Aihe: Golf-osakkeen omistaja - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

Golf-osakkeen omistaja

Etusivu Foorumit Yleistä Golf-osakkeen omistaja

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 69)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #183493 Ilmoita asiaton viesti

  Niinkun on jo joskus tullut esille, olen kaikkea muuta kun osakkeenomistaja-golfaaja. En vain kasita sellaista pelaamista. Ja kuten jotkut ovat varmasti ymmartaneet, en asu Suomessa enka ole Suomessa juurikaan pelannut. Olen kuitenkin jopa osin huvittuneena seurannut tata osake vs green fee -pelaamiseen keskittynytta keskustelua. Minulla on omat vahvat mielipiteet siita, mutta mitapa niista talla kertaa. Haluaisin kuitenkin kysya teilta osakkeenomistajilta seuraavaa: Kun teilla on se osake sille yhdelle kentalle/klubille, etteka valttamatta katso suopein silmin green fee -pelaajien ryhmia, niin etteko te kay ikina missaan muualla pelaamassa, kun vaan silla omalla kentallanne? Viikosta toiseen, vuodesta toiseen? Kiitos asiallisista vastauksista.

  #365836 Ilmoita asiaton viesti

  Mä en ymmärrä mistä porukat on saaneet käsityksen, että osakkeenomistajat/vuokraajat sitoutuvat vain yhteen kenttään. Toki jos on rahaa, niin ettei taivu, niin siitä vaan sitten pelkkää greenfee-pelaamista.

  Pelioikeus on kuitenkin edullisin tapa pelata golfia paljon. Itse pelasin ensin yli kymmenen vuotta vuokrapelioikeudella ja kun tuli mahdollisuus ostaa osake kentältä jolla aion pelata myös pitkälle tulevaisuuteen, niin tein hankinnan varmistaakseni sen.

  Iso osa tätä harrastusta on kuuluminen klubiin, siellä notkuminen kierrosten jälkeen ja tuttujen kanssa kuulumisten vaihtaminen. Heiluminen talkoissa, kilpailuissa ja muissa tapahtumissa.

  Meillä on toki kolme erityyppistä kenttää vaihtelua tuomassa, mutta se ei tarkoita etten kävisi muualla pelaamassa. Tänä vuonna GF-kierroksia on tullut niukasti alle 30, ~20:llä eri kentällä.

  Itselläni ei olisi varaa pelata 100 kierrosta GF:llä ja kärkkymällä ’halpoja’ pelilippuja netistä. Minun pelimäärilläni vuosikustannukset nousisi moninkertaisiksi.

  #365837 Ilmoita asiaton viesti

  Mulla on osakkeita ja pelioikeuksia useammalle kentälle. Haittana on etten aina ehdi pelaamaan näillä niin usein että siinä hyötyisi, verrattuna greenfeepelaamisen. Tai siis pelaan liian vähän kierroksia verrattuna hoitovastikkeen hintaan.

  On kuitenkin muutama asia miksi osakkuudesta on etua.

  1. Saa aina varata peliajan itselleen sopivasti.

  2. Saa varattua hyvän ajan myös vieraileville ystäville, liikekumppaneille, asiakkaille.

  3. Saa myös paljon vastavuoroisia kutsuja samoilta ystäviltä ja yhteistyökumppaneilta heidän kotikentilleen.

  4. Kun on sopivasti ollut alusta asti mukana golfkenttähankkeessa, niin osakkeen on saanut sellaiseen hintaan että sen nykyarvo on jopa moninkertainen hankintahintaan nähden.

  5. Aina silloin tällöin voi myydä jonkun osakkeen ja osallistua edelleen uuteen hankkeeseen.

  6. Pääsee mukaan seuran kilpailuihin ja tilaisuuksiin.

  7. Pääsee pelaamaan sellaisillekin kentille mihin greenfee-pelaajilla ei ole mahdollisuuksia (pelaaminen sallittu vain jäsenille ja heidän vierailleen).

  8. Osakkaalle ja hänen vierailleen on usein edullisemmat hinnat esim. autovuokrista tai rangemaksuista tms.

  9. Tulee muutenkin kutsuja pelaamaan vieraskentille.

  Silti tämän vuoden aikana lähes puolet kierroksistani pelasin ulkomailla, osan niistä vieraana vastavuoroisuusperiaatteella. Joten kyllä greenfee-pelaaminenkin on tuttua.

