23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Golf; elämäntapa, uskonto vai vain liikuntamuoto…

Etusivu Foorumit Yleistä Golf; elämäntapa, uskonto vai vain liikuntamuoto…

Esillä 23 viestiä, 1 - 23 (kaikkiaan 23)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Olen seuraillut tätä palstaa jonkun aikaa ja ihmisten suhtautuminen golfiin näytää vaihtelevan aika tavalla ja sen myötä myös suvaitsevaisuus kaikkiin golfin ympärillä tapahtuviin asioihin. Itse aloitin harrastamisen vaimoni kanssa 90-luvun puolivälissä ja olimme kentällä 3-4 kertaa viikossa. Sen jälkeen on tullut pari lasta ja harrastaminen on jäänyt paljon vähemmälle, itselläni viime vuonna 15 kierrosta ja vaimolla 3. Tosin kierrosmäärät tulevat varmasti jatkossa lisääntymään, toivottavasti koko perheen kesken.. Itselleni golf ei kuitenkaan ole elämää suurempi juttu, vaan yksi miellyttävimmistä liikuntamuodoista, ei uskonto tai elämäntapa. Kuinka muilla ????

    Elämän tarkoitus ei ole 42 kuten jossain on laskettu, vaan 36 – siis golf.

    Syksyllä tätä aihetta käsiteltiin joissain ketjuissa, joista ainakin ketjussa ’Tavoitteet ?’ kerroin omistani (2.10.2002):

    ’Ensisijainen tarkoitus itselleni on nauttia hienosta pelistä. Tuo nautinto tulee pelin ja kentän haasteeseen vastaamisesta ja satunnaisen onnistumisen tuomasta hyvänolon tunteesta. Sekä tietenkin hienossa luonnossa liikkumisesta ja hyvästa seurasta.

    Tähän liittyen aion asettaa itselleni ensi kaudeksi tavoitteen, että pystyisin vähintään tuplaamaan pelikertani tähän kauteen verrattuna. Näin siis nautintokin n. tuplaantuisi :).

    Toissijaisesti haluaisin myös kehittyä pelin eri osa-alueilla jatkuvasti. Vähäinen pelimäärä on viime vuosina johtanut siihen, että tämän tavoitteen suhteen olen mennyt taaksepäin.

    Minkäänlaisia tulostavoitteita en aseta. Jonkinlaisena haaveena takaraivossa on, että jonain päivänä pelaisin kaksinumeroisen tuloksen. Mutta niin tärkeää se ei ole, että sen takia menisin pelaamaan punaisilta tai jättäisin kaikki rauta kuutosta pitemmät mailat kotiin.’

    Sittemmin olen koventanut pelikertatavoitteen mainitusta tuplaamisesta kolminkertaistamiseen (6 => 18).

    Aiemmin (2.9.2002) viittasin samaan ketjussa ’Liian nopea pelaaminen vai liian hidas’ seuraavasti:

    ’… Itse pelaan tuota em. tuupparigolfia, koska minulle golf ei ole tulos- eikä kilpaurheilua, vaan erinomaisen hauska vapaa-ajan harrastus, jonka parissa voi kehittää itseään vielä yli 40-vuotiaanakin. … ’

    Joten minullekaan golf ei ole käsittämättömän vakava juttu,sillä joku viisas on kai joskus sanonut:

    ’Life is hard – and then you die.

    Don’t make it harder by taking it seriously.’

    GOLF ON NIINKU SITÄ PELAA KUTEN ELO YLEENSÄ. ARNOLD PALMER SAYS;

    1. LIVE WISELY

    2. WORK SMART

    3. PLAY HARD.

    MIE SANON JOT TAVATAAN PRAHASSA KU SOT ALOPPUU SHVEIKIN KAA

    Nimetön

    Elämäntapa!!!

    Mä aloitin golfin siksi, kun kilpatennistä ei kroppa enää kestäny. Se harmittaa ihan v-paljon.

    Tavoite on yksinkertaisesti tulla golfissa mahdollisimman hyväksi, nauttia kisoista ja niissä pärjäämisestä. Kisailu on elämä. Missä on seuraava?

    Ehdottomasti elämäntapa :D! Golfin myötä olen tutustunut kymmeniin uusiin ihmisiin, joita tuskin olisin muuten tavannut :o).

    Lisäksi tuota sinkkujen golf-rinkiä pyörittäessäni tulee järjestettyä kaikenlaisia happeningejä käytännössä lähes viikottain näin talvellakin, joten pakko tunnustaa, että golf vie tavalla tai toisella suurimman osan vapaa-ajastani myös näin varsinaisen kauden ulkopuolellakin.

    Vaikka olenkin lajiin ’hurahtanut’ :o), niin en kuitenkaan ota sitä liian vakavasti eli minusta ei saa tiukkapipoista nipottajaa peliseuraksi – kuten sanottu ’Golf is the most fun you can have with your pants on :o)’.

