16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Golf – ihan tavallinen urheilulaji

Etusivu Foorumit Yleistä Golf – ihan tavallinen urheilulaji

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • HS:n Talman ammattilaiskisojen päättymistä käsitelleen jutun oheiskommentissa Pekka Aaltonen esitti mielenkiintosia näkemyksiä golfin asemasta. – kysymys ei olepelkästään yhden tapahtuman konkurssista, sponsoreiden katoaminen on oire vakavammasta – golf on ollut yrityksille otollista trendipelleilyn maaperää, rahaa yrityksistä on löytynyt helposti – liike-elämän sponssaus etsii uusia muotoja, ympäristö- ja muilla yhteiskunnallisilla asioilla saadaan positiivisempaa näkyvyyttä kuin dopingin varjostamalla ammattilaisurheilulla – golf arkipäiväistyy ja se on kova haaste, koska golfin pitää pärjätä jatkossa ihan tavallisena (tuulipukukansan?) urheilulajia.

    Sehän se onkin hienoa jos näin käy, sillä golf on mahdottoman mukava ja terveellinen tapa liikkua ulkona ’luonnossa’. Kyllä se monet tylsemmät liikuntamuodot voittaa. Muutamat vierailut Amerikassa ovat synnyttäneet sen vaikutelman, että rapakon takana golf on nimenomaan eläkeläisten ykkösharrastus ja tuo miljoonille papoille ja mammoille sisältöä elämään ja samalla terveyttä ja ikälisää. Tosin Jenkkilässä pelaillaan lähes aina golfautoilla, mutta virkistää se ulkoilu niinkin.

    ympäristö- ja muilla yhteiskunnallisilla asioilla saatava positiivinen julkisuus on ihan yhtä lailla trendipelleilyä kuin urheilun (golfinkin) tukeminen, todellisuudessa ihmiset tekevät valintansa itseään ajatellen. Varsin moni väittää julkisuudessa ostavansa esim. reilun kaupan banaaneja, koska sillä saa hyvän omantunnon – sitä tarvitaan, koska vaa’alla sormi aina eksyy halvempien tehokasvatettujen banaanien napille..

    Itsekin työskentelen markkinointiviestinnän parissa ja sponsoroinnissa on ihan luonnollista rotaatiota. Kyynisesti ajatellen monet ovat huokaisseet helposti kun on ollut dopingsotkuja ja vastaavia, parempaa syytä katkaista pitkäaikainen (=rasittava) suhde ei ole. Sen jopahyvä kaveri ymmärtää.

    Trendipelleillyä olkoon kaikki tuki, mutta jotkut asiat menevät golfissakin uusiksi. Yritykset tulevat seulomaan tarkemmin vieraansa (=mitä isompi asiakas etc.) ja millaisia tilaisuuksia järjestetään.

    Itseltäni jäi saamatta kutsu yhteen yrityskisaan viime kesänä ja luulenpa syyksi laskutuksen suuruuden. Aivan hyväksyttävä pointti.

    Joo kolohvi on muuttumassa normaaliksi urheilulajiksi tai
    ainakin näitä normaaleja urheilijoita on tulossa statuskäppäilijöiden rinnalle. Se muuttaa kolohvin luonnetta kilpailullisempaan suuntaan ja kentillä tuleee olemaan kova kisa urheilupelaajista.

    Masters teki aivan varmasti virheen koko kolohviporukalle
    laskemalla jo sisäänajetun kisan hunningontielle – se olisi luonut espoon henkeä mastersiin.

    Pesonen menetti mielenkiinnon Talmaan kun ei tullut voittoa eikä ollut haluja pitkäjänteisempään urhilutapahtuman rakentamiseen luomalla oikeata kilpaurheilutalkoohenkeä .
    Hän alkoikin keskittymään omaan kenttään, joka ei toteunutkaan pelkällä yirtysvetoisuudella.
    Kulloo tuli väliin, Kytäjä, Vanajanlinna ja muut laajennukset.