  Minulla ei ole periaatteessa mitään greenfee-pelaajia vastaan. Kunhan heidän pelaamistaan ohjataan sellaisiin aikoihin ettei se haittaa jäsenten/omistajien pelaamista.

  Toisaalta onhan niitä osakekenttiä/yksityisiä kenttiä muuallakin maailmassa. Suomalaisilla kentillä on moneen maahan verrattuna ylivoimaisen edulliset kausihinnat, joten eipä ole valittamista.

  #365838 Ilmoita asiaton viesti

  Minulla on osake 18+18+9-reikäisellä hyvin hoidetulla kentällä. Jäseniä on noin 1100, joten pelaamaan pääsee lähes koska tahansa ilman ajanvarausta. Vuotuinen hoitovastike on 400 euroa vähemmän kuin vuokrapelioikeudet meillä ovat viime vuosina olleet.

  Vieraani pääsevät pelaamaan reilusti alennetulla greenfeellä. Rangelle (kaksi ruohorangea) pääsen puoleen hintaan. Loistaville lähipeliharjoitusalueille (mm. seitsemän harjoitusviheriötä) pääsen ilmaiseksi ja tilaa on. Lapseni pääsevät seuran jäseniksi ja saavat pelata edullisesti.

  Kierroksia tänä vuonna takana noin 120, joista molemmilla ’omilla’ kentilläni noin 50 ja vieraskentillä noin 20. Lähes kaikki vieraskenttäkierrokset osakkeenomistajan vieraana hyvällä alennuksella.

  Lisäksi ’omalla’ par-3 kentällä ehkä noin 20 kierrosta, niistä suurin osa poikani kanssa.

  #365839 Ilmoita asiaton viesti

  Minulla on osake vain yhdellä kentällä, joten pelaan vain ja ainoastaan siellä viikosta toiseen, vuodesta toiseen.

  Onko muuten totta, että greenfee-pelaajilla on isommat korvat?

  #365840 Ilmoita asiaton viesti

  Miksi kysymyksessäsi käännät aiheen päälaelleen?

  Asia on niin, että osakkeenomistajat haluavat tehdä golfista edullisempaa ja suosia greenfeepelaamista. Pitkällä aikavälillä tämä onnistuu parhaiten, jos kustannukset jaetaan kaikkien harrastajien kesken (koska muitakaan maksumiehiä ei ole).

  Osakkeenomistajat pyrkivät vain rajoittamaan kenttänsä alihintaista käyttämistä.

  #365841 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Mitä alihintainen käyttö on? Vieraspelaajat maksavat pyydetyn gf-maksun kiltisti. Tai pysyvät porttien saranapuolella.

  Alihintainen käyttö lienee sitä, että osakkaat vievät tuttaviaan, ystäviään ja liikekumppaneitaan reilusti alennettuun gf-hintaan, jonka oikeasti kustantavat vieraspelaajat?

  #365842 Ilmoita asiaton viesti

  Juuri tästähän on kysymys. Pelaajilta, jotka eivät ole maksaneet pelikausimaksua jollekin kentälle, aiotaan periä korkeampi maksu pelaamisen yhteydessä.

  Kentät, jotka luovuttavat kortin vasta pelikausimaksun saatuaan, voivat hyvillä mielin päästää nämä pelaajat edullisella GF-maksulla, koska omatkin jäsenet pääsevät halvalla muille vastaavasti toimiville kentille.

  Näin jokainen kantaa kortensa kekoon ja ja saa edullisesti vierailla muilla kentillä. Ei tämä oikeasti vaikea asia ole ymmärtää. Niin kauan, kun valtio tai kunnat eivät kustanna lajia, on hyvä pyrkiä jakamaan kustannukset kaikille pelaajille.

  Juniorit ovat asia erikseen, mielummin näkisin heidän pelaavan edullisia kierroksia, kuin näiden suureen ääneen hämmästelevien kaukojäsenien.