    Nimetön

    Vanha raato tarvii jotain tekemistä pitääkseen ruotonsa ikinuorena : )) Kuntosalit tms. ei pitkänpäälle kiinnosta joten jotain piti…golf tuntu mukavalta kun joskus pääsi kokeilemaan -saas nähdä jos vaikka tulis elämäntapa…

    btw. -jos ei elämän tarkoitus ehkä olekaan 42, onpa ainakin pyyhe mukana : )

    Ei mikään niistä. Ihan kivaa ja haastavaa ajanvietettä sekä sosiaalisesti että kisavietin tyydyttäjänä, muttei mikään elämäntapa tai urheilumuoto. Pahimmillaan hirveää ajantuhlausta, parhaimmillaan kavereiden kanssa armotonta taistelua naama jatkuvassa virneessä.

    Golf on hauskaa, mutta ei se nyt elämää suurempaa ole. Asia valkenee useimmille viimeistään 5 vuoden harrastamisen jälkeen.

    itsellä meinaa pää seota tässä kenttien aukeamista odotellessa… olen vasta kolmannen kesän pelaaja joten kaikki on aika uutta ja ihmeellistä. mutta en usko koskaan lopettavani golfia ellei tule jotain liikunnallisia rajoitteita.

    elämän tavan ja liikuntaharrasteen välillä!

    Mulla alkaa jo kuudes tai seitsemäs kausi ja odotan kevättä enemmän kuin koskaan…

    Golf on ehkä kivoin keksitty tapa harrastaa ulkoliikuntaa 4-5 tuntia yhtä soittoa. Luulen, että ilman golfia olisin aika harvoin noin pitkän ajan tauotta tekemässä jotain fyysistä eksersaisia. Ajan mittaa siitä voi myös tulla elämäntapa ja esim. ainoa syy tehdä lomamatkoja ulkomaille.

    Jos noista vaihtoehdoista pitää valita, niin elämäntapa osuu kyllä lähimmäksi.

    Tosin se saattaa olla hieman liiottelua, mulle golf on harrastus (tärkeä sellainen), johon kyllä käytän aika paljon aikaa ja rahaa… Ja kyllä on sen arvoista 🙂

    Ja aina tuntuu siltä, ettei ehdi pelata niin paljon kun haluaisi – ehkä ensi kesänä sitten… 🙂

    Nimetön

    Kierrokset 150 ja yli voisivat olla liikuntamuoto, elämäntapa ei onnistu Suomessa talvien takia. Uskontona tuskin, koska

    ennen uskon pääseväni taivaaseen kuin saavuttavani

    haluamani tasoituksen.

    Näin nötrriaikoina vertaisin golfkierrosta kovalevyn tyhjennykseen. Kierros golfia ja taas on tilaa uskonnolle,

    elämäntavalleni ja kuntoliikunnalle.

    Elämäntapa, ehdottomasti. Kauden aikana tulee vietettyä aikaa kentällä n. 10-12 h päivässä, 6-7 päivää viikossa. Joko töissä, pelaamassa tai muutenvaan. 11. kausi alkamassa ja joka kevät kauden odotus on yhtä kova.

    Välineet:

    -pallo – ei koskaan mene sinne minne haluaisi sen menevän

    -mailat – kuka kerpele keksi noi pelaamiseen täysin sopimattomat välineet – nykyään noi voisi korvata IHan millä tahansa nykyaikaisella keksinnöllä

    -bägi – 14 teräsvartista mailaa, vettä, palloja ja muuta kamaa täynnä, kannat sitä selkä vääränä pitkin metsiä ja peltoja – ei siitä kukaan tykännyt intissäkään

    Svingi – liikesarja, joka on täysin totettamiskelvoton normaalille IHmiselle. Samanaikaisesti pitää miettiä miten vartalo, hartiat, pää, kädet, ranteet ja varpaat käyttäytyvät eri svingin vaIHeissa. Ja sitten ei muka saa ajatella mitään. Vaan lyödä sillain luonnollisen rennosti. Lambeen 🙁

    Kentät – hienoja EU-tukikesantopeltoja on tasattu kentiksi ja sit niille on pitänyt kaivaa isoja kuoppia, joista osa on täytetty hienolla soralla ja osa vedellä. Paljon hienompaa olisi kun koko kenttä olisi yhtä tasaista vIHreää nurmea.

    Aika – ei riitä millään. Pitää käydä töissä. Perehe vaatii osansa. Golf-kierros vie vähintään 4 h. Klubillakin pitäis olla ja nautti. Hermo menee.

    Golf-seura – pitää olla jäsen. Sitä ennen pitää olla oikeus pelata. Ja sitä ennen pitää maksaa kurssista jossa ei opi pelaan, mutta siitä saa luvan ostaa osakkeen.

    Tasoituskortti – pitää olla kortti jolla voi todistaa että ainakin joskus on osannut pelata. Ja oot jäsen jossain. Yleensä kun sitä kysytään se on jossain muualla. Yli 100 kilsan päässä.

