ -coren omaava grippi on standardikokoinen jne.

    Eli Moxie, DG:n butt on 0.600′ ja V-50:t ovat 0.580′-corella -> tulos OD kasvaa + 1/64′ eli ko. gripit ovat hieman ylimittaiset. Wedge-gripit ovat varmaan 0.600′ corella -> standardikoko.

    Liimateipin alle laitettavalla paksunnosteipillä gripin kokoa voidaan kasvattaa entisestään, mutta teippiä pitää laittaa yleensä enemmän kuin ihmiset luulevat. Hieman teipistä riippuen (esim. tavan 5cm-leveä maalarinteippi käy), 2-3 kerrosta liimateipin alla kasvattaa OD:n kokoa n. 1/64′. Eli 0.600′ -coren grippi 0.600′ -buttissa parilla kolmella lisäteippikerroksella vastaa kooltaan 0.580′ -grippiä 0.600′ -buttissa ilman lisäteippiä.

    Btw. Useimmille parhaimmalta tuntuva koko on on juuri tuo + 1/64′, tietysti yksilölliset erot ovat tosi suuret. Ja grippien oikeaa tuntumaa (pitoa ja kokoa) ei tule väheksyä. Juuri asensin kaverille naisten 0.580′ -corella olevat gripit Dynamic Goldeihin, kaveri tahtoi pienemmät gripit (pienehköt kädet), tuloksena oli n. miesten – 1/32′. Itselläni on myös pienehköt kädet (suht samankokoiset kuin em. kaverillani), mutta suosin kuitenkin miesten standardia.

    Alla vielä linkki GP:n sivuille, joilla taulukko grippien koosta. Ja nyt unten maille… 🙂

    Lue lisää: Golf Priden core vs. butt-taulukko

    DCI

    Titun Wedgeissä ainakin mulla lukee gripin perässä m580, eli saat keksiä uuden selityksen. Tai se on varmaan siitten teippiä vaan.

    Mutta on toinenkin asia. Aion hankkia draiveriini V50 gripin jossa on .600 core. Draiverin perä pitäisi olla .600. Keppi on Niken perus stiff graffa. Jos haluan saman paksuiset gripit kun kaikissa muissa mailoissani (TTDG ja titun gripit .580), niin joudun kai laitamaan teippiä paljon? Ymmärsinkö oikein?

    Useimpia grippejä on samaa mallia montaa eri tyyppiä: 0.580′ -core ja 0.600′ -core, ribbed (eli tietynlaiset ’linjausjuomut’ ylemmän käden alla) ja round (pyöreä grippi) ja midsize jne…

    0.580′ -core 0.600′ buttissa on + 1/64′, mutta jos molemmat ovat näin, niin veikkaan että ero on gripin muodossa. V-50:ssa on sellainen paksu tuppi gripin yläpäässä, kuten jo aiemmin kerroinkin. Monet vierastavat tätä tuppia, ’tuntuu kummalta’. Jotkut taas pitävät. Titun GP-malleissa ei tiettävästi tätä tuppia ole. Lisäksi voi vaikuttaa jos toiset gripit ovat ribbed ja toiset pyöreät. Täytyy aina hieman arvailla kun ei tiedä kaikkia faktoja (kuitenkin aina ’sivistynyt’ arvaus)

    Teippiä ei tehtailla yleensä lisäillä grippien alle. Eikä sitä teippiä kamalasti tarvitse jos haluaa + 1/64′ (0.600′ core @ 0.600′ butt), 2-3 kerrosta (riippuen teipin paksuudesta) tekee tehtävän. Mutta muista tsekata gripin core ensin (pitäisi lukea gripin suulla, esim. M58 = men’s standard, 0.580′ core) sekä varren buttin paksuus (esim. työntömitalla tai katsomalla jostain listasta, en tiedä Niken OEM-varsien buttia, tn. 0.600′). Ja muista aina: pienempi core isommassa buttissa venyy aina (0.02′ ero coren ja buttin välillä vastaa about +/- 1/64′ OD:ssa).

    Kiitos kommenteista!