  #365843 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä caddiemasterin pitää vaatia osakekirjat nähtäväksi gf-pelaajilta jottei kukaan vuokrapelioikeudella pelaava vaan pääsisi samalla hinnalla omistajien kanssa pelaamaan, ps. itselläni on osake.

  #365844 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Juko :=D.

  Tuskinpa osakkaiden vierailta muuta kysytään kuin tasoituskorttia. Ilmiselvästi osakkaan vieraana kentälle saattaa livahtaa etiäisiä, jotka loisivat muiden kustannuksella. Systeemissä on paha aukko.

  Kohta varmaan on parasta kantaa varmuuden vuoksi lompakossaan sukuselvitystä ja verotodistusta.

  #365845 Ilmoita asiaton viesti

  miksi sitten osakkaat myyvät lippujaan pilkkahintaan ja mahdollistaa pelaamisen toisille puoli-ilmaiseksi? onko edullisin pelimuoto pelilipun ostajan vai myyjän vika???????????????????

  #365846 Ilmoita asiaton viesti

  Nykyisillä kierrosmäärilläni en osaketta edes harkitse, n. 20 kierrosta/kesä.

  Paljonkohan tulee osakkeenomistajille kierrokselle hintaa pääkaupunkiseudulla, vai uskaltaako sitä laskea? Osaakkeella on jälleenmyyntiarvoakin, joka pitäisi jotenkin laskelmiin arvioida.

  Ehkä ensi lauantaina klo 20:50 Loton jälkeen minäkin alan suunnittelemaan, minne kaikkialle ostan golfosakkeita…

  #365847 Ilmoita asiaton viesti

  Aikaisempina vuosina kierroshinta on jäänyt jopa alle 4€:n. Tänä vuonna, kun perheeseen on tullut pikkulapsi, kierroshinta on pompsahtanut yli 5€:n.

  #365848 Ilmoita asiaton viesti

  Tänä kesänä, vastike 530€, kierroksia kotikentällä tällä hetkellä ~70. Eli kierrokselle hintaa ~8€.

  Osakkeen hinnan vaikutusta on hieman vaikea laskea tässä vaiheessa mukaan. Jos pelaan yhtä vanhaksi kuin vaarini, niin omalla kohdallani on osakkeella käyttöaikaa vielä ~45 vuotta. Sittenhän se siirtyy jollekin perilliselle.

  #365849 Ilmoita asiaton viesti

  jos kerran osakkaan on noin halpaa pelata niin miksi sitten osakkaat itkee kokoajan että etäjäsenet pääsee pelaamaan ’ilmaiseksi’? peliliput on harvoin 5 eur / kpl.

  #365850 Ilmoita asiaton viesti

  Hei.

  Tervetuloa GreenFee-pelaajat.

  Tässä pieni laskelma miksi osake noiden muiden esitettyjen hyvien syiden lisäksi: kannattaa ostaa:

  – osakkeen hinta 4500 € , 1 nimetty pelioikeus, arvioitu käyttöaika (omistaja pelaa) 10 vuotta-> vuosikulu ilman korkoja siis 450 €/v (tuo raha menee jokatapauksessa johonkin…)

  – vastike= kentän ylläpitomaksu 375 €/v jolla saa pelata silloin kun ’haluaa’

  Eli maksut/v yhteensä 825 €, kierroksia kuten joku tuossa mainitsi 100/v ..tekee 8,25 €/kerta..ja jos green fee maksaa 35 € ( tosi edullinen)..ja pelaisi vain 50 kierrosta..tekee se jo 1 750 € ..eikä ole mitään myytävää 10 vuoden päästä…

  Eli siksi siis ostakaa osake jos saatte jostain kentältä jossa pelaatte…tai siis Tervetuloa GF:käyttäjänä meidän osakekentälle..

  (ps jos ostat osakkeen nyt ja maksat 4500 €…niin saat 10 v päästä siitä 6-7000 e joten käytännössä olet pelannut ilmaiseksi..jota jotkut niin kovasti toivovat ja esittävät..maksakoon valtio itse veronsa..)

  #365851 Ilmoita asiaton viesti

  Sen vuoksi koska tuohon viiteen euroon ei sisällytetä kentän perustamiskustannuksia.

  #365852 Ilmoita asiaton viesti

  Laskelmasi osoitti tosiaan tylysti sen, miksi osaketta EI kannata ostaa. Se kannattaa kyllä vuokrata jos pelaa paljon.