    Muut golffarit – ne on IHan hulluja. Osa – ei kaikki. Sitten on friikkejä. Nekin on sekoja. On sellattii jotka pelaa vähemmillä lyönneillä kuin minä. Niitä jotka lyövät enemmän kuin minä – en ole tavannut. Osa on fiksuja. Ja loput ei pelaa golffia – ne purjehtii ja puhuu koiraa :o)

    GolfPiste – onneksi on olemassa yksi golftaivas. Golfpisteen keskustelupalsta.

    Kesä – aina sataa vettä, tietää että kentät ovat märkiä ja pehmeitä. Ja siellä kastuu 🙁 Ja bägi painaa 50% enempi. Mailat ei pysy käsissä.

    Talvi – voi golffata ulkomailla. Ei sada vettä. Kentät ovat hienoja. Harmi vain kun ei ole taaskaan sitä aikaa. Pakko tehdä töitä. Saa kesällä ottaa hiukan rennommin. Ja olla vesisateessa kentällä.

    Summa summarum: Golf on yksi HULLUUDEN ilmentymä.

    Aloitin golfin 80-luvun alkupuolella Lahden Mukkulassa. Silloin golf oli liikuntamuoto mutta nuoren täysi-ikäisen elämäntapaan se ei oikein sopinut joten vuonna 90 aloitin tauon. Tuota taukoa kesti 12 vuotta kunnes työkaverit houkuttelivat minut par-3 kentälle. Seuraavana kesänä suoritin green cardin ja sen jälkeen golfista on jälleen tullut yksi tärkeimmistä liikuntamuodoista ja myös jonkinlainen elämäntapa. Tavoitteena olisi pelata ’ehjä’ kierros ilman rämpimistä, lähellä olen ollut mutta vielä viime kesänä tuloskorttiin eksyi ainakin yksi 7 tai 8 joka kierroksella. Tulevan kesän tavoite on pelata mahdollisimman paljon kadottamatta palloja.

    Ja tuota pitkää taukoa olen muutaman kerran katunut, mutta ehkä kaikella on tarkoituksensa.

    JKO

    Mikään muu kuin GOLF ei saa meikäläistä pois sohvan nurkasta.

    Kävely ilman päämäärää on tyhmää.

    Talvella paino kyllä nousee kilon kuukaudessa mutta mutta.

    Jos joka päivä ei pääse kierrokselle on paha olo.

    Veit jalat sohvaltanIH.

    Talvella kilo kuukaudessa lisää ei ole viel kovin paljoa… Sehän tekee vain viitisen kiloa?
    Mulla tuli 10kg muutamassa kuukaudessa ku olin vähä pipi. Marraskuussa oli huippulukemat. Nyt jo 6-7kg vähemmän ja viel muutama lähtee.

    Aika vinosti vaimo silmäilee pyöristynyttä vatsakumparetta. Alle kymmeneen ovat sauvakävelyt jääneet hyvistä päätöksistä huolimatta. Vaimo viuhtoo naapurin kanssa 4-5 kertaa viikossa.

    Eihän tunti viikossa (herrasmies)tennistä riitä pitämään istumatyöläisen painoa kurissa.

    JKO

    GOLF:in hyvä puoli liikunnassa on että syke on rasvanpolttoalueella.

    Toinen hyvä puoli on ettei rasitusastmainen tarvitse piippua suoritusta varten.

    kolohvi voi olla elämäntapakin. niinkuin mäkihypppyy.. se jäälätkänkuljetus aidatull alueel tai vaikapa sökö.

    kolohvilla on laajat visiot ja maisemat. sitä voi harrastaa monella tavalla – ei vain pelaamaala, esim. selaamala kolohvilehtiä.

    .. kahtomalla TV-kolohvia taia jäpittämällä ihan livenä esim. . Volvo -open Esbo, SM-kolohvi, ja tän kesän se naiskolohvi Taliis.

    voi venkoilla vehekeiden kaa.. käy kuntoosaliil roppaa raasitttamas.. miettti ravintoo esim kahvikuposen hintaa ja merkitystä jne.

    harva urheilulaji tarjonnee niin avaran aatteen kuin kolohvi … kirjoitin yks joulu koohvin eri aspekteja säät, kilpailullliset tekijät, jne huomoiden sain n. 50 erilaista tekijää ,joita kolovissa voi ottaa huomioon.

    ehkä joskus julkaisen ainakin täällä IHmeellisellä sätti palatall ne 50 otsaketta.

    elämänmuot, uskonto , liikuntalaji ja 47 muuta assiaa = 50 . ja mie 60.

    kolohvi tarjoaa liikuntaa esteettisellä maisemalla hyväs seuras ja kohottaa pelaajan omaa egoo -ku ossaa ja varsinkin jos on oma klubi. Kaukoilla ei ole assiaa tähän kohtaan — nehän olivat säälittävii.

    mieluummin meen kolohvikentälle ku kirkkoon tai rupiseen lupiin.

Esillä 23 viestiä, 1 - 23 (kaikkiaan 23)
Vastaa aiheeseen: Golf; elämäntapa, uskonto vai vain liikuntamuoto…

Etusivu Foorumit Yleistä Golf; elämäntapa, uskonto vai vain liikuntamuoto…