    Voi olla, että tässä kävi niin, että kun halusin rautoihini samanlaiset ja kokoiset gripit kun Titun wedgeissä, niin MacGregorin pojat ei laittaneetkaan haluttua V-50:stä 0.580 corella vaan 0.600:t! Titun gripissä lukee em. 0.580, mutta V-50:ssä ei lue mitään, joten on hiukan vaikea sanoa mitä kokoa ne on. Pitänee mitata…

    Monesti sitä grippiä saa alhaalta rullattua sen verran, että sisäpuolella oleva merkintä (esim M58) tulee näkyviin. Jos teippi on laitettu ihan alas asti, niin sitten se tuskin onnistuu.

    Ok! Ymmärsin aiemmasta tekstistäsi, että raudoissa olisi paksummat gripit ja wedgeissä ohuemmat. Ongelma olikin siis toisinpäin, eli wedge-gripit olivat paksummat (siis sopivat) ja rautojen gripit tuntuivat hieman liian ohuilta.

    Gripin koko pitäisi lukea gripin suulla (eli alaosassa, siitä kohtaa mistä grippi menee varteen). Eli jos saat ihan gripin alaosaa taivutettua ylöspäin ja luettua tekstin, voi siinä olla ratkaisu ’ongelmaan’. Toinen tapa on mitata, miesten standardi OD on muistaakseni 0.900′ (2,286cm).

    Jos molemmat edelleenkin ovat 0.580′ -corella, niin ero voi ollakin varren buttissa. Dynamic Goldin kaikki variantit ovat 0.600′ -buttilla yhtä lukuunottamatta: ’irons taper tip R200/R300/R400′ onkin 0.580′-buttilla (eli kyseessä ns. kartiovarsi, lapaan menevä osa on kartion muotoinen). OEM-valmistajat usein käyttävät kartiovarsia (tn. myös MacGregor), eli jos sinulla on ko. raudoissa reguvarret (R300 tai R400) voivat ne ollakin 0.580′ -buttilla (stiffit ovat aina 0.600′ -buttilla)!! Joten siinä voi olla ratkaisu, nimittäin kaikki V-50:t mihin olen törmännyt ovat olleet 0.580’ -corella.

    Olisi mukava kuulla onko näin, eli onko ko. raudat regular-varrella? Ai hitsi, jos näin on kyseessä. Aikamoista salapoliisityötä, ja mukava olisi kuulla jos osuin oikeaan.

    Lue lisää: True Temper Dynamic Gold – info

    DCI

    Ei ne kaikki v-50 gripit ainakaan pitäis olla .58 butt. Mulle on tulossa .60 ens viikolla.

    Niin varmasti V-50:sta onkin myös 0.600′ corella, halusin vain ilmaista etten itse ole sellaisiin törmännyt (vain 0.580′).

    Ostin kyseiset full cordit viime kesänä pohjois-karoliinasta ($7/kpl). Hyviä on mutta syö hanskaa tour wrappeihin verrattuna h***tisti.

    Ramilta tosiaan vissiin löytyy vanhaa varastoa, http://www.golfshop.fi

    Raudat on S300 varrella eli sekään ei vielä eroa selittänyt….

    Raudat ei ole himassa, joten en päässyt vielä tsekkaamaan saako gripin suuta hiukkasen raotettua ja löytyykö merkintä. En ole ollutkaan aikasemmin tietoinen tästä merkinnästä.

    Kyllä cordi gripit hanskaa reilummin syö, koska ne on karkeampia. Tämä on kuitenkin opettanut puristelemaan mailaa hiukkasen kevyemmin ja nykyisin menee ehkä kaksi-kolme hanskaa kaudessa (n.40 kierrosta, n. 50 x 40 rangepalloa). Vanha hanska tulee useimmiten ajettua loppuun harjoitellessa.

    Jos joku haluaa vähän pehmeämmän velvet-tyyppisen cordi-gripin, niin Kelmacin Tour Select on kokeilemisen arvoinen.

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
Vastaa aiheeseen: Golf Pride V-50 Full Cord grip

Etusivu Foorumit Yleistä Golf Pride V-50 Full Cord grip