  Ostamisen ainoa rahallinen hyöty realisoituu sitten, jos osakkeen joskus myy ja sattuu saamaan myyntivoittoa. Nyt valitettavasti hintakehitys on tuntuvasti negatiivinen.

  Pelaajamäärien voimakkain kehitys on tyssännyt ja kenttiä tulee koko ajan lisää -> osakkeiden tarjonta kasvaa suhteessa kysyntään -> hinnat laskevat.

  Jos omistamiselle laskee jotain muuta kuin rahallista arvoa, se on sitten toinen juttu.

  #365853 Ilmoita asiaton viesti

  so what????

  älä s******tana sitten myy lippujasi –> ongelma ratkaistu!

  #365854 Ilmoita asiaton viesti

  Miksi harrastuksesta pitäisi saada taloudellista hyötyä? Entäpä jos haluamallesi kentälle ei olekaan ensikaudelle tarjolla edullista vuokrapelioikeutta?

  Itse pelasin ensin yli 10 vuotta vuokrapelioikeudella ja maksoin halvimmillaan kaudesta 2500mk ja kalleimmillaan 900€. Tuskinpa pitkällä aikajänteellä, harrastajamäärien kasvaessa pelioikeuksien hinnat tulevat laskemaan. Yleensä kysynnän kasvaessa on hintojen taipumus nousta.

  #365855 Ilmoita asiaton viesti

  Ei mulla osaketta ole, eikä liioin lippujakaan myydä.

  #365856 Ilmoita asiaton viesti

  Jos pelaa enemmän ja tietää, että tulee pelaamaan tulevaisuudessakin osake kannattaa ostaa nyt ennen kuin ns. suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle. Muutamassa vuodessa tulee 400 000 hyväkuntoista kuusikymppistä, jotka miettivät mitä sitä alkaisi harrastamaan…

  #365857 Ilmoita asiaton viesti

  Mikäli Suomessa kaikki golffarit pelaisivat greenfeellä ei täällä olisi yhtään kenttää (max. 3 vanhaa)!

  Osakkeenomistajat ovat osakkeensa hinnalla maksaneet kotikenttänsä rakentamisen ja yhtiövastikkeella sen, että kenttä pysyy pelattavassa kunnossa.

  Edelliseen vedoten en ymmärrä kuinka ’Kauko Jäsen’ nurisee siitä, että osakkeenomistajilla on ajanvarauksissa etuoikeus tai että heidän vuotuiset pelikustannuksensa ovat matalammat kuin vieraspelaaja, niin sen pitää ollakkin.

  Verrataan esim. asunto-osakkeen vuokraamiseen, kukaan ei oleta pääsevänsä vuokralle pelkän vastikkeen hinnalla! Vai mitä HÄH.

  #365858 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kuka sanoi, että osakkeen omistajilla on vain yksi osake? Monilla on kaksi, esim. asuin- ja mökkipaikkakunnalle. Joillakin enemmänkin.

  Miksi asia kiinnostaa muita, kai jokainen voi valita vapaasti hänelle, ei välttämättä Golfinnille, sopivan vaihtoehdon.

  Jokaisella klubilla on omat sääntönsä osakkaille ja muille. Niistä voi vertailla etuja ja haittoja, kukin oman tarpeensa mukaan.

  Huolimatta osakkeistani, pelaan vielä ehkä kymmenellä muulla kentällä vuosittain, enempää en ehdi, eikä kiinnostakaan.

  Tuo huvittava keskustelu osakeista ja greenfeestä on valtaosin persaukisten marinaa, josta ei sen enempää.

  #365859 Ilmoita asiaton viesti

  eihän kukaan ole nurissut osakkaitten ajanvarausoikeuksista. nehän on ihan järkeenkäypiä ja ihme ettei kentät anna osakkailleen mahdollisuutta varata aikojansa nykyistä pidemmällä aikavälillä. joten edelleenkään ei varmasti ole vika mahdollisuuksien käyttäjissä (Kauko Jäsen & co.) vaan heissä ketkä mahdollistaa niiden käytön (osakkaat eli klubit)!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 69)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Golf-osakkeen omistaja