    Petri Peltoniemi ja kentänhoitaja taas lähtivät Kulloosta Vanajaaan. ? Miksi – Tuleeko sinne Europan tour-kisa ??

    Raha yksin ei riitä kenttien menestykseen – Espoon alunperin urheilullinen malli ja tulevat helpot harjoituispaikat lähiöissä – kunnaliset kentät sekä vapaaehtoistyntekijät tulevat olemaan
    suuressa merkityksessä..

    niin, suomi on tässäkin asiassa hieman jälkijunassa. kynsin ja hampain pidetään kiinni jostain statuksesta. kannattaa kuitenkin muistaa, että mitä todennäköisemmin se tulevaisuudenlupaus ei tule siitä pienen piirin kultapossukerhosta, vaan aivan jostain pystymetsästä.

    ihan vaan tiedoksi.

    Et taida ihan tajuton ollakaan. Tämä ainakin oli viikon tietoisku.

    DAMN!

    maineeni on mennyttä…

    Veikkaisin että golfin osalta pätee samat lait kun muussakin markkinoinnissa.

    Pelaajia alkaa olla kohtalaisesti, eli n. 100.000 jäsenmaksunsa maksanutta aktiivista harrastajaa. Se on sinällään aika iso kohde, verrattuna vaikkapa hevospoolonpelaajiin.

    Golfia varten on selkeästi omat tuotteensa, joita jokainen pelaaja ostaa säännöllisesti.

    Yleisesti ottaen golfia harrastavat ovat valmiit sijoittamaan harrastukseensa. Veikkaisin että ovat taloudellisessa mielessä kohtalaisesti toimeentulevia.

    Pitäisin hämmästyttävänä jos tällainen, kohtalaisen suuri, maksukykyinen ja muutenkin selkeästi hahmotettava kohde ei kiinnostaisi markkinoijia.

    Uskon että sponsoreita löytyy, sitä helpommin mitä enemmän tulee uusia pelaajia.

    Minusta tuntuu että ns. ympäristöasiot ovat saaneet paljon negatiivista mainetta. Ainakin jos ajatellaan ko. toiminnassa mukana olevia ryhmiä. Siinä ovat ovat sulassa sovussa vanhat taistolaiset, kansainväliset turkisvastustajaterroristit, samoin kuin greenpeace-huijarit, anarkistit yms. Katsopa huomisia linnanjuhlia, siellä portin pielessä heiluu banderollien kanssa aika paljon ns. ’ympäristöväkeä’.

    Kuka markkinoija näkisi tällaisen porukan potentiaalisena kohteena? Ehkä joku joka myy palestiinalaishuiveja.

    Vaikkei golf enää ole mikään ’eliitin’ harrastus, niin se on kuitenkin aktiivisen porukan harrastus, jopa urheilu. On siinä jotain eroa verrattuna esim. sauvakävelyyn.

    Toudellisen eliitin totaaligolfarit eivät välttämättä pidä lajia vain itselleen tarkoitettuna? Tietenkin olen taas väärässä, kas kun en tunne toudellista eliittiä niin tarkkaan…

    #498217 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön
    #498218 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ole entinen eliittigolfari ja nykyinen golfduunari.

    Sauvakävely tai hiihto ovat aina kuuluneet yhteen ; pelikausi ja kuntokausi ovat erikseen ja

    samat naamat molemmissa näkyivä j anäkyvät.

    Ei se eliitti tosiaan ole huonokuntoista eikä hömöä, mutta golfduunareiden on tsempattava enemmän ja se tekee mestarin.

    #498219 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Nyt kun tämä ketju taas nousi top 25 -listalle, niin kommentoidaan nyt tämäkin.

    Tuo koko eliitti / prole -keskustelu on mielestäni kokonaisuudessaan aika haettu juttu.

    Olisiko niin, että osaksi tämä homma kulminoituu urheilumarkkinoinnin osaamisen puutteeseen – golfissa. Jääkiekossahan se jo osataan.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
Vastaa aiheeseen: Golf – ihan tavallinen urheilulaji

Etusivu Foorumit Yleistä Golf – ihan tavallinen urheilulaji